X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, moi tez dlugo wody nie chceili pic. Chlopcy przez slomke zaskoczyli a H jesli wode wypije to tylko z kubeczka takiego scietego i to pare lykow,w eic tez glownie cyc ;) chociaz ostatnio sok jablkowy pije z butli. Nie duzo, ale zawsze. Wiadomo woda lepsza,a le sok kupujemy taki wyciskany, co w lodowce sie trzyma, wiec mam nadz.ze do momentu az zeby wyjda przerzuci sie na wode ;)
    Najwazniejsze, ze Patryk cyca pije....co by sie nei odwdnil przy biegunce. Byla jeszcze jakas kupa?

My musimy H pilnowac w pokoju L, bo masa niebezpiecznych rzeczy tam od lego zaczynajac :/ ale jest cisza przez chwile hehehe

Nasi synowe tez maja ataki zlosci. Taki etap. Wiele roznych emeocji z kotrymi nie potrafia sobie radzic. Najwazniejsze, to nie stracic cierpliwosci w momencie, kiedy maja atak. U nas jesli ktores czuje, ze wybuchnie, to kowi ze musi wyjsc i jdno z nas ogarnia sytuacje....ehhh tudne to....

Starszak ok. Chyba jakas kolke mial ;) pomaszerowal dzis do szkoly. Za to mlodszy w domu i mnie wykancza. Co usiade, zeby kawe wypic, to jajeczko chce, paroweczke, pomarancze, marchewke itp.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A chcialam miec 3ke dzieci ale chyba poprzestane na jednym, max 2...

A moje cycki wygladaja jak wiszace worki :(.
    Maz mowi, ze jak sobie zrobie operacje to mnie zostawi....Ale ja i tak zrobie i bede liczyc ze nie zostawi ;D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenus, spodziewaj sie mnie na dniach :) powiedz tylko jaka temperaturkę macie? I czy jest sens strój kąpielowy brać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 12:13

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A chcialam miec 3ke dzieci ale chyba poprzestane na jednym, max 2...

A moje cycki wygladaja jak wiszace worki :(.
    Maz mowi, ze jak sobie zrobie operacje to mnie zostawi....Ale ja i tak zrobie i bede liczyc ze nie zostawi ;D
    Nie lepiej porobić ćwiczenia na ujędrnianie piersi?
    Zdrowiej a i kasę zaoszczędzisz, i męża będziesz mieć :0

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA - watpie zeby dalo sie cos jeszcze z tymi cyckami zrobic. Jak juz raz opadly to raczej sie same nie podniosa chocbym i na rzesach stawala.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka nie jedna masz takie przemyslenia, ja myslalam zawsze ze ja to mam cierpliwosc i nerwy ze stali, ale teraz widze ze jednak nie ;-) a jak sie tylko wkurze to widze od razu reakcje Leona wiec probuje sie opanowac, jakos mi idzie choc roznie jest, staram sie ;-) i ty tez

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia wzięła mała na spacer aby pospała a ja zabieram sie w końcu za te cholerne okna.

Potem jedziemy do smyka pooglądać foteliki i spacerówki i pomolestowac trochę sprzedawcę :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odkąd przeczytałam Twój post Kotka, to siedzę i myślę, jak napisać co o tym sądzę abyś źle też tego nie odebrała..jak przeczytałam, że zostawiłaś małego na 20 min samego, placzącego, to pomyślałam, że to okrutne i bez serca. Sama nigdy bym tak nie zrobiła, bo dziecko płacze nie dlatego, żeby zrobic nam na złość , zwłaszcza tak małe.. ale przeczytałam, jak Ci z tym źle i uważam, że lepiej zostawić dziecko bezpiecznie i wyjść niż dać się ponieść. Bardzo dobrze, że chcesz coś z tym zrobić, jeśli sama nie dajesz rady, to szukasz pomocy - to bardzo dobry krok i trzymam kciuki za powodzenie. Wydaje mi się, że Ty też jesteś przemęczona i potrzebujesz "czasu dla siebie", dlatego czasem ponoszą nerwy, w każdym razie tak nam zasugerowała też wczoraj psycholog (analizując moje relacje z Tymkiem, niestety tu jest prawda.. jestem zmęczona, nie mam siły a obaj na mnie wiszą.. wybieram Tymka jako starszego, silniejszego i na nim się wyładowuje czyt. krzyknę, choć ostatnio się kontroluję i jest lepiej). Na Patryka nigdy nie krzyknęłam.. oczywiscie mnie też z tym źle..

Dzieci to lustra.. Jak Ty jesteś zdenerwowanay to i one, szczęsliwy to i one, sfrustrowany to i one.. To prawda, której trzeba sie trzymać..

buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 13:34

justta, beszka lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justta Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka swieta racja z tymi lustrami i tego sie bede trzymac ;-) super zobrazowane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 14:25

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, mam l4 aż do pt ;o
    Ponoć jestem odwodniona i jeszcze jeden rzyg i mam jechać na SOR na kroplowke ;(
    Leże i zdyvham

Idę Was czytać

Kocie: a ja zupełnie inaczej to skomentuje
    Mam podobnie: może nie krzycze, ale raz klepnelam małą mocniej w plecki jak nie dawalam rady, a ona się przestraszyła, co prawda od razu ją tulilam, ale pamiętać to będę do śmierci.
    Poza tym parę razy powiedziałam do niej to sobie płacz i wyszlam na chwilę, teraz mam metodę że wychodze jak czuję, że wybuchne (jak jest ojciec) i wracam po paru minutach w ciszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 15:10

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham ten dzien mnie wykonczy w głowie mi sie kreci @ była taka mega ze chyba zelazo mi spadło spac mi sie chce totalna porazka dziś a jutro Zuza ma bal musze jechac przygotować bo jestem w trójce klasowej oczywiście musze Lili wziąć
    w czwartek musze po prezent jechać dla kolezanki Zuzi bo ma w niedziele urodziny w bawilandii
    w piątek po szkole Zuzi jedziemy na sesje zdjęciową dziewczynek
    potem ZUza idzie spać do babci uff

ok ide sie kimnąc póki Liluska spi

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Nenus, spodziewaj sie mnie na dniach :) powiedz tylko jaka temperaturkę macie? I czy jest sens strój kąpielowy brać?
    Temperatury w dzień około 20 stopni.
    Ale chwilunia, po co Ci kostium? W wiaderku od mopa chcesz popływać? :D A poszę bardzo, bierz kostium :) Do morza to ja bym nie wlazła o tej porze roku ;)

Młody śpi, się zdrzemnę chyba też, a powinnam ogarnąć bajzel w kuchni, korzystając z okazji. Co robić, jak żyć...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Temperatury w dzień około 20 stopni.
    Ale chwilunia, po co Ci kostium? W wiaderku od mopa chcesz popływać? :D A poszę bardzo, bierz kostium :) Do morza to ja bym nie wlazła o tej porze roku ;)

Młody śpi, się zdrzemnę chyba też, a powinnam ogarnąć bajzel w kuchni, korzystając z okazji. Co robić, jak żyć...
    A to Ty nie masz domku z basenem? I z jacuzzi? I z Murzynem, coby mnie wachlowałby po tym jak te okna umyje? No i jeszcze ktoś by musiał mi stopy wymasowac :)
    Nie masz??? Phi, to nici z darmowego mycia okien!

Ps. Wyruszamy do smyka :)

Zgredko, zdrowiej nam mamuśka !

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to wszystko, oczywiście Laruś, jak se narysuję to mam...;)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa,a Ty napisz kobieto, czy warto tam do tej Ispanioli jechać na wakacje? polecisz coś, włącznie z namiarami? Staram sie ogarnąć temat wakacji i nie mam pomysłu.. mąż naciska..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka tez mną Twoj post trochę wstrząsnął, bo tez nie zostawiłabym Jagody az na 20 min, ale co ważne sama to widzisz i chcesz z tym walczyć wiec to jest duzy plus. Konwalia napisała właściwie wszystko co chciałam tez powiedzieć.
    Powiem szczerze ze sama miałam czasem trudne chwile ale jakos zawsze udało mi sie sobie przetłumaczyć ze przecież ona mi nie robi na złość tylko gdy płacze to cos sie dzieje. No ale rozumiem to uczucie bo zmęczenie jednak potęguje nerwowość i złość. Co pozytywne Kocie to juz zaczynasz sie wysypiać to i moze bedzie Ci lżej sie zając Dominikiem.

Zgredko jak sie czujesz? Jak sytuacja z Twoim? W sensie dalej chcesz go pogonić, czy on robi jakieś " postępy" i nie czatuje ?
    Co do sadów polskich to nawet nie chce sie wypowiadać czekam na jeden mega ważny dokument juz 3 tydzień ale przecież oni maja czas ku****a .
    Edit:
    A no Nena ja tez chce przyjechać z tym ze chce robić nic :) ewentualnie poleżeć na plazy, pojeść pomarańczy i pochlastać sie w morzu :) wiec nie bede sie wpychać poczekam az Lara Ci chatę wysprząta w bikini ( co by mój sie nie gapił) i na lato jestem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 20:07

Nenaaa, Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: chyba robi, ma teraz urlop więc zawozi i odwozi małą w ogóle co do dziecka to pomocny, bardzo też pomogła rozmowa po ostatniej wizycie u psychologa..

MANIEK, LaRa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i za**** e Zgrdko, oby tak dalej :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to nie bylo 20min, moze krocej, nie patrzylam na zegarek....
    Ah to cale zasypianie wykancza mnie nerwowo ale nie da sie inaczej bo przeciez nie bedzie z nami spac do przedszkola. Poza tym chce przestac karmic w kwietniu wiec teraz juz jestem na dobrej drodze. Ale jest ciezko, psychiczni ei fizycznie. Od jakiegos tygodnia jest mi niedobrze, odbija mi sie, boli mni ebrzuch. Zastanawialam sie co to. Juz wiem :/ Chyba odezwaly sie moje "wrzody" (zapalenie zoladka). Stres to aktywowal.

Ehhh ja z sadem tez mam do czynienia teraz. niestety ale spotykamy sie tam z rodzina :/. Podzial spadku....Never ending story....

Ah Hiszpania. Moze wracajac z Maroka bedziemy jechac przez Hiszpanie. Wtedy chcialabym zobaczyc ALhambre.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, pewnie, że warto. Wprawdzie ja w pupie byłam i gówienko widziałam bo my mamy ten problem, że w każdy urlop, wakacje, uderzamy do Polandii, z wiadomych względów ;)

Łatwiej byłoby mi coś polecić gdybym wiedziała jaki typ turystyki najbardziej Wam odpowiada, bo Espańa jest bardzo zróżnicowana i piękna.

Zaczynając od północy masz śliczną Cantabrię, Asturias i Galicję z mniej gorącym klimatem, mnóstwem zieleni, górami i z ładnymi skalistymi plażami nad Oceanem ale kuchnią dość mocno odmienną od śródziemnomorskiej.

Potem wybrzeże śródziemnomorskie a w nim najbardziej atrakcyjna i najczęściej odwiedzana Barcelona. Byliśmy, zwiedziliśmy, polecamy :) Jeśli chcecie pouprawiać plażing to w okolicy pięknych miejsc do tego nie brakuje.
    Wybrzeże dalej na południe (ale z gorszą bezpośrednią komunikacją lotniczą), to Costa Azahar, w północnej części jest sporo miejscowości typowo turystycznych specjalnie do plażowania jak Oropesa, Benicarlo czy Peniscola. Dalej na południe jest Walencja, chyba najlepsza do odwiedzenia w marcu z okazji Las Fallas. Jeszcze niżej znów miejscowości typowo turystyczne w okolicach Alicante, zaczynając od Benidorm aż po Mar Menor z bezpośrednimi lotami na trasie Polska Alicante.

Esencją Hiszpanii jest jednak Andaluzja, flamenco, bary, architektura, czyli Sevilla, Córdoba, Alhambra itd., chyba że plażowanie na bogato to Marbella :)

Jeśli chodzi o konkretne zakwaterowanie to musiałabym popytać ludzi, znanych mi podróżników ;), zależnie od tego na co się zdecydujecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 20:40

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 1620 1621 1622 1623 1624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ