WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona :( no zesz kurde...

Jak czytam o chorobach maluchow to czuje sie z Radkiem jak w oblezonej przez bakcyle twierdzy. Mielismy na sylwka isc do znajomych ale im sie dzieciaki pochorowaly wiec nici z tego bo zaraz Radek cos zlapie... Zycze zdrowka wszystkim chorowitkom...

Kurde ale mi sie dzis pracowac nie chce. Zaraz sniadanko i kawa w pracy, a potem zapieprzanie do 11:30... A mam co robic dzisiaj :(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coa mialam jeszcze... Aha, ze snem dzieci... U nas nielepiej, pobudki dalej co 2-3h a jak cos mu nie pasuje to i co godzina. Psotka moja sasiadka tak zachwalala te metode Ferbera czy cos z wyplakiwaniem sie, ze niby tak super sobie syna ustawila ze spi cale noce... a ja slysze ze to bujda, bo syn ma 1,5 roku a budzi sie 2x w nocy i placze co noc. No cos chyba jednak nie bardzo ustawila. Moja znajoma z kolei korzystala z Jezyka niemowlat i tez to dziala... Na max 2 tygodnie a potem zabawa od nowa. Takze teges... Przeszlam do porzadku dziennego z pobudkami. Po prostu pobudka codziennie do pracy jest STRASZNA i mam laga kolo 15:00 ale poza tym da sie nawet z tym zyc i pracowac zawodowo...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa podziwiam, ze dajesz radę...
    Kobiety to są jednak niezniszczalne.

tesciowa się uparła żebym nie szła do przychodni na pobieranie krwi, przyjechała sama Madzi pobrać... Bosh, ten żalosny płacz..do teraz pochlipuje przez sen...
    A co się teściowa odezwała po pobraniu to mała w ryk...będzie ją kojarzyć z bólem?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Nieukowa Ty cyborgu! Niezle ciągniesz ten bagaż :)

U nas pobudka o 6 wiec wczorajsża akcja to tylko (mam nadzieje) jednorazowy wyskok.

Summerka, co u Ciebie? Jak sie czujecie?
    Smoku?
    Mari?

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik: Twoja cora na pewno bedzie madra dziewczyna, ale nawet genialne dziecko w tym wieku nie skojarzyloby glosu z bolem
    Tak mysle, acz nie mam tego popartego badaniami..
    Wiec spokojnie
    O bolu to ona zapomniala za chwile.

Moja uspiona o 21 potem pobudka kolo 23 na przytulenie i w nocy czesto, bidna strasznie kaszlala i ja to meczylp, katar dusil teraz spi z tata, a ja w drodze do fryzjera

Pierdykne sie na chlopaka a co.. z tylu bo slz przodu chce zostawic, nie jestem odwazna Anuska, poza tym uwazam, ze do takich krotkich trzeba miec piekna twarz, a moja moze i ladna ale bula..

Blondik lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Lara ja jutro idę na usg, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Pogadamy z lekarzem czy przy porodzie będzie musiał być kardiolog czy dopiero później wystarczy iść na usg serca. Od tego co powie będzie zależał wybór szpitala.
    No i mamy już wózek :) Teściowa popierze i poprasuje Małej ciuszki, spakuje torbę do szpitala i jestem gotowa.

A takie pytanie mam. Jak dużo chodzę kłuje mnie w szyjce i brzuch twardnieje. Myślicie, że mimo to mogę sobie łazić czy tylko leżenie? Mój lekarz na wszystko zaleca leżenie więc nawet go nie pytam ;) Chyba wcześniejszego porodu sobie tym nie wywołam co?

Dzisiaj idę do fryzjera (Zgredka pokaż później fote!) później z mamą do sklepach a na koniec do pubu ze znajomymi bez męża yeah! (jak starczy sił). No i nie wiem czy ja mogę tak cały dzień latać czy już nie bardzo...

Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, twardniejąca brzuch to podobno skurcze, moga być przepowiadające. Mi na to zalecała ginka jak najwiecej leżeć i nie chodzic za duzo.
    Czy mozna sobie wywołać przedwczesny poród nadmierna aktywnością? Pewnie tak.
    Moja znajoma wywołała sobie poród wcierając krem przeciw rozstępom na brzuch, bo tak wycierała ze wywołała skurcze. Wiec wiesz.... Nigdy nic nie wiadomo.
    Ale na Twoim miejscu troszkę bym przystopowała, np rozłożyła atrakcje na kilka dni. :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry u nas spanie do 7 butla i pospałyśmy do 9:30 :P teraz pranko piore liste na smakołyki nocy sylwestrowej robie popołudniu sesja foto z nosidłem bo chusta dziś wraca do właścicielki :( raz jeszcze dziekuje bardzo

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari: ja to mialam, raczej mniej sie ruszac, ja nie byl.posluszna i babel wylazl w 36tyg
    Magnesz dziobaj

Aha wygladam na 35 lat pp fryzjerze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 11:59

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam gleboko gdzies lezenie, lazilam bormalnie mimo skurczy przepowiadajacych. Jakos mi sie nie chce wierzyc ze jezeli szyjka jest ok i wod plodowych tyle ile powinno byc, to ze jest wieksze ryzyko ze cos pojdzie za wczesnie... Te twardnienia to w koncu na tym etapie normalne sa, nie?
    No ale wiadomo, lepiej dac na luz dla wlasnego komfortu psychicznego...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bule na twarzy i uwazam ze mi krotke pasuja. Do twojej buly Zgredka tez powinny byc okej.

Ale mnie znajome singielki wkurzaja. Jojcza mi od wrzesnia, ze chca ze mna sie napic i moglabym juz przestac karmic cycem. Jaaaaasne.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:50

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widząc ile złych rzeczy sie wydarza to na miejscu Mari bym odpuściła, po co kusić los?
    No ale wiadomo, każdy robi jak chce.

Zgredka pokaz frizure :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie tesknilam za.piciem, ale ilez mozna :/

Nieukowa w sumie racja, ja mialam problem z szyjka, skrocila sie za wczesnie potem niby wrocila do normy, a ja zamiast sie oszczedzac to latalam..

W drodze do domu weszlam do galerii do 2 sklepow, ale takie koleje, ze godzine spedzilam :/
    Kupilam malej cieple butki miekkie i rekawiczki w hm
    Oraz 6body z dlugim w smyku za 50zl
    Bylam tez w 51015 i mothercare ale oni nie rozumieja co to przeceny, bo co to za deal, jesli body jedno za 17 zl pfff w ciuchach moge miec takie za pare zl jak nie zlotowke..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja sie wczoraj wściekałam bo wypralam Body z reniferem i on sie sprał :( kupowałam je w Pepco przed świetami, wczoraj wysłałam malza zeby kupił takie same, ale wszystkie poszły ;( i mi smutno, bo takie fajne były, a nawet foty małej nie zrobiłam w nich :( okazało sie ze na metce było prac w 30 st a wrzuciłam do 60 st i z renifera zostało tylko poroże....,

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewuszki!

ja z doskoku, bo Maly dokazuje coraz bardziej, mimo tych glutow do ziemi :/

Mona- kochana, trzymaj sie jakos :( na pewno z czasem bedzie Ci troszke latwiej... choc wiem, teraz nic nie jest w stanie ukoic Twojego bolu :( po prostu przytulam.

Zgredka- jakie buciki kupilas? ja poszukuje wlasnie dla Franka jakichs cieplych zimowych, ale nigdzie nie widze :/

Lara- buu, szkoda tego bodziaka :/

Mari- Ty sie kochana uspokoj i siadz na swojej szanownej :) jeszcze bedziesz miec duuuuzo czasu, zeby zapierniczac ;) odpoczywaj poki mozesz :)

Młoda Dama- wspolczuje szpitala :( wiadomo w koncu juz co za cholerstwo? i dlaczego akurat w jamie ustnej? intryguje mnie to bardzo...

Nieukowa- ozesz Ty, podziwiam za ogólne ogarniecie :) aaa bajdełej, poszlam na Twoj sposob sciagania glutow z odkurzaczem. co prawda krzyk i placz niesamowity, ale krocej trwa, bo Maly unieruchomiony ;)

Blondik- dobrze, ze u Madzi juz troszke lepiej. wspolczuje pobierania krwi. chyba wiekszy stres dla nas niz dla dzieciakow :/

Kroko- gratulacje dla Zuzi za stanie! :) pieknie :) zdolna ta moja synowa ;) a jesli chodzi o starania, to zakonczyly sie one na jednym razie :D wiec staramy sie jak cholera :D

Konwalia- jak zyjecie? jak Patryś?

Nena- minelo chorobsko w koncu?

U nas ok. Przeziebienie powoli przechodzi. a przedwczoraj Maly sam usiadl :) Mimo, ze mam teraz czesciej meza w domu, to jakos nie moge wszystkiego ogarnac. zdrowka zycze chorowitkom i sily mamusiom!

buziaki!

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Mona bardzo mi przykro :( obyś wróciła do nas szybko i na stałe.

Ja tez leżałam bo sie bałam wcześniejszego porodu a potem biegałam po schodach w szpitalu także tego :/

Zgredka ja tez mam okrąglaka i mi pasi krótka fryzura, daj fotę to zobaczymy jakby co to nie stresuj sie włosy nie zeby odrosną.
    Larus przepraszam ale uśmiałam sie z tej sytuacji z reniferem:) dziad w pralce został i jeszcze rogi zgubił:)
    Nieukowa ty hardcorze :) dobrze ze taka pozytywna jesteś, bo i ja sie uczę nie jojczyć tylko spiąć poslady i żyć z uśmiechem:)
    Kroko jak u Was ? Konwalio, Beszka, Nena jak nasze choraczki sie maja?
    I gdzie jest Misia?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka a moze ten jeden raz wystarczy ( patrz Zgredka:) ... Nie gniewaj sie Zgredziu;)

Damo współczuje sylwestra w szpitalu ale kto wie moze nie bedzie tak zle no i skoro z dwójka to we Wro :) pozdrawiam Cie serdecznie:)
    Blondik dziwie sie moja teściowa w życiu by nie pobrała krwi mojemu dziecku zawsze rodzina to bardziej przezywa także szacun dla niej ze dała rade.

Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Kupilam butli różowe takie na rzepek, miękkie, bez podeszwy sztywnej do połowy ludności a la eskimoski, za 20 zł w hm na promo, dla chłopców były czarne, takie jakby z ortalionu ocieplane

Mała się obudziła o 11 a terazmznowu padła, nawet nie dokończyła jabłka tak marudzila

Też mam jutro wizytę, ale nie wiem czy z USG, teraz się boję trochę..

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzieki za pocieszenie dziewczyny . :)

LaRa ja tez mam takie body i piore i nic sie z nimi nie dzieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:51

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 1544 1545 1546 1547 1548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ