X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    padam naryjeczek, dopiero do domu wróciliśmy od rana
    doczytam wieczorem bom głoooooooooodnaaaa

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalio współczuje tego wstawania.
    Blondik a Ty jak podajesz Sab ?
    Yas smacznego :)
    Aua Kotka buuu ja tez sie boje ugryzienia bo juz po ostatnim odciąganiu laktatorem cos mnie brodawki bolą a ta mi jeszcze sie tak mocno zasysa to znów mam wspomnień czar ,....

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dziś cisza... Wszystkie chyba sprzątają i pakują prezenty:)

konwalianka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, odkąd tak się budzi to tak.. Idziemy w rekord :)
    Hehe

Oj mnie Patryk też czasem ugryzie, normalne to, nie ma co od razu dziecka odstawiać, chyba że się pretekstu szuka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 17:15

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta ja juz 3 h z Zuzą lekcje robie aaaaa poprosze melise nerwosol i co tam macie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo sobie sama z głowy włosy powyrywam :P

mama mi w smyku kupiła 3 pak bodziaków chusteczki na szyjke dla Lili i czapke wszystko 50zł :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie podaje tak jak trzeba, a różnicy raczej nie ma. Właśnie się popłakałam. Pol godziny usypiania, pospala 10minut. Ah byle do 22..:-(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, nie zostaje nic innego, jak przetrwać. Jeśli nie pomaga, to nie klasyczny ból brzucha. Dajesz sam Simplus i delikol i nie widzisz poprawy, to ma klasyczne kolki i na to nic nie działa poza matczynymi ramionami, cierpliwością.. Możesz spróbować aplikacji white noise z różnymi dźwiękami. Na Tymka to działało, miał mega kolki i też nic innego nie działało. Ja też kładlam na brzuszek termofor, owijając w pieluszki aby nie popatrzył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 18:03

Blondik lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik spróbuj może w ciągu dnia kłaść Madzie na brzuszku, masować, albo termofor z pestek wiśni podgrzany położyć, może ten szum, jak Konwi pisała... To podobno mija :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro: aż tyle rzeczy w smyku za tylko 50zl?

Mała dostała szału po żłobku, wreszcie uśpiona, ale pewnie tylko na drzemke

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczornie :) moje belzebubu zrobilo sie mega wymagajace wiec rzadko wpadam i raczej podczytuje ostatnio...

Gratki dla kolejnych miesiecznic, Konwi, Summerka, kogos pominelam? ;)
    My dzis konczymy pol roku, a jutro wracam do pracy :( ale nie pekam, dam rade skoro Zgredka daje :D

Troche kwas z fochem Malenqu, ale kurcze... Fora to fora... Chyba dobrze ze nie ma mnie na wspolnym fb i ze mnie klotnia ominela.

Blondik wytrzymasz, jeszcze moment i trafisz w etap macierzynstwa ktory poki co lubie najbardziej- przelom 3-4 miesiaca. Bez kolek, bez duzych wymagan za to mega dynamiczny rozwoj malucha i usmuech od ucha do ucha. Jedyny czas jak przesypialam cale noce :P

Mariss twoj suwak caly czas dziala na wyobraznie. Dziecko jako ogóras? Wat? :)
    Za miesiac z malenkim haczykiem bedziesz donoszona, o jejku, to juz tyle czasu? Jak sie czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 19:06

marissith, WróżkaZielona, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik jak Konwi radzi- probuj roznych dzwiekow z youtube, smoczka, kocyka do spowijania, masazu, podnoszenia kolanek do brzuszka... A probowalas te metode Hamiltona?
    https://m.youtube.com/watch?v=j2C8MkY7Co8

U nas dzialalo cos podobnego, kolysanie rytmiczne gora dol na przemian z nasaz brzuszka...

Jeszcze ewentualnie mozesz sprobowac chustowania. Tez dziala cuda przy niektorych dzieciach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 19:37

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: co co co że skoro ja sobie daje radę ;p ją jestem twardka a czy Ty sobie dasz to nie wiadomo ;p pfff

marissith, LaRa, Izoleccc, Krokodylica, Summerka lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka o ty bestio, zapamietam sobie :P od tera bede zimna suka, zero komplementowania :D

marissith, zgredka, LaRa, konwalianka, MANIEK, Lili83, Izoleccc, Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

uff, przezylam :D ten dzien to wykanczajaca psychiczno- fizyczna masakra byla. Maly od 12tej ani na sekunde oczu nie zmrozyl i maruda straszna. Poza tym z rana akcja z ogarnianiem tego dofinansowania, bo znow sie pojawily komplikacje. Moj juz wychodzil z siebie, a ja juz mialam wszystkiego dosc. na szczescie cudem sie wrecz udalo wszystko pozalatwiac i jutro papierki ida do urzedu.

Manku- no atmosfera oczyszczona, a moj jakos udobruchany. co prawda znow dzisiaj bylo milion nerwow, ale jakos udalo sie pozalawiac. Jak Jagódka?

Konwalia- rodzice podpisali, na szczescie :) gratulacje dla Patrysia! i sto latek z okazji 10 miesiecy! moj sie jeszcze ociaga z raczkowaniem i licze na to, ze pojdzie tak szybko jak u Ciebie ;) tym bardziej, ze pelza juz hohooo od bardzo dawna.

Nenus- dobrze, ze to wirusowka tylko, ale domyslam sie ile Cie to kosztowalo. ja to czasami nie chcialabym wiedziec tego, czego sie nauczylam na studiach, bo schiza totalna i milion powiklan. jak teraz temperatura Diego?

Summerka- sto latek dla Zuzi! :)

Lara- ja mandarynke dzis dalam, ale moj łapczywiec od razu caly kawalek do buzi wpakowal, a pozniej wielkie oczy jak to zjesc! w ogole boje mu sie podawac takie kawalki, bo mam stracha, ze sie zadlawi. moze jakby mniejsze kawalki odgryzal, a ten jak widzi na horyzoncie jakies zarełko, to zjada w calosci.

Młoda Dama- basen polecam :) Franek uwielbia! a co do okresu, to ja dostalam wczoraj i mimo, ze bezbolesny, to leje sie ze mnie jakby kto kran odkrecil. i takie jakies skrzepy wielkie :/

Kroko- jak tam Twoja torpeda? :D widac juz tego drugiego zebola? btw. Franek przesyla buziola sliniaka Zuzi :D

ja wlasnie szamie mandarines, a moj brat dzisiaj pyta- co ja mam takiego drugiego brzuchala, znow w ciazy jestem? zeby sie nie zdziwil sasasasa :D

milego wieczoru wszystkim!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Witam sie wieczornie :) moje belzebubu zrobilo sie mega wymagajace wiec rzadko wpadam i raczej podczytuje ostatnio...

Gratki dla kolejnych miesiecznic, Konwi, Summerka, kogos pominelam? ;)
    My dzis konczymy pol roku, a jutro wracam do pracy :( ale nie pekam, dam rade skoro Zgredka daje :D

Troche kwas z fochem Malenqu, ale kurcze... Fora to fora... Chyba dobrze ze nie ma mnie na wspolnym fb i ze mnie klotnia ominela.

Blondik wytrzymasz, jeszcze moment i trafisz w etap macierzynstwa ktory poki co lubie najbardziej- przelom 3-4 miesiaca. Bez kolek, bez duzych wymagan za to mega dynamiczny rozwoj malucha i usmuech od ucha do ucha. Jedyny czas jak przesypialam cale noce :P

Mariss twoj suwak caly czas dziala na wyobraznie. Dziecko jako ogóras? Wat? :)
    Za miesiac z malenkim haczykiem bedziesz donoszona, o jejku, to juz tyle czasu? Jak sie czujesz?
    Z Radzia kawał chłopa, pół roku! Jak ten czas zapitala.
    Taaaa za miesiąc niby będę donoszona ale do mnie to nie dociera jeszcze :D jaka ciąża, jaki poród ja się pytam :P

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano wlasnie Radzio- sto latek z okazji półroczku!

ja tez najlepiej wspominam okres 3-4 miesiaca. dlugie spanie, wiele dlugich drzemek w ciagu dnia, spokojny, wesoly :D ahh :)

Zgredek- no z Pania z teczuszka mi sie nie kojarzylas, ale Ty tak mlodo wygladasz, ze moglabym Ci dac najwyzej 20tke. i dwojka dzieci na koncie, olaboga!! :D

Nieukowa lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka: weź się, że dwójka ;) dziękuje za komplement ;)

Nieukowa: trzymam za słowo ;)

Moja piszczy wrzeszczy i pcha sobie wsio do buzi.. Wrrr

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam Kochane, ale niczego dziś juz nie doczytam. Taka jestem zmęczona, ze aż mi sie niedobrze robi. Jutro powtórka z rozrywki jak to we wtorki.
    Pozdrawiam, buziaki i dobrej nocy życzę

A Radziowi i Patryczkowi 100000000 latek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 20:48

WróżkaZielona, konwalianka, Nieukowa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i dziękuję i najlepszego dla Radka. Nieukowa, omg, już do pracy? To ten.. Powodzenia

Yas, spokojnej nocy
    Wrozko, uff to z głowy, dobrze że tak się to skończyło

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny chamidlo że mnie
    Wczoraj nie pozyczylam Mankowi STO LAT!
    A dziś dla naszych chłopaków Patrykowi i Radkowi ;)
    Zdrowia przede wszystkim

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ