X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:
    a to piosenka co maz przyslal mi wlasnie na emaila po prostu sie rozkleilam

https://www.youtube.com/watch?v=JtPfLtIJi38

kurcze jakie my stare jestesmy :) he

Lili83 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara nawet nie strasz!No stare :0000000000omg

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:
    Hej, ja jakaś bez życia od soboty jestem, tylko bym spała i jadła, podbrzusze mnie pobolewa, młody szaleje coraz bardziej, aż mi brzuch skacze

w środę wizyta u mojej ginki prowadzącej i nie wiem, czy nie pójdę już na zwolnienie, nie mam na nic siły ani ochoty, a najgorsze jest to, nie wiem czy też tak macie? że jak mnie ktoś zdenerwuje to jest masakra, wchodzę na taki poziom nerwów jakiego wcześniej nie znałam, a później wszystko mnie boli...

koniec roku w pracy mam zawsze nerwowy i już się ten okres powoli zaczyna i chyba się wymiksuję ...

co do trzeciego malucha to i ja Wam zazdroszczę dwóch, u mnie na razie małż nie chce słyszeć o dwójce aczkolwiek zaczynam się domyślać, że on się chyba stresuje jak się sprawdzi jako ojciec... więc odpuszczam i zobaczę co będzie, jak Kajetan się urodzi ;)

Tamus, a do kiedy musisz pracowac? Ja cale szczescie tylko do konca roku :P. Gdybym miala umowe na dluzej to bym bez rpoblemu dalej pracowala ale nie mam wiec sie cieszy ;)
    Ja mam wrazenie, ze jestem raczej ostoja spokoju ale pewnei moj maz powiedzialby cos innego ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, nie zaprosilibyście mnie na tę kolację rocznicową? :P baaardzo pasuje mi to menu ;)

wszystkiego dobrego Wam życzę, dużo miłości, cierpliwości i uśmiechu :)

piosenka mnie rozwaliła! :P jeszcze powinien dorzucić Kylie Minoque z Jasonem Donovanem :P

Kotka, chciałam pracować do końca stycznia, taki miałam ambitny plan, ale cóż - łożysko ciągle nisko i z przodu, zasłania obecnie szyjkę macicy także muszę uważać, do tego jakoś siły witalnej brak więc chyba pójdę już teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 12:02

Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Freja Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili83 wrote:

Freja ja bym nie ryzykowała, masz isc na L4 i koniec wykorzystaj ten czas dla siebie i rodziny!
    Tak chyba zrobię, ale dopiero za miesiąc - od nowego roku jak minie największe ryzyko poronienia. A i wtedy będzie ktoś u nas na zastępstwo.

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wpadaj:)masz tylko ok. 1200 km do przejechania ale jak się sprężysz to na późny wieczór raczej nocke zdąrzysz;)Ach właśnie sobie na you tube włączyłam Kylie Minoque z Jasonem Donovanem po prostu........brak słów

Tamka lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh, Lily, to chyba odpuszczę niestety - własnego odrzutowca jeszcze się nie dorobiłam, a za kółkiem nie mam siły siedzieć

smacznego Wam życzę i zazdroszczę takiego pysznego jedzonka

Lili83 lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Na L4 się wyierać, po co się przemęczać w pracy i stresować ;-)

Ja już po kawce

Lili wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:

Kroko, śliczna Zuza, od razu widać, że ma dziewczęce rysy

Hehehehe taż to cały ojciec, nos ma jego na 100%. Matka się narzyga, nadźwiga, namęczy 9 miesięcy po czym dziecko się urodzi i ni hu hu do matki nie podobne. Jawna niesprawiedliwość. :P

Konwalia może mąż jeszcze z czasem zmieni zdanie co do trzeciego. Ja swojemu cały czas powtarzam że u nas drugiego nie będzie, bo ja drugi raz tego samego przechodziła nie będę, ale wiesz jak jest, zdanie mogę jeszcze 5 razy zmienić. :)
    Życzę miłego pobytu w sanatorium. :)

mari ja miałam problem z innymi hormonami ale akurat estradiol był ok więc nie pomogę.

helenq no trójeczkę wychować to już musi być harcore. :)

Tamka idź na L4 śmiało. Ja też nie mam na nic siły, ciągle bym spała. Do tego od wczoraj znów mocniej mnie naciąga na wymioty. :/

Freja witaj :) Ty się nie zastanawiaj tylko dymaj na zwolnienie już teraz, należy Ci się i masz prawo się denerwować i martwić o swoje dzieciątko. Także idź na L4 i dbaj o Was a wszystko będzie dobrze!

LaRa spokojnie, ja ruchy czuję dopiero teraz, 20tc. Lekarz mi mówił że teraz mogę raz czuć, raz nie czuć, że to normalne. A po 28tc mam już czuć ruchy i dopiero wtedy gdybym nie czuła to alarmować.

Moja mała dziś rano (zanim wstałam z łóżka) chyba znów robiła jakieś akrobacje, bo dostałam z 10 kopniaków z prawej strony brzucha. Aż się zaczęłam z tego śmiać.

Byłam w Lidlu, od dziś są przeróżne ciuszki dla dzieciaczków, nieźle się obłowiłam. :) Ciuszki piękne, zrobię Wam potem zdjęcia zakupów wczorajszych i dzisiejszych.

Tamka, marissith, Freja, konwalianka lubią tę wiadomość

• Tamka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, a jakie to ciuszki? dla noworodków też czy dla starszych? Może też się przejdę

Kajtek leży odwrotnie niż Twoja Zuzia - ja obrywam z lewej ;)

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Krokodylku to dawaj zdjęcia ;-) uwielbiam <3 oglądać dziecięce

A ja obrywam z każdej strony z lewej i prawej u góry pod żebrami, no i na dole po pęcherzu ;-) takie to dzieciątko waleczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 12:53

Krokodylica lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 07:43

• justta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisz super reakcja teściów ;-)

Zaciekawiły mnie te ubranka a lidla ;-) a w biedronce będą dady w promocyjnych pakach w czwartek teraz

marissith lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://gazetka.lidl.pl/c584967c-b138-4fbd-b07a-f4c51531cf83/#/14

fajne, ale jeszcze nie daje sie zwariowac :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Freja - fajnie ze jesteś :-) na Twoim miejscu poszlabym na zwolnienie.

Jeśli chodzi o mnie to mam mega duże wahania nastroju. Od euforii po totalnego dola. Jestem strasznie nietykalna, byle blahostka potrafi doprowadzić mnie do płaczu. Nie cierpie tego.

Na ciuszki z Lidia tez mam chrapke:-) podjade wieczorem, jak cos jeszcze będzie to kupie a jak nie to trudno. Może tym razem się nie poplacze :-)

Lili wszystkiego naj z okazji rocznicy :-)

Krokodylica, Lili83, Freja lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka dokładnie tak jak dała link LaRa, są też dla noworodków, najmniejszy rozmiar 62/68 więc myślę że całkiem ok na początek.
    LaRa a w jakim sensie z tym zwariowaniem? Ceny? Nie są rewelacyjne, ale jakościowo te rzeczy wyglądają naprawdę nieźle. Zresztą jakoś bardzo wysokie te ceny też nie są.
    jussta też uwielbiam oglądać dziecięce rzeczy. <3 A kupować jeszcze bardziej, ale już muszę przystopować bo mam już tego bardzo dużo, wystarczająco na pewno. :) A jeszcze jak po urodzeniu zaczną mi ludzie znosić ciuszki to będzie tego od groma. Teraz tylko pozostaje mi kupować to z listy wyprawkowej czego mi brakuje. Ale ciuszków dość.
    A do biedronki się nie wybiorę bo jakoś nie mam po drodze, jest dość daleko, a lidla mam pod nosem to poszłam. :)

CzaryMary, Tamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a do jakiego rozmiaru kupujecie teraz ciuszki?

Ja dzisiaj w rossmanie kupilam 2 paczki chusteczek do pupki. Wiemz doświadczenia sióstr ze idzie to w ilosciach hurtowych wiec postanowilam powolutku sobie to gromadzić :-)

• justta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary ja mam praktycznie to i do roku, tylko najwięcej do 74 rozmiaru ;-) mam tych ubranek już sporo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 13:48

CzaryMary lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, zwariowanie w takim sensie, ze nie jestem jeszcze nawet na polowie zeby juz kupowac, mam nadzieje jednak ze co jakis czas takie rzuty w sklepach beda. Mam tez u tesciowej wór ciuszków po chrzesnicy R i jej brata, wiec najpierw przejrze worek, pospisuje co czego jest i wtedy zaczne kompletowac.
    Na razie sa jedne bodki niemowlece, i jeden komplecik na 6 msc i stopuje.
    Pozatym ławiej mi bedzie kupowac cos ze 100% wiedza co do płci.

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • helenkq Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuje tylko 62 tzn kupiłam dzisiaj dopiero bo 56 moze byc za małe ale kupie moze jeden komplet Wiki miala 58 cm ;) szybko wyrosła

gdybym wiedziala o tych z lidla wstapilabym takie ocieplane sztruksy na zime fajna sprawa ;)

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ