WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta widzę, że przygotowania ruszyły pełną para ;)
    Maniek byłam w sobotę na warsztatach z blw i tam mówili, że nie ma co się spinac. Wycofano się z teorii, że GLUT musi być podany do 7 miesiąca a jak się nie uda to dopiero w 10. I najlepiej potrzeb skórka chleba żytniego na wewnętrznej dolnej części wargi. Lub podać do pocumkania.
    A prowadzącej mama jest alergologiem i z ciekawostek to ,ze w 7 miesiącu sprawdza się uczulenie na orzechy..miazdzysz orzechy na proszek...bierzesz odrobinę na palec i tak jak z tym chlebkiem dotykasz wewnętrzną część wargi. Oczywiście orzechów jeszcze długossię nie podaje, ale tak można sprawdzić.
    Lara gratki...ją dziś na wadze ujrzalam 59,6 ;) jeszcze 1,6kg i osiągnęła swój cel ;)
    Psotka podziwiać za wytrwałość...
    Beszko współczulne chorobsk;(
    Mari gratuluje wizyty;) ciekawe kiedy kluseczka zdecyduje się wyjść ;)
    A ją dziś dostała zestaw sloiczkowy od hippa i już chciałabym mu podać...byłe do marca...
    Wrozko zaraz przeczytać co z tym lubczykiem ;) jak już kiedyś napisała czytam od końca i jeszcze tam się nie cofnelam ;p

marissith lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj Domislaw pobil swoj rekord i zasnal w 3minuty a ja nawet go nie dotknelam. Chwile costam pochlipal poczym polozl sie i zaczal do siebi egadac i grac na wardze poczym zasnal. ALe obudzil si ez placzem jeszcze 3 razy bo dwa razy obudzili go sasiedzi* a raz ja (chcialam gumki z szafki wyciagnac hehe)

*Mamy chyba studentow nad soba. Strasznie glosni sa, ciagle cos puka i stuka. czasem nawet w niedziele cos wierca, zbiegaja ze schodow jak slonie. Yhhh starzeje sie, ze na takie rzecz narzekam ;D. No ale wiadomo, sen dziecka = rzecz swieta :P. Jak Domi juz dobrze zasnie to nawet wiertarka go nie budzi ale zanim zasnie to szelest spadajacego liscia go budzi.

MISIA nie spiesz si etak do karmienia bo jak ci sie taki tadek niejadek trafi jak mi to bedziesz potrzebowac duzo cierpliwosci ;)

LARA kurcze to masz fajnie, ze ania z toba spi i daje pospac.
    Czasem sobie mysle, ze jak juz Domi sie odzwyczai od cycka i przestanie tak czesto budzic to go znowu do lozka wezme hehe.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia waga taka jak u mnie ;-)

ide spac juz paaaa

Misi@ lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham wszystkim 12-miesieczniakom ;D alez ten czas zapiernicza!
    Wciagnal mnie jakis wir czasoprzestrzenny, mam wrazenie ze swiat gna jak oszalaly i nie ogarniam :/

Zgredzia jak idzie pakowanie chlopu manatek? Dalej trwasz przy swoim? (Szacunek!)

Dziewczyny ja tez zapominam o podawaniu malemu jaka, jakos tak mi nigdy nie po drodze... I chyba dobrze, podalam w tym tyg i Radek caly wysypany na twarzy.i lokciach. Ech, i jak tu zrobic fotke babciom i dziadkom???

Mariss: jupi, juz niedlugo!!!

Misia fatalnie z tymi zebami ;( i jak ci dentystka tego wypadnietego ma zamiar zamocowac?

U nas ze spaniem tak se. Drzemki w dzien zwykle lepiej,2x1-1,5h za to w nocy zwykle 3 pobudki... Juz przywyklam, gorzej jesli cos sie posypie bo mecza go baki, zgaga albo weltschmerz :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.

Co do mojej teściowej to wkurza mnie ale w gruncie rzeczy serce ma dobre. Jest pomocna itd.
    Ale jej zachowania czasem mnie rozwalają, bo zachowuje się jak dziecko z przedszkola. No ciężki charakter i tyle.

jussta kuruj się.

Smok gratki raczkowania.

Nena i co ja Ci poradzę że takie mamy wynalazki w domach. :P Pokajaj się i skul uszy przed teściową mą. Na ten tychmiast. Bo wszystko jej powiem!

Kotka ja bym brała tą robotę.

Beszka współczuję, z Hanią to też się umęczysz i ona też.

Nenaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa już mi sprawiła, ale na chwilę, bo jest do wyrwania jak będzieaparat. 3.02 mam konsultacje z ortodata, kktóra będzie jeszcze w przyszłym tyg. Konsultować mój przypadek z jakimś profesorem...także tego...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari gratki udanej wizyty. :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za zainteresowanie, wczoraj widziałam szukał pokoi, ale dziś milczy na ten temat.. Może myśli, że się rozmyslilam, najgorsze, że jestem w ciąży... I sama sobie nie poradze, koniec ciąży poród potem polog ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w lozku, przysypiajaca.
    Wróciłam z fit i Ania juz spała :) ja sie wykapalam i padam..
    Czekam na zaakceptowanie Yas jako przyjaciółki i wyśle wszystkim wiadomość :)

Zgredzia, :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 21:24

Misi@, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padlam od 18:30 do 21:00 mały chciał cały czas cycowac ...jak wyjelam mubpiers to po 10 minutach się budził domagając się cycusia...więc o 21 powiedziała vlbasta i kolysalam go mimo początkowegobuntu i krzyku i sśpiewała kołysanki. Kręgosłup mi zarazbodpadnie, ale jak na razie śpi...
    Zgredzia trzymaj się...
    Ide zjeść weganski herbatiki z orkiszowej mąki wanili i rozmarynu...szkoda, żenie ma w sskładzie cukru, ale lepszyvrydz niż nic ;p

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia a moze do porodu jeszcze wszystko sie moze zmienić ... Świat jest pełen niespodzianek. Oby było dobrze, tego Ci zycze.

100 latek dla roczników na jutro :) bo nie wiem czy dam rade jutro tutaj cos nadkrobac.
    Najbliższe dwa-trzy miesiące bedą u mnie strasznie ciężkie, czytam was ale nie zawsze nspisze.
    Misia dzięki za info. Postanowiłam poczekac az katar minie i dopiero dam kaszkę kukurydziana. Porem poprostu dodam przennej i juz.

Dobranoc

justta lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Wróciłam z fit i Ania juz spała :)

Mam nadzieje, ze za jakis czas tez tak bede mogla napisac....Narazie to ja usypiam malego ale za jakis czas, jak juz sie ustabilizuje to zmobilizuje meza zeby tez potrafil polzyc go do lozka. A wtedy hoho ;)

ZGERKA - a masz kogos do pomocy? Rodzice? "Tesciowie"?siostra/brat/przyjaciolka? Dasz rade, wiadomo ale ciezko bedzie...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze kartki doszly!
    Justta mam nadzieje ze sie nie gniewasz zaplanowalam sobie ze kazdy dzieciaczek dostanie kartke przeze mnie wykonana ale troche mi sie pokomplikowalo w zyciu:/ no i nie bylam wstanie zrobic na czas dlatego kupna:(podoba sie chociaz Leosiowi?

Wrocilam z pracy i padam:/dzisiaj mialam taki apetyt ze pozeralam wszystko co pod reka bylo;)a teraz mi niedobrze i zaraz puszcze pawia;)

Zgredka a zdanie zmienilas?mysle, ze dasz sobie rade! nie myslalas moze by blizej rodzicow zamieszkac?na pewno by pomogli

Kroko roznie to bywa z tesciami ale wiadomo nikt nie jest idealny;)

Mari to mozna juz odliczac....

marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, ja jestem przywiązana do miejsca pracy, przeniesienie jest almost niemożliwe, poza tym ja nie chce wracać, ale myślimy nad wawa jeśli długo nie wygram w konkursie na sędziego, bo w stolicy wszyscy prawie wygrywają..

Coś złego zjadlam i mi siedzi na brzuchu ;(

Czytam sobie książkę o książkach "księgarnia spełnionych marzeń" lubię takie, bo dowiaduje się o ciekawych pozycjach..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Nie no, ja jestem przywiązana do miejsca pracy, przeniesienie jest almost niemożliwe, poza tym ja nie chce wracać, ale myślimy nad wawa jeśli długo nie wygram w konkursie na sędziego, bo w stolicy wszyscy prawie wygrywają..

Coś złego zjadlam i mi siedzi na brzuchu ;(

Czytam sobie książkę o książkach "księgarnia spełnionych marzeń" lubię takie, bo dowiaduje się o ciekawych pozycjach..

Ja widzialam niedawno wielka knige pt 1000 ksiazek ktore musisz przeczytac , czy jakos tak. Napalilam sie na ta ksiazke ale nie kupilam bo stwierzilam ze bez sensu tracic czas na czytanie O ksiazkach :P. ALe nadl mi siedzi w glowie, moze kiedys kupie.

Ok, ide pod prysznic i potem moze spac. Meza jeszcze nie ma. Dzisiaj spimy w salonie a Domi sam w sypialni ale pewnie jak sie znowu o 2giej obudzi i bedzie dlugo marudzil to tam zostane juz do rana.
    Trzmajcie kciuki za nas bo dzisiaj mam wyeliminowac drugie karmienie...Nie wiem co na to Domislaw ale mysle, ze nie bedzie zachwycony. Glodny byc nie powinien bo go nafutrowalam po same uszy a do tego o 23 dostanie cycka jeszcze.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka a co powiesz na wspolne mieszkanie jako "przyjaciele"?kolezanka rozwiodla sie z mezem ale mieszkaja razem dziela sie kosztami tzn czynsz, oplaty chyba tylko zarcie maja osobno i nawet zadowolona ostatnio mowila ze nawet sie nie kloca co wczesniej graniczylo z cudem;)jak twoj za pokoj placic u kogos to niech tobie zaplaci i tyle a i pomoc bedziesz miala przy dzieciach;)zaraz mnie pewnie patelnia walniesz za taki pomysly;)albo co tam pod reka masz;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka: ale to historia o kobiecie która otworzyła księgarnia, normalna książka tylko pojawiają się tytuły książek ;)
    Moja śpi od 20, więc pewnie się obudzi wcześnie. Póki co w lozeczku pewnie koło północy zamarudzi i zażąda przeniesienia do mnie ;(

Lili: nie walne, ktoś mi już ten pomysł podrzucił, ale nie wiem czy wtedy umialabym ruszyć do przodu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 22:44

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chocby na kilka miesiecy;)nikt nie mowi o latach;)a do przodu ruszysz to tylko kwestia czasu!

Leo spi juz od 3 nocy z tata w sypialni a ja na sofie;)wstaje tylko nad ranem mleko zrobic;)i nawet sie wysypiam!

Kotka powodzenia!podziwiam za wytrwalosc!

zgredka, PsotkaKotka, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laruś, zaakceptowałam. Dziękuję.

Nie doczytam teraz całego dnia bo padam na mój ryjek. Dobranoc Kochane, buźki

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a przed ćwiczeniami szczególnie na brzuch sprawdzałyście rozejście mięśni brzucha czy macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:39

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
‹‹ 1593 1594 1595 1596 1597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ