X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a myslalam ze tylko koty haftuja na potege :/
    Naucz mnie Mari jak mam wytresowac kota zeby rzygal tylko na kafelki, a nie po parapetach :D

Kroko mialam chyba farta. Jest taki portal niania.pl gdzie sa dobre oferty, tylko ze trzeba jakis kosmiczny abonament za dostep do kontaktow do nian zaplacic. A ja znalazlam tam te swoja i potem to samo ogloszenie w lokalnym portalu i na olx. Widzialam przez niania.pl ze babeczka przyzwoita i skopiowalam kontakt z olx. Zadzwonilam, dostalam nr tel. referencji (dobre), potem poszlismy do niej z mezem, wzielismy xero dowodu osobistego, dalismy kontakty do nas, do znajomych i rodziny, insrukcje obslugi Radka i umowilismy sie na kilka krotkich probnych dni. Maly happy wiec zostalismy przy niej. Teraz konczy jej sie zasilek wiec po nowym roku podpisujemy legalna umowe.

Co do kaszek: Ja zaczelam dawac kleiki jako dodatek do warzyw i owocow a potem zrobilam 2 posilki- rano solodny warzywny, a wieczorem kaszka z owockiem albo sam owoc, albo cos do raczki (banan, jablko w siateczce, chrupek itp.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 18:58

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa na kotach się nie znam, jednak psy łatwiejsze w obsłudze :) nasza to już w ogóle niezły egzemplarz :D jaja jak berety z nią są

Już po usg, Klusia waży 2 kg, jest długa (nogi o tydzień dłuższe) i chuda. Dr powiedział, że do porodu będzie ważyć 3300g-3500g uff
    No i niestety rodzę w tym większym szpitalu :( no trudno. Mała po porodzie musi mieć konsultację kardiologiczną.

WróżkaZielona, LaRa, Nieukowa, Krokodylica, Blondik, Misi@ lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, dobre info o Klusi :) teraz to zaczńie szybciutko przybierać na wadze :)

Maniek, ja próbowałam podawać kaszke na sniadanie, ale mała nie chciała, wiec nie podaje w normalnej formie tylko zagęszczam z mlekiem. No i robiłam tak ze chciałam podawać po wypróbowaniu warzyw i owoców.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf, uf, ufff :) ciezki to byl dzien. byla u nas moja siostra ze swoja coreczka. zaczepiste sa te dzieciaki :D fajowo sie bawily razem :)

Maniek- ja kaszke dawalam najpierw z rana na drugie sniadanie. Najpierw byl to kleik ryzowy, pozniej typowa kaszka mleczna lub ryzowa i do tego dawalam jakis rozgnieciony owocek. pozniej zaczelam dawac ta kaszke na podwieczorek i tak samo dodawalam troche owocow. staram sie tylko zeby to byly kaszki w miare "bezcukrowe". dosladzam tymi owocami. a podawac mozesz juz w momencie wprowadzania stalych pokarmow- zeby dzidziol do karmienia lyzeczka sie przyzwyczajal. i nie zrazaj sie tym, ze na poczatku wiecej wyladuje na sliniaku, niz w buzi. z czasem bedzie coraz lepiej ;) gratuluje zjedzonej marchewusi i picia wody! ojj, jak ja bym chciala, zeby moj chociaz pare lyzczkow pociagnal :/

Summi- no co za baba ta Twoja tesciowa... niech ja myszy zjedza! jak ja nie znosze jak ktos tak sie narzuca :/ nie mowiac juz o Twoim. do studni Anuśkowej- ale to juz!!!

Zgredka- ja obczailam na allegro taki inhalator o wygladzie żaby :D moze latwiej bedzie ta maseczke utrzymac? hmm...

Ari- fajnie, ze sie odezwalas :) no niezlego klocuszka hodujesz kochana :) ale to dobrze! za pare miesiecy Mala zacznie smigac i wtedy jedzenie stanie sie juz mniej ciekawe ;)

Blondik- trzymam kciuki, zeby kupa byla "czysta"!

Młoda Dama- jak tam to badanie krwi?

Anuśka- matko wariatko, spusc no swe piekne oczeta ze swego dziecia i napisz jak u Was :)

Kroko- oj, szaleje Zuza! szaloooona :D

ja sie boje co bedzie jutro, czy Franka obudza te wystrzaly, bo on w nocy z tych strachliwych. aaa, nie pamietam ktora z Was kupila ten kubek 360 stopni. tez go mam, ale Maly nie chce i z niego pic :/ a jak u Was? i czy macie moze jakis super rewelacyjny patent na niepijków? bo juz wychodze z siebie :/

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, ogarnę warzywa potem trochę owoców i jedziemy z kaszka :) moja Miska lubi pic wodę daje jej z normalnego kubka :) wystawia jęzor i wychyla sie do przodu jak zbliżam kubek a potem tak ciumka śmiesznie jakby wciągała to co na ustach zostało :) zamówiłam ten kubek doidy moze Tobie Wróżko taki bedzie pasował a raczej Franiowi, a moze daj mu ze zwykłego zeby widział ze Ty tez pijesz....

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wody nie lubi :/
    Ja do lekarza na 19.40 i nadal nie weszlam :/ zdazylismy wrocic do domu i mala wykapac, wrocilam sama, ale zmeczona jestem i zaraz zaczne sie zloscic..
    Mam niby ksiazke.. gosc pewnie bedzie sie spieszyl i usgacza nie zrobi :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezła godzina przyjmowania pacjentek ;/

Ja ide sie szybko wykapać i spadam lulac :)
    Dobranoc

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Patrze sobie na Kobieta Kot a potem po kroplowie nyny bo o 7,30 pobudka hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:50

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam po 23, widziałam pindolka
    To idę spać

Izoleccc, konwalianka, marissith, LaRa, MANIEK, Nieukowa, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie plakac chce...maly ma coraz wieksze zmia y.caly czas sie drapie. Ciekawe czy dzis pediatra przyjmuje....zaraz oszaleje z za!u, ze mu nie moge pomoc...nie spimy bo on marudny sie zrobil...kurcze moze on na kurczaka uczulony???bo jem suchy chleb z piersia z kurczaka do tego chrupki no i podjadlam krakersy...i wypilam jedna owocowa herbate....albo ta herbata???? Chlip chlip

Edit...ale nie ulewa odkad tylko to jem...wiec jakis pozytyw...troche sie krztusi i to wszystko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 08:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Weszłam po 23, widziałam pindolka
    To idę spać
    Gratulacje :D

Misia przychodnia powinna być czynna, ew IP w szpitalu dziecięcym. Biedny Antoś :(

Misi@ lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sylwestrowo :)

Zgredka, gratki kolesia :)
    Misia, uderz do lekarza, koniecznie!
    Młoda, wychodzicie?

Mnie drapie w gardle ;(
    Ania powtórzyła swoją czynność z wczoraj, ale nie za pierwszym posiedzeniem. Gdy sie bawiła to zaczęła sie lekko prężyć, wiec fruuuu na nocnik :)

Udanego sylwka :)

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wychodze do lekarza...pokaze jego uszka tez, choc je umylam rumiankiem. Umiescilam zdjecia na fb jak biedak wyglada:-(
    Lara Ania jest super kobietka :-)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Misia, prżekaze Ani.

Nie ładnie to wyglada u Antosia, koniecznie to sprawdź bo szkoda zeby dziecko miało sie męczyć ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Miasia jej biedny Antoś, ja bym stawiała bardziej na krakersy lub chrupki - nigdy nie wiadomo co tam tak naradę jest, chociaż kurczak tez moze być przyczyna. Ja jadłam indyka o buły z dżemem a piłam kompot z jabłek potem gruszki dodawałam. Zdrowka zycze.
    Zgredka gratulacje :) super ze pindol jest jupi bedzie parka :) to teraz chyba sie juz cieszysz hmm?

Lara gratki dla Ani:) zdolniacha:) a co u Yas i Kini?
    Dziś u Jagody pasternak wjechał jezzzu jak ciumkala i buzie otwierała to nienadążających nabierać łyżeczka hehe :)

LaRa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry!

Lara- gratki dla Anuli! zdolniaszka ;)

Misia- hmm, rodzinny niech Ci wypisze skierowanie do alergologa, bo wyglada to ewidentnie na jakies uczulenie :/ a moze to niekoniecznie kwestia pokarmowa? moze jakies zapachy? zwierzeta? proszek do prania?

Zgredzia- łiii, ale super! oby pindolek sie utrzymal :D a jak z Twoimi uczuciami do wlasciciela pindolka? cieszysz sie juz troche?

Młoda Dama- jak po obchodzie? wychodzicie?

Nenek- kobito, hop hooop! zyjesz Ty?

Psotka- j.w. odzywajta sie! jak Domi?

U nas noc niezla. pobudka tylko o 3 z powodu kupy :/ a kupy typowo zebowe- duzo, luzne i kwasne. wczoraj tak sie ufajdał, ze kupe mial na szyi!! masakra. i wychodzi nam dwójeczka prawa górna :) tak smichowo, jedynek ni widu, ni slychu :D jak myslicie, kiedy z dzieckiem powinno sie podejsc z kaszlem do lekarza? nie chce wyjsc na histeryczna matke, bo Franek kaszle rzadko, ale dosc mocno i z takim charczeniem. i sama nie wiem.

LaRa lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do miasta kupić kartki roczniakowe :)

Dziękuje, dziękuje.... Druga qpka była juz w pieluchę i po plecy :P i nawet nie wiem kiedy hehe

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w nowym roku!
    Zdrowia dla was i dzieciaków :)
    happy-new-year-colorful-animation.gif

Misi@, LaRa, Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia - ale fajnie - parka, choć akurat chłopiec moze okazać sie jeszcze dziewczynka;)

Dziewczyny, wszystkiego, co najlepsze i spełnienia marzeń w Nowym Roku!!!

U nas Zuza jeszcze spi, ale nic dziwnego, bo usnęła o 1.30 nad ranem. Dodatkowo, odsuwając szufladę, grzmotnęła sie nia w tył głowy;( nie zapłakała nawet, wiec chyba nie mocno, ech

Misi@ lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A summi dzieki bo nie skumalam o cochodzi z pindolkiem :p..
    Byla babka na zastepstwo...masakra nawet go nie obejrzala...powiedziala, ze widziala ghorsze zmiany i zapisala masci....wizyta trwala 3 minuty. Powiedziala, ze mam kp i zamiast kuraka upiec indyka...za chwile bede szukac arelgologa dzieciecego ale prywatnie...ech..dwie masci zaplacilam 101 zl..kupilam piers i bede piec dzis..

‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ