Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieukowa wrote:Coa mialam jeszcze... Aha, ze snem dzieci... U nas nielepiej, pobudki dalej co 2-3h a jak cos mu nie pasuje to i co godzina. Psotka moja sasiadka tak zachwalala te metode Ferbera czy cos z wyplakiwaniem sie, ze niby tak super sobie syna ustawila ze spi cale noce... a ja slysze ze to bujda, bo syn ma 1,5 roku a budzi sie 2x w nocy i placze co noc. No cos chyba jednak nie bardzo ustawila. Moja znajoma z kolei korzystala z Jezyka niemowlat i tez to dziala... Na max 2 tygodnie a potem zabawa od nowa. Takze teges... Przeszlam do porzadku dziennego z pobudkami. Po prostu pobudka codziennie do pracy jest STRASZNA i mam laga kolo 15:00 ale poza tym da sie nawet z tym zyc i pracowac zawodowo...
Wiesz co to chyba zalezy od dziecka. Moja siostra i kolezanka stosowaly metode na wyplakanie sie i obie zachwalaja. Mowia "Trzy dni placzu a potem dziecko spi normalnie samo bez problemow". Poprostu kladly dziecko do lozka a jak plakalo to przychodzily utulic i tak w kolko. Ja nie bardzo mam o chote na taka metode bo mi sie serce kraja jak maly tak placze, zwlaszcze ze on w lozeczku wstaje, trzyma sie ramy i beczy.
-
Oo a ja mam język niemowląt, ale jakoś nie korzystam
U mnie małą usypia chłop, nosi ja, zależy jak zmęczona wczoraj nosił z minutę, dziś z 5, jak nie chce spać to się jej nie męczy, daje się na matę niech się pobawi i wtedy na ręce, a budzić się budzi bo i katar i kaszel i zebol
A dziś przesrala gacie, nie przesikala, siedziała w foteliku nogami majtala i kupa wypadła w nogawke ;( kwaśna kupa fuj
A ja mam gastrofaze -
Ja czytalam wczoraj notatki że szkoły rodzenia i właśnie te madc polecalabym położna, a ja zupełnie ontym zapomnialam
U nas przechodzi po prostu po sudokremie
A co dalas na ból? I w jakiej formie?
Moja wszystko doustne wypluwa -
Dziewczyny na szybko.. Muszę kupić kolejny nawilżacz, poleccie coś.. Ten co tu się przewijal jest dobry? Pilne
Plus, ma któraś z was suszarkę do ubrań, elektryczna (jak automat), to ma być mój prezent a nie wiem na co zwracać uwagę kupując.. -
Kroko, Zgredka, Konwi jak maluchy?
Smoku, ujawnij sie!
A matka sie chwali!
U W A G A !!!
Po przebudzeniu posadziłam Anie na nocnik i po chwili znalazłam tam niespodziankę w formie stałej i płynnej!
Jestem dumna jak paw!!!!!
Brawo!!!!!
Konwi, nawilżacza nie mam wiec nie pomogę, mam tylko takie pojemniki wieszane na kaloryfer.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 07:42
Nieukowa, Misi@, konwalianka, WróżkaZielona, marissith, Blondik, Krokodylica, PsotkaKotka, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Aaa.... Miec ustawione 3 budziki i niemowlaka ktory sie budzi o 5:00 i ZASPAC!?!
Zebralismy sie w 15 minut w trojke jak juz sie obudzilismy! Mozna? Mozna!
Maly budzil sie co 30 minut do 2:00 a potem zasnal na 5h i zonk. A my bylismy tak pewni ze zaraz sie obudzilismy, ze olalismy budziki...
LaRa gratuluje skarbow w nocnikuLaRa, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki,
Konwi, nie pomogę. Mój nawilżacz to bsdziew, suszarki nie mam, myslslam, śle podobno ubrania niszczy - choć pewnie przydatna. W ogole duzo zdrówka, cholercia.
Lara, gratki dla Ani- podziwiam Was, ja nie msn weny do rozpoczęcia treningu czystości.
Mari, pisałaś wcześniej onoszczedzaniu sie - ja, np. Tak nie umiem. Wczoraj poszłam z mała do galerii - wózkiem zamiast wziąć auto, zamachałam sie strasznie, ze wieczorem nie byłam w stanie sie wyprostować - kręgosłup, miednica - szok. Ale dziś w miarę i do samego końca z Zuza biegałam wszędzie, jeździłam autem, etc., urodziłam w terminie - bez skurczy, boli, poszłam po prostu na cc. Teraz tez mam taki plan, ale nie oznacza to, ze Cie zachęcam, bo wiadomo - kazda ciaza jest inna.
A ja w ramach doprowadzania sie do ładu po porodzie, kupiłam se kilka rzeczy, wydając duzo za duzo, ake co tam, należy mi sie, bo juz zapuściłam sie, ze szok...;( a z mauzem nadal nie gadam, wiec trza sie doprowadzić do używalności, bo a nuz bede musiała dziewczynom nowego taty szukać)
Zgredko, moja tez wypluwa - ostatnio pluła nutofenem..,;(!
LaRa lubi tę wiadomość
-
heloł dziewczynki!
ja mojemu podaje Ibum, jest tam dolaczona taka jakby strzykawka i od pielegniarki kiedys nauczylam sie, zeby ta strzykawke po policzku dac, tak troche glebiej. i faktycznie sie sprawdza, bo leci chyba od razu do gardla.
Kroko- wspolczujenajgorsze jak sie nałozy pare rzeczy. ehh, bidulka Zuzia
Lara- gratulacje dla Ani!zdolna dziewczynka
Konwalia- http://allegro.pl/865-nawilzacz-powietrza-lampka-aromaterapia-hit-i5037880889.html ja mam ten nawilzacz i jest ok. cichy, mozna nastawic moc nawilzania i wylacza sie automatycznie jak juz nie ma wody. polecam. a suszarki nie mam, to nie pomoge
Summerka- noo, chwila moment i bedziesz miec Malutka przy sobieale fajowo!
cos mialam jeszcze pisac, ale juz nie pamietam.
milego dnia wszystkim! buzka!
LaRa, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Summi, Nadal wojna z malzem? Masakra, ze to chłopy takie durne są
Nie, No. Ania przechodzi sama siebie. Wczoraj jadła kurczaczka w kawałku (przyp.red. jadła same papki) a dziś leci z jajkiemktórego w żadnej postaci sie nie przyjmowało
Misi@, Krokodylica, Nieukowa, Izoleccc, Blondik lubią tę wiadomość
-
Wróżko, no wladnie nurofen tez ma te strzykawkę, ale z racji tego, ze jest zawiesina taka, a nie typowy syrop, Zuzce udało sie wypluć
) ale moze rzeczywiście bardziej na policzek trzeba celować...hmm;))
Lara, no widzisz jak córa Cie zaskakuje. Tak, wojna - ja u rodzicow, on w domu - wczoraj niby próbował dzwonić, ale go olałam. Jak urodzę, to napisze mu na fejsie, ze został ojcem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 09:22
-
Mojej skleilo się oko i nie mogła otworzyć
Ma kaszel ale flegamine wyplula i miną powiedziała, "co mi za syf zajęcie"
W nocy kaszlala mocno
A co powiecie o nebulizatorze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 09:49
-
Zgredko, ja mam kupiony w aptece. Na spokojnie kupiłabym Philipsa. My używany b. Często
Polecam
Zakrapiasz jej czymś oczy? Na słabszy stan sól z polpharmy, bez recepty. Na receptę dicortineff. Nie powinna wychodzić jeśli to zapalenie spojówek. Często myj ręce, jej też
Patryk spadł mi z kanapy, pochlastam się, jeszcze tego brakowałoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 11:12
-
nick nieaktualnyjej zdrówka dla dzieciaczków...
Lara aniajest niesamowita...brawo
dzis pieklismy biszkopt pod tort a mały robił taka wystraszona mine jak miksowałam, ze musiałam go rosmieszyc...normalnie wystraszył sie robotka
czy wasze dzieci jak spia to tez sie czegos trzymaja?
moj Antoni w łózeczku trzyma sie szczebelka w wózku wózkaa w łózku mnie lub róg poduszki ;p
Nieukowa brawo u mnie libido nadal ponizej normy...
Lara łacze sie z Toba w bólu reniferek musiał byc słodziaty...
ech a przez to uczulenie mały ma znów rope i krew za uszkiem...wyglada jakby miał naderwanebiedak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 11:31
-
nick nieaktualnyBiedny reniferek
Ja też się chwalę, a co.
Nauczyłam psa, że jak chce haftować sama wskakuje do wanny! Tadam! Wskakuje, haftuje, myje jej brodę i wyskakuje.
Dumna jestem bardzo!
Już się nie mogę doczekać sukcesów wychowawczych KluskiKrokodylica, Nieukowa, Izoleccc, Misi@, konwalianka, zgredka, Blondik, Lili83 lubią tę wiadomość