Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padam naryjeczek, dopiero do domu wróciliśmy od rana
    doczytam wieczorem bom głoooooooooodnaaaa

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalio współczuje tego wstawania.
    Blondik a Ty jak podajesz Sab ?
    Yas smacznego :)
    Aua Kotka buuu ja tez sie boje ugryzienia bo juz po ostatnim odciąganiu laktatorem cos mnie brodawki bolą a ta mi jeszcze sie tak mocno zasysa to znów mam wspomnień czar ,....

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza... Wszystkie chyba sprzątają i pakują prezenty:)

konwalianka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, odkąd tak się budzi to tak.. Idziemy w rekord :)
    Hehe

Oj mnie Patryk też czasem ugryzie, normalne to, nie ma co od razu dziecka odstawiać, chyba że się pretekstu szuka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 17:15

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta ja juz 3 h z Zuzą lekcje robie aaaaa poprosze melise nerwosol i co tam macie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo sobie sama z głowy włosy powyrywam :P

mama mi w smyku kupiła 3 pak bodziaków chusteczki na szyjke dla Lili i czapke wszystko 50zł :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie podaje tak jak trzeba, a różnicy raczej nie ma. Właśnie się popłakałam. Pol godziny usypiania, pospala 10minut. Ah byle do 22..:-(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, nie zostaje nic innego, jak przetrwać. Jeśli nie pomaga, to nie klasyczny ból brzucha. Dajesz sam Simplus i delikol i nie widzisz poprawy, to ma klasyczne kolki i na to nic nie działa poza matczynymi ramionami, cierpliwością.. Możesz spróbować aplikacji white noise z różnymi dźwiękami. Na Tymka to działało, miał mega kolki i też nic innego nie działało. Ja też kładlam na brzuszek termofor, owijając w pieluszki aby nie popatrzył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 18:03

Blondik lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik spróbuj może w ciągu dnia kłaść Madzie na brzuszku, masować, albo termofor z pestek wiśni podgrzany położyć, może ten szum, jak Konwi pisała... To podobno mija :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro: aż tyle rzeczy w smyku za tylko 50zl?

Mała dostała szału po żłobku, wreszcie uśpiona, ale pewnie tylko na drzemke

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczornie :) moje belzebubu zrobilo sie mega wymagajace wiec rzadko wpadam i raczej podczytuje ostatnio...

Gratki dla kolejnych miesiecznic, Konwi, Summerka, kogos pominelam? ;)
    My dzis konczymy pol roku, a jutro wracam do pracy :( ale nie pekam, dam rade skoro Zgredka daje :D

Troche kwas z fochem Malenqu, ale kurcze... Fora to fora... Chyba dobrze ze nie ma mnie na wspolnym fb i ze mnie klotnia ominela.

Blondik wytrzymasz, jeszcze moment i trafisz w etap macierzynstwa ktory poki co lubie najbardziej- przelom 3-4 miesiaca. Bez kolek, bez duzych wymagan za to mega dynamiczny rozwoj malucha i usmuech od ucha do ucha. Jedyny czas jak przesypialam cale noce :P

Mariss twoj suwak caly czas dziala na wyobraznie. Dziecko jako ogóras? Wat? :)
    Za miesiac z malenkim haczykiem bedziesz donoszona, o jejku, to juz tyle czasu? Jak sie czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 19:06

nick nieaktualny, WróżkaZielona, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik jak Konwi radzi- probuj roznych dzwiekow z youtube, smoczka, kocyka do spowijania, masazu, podnoszenia kolanek do brzuszka... A probowalas te metode Hamiltona?
    https://m.youtube.com/watch?v=j2C8MkY7Co8

U nas dzialalo cos podobnego, kolysanie rytmiczne gora dol na przemian z nasaz brzuszka...

Jeszcze ewentualnie mozesz sprobowac chustowania. Tez dziala cuda przy niektorych dzieciach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 19:37

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: co co co że skoro ja sobie daje radę ;p ją jestem twardka a czy Ty sobie dasz to nie wiadomo ;p pfff

nick nieaktualny, LaRa, nick nieaktualny, Krokodylica, Summerka lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka o ty bestio, zapamietam sobie :P od tera bede zimna suka, zero komplementowania :D

nick nieaktualny, zgredka, LaRa, konwalianka, MANIEK, Lili83, nick nieaktualny, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

uff, przezylam :D ten dzien to wykanczajaca psychiczno- fizyczna masakra byla. Maly od 12tej ani na sekunde oczu nie zmrozyl i maruda straszna. Poza tym z rana akcja z ogarnianiem tego dofinansowania, bo znow sie pojawily komplikacje. Moj juz wychodzil z siebie, a ja juz mialam wszystkiego dosc. na szczescie cudem sie wrecz udalo wszystko pozalatwiac i jutro papierki ida do urzedu.

Manku- no atmosfera oczyszczona, a moj jakos udobruchany. co prawda znow dzisiaj bylo milion nerwow, ale jakos udalo sie pozalawiac. Jak Jagódka?

Konwalia- rodzice podpisali, na szczescie :) gratulacje dla Patrysia! i sto latek z okazji 10 miesiecy! moj sie jeszcze ociaga z raczkowaniem i licze na to, ze pojdzie tak szybko jak u Ciebie ;) tym bardziej, ze pelza juz hohooo od bardzo dawna.

Nenus- dobrze, ze to wirusowka tylko, ale domyslam sie ile Cie to kosztowalo. ja to czasami nie chcialabym wiedziec tego, czego sie nauczylam na studiach, bo schiza totalna i milion powiklan. jak teraz temperatura Diego?

Summerka- sto latek dla Zuzi! :)

Lara- ja mandarynke dzis dalam, ale moj łapczywiec od razu caly kawalek do buzi wpakowal, a pozniej wielkie oczy jak to zjesc! w ogole boje mu sie podawac takie kawalki, bo mam stracha, ze sie zadlawi. moze jakby mniejsze kawalki odgryzal, a ten jak widzi na horyzoncie jakies zarełko, to zjada w calosci.

Młoda Dama- basen polecam :) Franek uwielbia! a co do okresu, to ja dostalam wczoraj i mimo, ze bezbolesny, to leje sie ze mnie jakby kto kran odkrecil. i takie jakies skrzepy wielkie :/

Kroko- jak tam Twoja torpeda? :D widac juz tego drugiego zebola? btw. Franek przesyla buziola sliniaka Zuzi :D

ja wlasnie szamie mandarines, a moj brat dzisiaj pyta- co ja mam takiego drugiego brzuchala, znow w ciazy jestem? zeby sie nie zdziwil sasasasa :D

milego wieczoru wszystkim!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Witam sie wieczornie :) moje belzebubu zrobilo sie mega wymagajace wiec rzadko wpadam i raczej podczytuje ostatnio...

Gratki dla kolejnych miesiecznic, Konwi, Summerka, kogos pominelam? ;)
    My dzis konczymy pol roku, a jutro wracam do pracy :( ale nie pekam, dam rade skoro Zgredka daje :D

Troche kwas z fochem Malenqu, ale kurcze... Fora to fora... Chyba dobrze ze nie ma mnie na wspolnym fb i ze mnie klotnia ominela.

Blondik wytrzymasz, jeszcze moment i trafisz w etap macierzynstwa ktory poki co lubie najbardziej- przelom 3-4 miesiaca. Bez kolek, bez duzych wymagan za to mega dynamiczny rozwoj malucha i usmuech od ucha do ucha. Jedyny czas jak przesypialam cale noce :P

Mariss twoj suwak caly czas dziala na wyobraznie. Dziecko jako ogóras? Wat? :)
    Za miesiac z malenkim haczykiem bedziesz donoszona, o jejku, to juz tyle czasu? Jak sie czujesz?
    Z Radzia kawał chłopa, pół roku! Jak ten czas zapitala.
    Taaaa za miesiąc niby będę donoszona ale do mnie to nie dociera jeszcze :D jaka ciąża, jaki poród ja się pytam :P

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano wlasnie Radzio- sto latek z okazji półroczku!

ja tez najlepiej wspominam okres 3-4 miesiaca. dlugie spanie, wiele dlugich drzemek w ciagu dnia, spokojny, wesoly :D ahh :)

Zgredek- no z Pania z teczuszka mi sie nie kojarzylas, ale Ty tak mlodo wygladasz, ze moglabym Ci dac najwyzej 20tke. i dwojka dzieci na koncie, olaboga!! :D

Nieukowa lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka: weź się, że dwójka ;) dziękuje za komplement ;)

Nieukowa: trzymam za słowo ;)

Moja piszczy wrzeszczy i pcha sobie wsio do buzi.. Wrrr

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam Kochane, ale niczego dziś juz nie doczytam. Taka jestem zmęczona, ze aż mi sie niedobrze robi. Jutro powtórka z rozrywki jak to we wtorki.
    Pozdrawiam, buziaki i dobrej nocy życzę

A Radziowi i Patryczkowi 100000000 latek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 20:48

WróżkaZielona, konwalianka, Nieukowa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i dziękuję i najlepszego dla Radka. Nieukowa, omg, już do pracy? To ten.. Powodzenia

Yas, spokojnej nocy
    Wrozko, uff to z głowy, dobrze że tak się to skończyło

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny chamidlo że mnie
    Wczoraj nie pozyczylam Mankowi STO LAT!
    A dziś dla naszych chłopaków Patrykowi i Radkowi ;)
    Zdrowia przede wszystkim

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ