WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko: chciałabym miec siły ma to wszystko
    Ja tylko kurze starałam umylam parę naczyń i już ledwo dyszę..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

wczoraj nie mogłam się nadziwić że Madzia od Blondika ma już zęby, dziś zaglądam mojej Zuzce do paszczy a tam UWAGA dziwy nad dziwami widoczne ................. dwójki lub trójki, w szoku jestem, i to tak dziwnie widać nie na dole dziąsła tylko z przodu tak jakby jej górne kły szły w przód, albo moje dziecko to jakiś fenomen (kły wychodzą po 18 miesiącu) albo to dwójki robią miejsce jedynkom żeby wyszły i dlatego przez dziąsełko je widać. Młoda drapie budzie w środku jak szalona . O dziwo zaczęła się góra a pierwszy zawsze wychodzi dół....cóż będzie wyglądać jak małe wampirzątko :P

a tak poważnie w czwartek mamy szczepienia to zapytam lekarki o co kaman

co do studiów to po obronie magistra zarzekałam się że już nigdy przenigdy, ale jak się przydarzyła okazja psychologii w trzy lata to dałam się namówić

Blondik lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ja nie wiem co bym zrobiła gdyby mojej tak szybko wyszły, moja mnie tak gryzla, że od razu karmienia zaprzestalam
    Dwójki? I to górne? Jesteś pewna? Niby natura wszystko przyjmuje

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jestem pewna, ale tak to wygląda.... dół miękki lekko zaczerwieniony, góra na wysokości moich kłów białe twarde zgrubienie wyczuwalne na wierzchu dziąsła tak w połowie między krawędzią a łączeniem dziąsła i wargi... twarde jak kość, pod skórą jeszcze ale wyraźnie wyczuwalne i widocznie jaśniejsze.... nie wiem czy dobrze to opisałam, nie da się zrobić zdjęcia bo mała się wyrywa (teraz śpi) ... dziwne jak nie wiem co... ciekawe co powie pediatra :P

a mała gryzie co tylko jej w łapki wpadnie nie mówiąc o tym że drapie te dziąsła pazurkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 09:53

ewebii4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Kroko współczuje stresu, dobrze ze maz cały i zdrowy.
    Konwalio fajnie ze maz przeprosił. Beszko zdrowka dla Was. Macie nowy termin na tego lekarza?
    Zgredka wczoraj trochę myślałam o tym co napisałaś...zaraz spadnie na mnie grom hetow od innych pewnie ale mam poprostu trochę inne zdanie niż pozostali... Ja to widzę tak ( z tego co i ile opisujesz) to najpierw ustalasz cos z chłopem on sie zgadza ze bedzie pomagał i ze bedzie sie starał, potem któregoś dnia z rana Ty wstajesz i zaczynasz " po staremu" czyli włączasz u siebie Zosię samosie na wqreie lecisz chora na zakupy, zamiast go obudzić i powiedzieć zeby on poszedł ... No wiec robisz te wszystkie rzeczy ktore on obiecał - ale Ty mu nie powiedziałaś- przypomniałaś i myślisz sobie " jak wrócę to ch***a opier***e az mu buty spadną. A on w sumie nie wie za bardzo co sie dzieje bo go nie obudziłas albo powiedziałaś ze sama zrobisz a teraz drzesz sie jak stare prześcieradło i masz pretensje.... To tak jakbyś czekała na jego potyczkę, jakiś błąd zeby tylko udowodnić sobie i jemu ze miedzy wami cos nie gra i co najważniejsze ze Ty oczywiście masz racje.
    Słuchajcie mój tez nie jest ideał ale jak powiem mu zeby cos zrobił to robi czasem muszę mu 2,3 razy powiedzieć, ale takie sa chłopy nie maja zmysłu przewidywania tak jak my nie umieją wyczuć sytuacji i niestety logistyka i planowanie życia rodzinnego to nasza fucha - oni maja wcielać w życie nasze plany... Takie jest moje zdanie.
    Moge wam tylko powiedzieć ( zwłaszcza Tobie Zgredko) ze mój brat palcem w domu nie rusza a moja bratowa prowadzi bistro, a ponadto maja 3,5 latka no i 4 miesięczne bliźniaczki... Takiego chłopa to Mozą je***c w łeb .

zgredka, justta, Krokodylica, Blondik, Summerka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpisałam w wujku gogle i baby piszą ze to sprawa indywidualna i wiele pisało że pierwszymi ząbkami dziecka były np górne dwójki lub nawet górne trójki, więc ponoć to możliwe... zobaczymy, może tylko miejsce robią i poleca teraz jedynki :)

ewebii4.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello girls!

Ari- no kochana, zdarza sie, ze pierwsze gorne ida ;) ale raczej dwojki niz trojki, choc ja tez myslalam, ze moj to ewenement (pewnie na zlosc matce dentystce) i trojeczki pierwsze sie pokaza :D no ale wyszly jedynki na dole, pozniej dwojki na gorze i wlasnie pierwsza gorna jedynka wychodzi.

A w ogole dziewczynki, jesli chodzi o zabki to konsultacje tylko ze stomatologiem. pediatrzy niestety sa tak masakrycznie niedouczeni, ze jak trafiaja do mnie rodzice z dzieckiem, to jestem w szoku, ze jakikolwiek lekarz je widzial :/ ostatnio mialam pieciolatka, u ktorego trzeba bedzie usunac 5 korzeni na gorze, kolejne 3 do leczenia kanalowego i dwa w takim stanie, ze ja pierdziu... strasznie mi bylo zal tego malego, bo widac bylo, ze go boli. No ale rodzic, ktorego nie interesuje, co jego dziecko ma w buzi... pozostawie to bez komentarza, bo same $%@#@^#$ mi sie cisna do ust! ostatnio kolezanka mi fajne porownanie podsunela: czy jakikolwiek rodzic pozwolilby aby jego dziecko chodzilo spokojnie z rana otwarta? no wiec wlasnie...

Arienna lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka - dzięki :* może to dwójki, ciężko określić bo jak nie ma ani jednego zęba to nie mam punktu odniesienia i nie umiem policzyć :P :P :P
    zobaczymy :) i tak na wszelki wypadek kupię jej już jakiś żel na dziąsełka niech leży w domu :)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

ewebii4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, poniekąd można sie z Tobą zgodzić, ale nie do końca. Skoro facet wziął 2 tyg urlopu na dziecko a dodatkowo jego kobieta jest w ciąży i ze złym samopoczuciem, plus jakiś wirus, który ja osłabia i jeszcze chodzi do pracy to ja sobie nie wyobrażam zeby było po "staremu" czyli on śpi a ona robi wszystko wokoło.
    No ale to moje zdanie.
    Zgredzia musi sobie przemyśleć za i przeciw i wdrożyć w życie.

U mnie poprostu by to nie przeszło. To nasze wspólne dziecko I obowiązki wobec niego należy wypełnić jednakowo.

Krokodylica, Blondik, Misi@ lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie z Toba zgadzam Larus chodzi jedynie o to ze Zgredzia musi mu " palcem" wszystko pokazać bo go tak " nauczyła" ze wszystko robi sama a on leży i pachnie, wiec trzeba tez mu " pomoc" odnaleźć sie w nowej rzeczywistości i poprostu go angażować a Zgredziucha jest taka ze woli zrobić sama niż mu powiedzieć i w tym jest cały problem ( bo oczywiście pomijam to ze jemu to na rękę)

Wróżko chyba byn to wiertło w d***e wsadziła takim rodzicom co doprowadzają do takiego stanu uzębienie własnych dzieci. Eh szkoda gadac.
    Psotka chyba pytałaś o spanie u dziecka w pokoju. Ja teraz śpię z Jagida w pokoju i strasznie sie nie wysypiam, każdy szelest pościeli i ona sie kręci :( zdecydowanie wole spać w swoim pokoju:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• justta Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka my tez spimy z Leo w pokoju, on sie nie budzi na szelesty czy rozmowy, ale i tak sie budzi ogolnie pare razyww nocy, roznie jest, zazwyczaj wystrczy wstac podac smoczka albo przekrecic na bok, przykryc i spi dalej do kolejnej pobudki, a jak tam nocka dzisiaj u was dziewczynki, ktoras sie wyspala?

Leoskowi tez wyszly najpierw dolne jedynki potem gorne dwojki i jedynki, teraz dolne dwojki

Mariszko jak tam sytuacja? Wszystko gotowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 11:35

marissith lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ma sporo racji
    Przy czym różnica taka, że mój nie do konca jest nauczony że ma nic nie robić, bo kiedys na początku związku dużo robił, był bardziej aktywny, miał większą inicjatywę, to też się zmieniło wraz że zmianą jego sytuacji życiowej zawodowej..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam u nas noc szkoda gadac cała na rekach z płaczem gorączka o północy kupa nurofen i byle do rana
    jesc nie tylko woda dopiero od 7 do 8:30 na raty zjadła zimne mleko 130ml
    potem spała 20 min dostała nurofen ok 11 zjadła 100ml kleik kukurydzianego z połową słoiczka owocków i spi
    Mam nadzieje ze maść na dziąsła pomoże mam Dentinox N zobaczymy

ja jak zombi dziś :/ dobrze ze choć Zuza dziś pośpi bo idzie na nocleg do babci

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia na początku to wiesz , zawsze jest super. Jak to mój maz mówi " juz sie okres reklamowy skończył" teraz trzeba umieć ze sobą żyć :) cos w tym jest. Oby wam sie poukładało... I żebyś Ty sie nauczyła korzystać z pomocy swojego, zamiast sie tak zajeżdżać.
    Biedronko zdrowka biedne jesteście dziewczyny, jakie to świństwo ze takie maluchy cierpią i jeszcze nie mogą powiedzieć co boli.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    justta wrote:
    Mariszko jak tam sytuacja? Wszystko gotowe?

Sytuacja jest taka, że mam skurcze, biegunkę, boli kręgosłup, borzena ogarnięta, nogi prawie też, torba spakowana, dokumenty przygotowane, pączki wczoraj zjedzone, dzisiaj ma być pizza na obiad (jak sytuacja się nie rozwinie)

czy to możliwe, że skurcze czuje na kręgosłupie? brzuch tylko robi się twardy a plecy bolą :(

zaraz ogarniam chatę jakby to jednak dziś to wolę zostawić ład i porządek ;)

Blondik, Arienna, Anastazjaaa, MANIEK, beszka, Izoleccc, justta, Misi@, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marri, możliwe, możliwe :) raportuj na bieżąco:) i się najedz porzadnie ! bo na porodówce głodówka, co zjessz to Twoje, pomimo lewatywy, hehe ;)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    czy to możliwe, że skurcze czuje na kręgosłupie? brzuch tylko robi się twardy a plecy bolą :(
    wszystko jest możliwe :P jeju trzymam kciuki :P

idę gotować pierwszą zupkę bo słoiczki wychodzą za drogo :P po za tym moja Zuza to by zjadła tak z półtora słoiczka więc wolę nagotować :) mam nadzieję ze się uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 12:46

ewebii4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariena, a co Zuzia już je? tak szybko już zupki?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza wcina już zupy od 3 tygodni ;) - pediatra pozwoliła , zupy i na podwieczorek owoce (gotowane oczywiście), do tej pory jadła ze słoiczków ale to strasznie drogo wychodzi i jeden jej nie stacza więc stwierdziłam ze zacznę gotować, mam taki fajny elektryczny garnek do gotowania na parze więc akurat :)

kaszek jeszcze nie dajemy bo ryż za bardzo ją zatwardza i boję się zaparć więc póki co zmieniony jeste tylko jeden posiłek bo owoców nie liczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 12:59

ewebii4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marissith wrote:
    hej hej

Sytuacja jest taka, że mam skurcze, biegunkę, boli kręgosłup, borzena ogarnięta, nogi prawie też, torba spakowana, dokumenty przygotowane, pączki wczoraj zjedzone, dzisiaj ma być pizza na obiad (jak sytuacja się nie rozwinie)

zaraz ogarniam chatę jakby to jednak dziś to wolę zostawić ład i porządek ;)

oo kochana ja miałam krzyzowe przy Zuzi wrrrr powodzenia i pizze jadłam ez na obiad przed porodem
    trzymam kciuki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ