X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Coa mialam jeszcze... Aha, ze snem dzieci... U nas nielepiej, pobudki dalej co 2-3h a jak cos mu nie pasuje to i co godzina. Psotka moja sasiadka tak zachwalala te metode Ferbera czy cos z wyplakiwaniem sie, ze niby tak super sobie syna ustawila ze spi cale noce... a ja slysze ze to bujda, bo syn ma 1,5 roku a budzi sie 2x w nocy i placze co noc. No cos chyba jednak nie bardzo ustawila. Moja znajoma z kolei korzystala z Jezyka niemowlat i tez to dziala... Na max 2 tygodnie a potem zabawa od nowa. Takze teges... Przeszlam do porzadku dziennego z pobudkami. Po prostu pobudka codziennie do pracy jest STRASZNA i mam laga kolo 15:00 ale poza tym da sie nawet z tym zyc i pracowac zawodowo...

Wiesz co to chyba zalezy od dziecka. Moja siostra i kolezanka stosowaly metode na wyplakanie sie i obie zachwalaja. Mowia "Trzy dni placzu a potem dziecko spi normalnie samo bez problemow". Poprostu kladly dziecko do lozka a jak plakalo to przychodzily utulic i tak w kolko. Ja nie bardzo mam o chote na taka metode bo mi sie serce kraja jak maly tak placze, zwlaszcze ze on w lozeczku wstaje, trzyma sie ramy i beczy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo a ja mam język niemowląt, ale jakoś nie korzystam
    U mnie małą usypia chłop, nosi ja, zależy jak zmęczona wczoraj nosił z minutę, dziś z 5, jak nie chce spać to się jej nie męczy, daje się na matę niech się pobawi i wtedy na ręce, a budzić się budzi bo i katar i kaszel i zebol

A dziś przesrala gacie, nie przesikala, siedziała w foteliku nogami majtala i kupa wypadła w nogawke ;( kwaśna kupa fuj

A ja mam gastrofaze

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara emolienty do kapieli, częste wietrzenie pupki, możesz do kąpieli dodać krochmalu, posmarować sudocremem a ostatnio marcówki poleciły mi maść torentiol. Świetna! A alantan dobry na co dzień.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi żal tego mojego malucha. :( Musiałam podać lek przeciwbólowy tak krzyczała wieczorem, nie dało się jej uspokoić, wszystko na raz zęby, katar i teraz jeszcze oczko. :( Łzawi jej od wczoraj prawe, nie wiem od czego. :(

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytalam wczoraj notatki że szkoły rodzenia i właśnie te madc polecalabym położna, a ja zupełnie ontym zapomnialam
    U nas przechodzi po prostu po sudokremie

A co dalas na ból? I w jakiej formie?
    Moja wszystko doustne wypluwa

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, u nas tylko czopki nurofen lub efferalgan 150, doustnie wymiotuje

Noc nienajgorsza, ale Patryk znowu ma goraczke

Cdn

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na szybko.. Muszę kupić kolejny nawilżacz, poleccie coś.. Ten co tu się przewijal jest dobry? Pilne

Plus, ma któraś z was suszarkę do ubrań, elektryczna (jak automat), to ma być mój prezent a nie wiem na co zwracać uwagę kupując..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, Zgredka, Konwi jak maluchy?
    Smoku, ujawnij sie!

A matka sie chwali!

U W A G A !!!

Po przebudzeniu posadziłam Anie na nocnik i po chwili znalazłam tam niespodziankę w formie stałej i płynnej!
    Jestem dumna jak paw!!!!!
    Brawo!!!!!

Konwi, nawilżacza nie mam wiec nie pomogę, mam tylko takie pojemniki wieszane na kaloryfer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 07:42

Nieukowa, Misi@, konwalianka, WróżkaZielona, marissith, Blondik, Krokodylica, PsotkaKotka, Izoleccc lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa.... Miec ustawione 3 budziki i niemowlaka ktory sie budzi o 5:00 i ZASPAC!?!
    Zebralismy sie w 15 minut w trojke jak juz sie obudzilismy! Mozna? Mozna!
    Maly budzil sie co 30 minut do 2:00 a potem zasnal na 5h i zonk. A my bylismy tak pewni ze zaraz sie obudzilismy, ze olalismy budziki...

LaRa gratuluje skarbow w nocniku :D

LaRa, konwalianka lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara gratulacje dla Ani

LaRa lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Summerka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

Konwi, nie pomogę. Mój nawilżacz to bsdziew, suszarki nie mam, myslslam, śle podobno ubrania niszczy - choć pewnie przydatna. W ogole duzo zdrówka, cholercia.

Lara, gratki dla Ani- podziwiam Was, ja nie msn weny do rozpoczęcia treningu czystości.

Mari, pisałaś wcześniej onoszczedzaniu sie - ja, np. Tak nie umiem. Wczoraj poszłam z mała do galerii - wózkiem zamiast wziąć auto, zamachałam sie strasznie, ze wieczorem nie byłam w stanie sie wyprostować - kręgosłup, miednica - szok. Ale dziś w miarę i do samego końca z Zuza biegałam wszędzie, jeździłam autem, etc., urodziłam w terminie - bez skurczy, boli, poszłam po prostu na cc. Teraz tez mam taki plan, ale nie oznacza to, ze Cie zachęcam, bo wiadomo - kazda ciaza jest inna.

A ja w ramach doprowadzania sie do ładu po porodzie, kupiłam se kilka rzeczy, wydając duzo za duzo, ake co tam, należy mi sie, bo juz zapuściłam sie, ze szok...;( a z mauzem nadal nie gadam, wiec trza sie doprowadzić do używalności, bo a nuz bede musiała dziewczynom nowego taty szukać;))

Zgredko, moja tez wypluwa - ostatnio pluła nutofenem..,;(!

LaRa lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł dziewczynki!

ja mojemu podaje Ibum, jest tam dolaczona taka jakby strzykawka i od pielegniarki kiedys nauczylam sie, zeby ta strzykawke po policzku dac, tak troche glebiej. i faktycznie sie sprawdza, bo leci chyba od razu do gardla.

Kroko- wspolczuje :( najgorsze jak sie nałozy pare rzeczy. ehh, bidulka Zuzia :(

Lara- gratulacje dla Ani! :) zdolna dziewczynka :)

Konwalia- http://allegro.pl/865-nawilzacz-powietrza-lampka-aromaterapia-hit-i5037880889.html ja mam ten nawilzacz i jest ok. cichy, mozna nastawic moc nawilzania i wylacza sie automatycznie jak juz nie ma wody. polecam. a suszarki nie mam, to nie pomoge :/

Summerka- noo, chwila moment i bedziesz miec Malutka przy sobie :) ale fajowo!

cos mialam jeszcze pisac, ale juz nie pamietam.

milego dnia wszystkim! buzka!

LaRa, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi, Nadal wojna z malzem? Masakra, ze to chłopy takie durne są :/

Nie, No. Ania przechodzi sama siebie. Wczoraj jadła kurczaczka w kawałku (przyp.red. jadła same papki) a dziś leci z jajkiem :) którego w żadnej postaci sie nie przyjmowało :)

Misi@, Krokodylica, Nieukowa, Izoleccc, Blondik lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżko, no wladnie nurofen tez ma te strzykawkę, ale z racji tego, ze jest zawiesina taka, a nie typowy syrop, Zuzce udało sie wypluć;)) ale moze rzeczywiście bardziej na policzek trzeba celować...hmm;))

Lara, no widzisz jak córa Cie zaskakuje. Tak, wojna - ja u rodzicow, on w domu - wczoraj niby próbował dzwonić, ale go olałam. Jak urodzę, to napisze mu na fejsie, ze został ojcem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 09:22

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej skleilo się oko i nie mogła otworzyć
    Ma kaszel ale flegamine wyplula i miną powiedziała, "co mi za syf zajęcie"
    W nocy kaszlala mocno

A co powiecie o nebulizatorze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 09:49

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara brawo dla Ani zuch dziewczynka ;-)

LaRa, Nenaaa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smiejecie z mojego reniferka, a tyle z niego zostało ;(
    ed6f43dc692aa8a1med.jpg

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, ja mam kupiony w aptece. Na spokojnie kupiłabym Philipsa. My używany b. Często

Polecam
    Zakrapiasz jej czymś oczy? Na słabszy stan sól z polpharmy, bez recepty. Na receptę dicortineff. Nie powinna wychodzić jeśli to zapalenie spojówek. Często myj ręce, jej też

Patryk spadł mi z kanapy, pochlastam się, jeszcze tego brakowało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 11:12

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej zdrówka dla dzieciaczków...
    Lara aniajest niesamowita...brawo :)
    dzis pieklismy biszkopt pod tort a mały robił taka wystraszona mine jak miksowałam, ze musiałam go rosmieszyc...normalnie wystraszył sie robotka :)

czy wasze dzieci jak spia to tez sie czegos trzymaja?

moj Antoni w łózeczku trzyma sie szczebelka w wózku wózkaa w łózku mnie lub róg poduszki ;p

Nieukowa brawo u mnie libido nadal ponizej normy...

Lara łacze sie z Toba w bólu reniferek musiał byc słodziaty...

ech a przez to uczulenie mały ma znów rope i krew za uszkiem...wyglada jakby miał naderwane :/ biedak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 11:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedny reniferek :(

Ja też się chwalę, a co.
    Nauczyłam psa, że jak chce haftować sama wskakuje do wanny! Tadam! Wskakuje, haftuje, myje jej brodę i wyskakuje.
    Dumna jestem bardzo!
    Już się nie mogę doczekać sukcesów wychowawczych Kluski :D

Krokodylica, Nieukowa, Izoleccc, Misi@, konwalianka, zgredka, Blondik, Lili83 lubią tę wiadomość

‹‹ 1546 1547 1548 1549 1550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ