Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Konwalio współczuje tego wstawania.
Blondik a Ty jak podajesz Sab ?
Yas smacznego
Aua Kotka buuu ja tez sie boje ugryzienia bo juz po ostatnim odciąganiu laktatorem cos mnie brodawki bolą a ta mi jeszcze sie tak mocno zasysa to znów mam wspomnień czar ,....Maniek
-
Lara, odkąd tak się budzi to tak.. Idziemy w rekord
Hehe
Oj mnie Patryk też czasem ugryzie, normalne to, nie ma co od razu dziecka odstawiać, chyba że się pretekstu szuka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 17:15
-
ta ja juz 3 h z Zuzą lekcje robie aaaaa poprosze melise nerwosol i co tam macie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo sobie sama z głowy włosy powyrywam
mama mi w smyku kupiła 3 pak bodziaków chusteczki na szyjke dla Lili i czapke wszystko 50zł -
Blondik, nie zostaje nic innego, jak przetrwać. Jeśli nie pomaga, to nie klasyczny ból brzucha. Dajesz sam Simplus i delikol i nie widzisz poprawy, to ma klasyczne kolki i na to nic nie działa poza matczynymi ramionami, cierpliwością.. Możesz spróbować aplikacji white noise z różnymi dźwiękami. Na Tymka to działało, miał mega kolki i też nic innego nie działało. Ja też kładlam na brzuszek termofor, owijając w pieluszki aby nie popatrzył.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 18:03
Blondik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam sie wieczornie
moje belzebubu zrobilo sie mega wymagajace wiec rzadko wpadam i raczej podczytuje ostatnio...
Gratki dla kolejnych miesiecznic, Konwi, Summerka, kogos pominelam?
My dzis konczymy pol roku, a jutro wracam do pracyale nie pekam, dam rade skoro Zgredka daje
Troche kwas z fochem Malenqu, ale kurcze... Fora to fora... Chyba dobrze ze nie ma mnie na wspolnym fb i ze mnie klotnia ominela.
Blondik wytrzymasz, jeszcze moment i trafisz w etap macierzynstwa ktory poki co lubie najbardziej- przelom 3-4 miesiaca. Bez kolek, bez duzych wymagan za to mega dynamiczny rozwoj malucha i usmuech od ucha do ucha. Jedyny czas jak przesypialam cale noce
Mariss twoj suwak caly czas dziala na wyobraznie. Dziecko jako ogóras? Wat?
Za miesiac z malenkim haczykiem bedziesz donoszona, o jejku, to juz tyle czasu? Jak sie czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 19:06
marissith, WróżkaZielona, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość
-
Blondik jak Konwi radzi- probuj roznych dzwiekow z youtube, smoczka, kocyka do spowijania, masazu, podnoszenia kolanek do brzuszka... A probowalas te metode Hamiltona?
https://m.youtube.com/watch?v=j2C8MkY7Co8
U nas dzialalo cos podobnego, kolysanie rytmiczne gora dol na przemian z nasaz brzuszka...
Jeszcze ewentualnie mozesz sprobowac chustowania. Tez dziala cuda przy niektorych dzieciach...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 19:37
-
hej hej!
uff, przezylamten dzien to wykanczajaca psychiczno- fizyczna masakra byla. Maly od 12tej ani na sekunde oczu nie zmrozyl i maruda straszna. Poza tym z rana akcja z ogarnianiem tego dofinansowania, bo znow sie pojawily komplikacje. Moj juz wychodzil z siebie, a ja juz mialam wszystkiego dosc. na szczescie cudem sie wrecz udalo wszystko pozalatwiac i jutro papierki ida do urzedu.
Manku- no atmosfera oczyszczona, a moj jakos udobruchany. co prawda znow dzisiaj bylo milion nerwow, ale jakos udalo sie pozalawiac. Jak Jagódka?
Konwalia- rodzice podpisali, na szczesciegratulacje dla Patrysia! i sto latek z okazji 10 miesiecy! moj sie jeszcze ociaga z raczkowaniem i licze na to, ze pojdzie tak szybko jak u Ciebie
tym bardziej, ze pelza juz hohooo od bardzo dawna.
Nenus- dobrze, ze to wirusowka tylko, ale domyslam sie ile Cie to kosztowalo. ja to czasami nie chcialabym wiedziec tego, czego sie nauczylam na studiach, bo schiza totalna i milion powiklan. jak teraz temperatura Diego?
Summerka- sto latek dla Zuzi!
Lara- ja mandarynke dzis dalam, ale moj łapczywiec od razu caly kawalek do buzi wpakowal, a pozniej wielkie oczy jak to zjesc! w ogole boje mu sie podawac takie kawalki, bo mam stracha, ze sie zadlawi. moze jakby mniejsze kawalki odgryzal, a ten jak widzi na horyzoncie jakies zarełko, to zjada w calosci.
Młoda Dama- basen polecamFranek uwielbia! a co do okresu, to ja dostalam wczoraj i mimo, ze bezbolesny, to leje sie ze mnie jakby kto kran odkrecil. i takie jakies skrzepy wielkie
Kroko- jak tam Twoja torpeda?widac juz tego drugiego zebola? btw. Franek przesyla buziola sliniaka Zuzi
ja wlasnie szamie mandarines, a moj brat dzisiaj pyta- co ja mam takiego drugiego brzuchala, znow w ciazy jestem? zeby sie nie zdziwil sasasasa
milego wieczoru wszystkim!
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNieukowa wrote:Witam sie wieczornie
moje belzebubu zrobilo sie mega wymagajace wiec rzadko wpadam i raczej podczytuje ostatnio...
Gratki dla kolejnych miesiecznic, Konwi, Summerka, kogos pominelam?
My dzis konczymy pol roku, a jutro wracam do pracyale nie pekam, dam rade skoro Zgredka daje
Troche kwas z fochem Malenqu, ale kurcze... Fora to fora... Chyba dobrze ze nie ma mnie na wspolnym fb i ze mnie klotnia ominela.
Blondik wytrzymasz, jeszcze moment i trafisz w etap macierzynstwa ktory poki co lubie najbardziej- przelom 3-4 miesiaca. Bez kolek, bez duzych wymagan za to mega dynamiczny rozwoj malucha i usmuech od ucha do ucha. Jedyny czas jak przesypialam cale noce
Mariss twoj suwak caly czas dziala na wyobraznie. Dziecko jako ogóras? Wat?
Za miesiac z malenkim haczykiem bedziesz donoszona, o jejku, to juz tyle czasu? Jak sie czujesz?
Taaaa za miesiąc niby będę donoszona ale do mnie to nie dociera jeszczejaka ciąża, jaki poród ja się pytam
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
ano wlasnie Radzio- sto latek z okazji półroczku!
ja tez najlepiej wspominam okres 3-4 miesiaca. dlugie spanie, wiele dlugich drzemek w ciagu dnia, spokojny, wesolyahh
Zgredek- no z Pania z teczuszka mi sie nie kojarzylas, ale Ty tak mlodo wygladasz, ze moglabym Ci dac najwyzej 20tke. i dwojka dzieci na koncie, olaboga!!Nieukowa lubi tę wiadomość
-
przepraszam Kochane, ale niczego dziś juz nie doczytam. Taka jestem zmęczona, ze aż mi sie niedobrze robi. Jutro powtórka z rozrywki jak to we wtorki.
Pozdrawiam, buziaki i dobrej nocy życzę
A Radziowi i Patryczkowi 100000000 latekWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 20:48
WróżkaZielona, konwalianka, Nieukowa lubią tę wiadomość