WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Heh, 24.04 tez będziemy miec uroczystość :) bo wtedy mamy zamówiona msze na roczek Ani i na nasza 5 rocznice ślubu :)

O to fajnie :D. U nas tak sie sklada, ze to urodziny Dominika a chrzest chcielismy wlasnie w jakas niedziele zrobic to robimy 2w1 :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Btw zazdroszczę Maroko :)
    Moze kiedys :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. :)

Mamy trzeciego ząbka.:)
    Wyszła dolna dwójka.

Poza tym wczoraj Zuzia zrobiła dwa kroczki i dziś rano znowu. Próbuje coraz częściej. ;)

A jej ulubiona zabawa na teraz to kręcenie kurkami od gazu...
    Nie mozna z oka spuścić...

Maniek ja bym pewnie przełożyła szczepienie.

zgredka, przecież piszę że działam. :P On mówi że Franka na razie nie będzie po czym robi żeby był. :P

Biedro zdrowi już?

WróżkaZielona, LaRa, PsotkaKotka, Anastazjaaa, Misi@, Biedroneczka83, Blondik, zgredka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka a po co budzisz go w nocy na mleko skoro się nie domaga i śpi?

PsotkaKotka, Blondik lubią tę wiadomość

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Zuzia!!!!!!
    Tylko zostaw te kurki od gazu!!!

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Kotka a po co budzisz go w nocy na mleko skoro się nie domaga i śpi?

Polubilam z zaspania ;P

Bo terapeutka mowila zeby karmic raz i lepiej zeby go obudzic niz zeby on sam domagal sie placzem. Moze niedlugo tez wyeliminuje to karmienie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz snil mi sie ktos z forum :D

LARA i ZGREDKa (pewnie dlatego ze podobny wiek dzieci). Bylyscie u mnie. ZGREDKA spokojna a LARA mialas dlugie kasztanowe wlosy i bylys pelna energii :D
    Miauczalas do ZGREDKI jak kot ;D.

Krokodylica, LaRa, zgredka lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lol jakie sny. :)

A ja czekam aż babunia mi się przyśni i mi Franka przepowie hehehhe. :)

LaRa lubi tę wiadomość

• beszka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Nie nadrobie wszystkiego....jak zwykle :(

Zgredko, trdna sytuacji z tym Twoim. Jak dla mnie to ze nie wiedzial,mze tobe to przeszkadza to jakas sciema. Przeicez jaksi czas temu byla podbna kacja u was i mu powiedzialas ze sobie nie zyczysz, woec wiedzial. Poza tm gdyby byl taki naiwny, to by chyba otwarcie o tym moiwl. Ja nie umialabym komus takiemu zaufac,male rozumiem twoje rozterki. Pewnie gdyby nie dzieci, to latwiej by ci bylo to zaknczyc.
    Co do terapeutki, to bym sie jej wprost zapytala, ze raz mowi ze go nienawidzisz a raz ze kochasz. Moze ona uwaza, ze czujesz to i to?

Manik, jak Twoja babcia sie czuje?

Psotka, a moze lepiej dac malemu jesc wtedy kiedy jest glodny. Moze wtedy nie budzilby sie o tej 4 rano, o ewidentnie wyglada na to, ze glodny jest o tej 4.
    Ja gdy eliminowalam kamienie nocne u J, to dawalam jesc wtedy kiedy on sie budzil. U L byla inna bajka. A z H szybko tego karmienia nie wyeliminuje ze wzgl.na jej spanie z cycem to raz a dwa ona ma niedowage,mwiec niech sobie je ;)

Kroko, trzymam kciuki za Franka...oby sie pojawil.

My zaraz na wazenie, mierzenie i ogolna kontrole uciekamy. Dzieci maja dzis wolne. Mielismy pojsc wszyscy i zaraz na plac zabaw, ale meza cos brUch boli, wiec pewnie sama z H podejde.

Milego dnia

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKO wedlug niej on sie budzi bo wie ze bedzie karmienie i bedzie sie zawsze budzil i czekal na cycka do czasu az sie przyzwyczai ze to pora spac a nie jesc. Zobacze jeszcze pare dni jak bedzie sie zachowywal. Dla mnie bylo by lepiej wyeliminowac do o polnocy a zostawic to o 4tej.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Pierwszy raz snil mi sie ktos z forum :D

LARA i ZGREDKa (pewnie dlatego ze podobny wiek dzieci). Bylyscie u mnie. ZGREDKA spokojna a LARA mialas dlugie kasztanowe wlosy i bylys pelna energii :D
    Miauczalas do ZGREDKI jak kot ;D.

Kotka, co za sen :) haha ja wulkan energi buahuabauauhauua czasami i to ńie trwa zbyt długo :P z włosami trafiłaś, choc ostatnio sporo podcięłam i kolor zmieniłam, ale niech bedzie :P
    A ze Zgredzia spokojna? Nie sadze :P

Po 2 h usypiania małej, w końcu padła :)
    Pogoda jest taka do bani, ze ńie wiem czy sa szanse na dzisiejszy spacer . Doopa :(

Właśnie Manku! Jak babcia?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietny artykul o spaniu do poczytania ;-)
    http://dobrarelacja.pl/naucz-sie-spac/

konwalianka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, troche mętne to tłumaczenie - jak mozna nie wiedzieć, ze cos takiego moze nie pasować drugiej osobie? Jak dla mnie to ściema...

Co do psychologów, to moja siostra chodziła do psycho, jak rozstała sie z chłopem, to ona mowila, ze dobrze, ze nie było sensu, ze on ma toksyczne relacje z rodzicami, etc., jak wrócili do siebie to mowila, zeby dała sobie czas, ze te emocje widocznie sa potrzebne itd. i gdneralnie, ze dobrze, ze wrócili do siebie...masakra, od tej pory nie ufam tak bezgranicznie pdycho;))

Kroko, ale chociaz dni płodne, zeby szansa była?

Misia, moja teściowa tez jak jest chora - całuje zuze i tym sposobem po seietach była chora, potem ja i zadmarkana poszłam rodzic

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u nas tez pogoda nie pozwala na spacer. :(

Summi jak Zuzia na Tosię reaguje?

Summi a kto by wiedział kiedy ja mam dni płodne hehe. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podchodzę do tego na luzie. Figo fago kiedy mam ochotę. ;)
    Co będzie to będzie. :)

justta, Blondik lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko brawo dla Zuzi:) i oby Franio szybko zamieszkał w Twoim brzuchu:)
    Teściowej niezazdroszcze ale przeżyłaś i masz odhaczone na jakiś czas:)
    Psotka no to troche pospałaś :) biorąc pod uwagę wcześniejsze noce to idzie ku lepszemu:)

Z moją babcią dalej nie wiadomo :( ona sama się przyznała że w piątek trochę się przeforsowała ehh i jak jej wytłumaczyć że musi dbać o siebie i się oszczędzać jak ona ma zawsze " tyyyle pracy".
    Jagoda już można powiedzieć zdrowa (odkurzacz schowałam już do szafy) ogólnie apetyt ma taki że jak dziś moja mama jadła jogurt to ona patrząc zaczęła krzyczeć ewidentnie pokazując że też chce....a jadła godzine wcześniej....no i dałam gruszkę.Teraz spi i jak wstanie to będzie zupka..Mówię wam taki głodomor że aż sie boje co będzie później.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak cos w tym jest, ze jak sie dziecko wysypia i nie je w nocy to je w dzien. Domi je pieknie :). Dzisiaj dalam mu obiadek ktory mialam zamrozony ale spisalam go juz na straty bo myslalam, ze mu nie smakuje. A dzisiaj zjadl dwie porcje :D. Zjadlby wiecej ale juz nie mialam hehe

beszka, Blondik, Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Swietny artykul o spaniu do poczytania ;-)
    http://dobrarelacja.pl/naucz-sie-spac/

Ja sie z tym nie zgadzam. To znaczy nie do konca. Zgadzam sie z tym, ze to naturalne ze dziecko sie budzi w nocy, ze spi czujnie bo to pozostalosc z czasow kiedy mogly nas zjesc drapiezniki. Tyle, ze dorosli tez mogli pasc ofiara drapieznikow i tak samo spali/spimy niby czujnie. Tylko, ze dorosli (i dobrze spiace dzieci) potrafi zasnac spowrotem sami bez glaskania/tulenia/spiewania/noszenia/bujania/cycka. I to jest wlasnie klucz do dobrze przespanej nocy.
    Ja juz kiedys pisalam, ze nie zgadzam sie na bycie matka polka cierpiaca. Bo dla mnie spanie z juz 9 miesiecznym dzieckiem i karmienie go nieustannie cala noc jest bardzo bardzo uciazliwe. Gdyby nie to karmienie to mysle, ze byloby jeszcze ok, choc moje bole plecow mysle nie biora sie z nikad.
    Teraz klade synka do jego lozeczka a on w pare minut, zwykle bez zadnych protestow zasypia. Nie wiedzialam o tym, ze on tak potrafi. On sam o tym nie wiedzial. Ze da sie zasnac nie w wozku, nie w aucie i bez cycka w buzi i potem kiedy budzi sie w nocy (bo spi czujnie tak jak stoi w artykule) nie potrzebuje znowu cycka zeby zasnac bo sam sobie zasypia. Jeszcz enei jest idealnie ale pracujemy nad tym i mam nadzieje, ze pewnego dnia napisze jak KROKO ze polozylam spac o 19 i wstal o 7mej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 14:27

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się dzieje???? Gdzie moje dziecko które zasypia tylko przy piersi przebudził się podeszłam żeby podać cycusia, bo płakał. Uśmiechnął się przerzucił na bok i tak usiechajac się co chwilę zasnal...nawet go nie glaskalam...cudownie oby to nie było jednorazowe. Bo już mattwilam się, że będzie problem z odstawienie od cycusia i jak będzie wówczas ze spaniem

PsotkaKotka, Blondik, Nieukowa, zgredka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MISIA a kiedy chcesz odstawic? Ja planuje karmic tak mniej wiecej do roku czasu. Mysl poprostu, ze skoro dzieco juz samo chwyta, je i ma zabki to jest gotowe do tego, zeby jesc jak dorosly. Choc nie powiem, ze bedzie to proste dla mnie bo bardzo to lubie :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1603 1604 1605 1606 1607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ