Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mona
no zesz kurde...
Jak czytam o chorobach maluchow to czuje sie z Radkiem jak w oblezonej przez bakcyle twierdzy. Mielismy na sylwka isc do znajomych ale im sie dzieciaki pochorowaly wiec nici z tego bo zaraz Radek cos zlapie... Zycze zdrowka wszystkim chorowitkom...
Kurde ale mi sie dzis pracowac nie chce. Zaraz sniadanko i kawa w pracy, a potem zapieprzanie do 11:30... A mam co robic dzisiaj -
Coa mialam jeszcze... Aha, ze snem dzieci... U nas nielepiej, pobudki dalej co 2-3h a jak cos mu nie pasuje to i co godzina. Psotka moja sasiadka tak zachwalala te metode Ferbera czy cos z wyplakiwaniem sie, ze niby tak super sobie syna ustawila ze spi cale noce... a ja slysze ze to bujda, bo syn ma 1,5 roku a budzi sie 2x w nocy i placze co noc. No cos chyba jednak nie bardzo ustawila. Moja znajoma z kolei korzystala z Jezyka niemowlat i tez to dziala... Na max 2 tygodnie a potem zabawa od nowa. Takze teges... Przeszlam do porzadku dziennego z pobudkami. Po prostu pobudka codziennie do pracy jest STRASZNA i mam laga kolo 15:00 ale poza tym da sie nawet z tym zyc i pracowac zawodowo...
-
Nieukowa podziwiam, ze dajesz radę...
Kobiety to są jednak niezniszczalne.
tesciowa się uparła żebym nie szła do przychodni na pobieranie krwi, przyjechała sama Madzi pobrać... Bosh, ten żalosny płacz..do teraz pochlipuje przez sen...
A co się teściowa odezwała po pobraniu to mała w ryk...będzie ją kojarzyć z bólem? -
Hej,
Nieukowa Ty cyborgu! Niezle ciągniesz ten bagaż
U nas pobudka o 6 wiec wczorajsża akcja to tylko (mam nadzieje) jednorazowy wyskok.
Summerka, co u Ciebie? Jak sie czujecie?
Smoku?
Mari?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Blondik: Twoja cora na pewno bedzie madra dziewczyna, ale nawet genialne dziecko w tym wieku nie skojarzyloby glosu z bolem
Tak mysle, acz nie mam tego popartego badaniami..
Wiec spokojnie
O bolu to ona zapomniala za chwile.
Moja uspiona o 21 potem pobudka kolo 23 na przytulenie i w nocy czesto, bidna strasznie kaszlala i ja to meczylp, katar dusil teraz spi z tata, a ja w drodze do fryzjera
Pierdykne sie na chlopaka a co.. z tylu bo slz przodu chce zostawic, nie jestem odwazna Anuska, poza tym uwazam, ze do takich krotkich trzeba miec piekna twarz, a moja moze i ladna ale bula..Blondik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Lara ja jutro idę na usg, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Pogadamy z lekarzem czy przy porodzie będzie musiał być kardiolog czy dopiero później wystarczy iść na usg serca. Od tego co powie będzie zależał wybór szpitala.
No i mamy już wózekTeściowa popierze i poprasuje Małej ciuszki, spakuje torbę do szpitala i jestem gotowa.
A takie pytanie mam. Jak dużo chodzę kłuje mnie w szyjce i brzuch twardnieje. Myślicie, że mimo to mogę sobie łazić czy tylko leżenie? Mój lekarz na wszystko zaleca leżenie więc nawet go nie pytamChyba wcześniejszego porodu sobie tym nie wywołam co?
Dzisiaj idę do fryzjera (Zgredka pokaż później fote!) później z mamą do sklepach a na koniec do pubu ze znajomymi bez męża yeah! (jak starczy sił). No i nie wiem czy ja mogę tak cały dzień latać czy już nie bardzo...Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Mari, twardniejąca brzuch to podobno skurcze, moga być przepowiadające. Mi na to zalecała ginka jak najwiecej leżeć i nie chodzic za duzo.
Czy mozna sobie wywołać przedwczesny poród nadmierna aktywnością? Pewnie tak.
Moja znajoma wywołała sobie poród wcierając krem przeciw rozstępom na brzuch, bo tak wycierała ze wywołała skurcze. Wiec wiesz.... Nigdy nic nie wiadomo.
Ale na Twoim miejscu troszkę bym przystopowała, np rozłożyła atrakcje na kilka dni. -
A ja mialam gleboko gdzies lezenie, lazilam bormalnie mimo skurczy przepowiadajacych. Jakos mi sie nie chce wierzyc ze jezeli szyjka jest ok i wod plodowych tyle ile powinno byc, to ze jest wieksze ryzyko ze cos pojdzie za wczesnie... Te twardnienia to w koncu na tym etapie normalne sa, nie?
No ale wiadomo, lepiej dac na luz dla wlasnego komfortu psychicznego... -
....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:50
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
A ja nie tesknilam za.piciem, ale ilez mozna
Nieukowa w sumie racja, ja mialam problem z szyjka, skrocila sie za wczesnie potem niby wrocila do normy, a ja zamiast sie oszczedzac to latalam..
W drodze do domu weszlam do galerii do 2 sklepow, ale takie koleje, ze godzine spedzilam
Kupilam malej cieple butki miekkie i rekawiczki w hm
Oraz 6body z dlugim w smyku za 50zl
Bylam tez w 51015 i mothercare ale oni nie rozumieja co to przeceny, bo co to za deal, jesli body jedno za 17 zl pfff w ciuchach moge miec takie za pare zl jak nie zlotowke.. -
Kurcze, ja sie wczoraj wściekałam bo wypralam Body z reniferem i on sie sprał
kupowałam je w Pepco przed świetami, wczoraj wysłałam malza zeby kupił takie same, ale wszystkie poszły ;( i mi smutno, bo takie fajne były, a nawet foty małej nie zrobiłam w nich
okazało sie ze na metce było prac w 30 st a wrzuciłam do 60 st i z renifera zostało tylko poroże....,
-
hej dziewuszki!
ja z doskoku, bo Maly dokazuje coraz bardziej, mimo tych glutow do ziemi
Mona- kochana, trzymaj sie jakosna pewno z czasem bedzie Ci troszke latwiej... choc wiem, teraz nic nie jest w stanie ukoic Twojego bolu
po prostu przytulam.
Zgredka- jakie buciki kupilas? ja poszukuje wlasnie dla Franka jakichs cieplych zimowych, ale nigdzie nie widze
Lara- buu, szkoda tego bodziaka
Mari- Ty sie kochana uspokoj i siadz na swojej szanownejjeszcze bedziesz miec duuuuzo czasu, zeby zapierniczac
odpoczywaj poki mozesz
Młoda Dama- wspolczuje szpitalawiadomo w koncu juz co za cholerstwo? i dlaczego akurat w jamie ustnej? intryguje mnie to bardzo...
Nieukowa- ozesz Ty, podziwiam za ogólne ogarniecieaaa bajdełej, poszlam na Twoj sposob sciagania glutow z odkurzaczem. co prawda krzyk i placz niesamowity, ale krocej trwa, bo Maly unieruchomiony
Blondik- dobrze, ze u Madzi juz troszke lepiej. wspolczuje pobierania krwi. chyba wiekszy stres dla nas niz dla dzieciakow
Kroko- gratulacje dla Zuzi za stanie!pieknie
zdolna ta moja synowa
a jesli chodzi o starania, to zakonczyly sie one na jednym razie
wiec staramy sie jak cholera
Konwalia- jak zyjecie? jak Patryś?
Nena- minelo chorobsko w koncu?
U nas ok. Przeziebienie powoli przechodzi. a przedwczoraj Maly sam usiadlMimo, ze mam teraz czesciej meza w domu, to jakos nie moge wszystkiego ogarnac. zdrowka zycze chorowitkom i sily mamusiom!
buziaki!
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej, Mona bardzo mi przykro
obyś wróciła do nas szybko i na stałe.
Ja tez leżałam bo sie bałam wcześniejszego porodu a potem biegałam po schodach w szpitalu także tego
Zgredka ja tez mam okrąglaka i mi pasi krótka fryzura, daj fotę to zobaczymy jakby co to nie stresuj sie włosy nie zeby odrosną.
Larus przepraszam ale uśmiałam sie z tej sytuacji z reniferem:) dziad w pralce został i jeszcze rogi zgubił
Nieukowa ty hardcorzedobrze ze taka pozytywna jesteś, bo i ja sie uczę nie jojczyć tylko spiąć poslady i żyć z uśmiechem:)
Kroko jak u Was ? Konwalio, Beszka, Nena jak nasze choraczki sie maja?
I gdzie jest Misia?Maniek
-
Wróżka a moze ten jeden raz wystarczy ( patrz Zgredka:) ... Nie gniewaj sie Zgredziu;)
Damo współczuje sylwestra w szpitalu ale kto wie moze nie bedzie tak zle no i skoro z dwójka to we Wropozdrawiam Cie serdecznie:)
Blondik dziwie sie moja teściowa w życiu by nie pobrała krwi mojemu dziecku zawsze rodzina to bardziej przezywa także szacun dla niej ze dała rade.Krokodylica, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
Maniek
-
Kupilam butli różowe takie na rzepek, miękkie, bez podeszwy sztywnej do połowy ludności a la eskimoski, za 20 zł w hm na promo, dla chłopców były czarne, takie jakby z ortalionu ocieplane
Mała się obudziła o 11 a terazmznowu padła, nawet nie dokończyła jabłka tak marudzila
Też mam jutro wizytę, ale nie wiem czy z USG, teraz się boję trochę..WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Dzieki za pocieszenie dziewczyny .
LaRa ja tez mam takie body i piore i nic sie z nimi nie dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:51