X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

U nas pobudka o 6, i właśnie zaliczamy drzemkę :)
    Musze pooglądać zdjęcia na necie tych rozpulchnionych dziąseł bo chyba coś jest na rzeczy, wczoraj cały dzien maruda straszna. Wieczorem zajrzałam, ale mała była na tyle zmęczona ze nie współpracowała. Przesmarowalam dziaselka dentinoxem. Właśnie, czym smarujecie? Palcem, patyczkiem, wacikiem?

Lili, gratulacje 10 msc, zdrowka dla Was :)
    Trzymam kciuki za starszaka, aby to nic groźnego. Moze poprostu jakiś stan zapalny po przeziębieniu? Mam nadzieje.
    Co do przewijania, to chora jestem jak mam to zrobic, często przewijam ja w powietrzu, a i nie rzadko w wruchu. Myślałam ze tak sie nie da, ale da! Heheh
    Myślałam ze poruszy Was waga i rozmiar dzieciaka kumpeli, ja nadal jestem w szoku. Mówiła ze w piatek idzie na szczepienie, bedzie wazony i wklei mi zdjęcie.

Miałam wykorzystać drzemkę Ani i iść zdobić pierniki, ale te mycie podłóg (i jakies dziwne sny, budzilam sie przerażona, ale nie potrafię sobie przypomnieć co to było) mnie wykończyło i sie przytule i kimne. Popiernikujemy z Ania pozniej :)

Miłego dnia dziewuszki i dzieciaczki :)

Lili83 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, tez miałam głupie sny, ale takie mega pokręcone...kilka pod rząd...np. podeszłam do łózeczka, żeby sprawdzić czy mała śpi, a na około niej leża wielkie ryby...co to może znaczyc?

U nas wczoraj byla rehabilitantka, wszystko mamy robić inaczej: inaczej nosić, ubierać, przewijać, odkładać, przekładać... Mała ma kolki, ale płacze głównie przez napięcie, po calym dniu jets zmeczona samą sobą i sobie z tym nie radzi. Zaleciła kilka fajnych ćwiczeń(prostych) i mamy ćwiczyć, ćwiczyć... Placz jest buntem i sie nim nie przejmować. Coś w tym musi być, mała po cwiczeniach, nakarmiona, pogadalam do niej trochę i spala od 20 do 2 w nocy...Mleko się ze mnie lało, a ona spala :)
    Aaa...i to napiecię ma najprawdopodobniej przez uraz porodowy, przez ten krwiak co miała na główce...czyli tak jakby przeze mnie :( bo sie nie umiała przecisnąć..

Szumy działają, jak już przysypia, do uspokajania nie :) HAmilton działa, ale tylko na moment :) Takie chodzenie z przysiadami jakby też działa an chwilkę :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no Anuska zegar mocno już tyka..

Ale wy porządne jesteście.. Ja podłogi myje raz na dwa - trzy dni..

Patryk wstal o 6,ale ja o 5.30i zrobiłam z mężem 6weidera :) niezła akcja

Sttoicie jakiś inaczej dzieci na święta? Jakos szczególnie?

Anuśka, MANIEK lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się zakatarzona.

Lili, stówa dla Leosia i mocne kciuki za starszego syna! Będzie dobrze.

Konwalia, daj namiar na Twojego dilera, chcę to samo! Ćwiczyć w środku nocy, co za energia ;)

Lili83 lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja podloge myje raz na pare tyg :o, niestety..
    Dzis przyjdzie pani do sprzatniecia, nie wiem co jej zlecic, zebym z torbami nie poszla ...

Moja wstala po 7, w nocy soe budzila krecila, raz dalam cyca, a reszte pobudek olewalam pokrecila sie i zasnela oczywiscie na brzuchu i do gory nogami, ale skoro tak ostatnio lubi...

Milego dnia wszystkim, ja zaraz bede w pracy..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA ja smaruje palcem ale w sumie to nie wiem czy to cos w ogole daje bo maly zjada to od razu.

LILI - trzymamy kciuki zeby bylo wszystko dobrze. Zdrowia!

ANUSKA - po 2 dnia cie po cesarce wypuszcza ????

A tak a propos cesarki. Ogladam sobie ten serial Porody i dochodze do wniosku ze chcialabym nastepne dziecko urodzic sn ale z zzo. Bo po cc bardzo sie meczylam, jednak to operacja.

Lili83 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah mialam sie cos zapytac.

Jaki jest u was rozklad posilkow? O ktorej co dajecie? BO mi jest ciezko to zorganizowac. Dwa posilki daje ale powinnam wiecej. Domi dostaje obiadek po poludniu i wieczorem kaszke (na wodzie juz:).

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:55

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) my tez wstały o 6 ale juz Zosia śpi :) tez idzie druga górna jedynka ale całkiem niezłe to znosi...nocki przesypia powiedzmy od 21 do 6 wiec spoko :)
    Anusia gratki ostatniego tygodnia :* juhu ale sie cieszę kochana!!!!!
    Leo 100lat!!!! Zdrówka!!! Lili fajnie ze wpadłaś :)
    Zgredzia pani do sprzątania wow :)
    Lara dawaj te pierniki !!!! Stawiam kawe i jest impreza!
    Yas sił życzę chociaż Ty to jak mały motorek :) jestes wielka :)
    Blondik uszy do góry jaka twoja wina przestań gadać głupoty...Zośka tez długo była w kanale bo nie mogłam jej wypchnąć :( kochana naprawdę spokojnie :)

LaRa, konwalianka, Anuśka, WróżkaZielona, Lili83 lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas..

6cyc
    7.30 kaszka z owocsmi

9cyc

10.30-11 owoce

14-15 obiad

17cyc

18.30 kaszka

W międzyczasie chrupki

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalysmy, teraz zabawa :)
    Jejku jaka ta A moja jest silna, raz dwa stoi, siada, stoi, siada, raczkuje, siada, stoi i tak cały czas. Ja bym sie zmęczyła a ona dalej. No i co najlepsze, zaczynaja sie jej kręcić włoski juuuupi :)
    Obudziła glaskajac mnie po twarzy :*

Z tymi podłogami to u mnie jest tak, ze obecnie mam dwa psy, i mimo mycia łapek po każdym spacerze, to zawsze coś sie wniesie. No a zemala po podłodze jest puszczana to wiadomo....

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

ANUSKA - po 2 dnia cie po cesarce wypuszcza ????

Tak Kotka u nas w Gamecie tak wypuszczają, dłużej trzeba zostać tylko jeśli się coś nie chce goić albo dzidzia ma żółtaczkę,a jak jest wszystko ok to po 2 dniach do domu :)

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 100 latek dla Lilowego Leosia:)
    Lara Ty szatanie o tej porze myć podłogi skad Ty siły czerpies?
    Konwi a Ty jezusie święty masz powera nie ma co.
    Na waszym tke to jestem brudas i len z obwisłym tyłkiem :(

Dziś Jagoda zjadła pierwsza marchewkę :) na fb dam fotę hehe miała minę skonsternowana " co to ja chce mojego cysia "

Edit
    Anuska ale zleciało jeszcze chwila i Manius bedzie z Wami laaaaaaaa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 11:10

justta, LaRa, WróżkaZielona, Anuśka, Misi@, Lili83 lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuska, cóż za emocje, pamietam ja ja tak odliczałam do 20.04. Echhhh zazdroszczę :)

Manku, skąd siły? Spałam z Ania jakies 2 h, obudziłam sie spojrzałam na zegarek i poszłam umyć heheh
    Przed chwilka tez właśnie umylam, bo jakies włosy mi tu leżały, a Ania grzecznie jedząc chlebuś czekała w krzesełku :)
    Do ćwiczeń o 5 rano nikt, NIKT by mnie nie zaciągnął, nigdy!
    Konwi, Ty hardcorze!!! Czapki z głów, i jeszcze 6 weidera, wow!

Ja fitness zaczynam od stycznia, takie postanowienie mam! Przed kolejna ciaza schudnąć :)

PsotkaKotka, konwalianka, Anuśka, Nieukowa lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moze tez sie na fitness jakis wybiore, marze, ze za tydzien dwa bede sie juz dobrze czuc. Pozbylam sie slodyczowania i jest jakas poprawa..
    A dzis nadal pije pepsi i w brzuchu rewolucji nie ma

Zazdroszcze checi do cwiczen :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA a nie boli cie juz nic po cc? Bo ja jak za szybko chodze to czuje w dole brzucha po prawej takie dziwne ciagniecia.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczeta!

u nas nocka nienajgorsza- Maly tylko o 3 obudzil sie na mleko i przed 7 wstal. pozniej oczywiscie masakra z usypianiem na drzemke :/ a zawsze tak ladnie sam z siebie zasypial z rana :/ ehh, znow sie poprzestawialo. a w ogole moje rece juz odpadaja od tego bujania i noszenia. kurcze, probuje go usypiac siedzac na fotelu, ale drze sie wtedy wnieboglosy, wiec i tak bujanie na stojaco/ chodzaco :/ no nic, oby to bylo przejsciowe.

Lara- ja smaruje palcem, choc tak mi najczesciej od razu zaczyna ssac ten zel. czesto tez np. nakladam na smoczek i wkladam mu do buzi. podziwiam za mycie podlog! ja myje raz na tydzien albo rzadziej, jak mi sie przypomni. no ale psa nie mam. A waga dziecka kolezanki sluszna. tez mam takiego bobasa kolezanki tylko na mleku piersiowym, ktory wyglada jak ludzik Michelin :D no ale zrzuca szybko, bo juz raczkuje ;)

Nena- dobrze, ze juz goraczki nie ma. oby sie juz nie pojawila cholera!

Lili- ojej, to faktycznie stres ze starszakiem. ale pomysl, ze najczesciej takie powiekszone wezly moga sie po chorobie utrzymywac jeszcze jakis czas. no ale wiem, co przezywasz :( bedzie dobrze, trzymam kciuki!

Konwi- o matulu, chyle czola w zwiazku z tym cwiczeniem rano :) ja jesli juz to cwicze wieczorem, rano jakos nie moge sie zmobilizowac. choc ostatnio cwiczylam jakies 2 mce temu- no comment. dupa jak szafa trzydrzwiowa.

Anuśka- ale fajowo, ze to juz juz! :) niedlugo dolaczysz do niewyspanych, obżyganych, nerwowo wykończonych, psychicznie zdołowanych, obrażonych na męzów mlodych mamusiek! wiem, ze nie mozesz sie doczekac ;)

Maniek- i jak marcheweczka? u nas weszła z mina- matka, co Ty mi robisz? łaaaj? bo wiadomo, mleko najlepsiejsze :D

Blondik- nie wyrzucaj sobie niczego. przeciez to nie Twoja wina! Madzi niedlugo przejdzie i zobaczysz, ze bedzie coraz lepiej :) i za spanie Madziuli lubie baaardzo!

Kroko- no to zebuś lada dzien sie pojawi. U nas wyszedl jakies 2 dni po pierwszym. fajnie takie dzidziole wygladaja z dwoma zebiszczami na dole :D

Yasmin- milego pracowitego dnia!

Nieukowa- jak piewszy dzien pracy?

Kotka- u nas to wyglada mniej wiecej tak: 7- mleko, 10/11- mleko, 13/14- obiadek, 16/17- kaszka z owockiem, 19- mleko. no i w nocy kolo 3 tez mleczko. zarłoczne stworzenie.

milego dnia wszystkim!

LaRa, Anuśka, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    LARA a nie boli cie juz nic po cc? Bo ja jak za szybko chodze to czuje w dole brzucha po prawej takie dziwne ciagniecia.
    Nie, nic nie boli.
    W lutym-marcu pójdę do gin, niech mnie zbada i obejrzy i da zielone światło :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy juz naprawde chcecie byc w ciazy? Niezle z Was swiruski..ja wymiekam nadal :-)

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, nie martw sie - węzły chłonne po infekcji mogą utrzymywać sie bardzo flugo powiększone - zwłaszcza szyjne.

Ja juz temat węzłów przerobiłam - jak Zuza miała 3 mce, wyczułam jej na potylicy, do lekarza - który nas postraszył, ale pow tez, ze moze to byc infekcja. Badania, podwyższone limfocyty - ale u tak małych dzieci to normalne. Potem ze 3 razy badania krwi - konsultowałam ze 4 lekarzami i wszystko okej, a węzły nadal powiększone - ale minął juz ponad rok, wiec gdyby to było cos poważnego, to juz dałoby o sobie znać czyms innym niz same węzły. Ale tak naprawdę to uspokoiło mnie dopiero, jak zmacalam dzidcko szwagierki, ktore tez ma gulki na potylicy.

Lili, diagnozować dokładniej trzeba podobno, jesli średnica wynosi 1 cm, (u nas wciąż ziarenka pieprzu;)), jesli sie powiększają lub sa twarde albo tworzą skupiska. Wiec na pewno bedzie dobrze.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 1520 1521 1522 1523 1524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ