X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a myslalam ze tylko koty haftuja na potege :/
    Naucz mnie Mari jak mam wytresowac kota zeby rzygal tylko na kafelki, a nie po parapetach :D

Kroko mialam chyba farta. Jest taki portal niania.pl gdzie sa dobre oferty, tylko ze trzeba jakis kosmiczny abonament za dostep do kontaktow do nian zaplacic. A ja znalazlam tam te swoja i potem to samo ogloszenie w lokalnym portalu i na olx. Widzialam przez niania.pl ze babeczka przyzwoita i skopiowalam kontakt z olx. Zadzwonilam, dostalam nr tel. referencji (dobre), potem poszlismy do niej z mezem, wzielismy xero dowodu osobistego, dalismy kontakty do nas, do znajomych i rodziny, insrukcje obslugi Radka i umowilismy sie na kilka krotkich probnych dni. Maly happy wiec zostalismy przy niej. Teraz konczy jej sie zasilek wiec po nowym roku podpisujemy legalna umowe.

Co do kaszek: Ja zaczelam dawac kleiki jako dodatek do warzyw i owocow a potem zrobilam 2 posilki- rano solodny warzywny, a wieczorem kaszka z owockiem albo sam owoc, albo cos do raczki (banan, jablko w siateczce, chrupek itp.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 18:58

Krokodylica lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa na kotach się nie znam, jednak psy łatwiejsze w obsłudze :) nasza to już w ogóle niezły egzemplarz :D jaja jak berety z nią są

Już po usg, Klusia waży 2 kg, jest długa (nogi o tydzień dłuższe) i chuda. Dr powiedział, że do porodu będzie ważyć 3300g-3500g uff
    No i niestety rodzę w tym większym szpitalu :( no trudno. Mała po porodzie musi mieć konsultację kardiologiczną.

WróżkaZielona, LaRa, Nieukowa, Krokodylica, Blondik, Misi@ lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, dobre info o Klusi :) teraz to zaczńie szybciutko przybierać na wadze :)

Maniek, ja próbowałam podawać kaszke na sniadanie, ale mała nie chciała, wiec nie podaje w normalnej formie tylko zagęszczam z mlekiem. No i robiłam tak ze chciałam podawać po wypróbowaniu warzyw i owoców.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uf, uf, ufff :) ciezki to byl dzien. byla u nas moja siostra ze swoja coreczka. zaczepiste sa te dzieciaki :D fajowo sie bawily razem :)

Maniek- ja kaszke dawalam najpierw z rana na drugie sniadanie. Najpierw byl to kleik ryzowy, pozniej typowa kaszka mleczna lub ryzowa i do tego dawalam jakis rozgnieciony owocek. pozniej zaczelam dawac ta kaszke na podwieczorek i tak samo dodawalam troche owocow. staram sie tylko zeby to byly kaszki w miare "bezcukrowe". dosladzam tymi owocami. a podawac mozesz juz w momencie wprowadzania stalych pokarmow- zeby dzidziol do karmienia lyzeczka sie przyzwyczajal. i nie zrazaj sie tym, ze na poczatku wiecej wyladuje na sliniaku, niz w buzi. z czasem bedzie coraz lepiej ;) gratuluje zjedzonej marchewusi i picia wody! ojj, jak ja bym chciala, zeby moj chociaz pare lyzczkow pociagnal :/

Summi- no co za baba ta Twoja tesciowa... niech ja myszy zjedza! jak ja nie znosze jak ktos tak sie narzuca :/ nie mowiac juz o Twoim. do studni Anuśkowej- ale to juz!!!

Zgredka- ja obczailam na allegro taki inhalator o wygladzie żaby :D moze latwiej bedzie ta maseczke utrzymac? hmm...

Ari- fajnie, ze sie odezwalas :) no niezlego klocuszka hodujesz kochana :) ale to dobrze! za pare miesiecy Mala zacznie smigac i wtedy jedzenie stanie sie juz mniej ciekawe ;)

Blondik- trzymam kciuki, zeby kupa byla "czysta"!

Młoda Dama- jak tam to badanie krwi?

Anuśka- matko wariatko, spusc no swe piekne oczeta ze swego dziecia i napisz jak u Was :)

Kroko- oj, szaleje Zuza! szaloooona :D

ja sie boje co bedzie jutro, czy Franka obudza te wystrzaly, bo on w nocy z tych strachliwych. aaa, nie pamietam ktora z Was kupila ten kubek 360 stopni. tez go mam, ale Maly nie chce i z niego pic :/ a jak u Was? i czy macie moze jakis super rewelacyjny patent na niepijków? bo juz wychodze z siebie :/

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady, ogarnę warzywa potem trochę owoców i jedziemy z kaszka :) moja Miska lubi pic wodę daje jej z normalnego kubka :) wystawia jęzor i wychyla sie do przodu jak zbliżam kubek a potem tak ciumka śmiesznie jakby wciągała to co na ustach zostało :) zamówiłam ten kubek doidy moze Tobie Wróżko taki bedzie pasował a raczej Franiowi, a moze daj mu ze zwykłego zeby widział ze Ty tez pijesz....

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wody nie lubi :/
    Ja do lekarza na 19.40 i nadal nie weszlam :/ zdazylismy wrocic do domu i mala wykapac, wrocilam sama, ale zmeczona jestem i zaraz zaczne sie zloscic..
    Mam niby ksiazke.. gosc pewnie bedzie sie spieszyl i usgacza nie zrobi :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezła godzina przyjmowania pacjentek ;/

Ja ide sie szybko wykapać i spadam lulac :)
    Dobranoc

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Patrze sobie na Kobieta Kot a potem po kroplowie nyny bo o 7,30 pobudka hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:50

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam po 23, widziałam pindolka
    To idę spać

Izoleccc, konwalianka, marissith, LaRa, MANIEK, Nieukowa, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie plakac chce...maly ma coraz wieksze zmia y.caly czas sie drapie. Ciekawe czy dzis pediatra przyjmuje....zaraz oszaleje z za!u, ze mu nie moge pomoc...nie spimy bo on marudny sie zrobil...kurcze moze on na kurczaka uczulony???bo jem suchy chleb z piersia z kurczaka do tego chrupki no i podjadlam krakersy...i wypilam jedna owocowa herbate....albo ta herbata???? Chlip chlip

Edit...ale nie ulewa odkad tylko to jem...wiec jakis pozytyw...troche sie krztusi i to wszystko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 08:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Weszłam po 23, widziałam pindolka
    To idę spać
    Gratulacje :D

Misia przychodnia powinna być czynna, ew IP w szpitalu dziecięcym. Biedny Antoś :(

Misi@ lubi tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sylwestrowo :)

Zgredka, gratki kolesia :)
    Misia, uderz do lekarza, koniecznie!
    Młoda, wychodzicie?

Mnie drapie w gardle ;(
    Ania powtórzyła swoją czynność z wczoraj, ale nie za pierwszym posiedzeniem. Gdy sie bawiła to zaczęła sie lekko prężyć, wiec fruuuu na nocnik :)

Udanego sylwka :)

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wychodze do lekarza...pokaze jego uszka tez, choc je umylam rumiankiem. Umiescilam zdjecia na fb jak biedak wyglada:-(
    Lara Ania jest super kobietka :-)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Misia, prżekaze Ani.

Nie ładnie to wyglada u Antosia, koniecznie to sprawdź bo szkoda zeby dziecko miało sie męczyć ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Miasia jej biedny Antoś, ja bym stawiała bardziej na krakersy lub chrupki - nigdy nie wiadomo co tam tak naradę jest, chociaż kurczak tez moze być przyczyna. Ja jadłam indyka o buły z dżemem a piłam kompot z jabłek potem gruszki dodawałam. Zdrowka zycze.
    Zgredka gratulacje :) super ze pindol jest jupi bedzie parka :) to teraz chyba sie juz cieszysz hmm?

Lara gratki dla Ani:) zdolniacha:) a co u Yas i Kini?
    Dziś u Jagody pasternak wjechał jezzzu jak ciumkala i buzie otwierała to nienadążających nabierać łyżeczka hehe :)

LaRa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry!

Lara- gratki dla Anuli! zdolniaszka ;)

Misia- hmm, rodzinny niech Ci wypisze skierowanie do alergologa, bo wyglada to ewidentnie na jakies uczulenie :/ a moze to niekoniecznie kwestia pokarmowa? moze jakies zapachy? zwierzeta? proszek do prania?

Zgredzia- łiii, ale super! oby pindolek sie utrzymal :D a jak z Twoimi uczuciami do wlasciciela pindolka? cieszysz sie juz troche?

Młoda Dama- jak po obchodzie? wychodzicie?

Nenek- kobito, hop hooop! zyjesz Ty?

Psotka- j.w. odzywajta sie! jak Domi?

U nas noc niezla. pobudka tylko o 3 z powodu kupy :/ a kupy typowo zebowe- duzo, luzne i kwasne. wczoraj tak sie ufajdał, ze kupe mial na szyi!! masakra. i wychodzi nam dwójeczka prawa górna :) tak smichowo, jedynek ni widu, ni slychu :D jak myslicie, kiedy z dzieckiem powinno sie podejsc z kaszlem do lekarza? nie chce wyjsc na histeryczna matke, bo Franek kaszle rzadko, ale dosc mocno i z takim charczeniem. i sama nie wiem.

LaRa lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do miasta kupić kartki roczniakowe :)

Dziękuje, dziękuje.... Druga qpka była juz w pieluchę i po plecy :P i nawet nie wiem kiedy hehe

Misi@ lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w nowym roku!
    Zdrowia dla was i dzieciaków :)
    happy-new-year-colorful-animation.gif

Misi@, LaRa, Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia - ale fajnie - parka, choć akurat chłopiec moze okazać sie jeszcze dziewczynka;)

Dziewczyny, wszystkiego, co najlepsze i spełnienia marzeń w Nowym Roku!!!

U nas Zuza jeszcze spi, ale nic dziwnego, bo usnęła o 1.30 nad ranem. Dodatkowo, odsuwając szufladę, grzmotnęła sie nia w tył głowy;( nie zapłakała nawet, wiec chyba nie mocno, ech

Misi@ lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A summi dzieki bo nie skumalam o cochodzi z pindolkiem :p..
    Byla babka na zastepstwo...masakra nawet go nie obejrzala...powiedziala, ze widziala ghorsze zmiany i zapisala masci....wizyta trwala 3 minuty. Powiedziala, ze mam kp i zamiast kuraka upiec indyka...za chwile bede szukac arelgologa dzieciecego ale prywatnie...ech..dwie masci zaplacilam 101 zl..kupilam piers i bede piec dzis..

‹‹ 1548 1549 1550 1551 1552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ