X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zamówiłam kubek doidy, bo mały jak widzi, że pije to cały sie trzesie...zobaczymy czy bedzie pić :)
    Mały w dzień nie kaszle...nie wiem o co chodzi???
    A ja sie cykam, bo bede musiała zostawic 11 małego z moja tesciowa, musze isc do lekarza...oby ogarneła temat..
    Brawo sukscesów nocnikowych:)

Beszko współczuje:(
    mysle czy jutro zjesc kasze jaglana czy buraczki...

• zgredka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ją się spakowalas w 36 tyg akurat dzień przed porodem

Misia moja TŻ w dzień nie kaszlala, może kup jakąś masc do smarowania klatki na noc
    Moja dostawała flegamina lub hedelix ale nieregularnie bo nie lubiła, przeszło jej po inhalavji, a na infekcje piłą sambucol
    Jestem sama z małą, a tak potwornie chce mi się spać, ona lata a ja zdyvham nie mam siły..

Misi@, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pomyslałam, że on ma może alergie, ze może kurz jest w pokoju, wiec dzis nawet szafe umyłam...zobaczymy ...
    mały zasnął sam tzn z szummisiem, ale mnie nie było w pokoju co jakis czas zagladałam ;D
    nie wiem czy Wam napisałam, ale od kilku dni udaje mu sie czasem zasnac ze smoczkiem, dzieki czemu moje piersi odpoczywają :D

justta, zgredka, WróżkaZielona, konwalianka, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to spoko mam jeszcze czas na to pakowanie

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari- takie tam pierdółki, no ale naszło mnie więc musiałam :D

https://www.zalando.pl/only-onlpelmo-bluzka-cloud-dancer-on321e09s-a11.html
    https://www.zalando.pl/selected-femme-sfcosta-sweter-se521i01z-j13.html
    https://www.zalando.pl/vero-moda-vmginger-kardigan-ve121i0h7-b11.html

poza tym przed chwila zrobiłam zamowienie w Esotiq :/

No cóż, pracuje, to co se bede zalowac, nie? :D

Misi@, marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, no z torba to sie moźesz wstrzymać, ale pomalutku coś juz mozna zacząć robić. Tzn np pokój przemalować, poskładać meble, rozejrzeć sie za wózkiem, fotelikiem i takie tam.

My po spacerku. Ania spała prawie 2 h.

Zgredka dokumenty znalazłaś?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    No to spoko mam jeszcze czas na to pakowanie

Ana- ja mam torbę spakowaną na oddział patologii- tak w razie W. Dopiero wstawiłam pierwsze pranie, więc dla Młodego torba w ogóle nie gotowa. Pokój- nasza sypialnia też w rozsypce. Powoli się ogarniamy. Mam nadzieję, że w 3 tygodnie się wyrobimy.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Ana, no z torba to sie moźesz wstrzymać, ale pomalutku coś juz mozna zacząć robić. Tzn np pokój przemalować, poskładać meble, rozejrzeć sie za wózkiem, fotelikiem i takie tam.
    Pokój się remontuje jeszcze z tydzień i będę mogła sorzatac, wózek już wybrany ale na zakup stanowczo za wcześnie, po co ma mi gwarancja uciekać ;)

Także jakieś początki już są trzeba wszystko wylko wykończyć :)

Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja torbe spakowana mialam jakos po 33tygodniu a i tak jak pojechałam na ip ze skurczami to kilka rzeczy brakowalo hahah masakra oslonek na sutki nie mialam ,stanika do karmienia i meczylam sie ze zwyklym masakra :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 19:12

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: nie znalazłam ;(

A na dodatek sromotnie zwymiotowala wszystko co dziś zjadlam ;(
    Mała zasnęła 2h temu i jak się obudzi będzie szalec, ja probowalam spać z nią, ale jak wcześniej byłam dead to potem mi się odechcialo i lezalam tylko..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oslonek nie kupiłam, tiago strasznie ichnie lubił, jak tylko wyczuł to od razu w ryk, więc tym razem nie kupiłam wcale.

Za to koce minky - zakochałam się, jak tiago był mały to na topie były acrylowe, minky 1000 razy fajniejsze

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj zgredka to czeka cię ciężki wieczór

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:33

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę sobie nową koszulę kupić, bo się ugotuje w tej, co mam pod koniec czerwcu..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buu, a ja sie tak slabo czuje, ze masakra :( do kosciola nie poszlam, bo moj dopiero z pracy wrocil, a ja ledwo zipie, wiec nawet nie mam sily na wieczorna msze. Chyba cos mnie bierze :( A w ogole nie lubie opuszczac mszy niedzielnej, jakos mi tak sie przykro robi :/
    Maly przed chwila zasnal, ehh. dzisiaj przez caly dzien spal godzinke. zdycham.

Zgredka- wspolczuje pawika :/

Młoda- u mnie oslonka sie przydala na prawy sutek. bo mizerny byl baaardzo i Franek nie mogl chwycic. po jakims czasie sut sie uformowal.

Konwalia- jak po wizycie lekarza? cos wiadomo?

Ana- no jak dla mnie to masz jeszcze czas. aczkolwiek ciuszki malutkie ja juz mialabym przygotowane, w razie "w" ;)

Mari- jak samopoczucie na koncowce? :)

Misia- gratki ladnego zasypiania :D dzieki temu moze pozniej latwiej bedzie mu zasypiac...

Psotka- jak tam nocka u Was?

Lara- alez Ci zazdroszcze tego spania na spacerkach. moj po jakichs 20 minutach zaczyna jeczec i plakac i dupa ze spaceru :/ nie mowiac o spaniu. kiedys jeszcze pamietam jak cudownie sie chodzilo z wozeczkiem w ciszy :D piekne czasy :D

dobrej nocki Wam kochane zycze!

Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Nie nadrobie was teraz ale poczytam sobie jutro.

U nas dobre i zle wiesci.

Dobre
    Domi przespal calutka noc! Obudzil sie o 22:30 ale zasnal w pare sekund sam. Nakarmilam go o polnocy (musialam go dopeiro ruszyc zeby sie obudzil). Spal do 7:10 :D. Ja sie juz o 6tej obudzilam i nie moglam zasnac bo balam sie ze cos sie stalo heheh.

Zle
    nie wiem co sie dzieje chociaz stawiam jednak na zeby dalej, mam nadzieje.
    Usapianie na pierwsza drzemke zajelo mi 40 minut a spania bylo jedynie 30min...
    Drugiej drzemki w ogole nie bylo chociaz probowalam przez godzine! Tak dlugo to nawet go nie usypialam na poczatku nauki zasypiania! To byla w zasadzie godzina placzu. Ale cos bylo nie tak. Pare razy dal sie uspokoic, niby spal ale po 1-2min nagle zrywal sie i zaczynal wrzeszczec :(. Nawet na rekach nie chcial sie uspokoic.

I teraz znowu horror z usypianiem na noc. Mimo, ze byl mega zmeczony to znowu nie mogl zasnac a jak juz mu si eudalo to tylko na chwile i zrywal sie z krzykiem. Myslalam, ze mu si ecos moze przysnilo i teraz boi sie spac. Nagle zaczynal machac nogami i krzyczec :(. Na rekach zasypial juz ze zmeczenia. W koncu podalam mu paracetamol, ponosilam 10min i uspokoil sie. Lezal w lozeczku i powoli sobie zasypial. Czyli jednak cos go bolalo. Mysle, ze zeby. Boje sie nocy :/
    generalnie bylam przeciwna podawaniu leku przeciwbolowego na zabkowanie jesli nie ma goraczki ale on tak sie meczyl i okropnie plakal ze ja plakalm z nim :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 22:00

zgredka, Misi@ lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie: like za dobre wieści
    Jeśli go ząbki mecza, to mówią żeby dać lek, w końcu go boli, choć ja nie dawalam, dwa razy viburcol jedynie

A moja nie wiem kiedy zasnie skoro spała do 19.40 ;(
    A ja się źle czuję i już chciałabym leżeć ;(((

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Kocie: like za dobre wieści
    Jeśli go ząbki mecza, to mówią żeby dać lek, w końcu go boli, choć ja nie dawalam, dwa razy viburcol jedynie

A moja nie wiem kiedy zasnie skoro spała do 19.40 ;(
    A ja się źle czuję i już chciałabym leżeć ;(((

Viburcol dostal tez i przedwczoraj i wczoraj.
    Wczesniej tez nie podawalam przeciwbolowych ale pamietam ze w najgorsze noce wisial na cycku i plakal co chwila.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, może to skok? U mnie Ania tez jakaś inna sie zrobiła....a sa w tym samym wieku.
    Konwi, co z lekarzem, co mówił?
    Zgredzia, ja mała usypiałam ok 40 min i w końcu usnęła. Zaraz ja dołącze bo już nie widzę na oczy.
    Wróżko, Anie biorę na spacer tylko wtedy gdy widzę ze już jest zmęczona i bedziemchciala spać. Ńie inaczej.

Wszystkim życzę spokojnej nocy

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka oby coraz częściej takie dobre wieści były

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 1616 1617 1618 1619 1620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ