X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku u nas wszyscy znajomi polecają zwykłe, najtańsze z Ikei.
    My takie planujemy kupić docelowo.

Smoczyca1, Nieukowa, Lili83 lubią tę wiadomość

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku- tez mamy ikeowskie i powiem Ci, ze sie sprawdza. im mniej zakamarkow do mycia tym lepiej, bo po kazdym obiadku tylko raz dwa machne i jest git.

ja na chwileczke tylko, bo zaraz zbieram sie za mejkapy i fryza na impreze wigilijna. moi rodzice z Malym na spacerze, a ja dzis chate ogarnelam, choinke ubralam i z lekka zdycham. jutro moze pochwale sie Frankiem pod choina ;D

trzymajta sie cieplo i nie chorowac mi tu, o nie!

buzi :*

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzicie, ja niby bardziej doświadczona matka, a głupia o zębach nie wiedziałam..,

Lara, no my jeszcze w wanience..ale chyba zrobię jej wannowy trening;)

Smoku, chyba lepiej kupic zwykle, tylko chyba plastik lepszy - lepiej sie czyści. Ja kupiłam fancy i oczywiscie bez sensu - kasa w błoto, s Zuza i tak je w łóżeczku...

Konwi, no cholercia, znowu cos..,ach te dzieciaki (jak mawua moja znajoma - ciagle sie psują;))

Nenaa, zdrówka.

Koniara, fajnie, ze wszystko ok- mnie tez boli dol i spojenie. I super, ze blizna wytrzymała, bo wlasnie zastsnawialam sie co tam u Ciebie;)

Ja juz spakowana, jadę do rodzicow i wracam dopiero z Toska;) ol yeah, trzy tygodnie - obym wytrzymała z nimi, a oni ze mną;) btw, Zgredko, jadę do naszego cudownego miasta;))

PS mój mauz jeździ po mieście i szuka papierków testowych na wody płodowe, bo cos mi dziś mokro, a na IP sie nie wybieram;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 16:31

Koniara, Krokodylica lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, mam dwa krźeselka, jedno z ikei ( u mamy) i drugie z firmy jakiejś tam (kiedyś pokazywałam) w domu. Jedno i drugie jest ok, a te z ikei szybsze do czyszczenia :) i tańsze :)

Ja po spacerze w deszczu ;( No ale jak trźeba to trzeba...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku ja mam Caretero POP i jestem zadowolona.Zwykłe bez udziwnień,łatwe w obsłudze i czyszczeniu .

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi: bedziesz tam rodzic?

Ja jade 24go dopiero

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wigilii pracowej, fajnie było sie spotkać w dodatku dostałam premie świąteczna :) kocham mojego szefa hehe :) ciacho zjedzone wszystkim smakowało, Jagoda dostała prezent :) ehh stęskniłam sie z życiem zawodowym.
    No i mogłam sie wylaszczyc jak to maz ujął bo założyłam kiecke i kozaki na obcasie :)

Fajnie ze rozmawiacie o krzesłach bo ja koduje i pózniej bede wiedziała miedzy czym wybierać i na co zwrócić uwagę.

zgredka, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Ty Maniek chuda jesteś to pewno wygladalas jak ta lala ;)
    Ja mam jutro wigilię w resto o 19, więc nie mogę się nazerac..

Mama chce żebym jej powiedziała co chce pod choinkę, a ja mowie proszek do prania itd ja w ogóle nie mam pojęcia, kompletnie nie wiem co chcę, macie pomysł może lepsiejszy balsan na bęben

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia dzięki :) co do balsamu na brzuchol to mi pomógł krem z musteli poporodowy ujędrniający i szczerze mówiąc podziałał a kosztował cos koło stówy!
    Ja to mam na siebie tyle pomysłów ze mi członków rodziny brakuje hehe :) bransoletki przyjmuje zawsze nawet bez okazji :) Ty tez pisałaś ze jesteś Sroczka :) albo moze jakiś szal na zimę i rękawiczki ?albo szminka? Portfel?
    No i ja jestem chora na książki kucharskie mam fajna Lepkowskiego ( lubie ja bo narysowane sa zwierzęta i opisane części bo ja mam problem zwłaszcza z mięsem wołowym czy cielęcym a tak to wiem z której części co jest:) no i ma duzo fajnych propozycji dań. Od kilku lat marzy mi sie mikser taki z kitchenaid ... Ale jakos Mikołaj, gwiazdor czy inny dziadek mróz omijają mnie szerokim łukiem jesli chodzi o ten prezent...( niestety wiem dlaczego: cena jest powalająca jedynie 2500 zł) :(

Lili83 lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam dobrze z tymi spotkaniami wigilijnymi.. u mnie wczoraj bylo o 12, wystąpienie prezesa a pozniej poczęstunek, podobno pożal się boże..w każdym razie nikt mnie nie zaprosił:(

ale do rzeczy.. jestem dziś sama.. wykąpać obu to meksyk..najpierw Patryk, kapiel, cyc i usypianie, co nie jest proste, gdy Tymek stara sie zwrócić uwagę..no ale jakoś sie udało.. wiec Tymek kąpiel, odpowiedź na milion pytań, dwie strony ksiązki o mięśniach (tak, moje dziecko chce abym mu o takich rzeczach czytała), wychodzę pod prysznic, wracam i co słyszę? Mamoooo.. bo mam złe sny (ech), więc kładę się z nim.. po 5 min wstaje a ten mnie za ręke łapie i trzyma.. kolejne 5 min.. wychodze wreszcie i co? Patryk zaczął płakać, położyłam na brzuszku i dalej śpi.. ech, nie wiem co mnie dzś czeka, ale nie sądzę aby to było dobre..no i tymek ciągle do wc chodzi sikać:( oby nie infekcja pęcherza..

usiadłam wreszcie z odrobiną winka, a co, mnie tez się należy..

dobrej nocy

MANIEK, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalio moja bohaterko , jesteś miszcz! Wino Ci należy bezdyskusyjnie.

Śpijcie dobrze i długo dzieci bo dzięki temu mamy tez pośpią. Dobranoc

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qzwa, muszę wyjsć z psami a deszcz pada i mycie będzie dłuższe niż sam spacer ;( nienawidzę takiej pogody...

Dodatkowo muszę zejść na dół do sąsiadów garażowych bo sobie imprezę zrobili, muza napieprza ze aż mi dudni w mieszkaniu.
    Buraki cholerne!

Konwalii, wypij cała butelkę, a co!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej jak sie nazywal ten inny kubek do nauki picia? Jeden byl 360 a drugi? A ten 360 to z jakiej firmy?

MANIEK ja tez sroczka. Gustuje przed wszystkiem w kolczykach :D. Ale teraz sie mecze bez bo maly zaczal lapac za kolczyki. To samo oczywiscie z naszyjnikami. A branzoletek nie nosze raczej bo mi przeszkadzaja (np podczas pisania na klawiaturze).

wow 2,5 tysiaka za mikser? To co on robi? Sam obiera :D? Ja juz myslalam ze mam drogi (1600zl) haha. Dobry jest do sprzatania lodowki ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 21:54

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doidy?

Ja też bransoletkowa, ale mama się boi kupić, że mi się nie spodoba.
    Za tyle to i orgazm dawać powinien ;)

Moja jest noszona i !może zasnie, ja sprzatnelam toalete, a teraz wanne (jutro mycie podłóg), ale najpierw muszą zostać odkurzone..

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, a co pani sprzątająca robiła ze ci tyle zostało?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z PL :)

Lot ok, ale szczerze to lepiej mi sie samej z H i L lecialo niz teraz ze wszystkimi...

Psotka, my mamy kubeczek 360 po pierwszym dzieciu, niekapki i doidy. Polecam doidy i niekapek jesli gdzies sie wychodzi. 360 u nas nie podszedl i tylko przy 1 dziecku uzywalam. Przy drugim tylko niekapkow a bardzo szybko zaczal samz kubeczka pic....reklama i tyle. Natomiast z doidy jestem zadowolona.
    W kazdym razie tez nie mamy poki co serca jej tego cyca nie zapodac a co dopeiro odkladac do lozka, by sama zasnela ( dodam ze chlopcy w jej wieku zasypiali sami, w soim lozeczku i w swoich pkojach). Probowalismy...drze sie, ze az wymiotuje....nie dla nas to. Czekamy az jej orzejdzie. Chcoiaz dzisiaj widzialam smoczek dynamiczny lovi i zastanawiam sie nad zakupem. Ma ktoras z Was?(nie w tym miejscu mialo byc, ale nei ogarniam ipada dzisiaj i zle edytowalam...nizej mialo byc tam gdzie o spaniu przy cycu pisze...zwalam na niewyspanie, hehehe)

Konwi, masakra klasc tak male dzieci samemu. Gdy L mial 3 mies. A J 2 lata maz zostawal sam z 2 dwa razy w tyg od 16.30 do 20-21. Podziwiam go hehehe a 3 to dopiero koszmar

Koniara i Anuska, trzymam kciuki za porody :)

Psotka, moja H tez zasypia orzy cycu i w sumie to chce spac z cycem w buzi :/ daje mi chwile kolo 22 bym wyskoczyla zeby doszorowac...a od 2 tygspi koszmarnie. W PL juz sama siebie orzechodzi. Wlasnie nurofen przynioslam i jak zniw sie obudzi, to dostanie. Bardzo orzeciwna jestem podawaniu lekow bez powodu, ale ja cos boli a ja juz nie daje rade.

Mnie za to mdli i zoladek boli i sama nie wiem czy cos mnie lapie czy z niewyspania i stresow.

Jutro wybieram sie z mezem na seans do kina...na godz 14.30 ale inaczej sie nei da, bo od 19 pracuje juz jako smoczek hihihi

Nenus, jak u Was bo niedoczytalam czy juz zdrowi?

22.12 H ma usg brzucha....juz sie stresuje....ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 22:56

Nenaaa, Anuśka lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, masz zdrowie kobito ;), podziwiam, lot z całą ferajną nie może być łatwą rzeczą...Życzę aby Hania wreszcie pięknie przespała tą nockę! Hanka śpij ładnie! :)
    Trzymam już kciuki za USG.
    U nas to jakiś wirus Beszka, Diego i ja mamy katary, kaszlemy i takie tam przeziębieniowe sprawy. Gorączka była od piątku do niedzieli, odpukać nie wróciła do tej pory.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2015, 22:47

beszka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie Pani sorzatajaca miała się pojawić i się nie pojawiła nie dając znaku, więc stwierdzilam, że to znak a poza tym że skoro baba nie poważna to niech spada, zresztą chłop powiedział, że ogarniemy sami w weekend więc na razie odpuscilam, rozejrze się po świętach.

Beszko: trzymam kciuki za wszystko, za USG za małą żeby jej przeszło za kino udane ;)

beszka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elo elo!

wrocilam z Dzampry wigilijnej. fajnie bylo spotkac te pracowe mordeczki :D jedzonko pycha, rodzice tez sie spisali przy Franku. Maly ladnie zasnal, oby spal cala noc (ahhaa...). Maniek, widze, ze tez imprezowalas :D tez sie dzis na lachona zrobilam :D czerwona kiecka z golymi plecami i czerwona szmina. uhuu, Dzaga :D

zaraz ide lulu, ale poki co podziwiam moje swiateczne dekoracje :) chuina pikna, nieskromnie mowiac ;)

spokojnej nocy wszystkim!

ahaa- Beszka- jestes moim idolem!

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, dobrze ze to tylko przeziebienie...

Zgredko, oby maz pomogl ci z tymi porzadkami. Pamietam moje poczatki ciazy i ten zgon, brrrr i oby udalo sie kogos do pomocy znalezc....poleconego i godnego zaufania, bo z tym roznie bywa (my od dluzszego czasu poszukujemy niani i kogos do ogarniecia chaty i masakra....)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 1530 1531 1532 1533 1534 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ