X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas
    6 cyc
    9 butla 180 - 200 mm
    13 obiadek 190
    16:30 deser kaszka
    19:20 180 mm

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam na chwilkę się przywitać i spadam :)

rozmawiacie o niekapkach? najlepsze są te 360 stopni. te z dziobkiem nie uczą normalnego korzystania z kubka bo z nich się pije jak z butelki - z językiem na dole. 360 jak ze szklanki

miłego wieczoru

ps. picie wody z kubka 360 jest trudne. zalecają zaczynać od soków, ale ja daję wodę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 18:55

LaRa lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam doidy i Radek juz od 5 miesiaca pije z drobna pomoca. Nie pije duzo ale wie ze.
    ma sie spodziewac plynu i go przelknac jak dostanie kubeczek do reki. Moim zdaniem jest super. Taki 360 tez mam, ale nie korzystalam poki co.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema

Ja jestem już po wizycie, Klusia waży 1800g, mamy zalecenie wykonania usg serduszka po porodzie. No i to tyle ;) Już wiem czym się różni wizyta na NFZ od tej prywatnie... 200zł w kieszeni ale ani nie widzieliśmy Małej w 3d ani nie mamy płyty z nagraniem :( bo to tylko komercyjnie. Ale na koniec pan dr życzył wesołych świąt :D chociaż tyle!

My kupujemy dla taty zestaw słuchawkowy, dla mamy kawiarkę, dla teścia takie chromcast, dla teściowej komplet pościeli.

Nieukowa, zgredka, konwalianka, WróżkaZielona, Lili83, LaRa, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marissith gratuluję udanej wizyty,
    Co do pościeli polecam flanela jest super przyjemna

marissith lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro: Twoja dużo je. Są jakieś normy dla dzieci?

Moje ma 5cm wszystko w normie, acz się nie chciało przewrócić i najpierw brzuch potem dowcipnie potem znowu brzuch..wreszcie przeziernosc wyszła jak trzeba.

Ojej tz chce doidy ale myslalam, że moja nadal za mała.

konwalianka, marissith, MANIEK, Yasmin, Lili83, WróżkaZielona, LaRa, Krokodylica, Anastazjaaa, Nieukowa, Izoleccc lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z kubeczka jak doidy karmi sie już noworodki kiedy nie potrafią ssać :) na początku nauki z 360 też dawałam Kindze bez nakrętki żeby wiedziała do czego kubek służy. Tak jej się spodobało że z uszczelką już nie bierze tak chętnie.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka gratuluje:) super że wszystko dobrze.

Jejku wiecie Jagoda mi popłakuje co 10 min się wybudza i muszę ją nosić pręży się i ewidentnie jest problem kupy bo jak zrobi bąka to natychmiast zasypia...wczoraj i dziś kupy nie było myślicie że to ta marchewka??

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaa 5cm już :) super, gratulacje :D

Możliwe Maniusiu, bo marchewka zapycha, szczególnie na początku. Niech dużo pije....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 21:04

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Yas...tylko jak ją mam przekonać do picia hmmm..narazie cysio jest najważniejszy i w takich chwilach ją uspokaja.. ja dziś jadłam zupę z buraka żeby jakoś tą marchewkę pogonić u niej...jezuuuu nie chcę żeby tak cierpiała...chyba jutro odpuszczę z tą marchewką , mam brokuła to może jej dam.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dla rodzicow i tesciow bedzie fotoksiazka z naszymi podrozami, plus Domi a moim rodzicom jeszcze fotokalendarz.
    siostrze ksiazke kucharska (mam taka sama ale po niemiecku)
    Mezowi nie jestem pewna. Zawsze mam problem i tez nie lubie prezentow typu perfumy czy sweter. Ale perfum nigdy jeszcze odemnie nie dostal. Niby chcial ale potem zawsze mowi ze sam kupi bo ma jakies kartki z Douglasa. Ale nadal nie kupil wiec moze szarpne sie na Fahrenheita. Albo karnet na joge bo mu ciagle mowie zeby poszedl ale jakos sie nei moze zebrac, mysle ze mu by to dobrze zrobilo.
    Siostrzenicy cos z manga. Nie wiem co facetowi siostry :/.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku: a Ty czemu już wprowadzasz jedzonko? Zalecenia lekarza?
    Bo niby jak KP, to zalecają od 6m
    Jak do tej pory było wszystko ok (ostatnio oczywiście) to może być ta marchewka.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjedz ze 2-3 suszone śliwki. U nas pomagało jak była tylko na piersi. Ale pamiętaj, ze przy rozszerzeniu diety trzeba dopajać. Wiadomo, że na początku je niewiele, ale trzeba o tym pamietać

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helo dziewczynki!

wybaczcie, ale nadrobie Was jutro. jestem padnieta. bylismy na zakupach swiatecznych z malym, a to nie lada wyczyn. ale wszystko co trzeba kupione i chuine w koncu mamy! co prawda jeszcze nie ubrana, ale stoi dumnie (lubie slowo "stoi" ostatnio). mam nadzieje, ze z dzidziolami wszystko dobrze (Nena? Konwi?). Przeczytalam tylko, ze Zgredzia prenatalne miala i ok :) super! Ja szukam wlasnie jakiegos smiesznego stroju dla Franka na Świeta, ale jak czeba to nima!! aa i donosze, ze w hm online darmowa dostawa ;) ku utrapieniu portfela. a ich ciuszki dla dzieciakow uwielbiam!

dobrej nocki kochane! i dziubaki niech spia jak najdluzej!! :)

43xntqm.png

q0eplew.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu no właśnie pediatra zaleciła mi już rozszerzać diete, mimo że wszystko jest ok...nic już nie rozumiem..w sumie Jagoda lada dzień będzie 5 miesięczniakiem ale może rzeczywiście jeszcze odpuszczę...

Edit:

czy jak zacznę rozszerzać w 6 mz to słoiczki kupuje dla dzieci 6mż czy te po 4 mz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2015, 21:18

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku u nas problemy kupkowe zaczely sie przy sloikach:(dlatego ja gotuje dla Leo. Probowalam kilka razy roznych sloikow i zawsze to samo bylo:(kloki twarde przez kilka dni nie mogl sie zalatwic:(a na gotowanym robi 2,3 dziennie;)

zgredka mala powiadasz;)tez mam takie przeczucie:)

Mari kluska dorodna:)

Lara probowalam podawac sama wode ale )Leo nie chce pic:/dodaje kilka kropli soku malinowego domowej roboty i dopiero wtedy cwaniak pije:/moze za wszybko sie poddalam?hmmmm

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, Zgredka, gratuluje udanych wizyt :)

Biedronko, bardzo duzo Ci zjada Lilka, no ale jak ma apetyt to co Zrobić :) po zdjęciach widze, ze niedługo moja przerośnie heh
    Moja dzis o dziwo zjadła cały słoiczek 125 g owoców :)
    Teraz juz spi, a i mnie spańie bierze. Mam badzieje, ze dzis o 4 sie nie obudziło zabawy. Tfu tfu tfu!

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak rozmawiamy z mężem co mamy robić w związku z wadą serca małej, rodzić w szpitalu z 1 stopniem referencyjności - fajne warunki lokalowe, miłe położne, cud miód malina, czy na taśmówce w szpitalu z 3 st referencyjności? Bezpieczniej w tym drugim ale tam zwożą wszystkie trudne przypadki z województwa no i sale porodowe są potrzebne od zaraz, podają oxy, nacinają byle szybciej...

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku po 4 miesiacu plmimo ze zaczynasz w 6 czyli dokladnie tak jak teraz

MANIEK lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje za odpowiedź...padam już bo się dziś zestresowałam bardzo...nie lubie przed świętami jak mi się ważne sprawy sypią na głowę:(

Mari ciężka decyzja...duża ta wada? ja bym chyba rodziła tam gdzie lepsze warunki bo spokojna mama to spokojne dziecko a po porodzie umówiła się do specjalisty.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 1525 1526 1527 1528 1529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ