WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że też ja nic nie może, ale z drugiej strony mam małą zamrazarke..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała marudzi strasznie, wciska cała garść do buzi, krzyczy i sie ślini-zebole? Ja tam nic nie widźe, a łyżeczka tez dżwiekow nie wydała ;(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara moze jeszcze sie nie przebily, z tymi zebami to jest meksyk

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

jejuuuniu, moje dziecko mnie wykonczy! usypianie to dramat. w dzien praktycznie przestal spac. nie tak dawno jeszcze z rana chwila moment i zasypial na drzemke, pozniej sie budzil, godzinka, dwie i znow drzemka. teraz- mimo, ze widze, ze senny, oczy trze, ziewa, to spac- ni huhuu! no juz nie wiem o co kaman. a spacery- masakra. 15 min. w wozku spokojnie, pozniej jeki, steki i placze. czy w wieku mojego dziecka sa jeszcze jakies skoki rozwojowe? bo zeby raczej odpadaja- dentinox nie zmienia nic. ehh i wiecie co, tak sobie mysle- czy przy drugim dziecku tez sie tak wszystko bierze do siebie? czy moze jest jednak wiecej dystansu do wszelkich problemow? bo ja wszystko biore do siebie. to, ze Maly nie chce zasnac- moja wina, bo pewnie cos nie tak robie, nie chce nic pic- to pewnie przez to ze nie przyzwyczajalam go od urodzenia. ehh. ide zjesc czekolade!!

Psotka- lubie za zestaw malego grajka :D kupuj! najwyzej schowasz jak juz ci w mozgu beda trojkaty grac :D aaa i lubie tez za mrozonki :D

Lara- ja pieczarek nie obieram, myje tylko dokladnie, czasami wyparzam. widze, ze Twoja Anula tez niepijaca. ehh, oby im sie zmienilo.

Konwi- wspolczuje roboty :/ mnie tez tesciowa wkrecila w salatke jarzynowa, a ja NIENAWIDZE kroic warzyw. hehe, jak cos, kupie gdzies i stworze pozory, ze to wlasnoreczny wyrob :D heh. jak Patryś?

Zgredka- u mnie tez nastawienie do pracy sie zmienilo. przede wszystkim wydaje mi sie, ze bede duzo bardziej asertywna. juz w ciazy jakos mi sie priorytety poprzestawialy.

Biedronka- podziwiam za ogarniecie! chyba wszystkie mamy dwojki i wiecej dzieci tak maja. ja z jednym sie nie moge ogarnac :/

Pozdrawiam wszystkie zmeczone, spiace, nieogarniete, wku..wione, a takze te, ktore sobie radza calkiem niezle- tak tak, Konwi i Kroko- to do Was :)

Aaa sluchajcie, na forum fb widac nasze wpisy? tzn. inni znajomi niegangowi je widza?

Nenaaa, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu, u D. pojawił się katar i kaszelek, czyli ta infekcja bezobjawowa łikendowa pokazała swe oblicze. Wszyscy jesteśmy chorzy.
    Młody nie daje sobie odciągnąć smarków...
    Gorączka na szczęście nie wróciła. U nas pierwszy raz takie objawy, co robić? Czy jest na sali ktoś doswiadczony przeziębieniem u dziecia?

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko gangowi widzą wpisy Wrózia.

Przy drugim? Jakim drugim? :D Nie zniosłabym tego wszystkiego razy 2 :D

Przynajmniej na tą chwilę ;)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, po pierwsze zdrówka dla Was! Na katarek woda morska i odciąganie a na kaszel syrop, tu dziewczyny polecały chyba sambucol, ja miałam dla Ani hederasal, ale nie wiem jak tam w Espaniolach jest.

Dziecko padło, zobaczymy po drzemce jaka będzie. Bo jak do tej pory to coś dziwnego sie z nią dzieje, m.in. cała garść w buzi.

Nenaaa lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci tez tak wrzeszcza jak im buzie po jedzeniu wycieracie? moj to sie dotknac nie da.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Czy wasze dzieci tez tak wrzeszcza jak im buzie po jedzeniu wycieracie? moj to sie dotknac nie da.
    Też....

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz i moja padła. Psotka moja sie śmieje ale jest sporo młodsza to moze jeszcze jej sie zmieni :/

Kurde mam chęć na kanapkę z jajkiem ... Mam jajka wiejskie od sąsiadki rodziców ( sa super zdrowe bo ona nie karmi kur pasza) i co ... G***o bo mi maz bułek nie kupił :(

Edit:
    Nena współczuje, oby szybko minęło. Ty jedz czosnek a Diego to te gluciory musisz wydobywać lub tez przy kąpieli zrób saunę to mu spłyną ładnie same i moze jakiś olejek dodaj do nawilżacza, ja jeszcze smaruje pod nosem maścią majerankowa. A na kaszel to sie niestety nie znam co podać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 17:57

Nenaaa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki, mam dziś mega zabiegany dzień.

Przyszłam się pożegnać i życzyć wesołych, radosnych i pogodnych świąt.

Do napisania za 10 dni ;)

Aaa kupiłam te pampersy, aż cztery paczki, rozmiar 1 i 2. Paczka 44 sztuki wyszła mnie po 24 zł, normalnie rewelacyjna cena ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laruś, Maniuś - dzięki :), będziemy działać.

Anastazja, no to Zdrowych, Wesołych Świąt ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 18:59

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenek- hehe ja mam doswiadczenie całkiem zacne z przeziebieniem! (noo jest sie czym chwalic). przede wszystkim odciaganie glutow. moj tego nienawidzi, wyrywa sie na wszystkie strony i przez to, ze jest mega silny to czasami ciezko mi go przytrzymac. no ale jak mus to mus. inhalacja, parówki, mozesz np. zagotowana wode postawic w lazience. do tego mozna dodac olejki eteryczne, fajny jest eukaliptusowy np. co tam jeszcze... moja lekarka mowi, ze kaszelek u takiego niemowlaka trzeba przeczekac :/ ale dziewczyny polecaly ten sambucol, moze warto sprobowac? my do tego mielismy jeszcze nasivin soft dla niemowlakow, ale stosowany tylko 2 razy dziennie, bo wiecej nie mozna. oklepywanie po pleckach, plastry aromactiv nad lozeczkiem i masc rozgrzewajaca na klate. do tego masc majerankowa pod nosek. chyba wszystko wymienilam. przede wszystkim kataru trzeba sie pozbywac, bo u nas zalegajace gdzies gluty spowodowaly zapalenie ucha :/ zdrowka dla Was! czosnek niech zostanie Twym przyjacielem na dobre i na zle (hehe, zarcik :D)

Ana- Wesołych i spokojnych! :)

my juz po kapieli, Maly spi. ja w miedzyczasie ogarnelam chate, zrobilam obiad i susze wlasnie cytryny na choinke. az sie sama dziwie, ze mnie jakis napad energii porwał. co prawda teraz leze i zdycham, ale chuine mozna stawiac.

spokojnej nocki wszystkim, niech Wam dzidziole spia ladnie, a mezowie grzeczni beda (albo nie- jak kto woli). czys!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 19:45

Nenaaa, Nieukowa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko
    thank-you13.gif

thank-you05.gif

Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eehhehehe Nenek- wez, bo ja spokojna noc miec chcialam :P a Ty mnie tu z takim! bierz sie za ten czosnek lepiej! i niech Twoj tez sie bierze co bys samotna w tej zgryzocie nie byla :D

ja jutro ma wigilie pracownicza. z tej okazji kupilam sobie ekstra czerwona kiecke z dekoltem z tyłu :D łuhuu, bede Dżaga :D

Anuśka- melduj jak lizak.

Nenaaa, Nieukowa, MANIEK, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozka witaj w klubie, pidobne ancymony chyba mamy, bo moj robi wojne o kazda drzemke... W zasadzie od narodzin.
    Moj tez sie wyrywa przy odglucaniu, chociaz mam wrazenie ze po oststnim katarzr to tak juz na przekor i na pokaz, bo wie ze nic nie zdziala i ze to pomaga :)
    Ja robie tak, ze klecze nad malym, biore glowe i ramiona miedzy kolana, jedna reka trzymam pod raczki zeby nimi nie majtal i sie nie przekrecal na brzuch, a druflga reka myk raz dwa odkurzam katar :D

Walcze z ta pinda laktacja. Nie jestem w stanie odciagnac malemu 120ml dziennie kurde felek. 3x dziennie moge po 30ml odciagnac i tyle a cycki az szypia potem. Albo musze sie JESZCZE wczesniej budzic rano zeby odciagnac 4-ty raz, albo raz na 3 dni dawac mm...

No ja mam wrazenie ze w pracy odzylam. Myslalam ze bede jak na stracenie tam jezdzic, ale tam sie tyle dzieje, ze nie mam cxasu nawet raz o malym pomyslec, no i sa prawdziwi dorosli ludzie, z ktorymi mozna pogadac!
    Co prawda to pol etatu mi pasuje, jak pomysle o bitych 8h w robocie od czerwca to mnie to przeraza...

I w ogole foch, Radek dalej lezy jak foka i ma pretensje do swiata ze nie umie sie ruszyc ani na boki ani do tylu ani wprzod. Juz mnie to jego marudzenie i jojczenie meczy, jest niezadowolony z niczego poza siedzeniem na kolanach i noszeniem. Co za leniwe dziecko, zero checi do pelzania, raczkowania, nawet wkolo sie nie kreci mimo zachet z mojej strony. Ech.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 20:32

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa tozto rasowy chłop jest, daj mu czas zobaczysz w koncu waćpan sie ruszy to wtedy zadba o wasza kondycje i aktywność fizyczna :) co do odciągania to tez tak miałam ostatnio tyle ze w 25 min uciagnelam z 5 ml a sutek mnie do dziś pobolewa :( w dupę z tym laktatorem. Ja wyrazie potrzeby podam mm, bez przesady.

Ana i dobrze zrobiłaś z zakupem tych pampkow. Wesołych Swiat.

Wróżka poka kiecke

Nieukowa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Nieukowa, ciesz sie spokojńym dzieckieme póki możesz bo jak wystartuje nagle tak jak moja to dopiero bedzie wesoło. Przewijanie graniczy z cudem, w powietrzu, na rękach, wykręcanie sie i ucieczka! A tak sie martwiłam, ze sie przewracać nie chce, a teraz spiąc wykręca sie do góry pupa o.O
    Także odpoczywaj ile możesz bo pozniej nie nadążysz.

Ania po kapieli właśnie usnela, mam nadzieje ze dzis bez rewelacji sie obejdzie i prześpi noc spokojnie.
    Wogole w wannie kąpiele sa tak szalone, ze jestem cała mokra, a ta pływa, siada, kładzie sie, wstaje (myje płytki hihi) i pluska na pół łazienki. A przy tym śmieje sie w głos. Jednak fajnie ze chodzimy na basen bo nie przestraszyła sie nawet "plumkniecia" :)

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    \

ja jutro ma wigilie pracownicza. z tej okazji kupilam sobie ekstra czerwona kiecke z dekoltem z tyłu :D łuhuu, bede Dżaga :D

Anuśka- melduj jak lizak.

Lizak ogarnięty jakby :)
    Właśnie wróciłam ze szpitala. Bardzo boli mnie całe podwozie, podbrzusze i plecy w krzyżu. Myślałam że to skurcze jakieś takie dziwne, ale okazało się że skurczów brak, a te bóle to wynik wielowodzia. Organizm już ma dość tego obciążenia. Gdybym miała skończony 39tc to dzisiaj by mnie pocięli, ale niestety jeszcze 5dni muszę czekać :)

Zazdroszczę kiecki... Ehhh, kiedy i ja się w coś ładnego zmieszczę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 22:04

• LaRa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, spokojnej podróży i Wesołych Świat!

Anuska, pomysl, ze to tylko 5 dni i przytulisz Manie, achhhhh jak ci zazdroszczę tego uczucia :)

Uciekam spać póki mała spi, wiec moze nie przyjdzie jej do głowy jakaś pobudka.

Dobranoc

Anuśka, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1528 1529 1530 1531 1532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ