X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny zdrowka dla maluchów i niech ta wiosna przyjdzie to te infekcje może odstapia

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi biedna zdrowia wam zycze a Tobie snu i trochę spokoju.
    Sumi Ty tez masz hardcor z dwójka takich maluszków. Oby szybko wam sie poukładało tak by był czas na chwile odpoczynku.
    Lara ja byłam na spacerze ale tylko godz - tak zarządziła szefowa i wiecej nie chciała.
    Ja przez ta pogodę to taka senno wkurzona jestem... Dlatego zrobiłam gofry i wszamalam dwa ( z bita śmietana i bananem).

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, ja byłam 1,5 h ale moja trasa spacerowa zmieńila sie w jedńo wielkie bagno i nie miałam radości ze spacerowania :(

Dziewczyny, współczuje chorób i nieprzespanych nocek ;( trzymajcie sie ! Pamiętajcie, ze kto jak kto, ale kobiety są silniejsze od facetów i potrafią więcej znieść. Chociaż chłopów i tak trzeba od czasu do czasu do pionu postawić.
    Btw Zgredka jak tam u Ciebie?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z roboty
    Spacer z psem obiad karmienie małej
    Za godzinę idę do dentysty
    Dostałam pensję więc poprawiłam w excelu planowane wydatki i z trudem, ale się dopiął gdzieś poucinalam gdzieś pododawalam.
    Nie powinnam Wam tak szczegółowo o życiu opowiadać bo potem po niektórych komentarzach czuje się średnio, ale cóż sama sobie winnam, za dużo peplam..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, Zgredka, tak tylko pytam na czym stanęło. Nie chcesz ńie odpowiadaj. Poprostu spytałam czy sobie wyjasniliscie sprawy i tyle.

Kroko, wpisz Summerke na pierwszej stronie.
    Co u Koniary, Ashy? One tu nie zaglądają chyba....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 18:13

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Zgredka no czasem trzeba sie wygadać i juz. A co do komentarzy to hmm wiadomo ze przecież nie mówisz wszystkiego wiec opinie nie sa do końca trafione i nie masz sie co tak przejmować, bo nikt z nas nie wie dokładnie jak to u Was u Ciebie jest wiec pisze tylko na podstawie okrojonych informacji.
    No a powiedz jak Ty sie czujesz fizycznie i psychicznie. I jak ta Teoja kumpela z pracy tez nadal sie ukrywa?

U nas zaczął sie problem z kupa :( toczyła efekt rozszerzania diety. Jutro ugotuje buraka Jagodzie albo dam śliwkę jak do rana bedzie " pusto".

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona sie już nie może ukrywać, bo ma wielki bęben i chodzi w obcislych
    U mnie nie widać
    Ja się czuje lepiej, wczoraj jak pisalam njuz byłam na silce
    Psychicznie nie wiem

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj zrobilismy nastepny krok czyli polozenie w lozku i wyjscie z pokoju....Uspokajany zza drzwi usnal w 6 minut ;D

Kupilam dzisiaj spiworek na przecenach bo kosztowal 20 euro zamiast 40 :) a lepiej miec dwa bo czasem cos przecieknie i trzeba prac szybko a tak nie bedzie problemu.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się uspokaja zza drzwi?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A jak się uspokaja zza drzwi?

Tak samo jak w pokoju tyle ze dziecko cie nie widzi. Calkiem normalnie. Poprostu mowisz ciiiiiii, szzzzzz, ewentualnie jak placze to wchodzisz i glaszczesz az sie uspokoi i wychodzisz znowu.

Kurde na Ukrainie epidemia grypy :/. Boje sie. W tamtym roku oboje z mezem mielismy....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nie zaszczepił nam małego bo tatus na antybiotyku. Teściową dzwoniła, że to nie przez nią bo w niedzielę się do nad nie zbliżała...no i na pewno w sklepie coś zlapalismy...bzdury była chora i powiedziała nam to jak weszlismy do niej. Nasz błąd, że odrazu nie wyszlismy . ale babsko wiedząc że jest chora zaprosiła nas na obiad ;/
    Zostaliśmy skierowanie do alergologa jako pilne. Już umowilam na czwartek ale jest źle wypisane więc muszę jeszcze raz jutro podejść. Jutro też mamy wizytę fizjoterapeuty zobaczymy co w trawie puszczy ;) obym się z wszystkim wyrobila.
    Mąż pierwszy raz od 8 lat będzie spać w drugim pokoju.
    A mały waży 7800 ;)
    Ps
    Psotka ją chce jak najdłużej karmić tym bardziej, że alergik, ale on zrobił sobie z cycusia smoczek do zasypiania dlatego cieszę się jak zasypia bez niego w buzi ;)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania juz usnela wiec i ja zaraz uderzę w kimonko.

Takie dzis miałam przemyślenia na spacerze, ze przy nexcie nie będę juz taka zielona jaka jestem teraz, bedzie spało od razu w łóżeczku, podam wcześnie wodę mineralna, bo do tej pory mała nie pije nic innego niz mleko :/, i ńie będę reagowała na każde kwilniecie. Oooooo taki mam plan. A rzeczywistość pokaże jak bedzie naprawdę.

Zmykam spać, dobranoc

konwalianka, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza pobudka za nami :/ i nie obylo sie bez interwncji.
    Tez ide spac. Poczytam cos jeszcze w lozku.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal brak @ stres narasta i boje sie zrobić test
    Mam nadzieje ze ty efekt dieeety ćwiczeń wyczerpania

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia: jak na te 4 miechy to Twój nieźle waży moja jedynie z 1,5kg więcej
    Lara: nie sadze, żeby podejście do kwietnia było inne, po prostu chyba tak masz, ja też chce od razu w lozeczku i moja też nie pije zbyt wiele wody.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Jak tam nasze chorowitki? Mam nadzieje, ze lepiej. Zdrowka!

U nas pobudka o 5:40 i zabawa :)

Biedronko, pewnie @ was nastraszy i przyjdzie za niedługo :) masz juz @regularnie?
    Ja od dzis zaczynam robić testy owu, coby zacząć obserwować swoje cykle. Na razie sie wydłużyły z 28 do 35-36 dni.

Z ta woda to żałuje ze posłuchałam położnej, która na pytanie o dopajanie powiedziała że skoro karmie piersią to nie dawać wody. Teraz mam taki problem ze oprócz mleka nie pije nic, a to jest wielki problem. Wiec mamusie młodszych dzieci i tych ktore sie urodzą to goowno prawda z tym nie podawaniem wody gdy sie kp. Podawajcie i wtedy problemu nie Bedzie. To tak odemnie.

Miłego dnia babeczki

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larus dziwne ze Ci tak położna powiedziała ja kp a mi poradziła dawać wodę zwłaszcza ze było lato, i moja pije chetnie. Muszę dawać wiecej bo mamy kupkowy problem eh:(
    Dzień dobry w ogóle.
    Dziś poluje na kolejnego " fachowca" ... Mam ochotę zrobić im kilim.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka zrób test bo ta niepewność cie wykonczy.

Lara dzięki za radę na pewno ta informacja mi się orzyda.

Maniek znam ten ból.... Ludzie są conajmniej niepowazni. Na szczęście u nas remont pomalutku dobiega końca.

W lutym urzadzam pokoik dla Kiano ;)

Biedroneczka83, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiano :) wow nie spotkałam sie jeszcze z takim imieniem :)
    Kasjan słyszałam, ale Kiano pierwszy raz :)

Maniek, tak, dwie położne powiedziały zeby nie dopajac woda, wiec teraz ma za swoje, ale przy drugim juz będę mądrzejsza.

Moje dziecko zrobiło sobie nocnik w kojcu. Tzn po posiedzeniu na nocniczku było tylko siusiu, a po 5 min od włożenia do kojca- koopa. I tak za każdym razem hehe chyba jej nocnik do tego kojca wsadzę :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wstala łaskawie po 8, ja już zdazylam z psem do piekarni polecieć i sobie śniadanie do pracy zrobić
    Teraz już po wspólnym śniadaniu po kupie na nocniku i myciu zębów można się ubierać i lecieć

A co do imion to mi się właśnie przypominało że dziś mi się śniło że gdzieś stała i ludzie mówili jak nazwali dzieci i patrzyłam na nich z politowaniem bo takie wariackie, ale nie pamiętam oczywiście jakie..

Aha i po dentyscie zzarlam chipsy i mam całą wargę pogryziona bo nie czułam przy znieczuleniu, zamierzam wszystkie zęby załatwić w tym trymestrze.

Lara może sprobuj soku polnna pół moja pije z malin z Jerzym z aronii wszystkie domowej roboty, myślę jeszcze nad więźniami bo w warzywniaku maja taki .. Mniam

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1606 1607 1608 1609 1610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ