X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Coa mialam jeszcze... Aha, ze snem dzieci... U nas nielepiej, pobudki dalej co 2-3h a jak cos mu nie pasuje to i co godzina. Psotka moja sasiadka tak zachwalala te metode Ferbera czy cos z wyplakiwaniem sie, ze niby tak super sobie syna ustawila ze spi cale noce... a ja slysze ze to bujda, bo syn ma 1,5 roku a budzi sie 2x w nocy i placze co noc. No cos chyba jednak nie bardzo ustawila. Moja znajoma z kolei korzystala z Jezyka niemowlat i tez to dziala... Na max 2 tygodnie a potem zabawa od nowa. Takze teges... Przeszlam do porzadku dziennego z pobudkami. Po prostu pobudka codziennie do pracy jest STRASZNA i mam laga kolo 15:00 ale poza tym da sie nawet z tym zyc i pracowac zawodowo...

Wiesz co to chyba zalezy od dziecka. Moja siostra i kolezanka stosowaly metode na wyplakanie sie i obie zachwalaja. Mowia "Trzy dni placzu a potem dziecko spi normalnie samo bez problemow". Poprostu kladly dziecko do lozka a jak plakalo to przychodzily utulic i tak w kolko. Ja nie bardzo mam o chote na taka metode bo mi sie serce kraja jak maly tak placze, zwlaszcze ze on w lozeczku wstaje, trzyma sie ramy i beczy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo a ja mam język niemowląt, ale jakoś nie korzystam
    U mnie małą usypia chłop, nosi ja, zależy jak zmęczona wczoraj nosił z minutę, dziś z 5, jak nie chce spać to się jej nie męczy, daje się na matę niech się pobawi i wtedy na ręce, a budzić się budzi bo i katar i kaszel i zebol

A dziś przesrala gacie, nie przesikala, siedziała w foteliku nogami majtala i kupa wypadła w nogawke ;( kwaśna kupa fuj

A ja mam gastrofaze

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara emolienty do kapieli, częste wietrzenie pupki, możesz do kąpieli dodać krochmalu, posmarować sudocremem a ostatnio marcówki poleciły mi maść torentiol. Świetna! A alantan dobry na co dzień.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi żal tego mojego malucha. :( Musiałam podać lek przeciwbólowy tak krzyczała wieczorem, nie dało się jej uspokoić, wszystko na raz zęby, katar i teraz jeszcze oczko. :( Łzawi jej od wczoraj prawe, nie wiem od czego. :(

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam wczoraj notatki że szkoły rodzenia i właśnie te madc polecalabym położna, a ja zupełnie ontym zapomnialam
    U nas przechodzi po prostu po sudokremie

A co dalas na ból? I w jakiej formie?
    Moja wszystko doustne wypluwa

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, u nas tylko czopki nurofen lub efferalgan 150, doustnie wymiotuje

Noc nienajgorsza, ale Patryk znowu ma goraczke

Cdn

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na szybko.. Muszę kupić kolejny nawilżacz, poleccie coś.. Ten co tu się przewijal jest dobry? Pilne

Plus, ma któraś z was suszarkę do ubrań, elektryczna (jak automat), to ma być mój prezent a nie wiem na co zwracać uwagę kupując..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, Zgredka, Konwi jak maluchy?
    Smoku, ujawnij sie!

A matka sie chwali!

U W A G A !!!

Po przebudzeniu posadziłam Anie na nocnik i po chwili znalazłam tam niespodziankę w formie stałej i płynnej!
    Jestem dumna jak paw!!!!!
    Brawo!!!!!

Konwi, nawilżacza nie mam wiec nie pomogę, mam tylko takie pojemniki wieszane na kaloryfer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 07:42

Nieukowa, Misi@, konwalianka, WróżkaZielona, marissith, Blondik, Krokodylica, PsotkaKotka, Izoleccc lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa.... Miec ustawione 3 budziki i niemowlaka ktory sie budzi o 5:00 i ZASPAC!?!
    Zebralismy sie w 15 minut w trojke jak juz sie obudzilismy! Mozna? Mozna!
    Maly budzil sie co 30 minut do 2:00 a potem zasnal na 5h i zonk. A my bylismy tak pewni ze zaraz sie obudzilismy, ze olalismy budziki...

LaRa gratuluje skarbow w nocniku :D

LaRa, konwalianka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara gratulacje dla Ani

LaRa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Summerka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

Konwi, nie pomogę. Mój nawilżacz to bsdziew, suszarki nie mam, myslslam, śle podobno ubrania niszczy - choć pewnie przydatna. W ogole duzo zdrówka, cholercia.

Lara, gratki dla Ani- podziwiam Was, ja nie msn weny do rozpoczęcia treningu czystości.

Mari, pisałaś wcześniej onoszczedzaniu sie - ja, np. Tak nie umiem. Wczoraj poszłam z mała do galerii - wózkiem zamiast wziąć auto, zamachałam sie strasznie, ze wieczorem nie byłam w stanie sie wyprostować - kręgosłup, miednica - szok. Ale dziś w miarę i do samego końca z Zuza biegałam wszędzie, jeździłam autem, etc., urodziłam w terminie - bez skurczy, boli, poszłam po prostu na cc. Teraz tez mam taki plan, ale nie oznacza to, ze Cie zachęcam, bo wiadomo - kazda ciaza jest inna.

A ja w ramach doprowadzania sie do ładu po porodzie, kupiłam se kilka rzeczy, wydając duzo za duzo, ake co tam, należy mi sie, bo juz zapuściłam sie, ze szok...;( a z mauzem nadal nie gadam, wiec trza sie doprowadzić do używalności, bo a nuz bede musiała dziewczynom nowego taty szukać;))

Zgredko, moja tez wypluwa - ostatnio pluła nutofenem..,;(!

LaRa lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł dziewczynki!

ja mojemu podaje Ibum, jest tam dolaczona taka jakby strzykawka i od pielegniarki kiedys nauczylam sie, zeby ta strzykawke po policzku dac, tak troche glebiej. i faktycznie sie sprawdza, bo leci chyba od razu do gardla.

Kroko- wspolczuje :( najgorsze jak sie nałozy pare rzeczy. ehh, bidulka Zuzia :(

Lara- gratulacje dla Ani! :) zdolna dziewczynka :)

Konwalia- http://allegro.pl/865-nawilzacz-powietrza-lampka-aromaterapia-hit-i5037880889.html ja mam ten nawilzacz i jest ok. cichy, mozna nastawic moc nawilzania i wylacza sie automatycznie jak juz nie ma wody. polecam. a suszarki nie mam, to nie pomoge :/

Summerka- noo, chwila moment i bedziesz miec Malutka przy sobie :) ale fajowo!

cos mialam jeszcze pisac, ale juz nie pamietam.

milego dnia wszystkim! buzka!

LaRa, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi, Nadal wojna z malzem? Masakra, ze to chłopy takie durne są :/

Nie, No. Ania przechodzi sama siebie. Wczoraj jadła kurczaczka w kawałku (przyp.red. jadła same papki) a dziś leci z jajkiem :) którego w żadnej postaci sie nie przyjmowało :)

Misi@, Krokodylica, Nieukowa, Izoleccc, Blondik lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko, no wladnie nurofen tez ma te strzykawkę, ale z racji tego, ze jest zawiesina taka, a nie typowy syrop, Zuzce udało sie wypluć;)) ale moze rzeczywiście bardziej na policzek trzeba celować...hmm;))

Lara, no widzisz jak córa Cie zaskakuje. Tak, wojna - ja u rodzicow, on w domu - wczoraj niby próbował dzwonić, ale go olałam. Jak urodzę, to napisze mu na fejsie, ze został ojcem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 09:22

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej skleilo się oko i nie mogła otworzyć
    Ma kaszel ale flegamine wyplula i miną powiedziała, "co mi za syf zajęcie"
    W nocy kaszlala mocno

A co powiecie o nebulizatorze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 09:49

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara brawo dla Ani zuch dziewczynka ;-)

LaRa, Nenaaa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smiejecie z mojego reniferka, a tyle z niego zostało ;(
    ed6f43dc692aa8a1med.jpg

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, ja mam kupiony w aptece. Na spokojnie kupiłabym Philipsa. My używany b. Często

Polecam
    Zakrapiasz jej czymś oczy? Na słabszy stan sól z polpharmy, bez recepty. Na receptę dicortineff. Nie powinna wychodzić jeśli to zapalenie spojówek. Często myj ręce, jej też

Patryk spadł mi z kanapy, pochlastam się, jeszcze tego brakowało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 11:12

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej zdrówka dla dzieciaczków...
    Lara aniajest niesamowita...brawo :)
    dzis pieklismy biszkopt pod tort a mały robił taka wystraszona mine jak miksowałam, ze musiałam go rosmieszyc...normalnie wystraszył sie robotka :)

czy wasze dzieci jak spia to tez sie czegos trzymaja?

moj Antoni w łózeczku trzyma sie szczebelka w wózku wózkaa w łózku mnie lub róg poduszki ;p

Nieukowa brawo u mnie libido nadal ponizej normy...

Lara łacze sie z Toba w bólu reniferek musiał byc słodziaty...

ech a przez to uczulenie mały ma znów rope i krew za uszkiem...wyglada jakby miał naderwane :/ biedak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 11:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny reniferek :(

Ja też się chwalę, a co.
    Nauczyłam psa, że jak chce haftować sama wskakuje do wanny! Tadam! Wskakuje, haftuje, myje jej brodę i wyskakuje.
    Dumna jestem bardzo!
    Już się nie mogę doczekać sukcesów wychowawczych Kluski :D

Krokodylica, Nieukowa, Izoleccc, Misi@, konwalianka, zgredka, Blondik, Lili83 lubią tę wiadomość

‹‹ 1546 1547 1548 1549 1550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ