Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Konwi, farsz będzie na krokiety i pierogi, niestety jestem totalnym beztalenciem jeśli chodzi o wyrób ciasta zarówno na pierogi jak i naleśniki. Śmieszne, wiem, ale nie umiem.
Manku, na sama myśl o Twoim cieście ślinka mi cieknie ale j/w -
dzien dobry obiedki dla małej ugotowane 3 dni z głowy
dziś w menu batat,pietruszka, marchew i manna
jutro drzuce mięsko z królika pojutrze z indyka
zaraz musze po Zuze jechac matko jak ten czas przecieka przez palce pozamiatałam podrukowałam dziadkowi dokumenty do spółdzielni bo wykupowaliśmy mieszkanie i koniec wolne
buziaki zmykam bede hmm potem zanim znikne na zebranie w szkole
-
Domi nie zasypia sam w lozeczku swoim, w naszym tez nie
. W sensie nie zasnie sam, musi cyca dostac. Ale po nowym roku zglaszam sie do terapeutki. Siostra co prawde radzi mi stara metode czyli klasc do lozka a jak placze to poprzytulac i znowu do lozka, ponoc po 3 dniach juz nei nma problemu, ale ja nie mam serca. On stoi w tym swoim lozeczku i beczy. Nie ma tak, ze ja go uspokoje, on polezy i dopeiro zaczyna plakac. On zaczyna plakac od razu jak sie go samego odklada.
MANIEk daj przepis na ten sernik z oreo!
LARA - ja nei wiem jak jest w De ale ja w zyciu nie slyszalam nawet w Polsce o obieraniu pieczarek....
-
BIEDRONKO a adaj przepis na to danko z batatem. Ja nigdy nie robilam slodkich ziemniakow. Jak sie z nimi obchodzic. One nie sa trujace na surowo?
edit . dobra juz wiem, to maniok jes trujacy na surowoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 12:15
-
U mnie juz nie zasypia na cycu, tata nosi, ale wczoraj juz nir mial sily nosi nosi i mowi "nie moge", a jak tylko usiadl to mala w ryk, ze ruszac sie ruszac
Dzis stwierdzilam, ze jednej zaufanej kolezance w pracy powiem o drugasir, a ona... "Ja tez"
I obie sie poki co wpracy ukrywamy, ona ma o miesiac pozniejszy termin.
Dzis wreszcie przyjdzie pani do sprzatania, oby nie wziela wiecej niz 100 zl bo wiecej nie mamMANIEK, Nieukowa, Krokodylica, Izoleccc, konwalianka, Lili83 lubią tę wiadomość
-
Macierzynstwo to by bylo chyba gdybym chciala sie urywac z pracy do dziecka, w pracy o nim myslala itd. Ja jestem mocno nastawiona na kariere i dzieci jakos na to nie wplywa.. to raczej brak czasu, brak mozliwosci wplywu na prace jakies zmeczenie i rezygnacja
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak piszecie ze dajecie OWOCKA na deser to znaczy co? Przecier czy do raczki kawalek?
Ps. Dzisiaj na spotkaniu osiedlowych mam pytalam si eczy dawaly mleko krowie i wszystkie powiedzialy ze tak. Mowily, ze kiedys byly inne wytyczne a teraz jest teoria zeby dawac. Ciekawe to bardzo jak rozni sie podejscie w roznych krajach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2015, 13:20
-
co do batata to jak daje do miesa to gotuje go osobno w skórce a miesko z reszta warzyw dzis było bezmiesnie wiec obrałam batata marchew pietruszke i pokroiłam do gara z woda i sie gowało do miekkosci potem zmiksowałam dodałam mann i gotowe
-
Kotka tu jest przepis:
http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-ciasteczkami-oreo
w ogóle to najlepszy blog kulinarny - głównie ciastowy ever:) mam nawet ostatnia książkę tej dziewczyny i też jest zajefajna. teraz w sobote pojade do empiku po dwie poprzednie. Robiłam też kremowy sernik piernikowy i tarte waniliową z jabłkami i zawsze mi wychodzą, naprawdę polecam te przepisy:)
Zgredka polubiłam za to "ja też"Twojej koleżanki hehe ale miałaś wyczucie.
Nie przejmuj się kariera CI nie ucieknie co najwyżej jest odłożona nieco w czasie (zupełnie jak moja:) i kiedy wszytscy inni będą się w pieluchy bawić Ty będziesz już miała 2 (lub wiecej... to taki malutki dżołk) odchowane:)
Z tymi pieczarkami to też gdy mieszkałam w niemczech to nie obierałam a w Pl zawsze hmmm:)Krokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
Ale po co te pieczarki sie obiera?
MANIEK - tez korzystam z tego bloga. Tylko z tego, jesli cos pieke.
Moj ulubiony i wszystkich domownikow to Sernik Waniliowy. Facet mojej siostry to mnie prawie do domu bez niego nei wpuszcza
MANIEK lubi tę wiadomość
-
Lara spokojnie normalka zdarza sie moj Zuza tez miała dużo z reguły własnie tuz koło moich nóg takie są dzieciaki własnie
Zgredzia krokiety heheh już jemy drugi dzien ale reszte mroże i w razie potrzeby bedą
a jedzonko dziś ugotowane dla Lilki mamy na 3 dni