Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie w markecie i ccc (upolowalam buty na przecenie). Mała spała a teraz sie bawi, sadze ze wariacje bedą conajmniej do 22.
Nieukowa, poszłam do dermatologa, obejrzała większość pieprzyków (nie rozebrałam sie cała, badała mi cala gore, a na nogach tez mam trochę) i dała skierowanie do poradni chirurgicznej na usunięcie znamion (mimo, ze nie ma niepokojących ognisk) i badanie histo-pato. Nie wiem czy bedą to robić po jednej sztuce, bo jak tak to do następnej ciąży nie usune tych wszystkich większych na których mimzalezy, bo wiadomo jak to na NFZ. No ale zobaczę już w czwartek. Coraz bardziej jestem pos**na (bardziej chyba tym znieczuleniem).
Btw dziś o 5 rano włączyła mi sie scena jak ten co go poszukują ucinał głowę tej dziewczynie i rozczlonkowywal ja. Bałam sie usnąć, cholera. Pieprzona psycha ;(
Zgredzia, nasze dziewczynki są podobne wagowoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:05
-
nick nieaktualnyNieukowa tak przypuszczam, że zmęczenie. Dziś mąż ma wrócić ok 9 więc od 6 tej sama. No przyjechał na obiad i dalej pojechał ;( taka mam pomoc. Ciągle coś wymyśla, że musi załatwić ;(
Mój dziś rozszarpal by zabawki..masakra. Myslalam, że ma gorączkę ale miał 37,24 więc chyba nie. Dziś już mniej kaszle i był tylko jeden glutek
Oficjalnie mąż wraca na studia więc i weekendy będę sama ;( chyba w jego zjazdy będę nocować u rodziców
Mały płaczliwy dziś. Chciał cycusia..dosłownie ciągnął mnie za koszulkę, ale już wcześniej cmokal pół godziny więc stwierdziłam , że ma dosyć no i dalam mu smoka, którym się bawił, a potem ciągle się do mnie przysowal i lafowalam na zimnej ścianie i tak go co chwilę odsowalam a on ciach i znów to samo ;p
W końcu zaczęła mu śpiewać kołysanki. Trzymał mnie za twarz i zasnął. Chyba bal się bo rano i w południe usypialam go w lozeczku i odchodziła. Zasnął w końcu sam
Wrozko dużo siły...niech ten przypływ już odejdzie...a kysz
WróżkaZielona, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Moja kurdupel wychodzi 68 cm, acz ubranka nosi 74 już
Baniaczek 45 cm
Moja już śpi
Studenty przyszło przeprosić, więc im rzekłam, że mąż wariat nerwowy niech się nie przejmują. Że my w dużym pokoju słabo słyszymy, ale że ktoś ich podpierdzielil do spółdzielni to powiedziałam, niech się martwia, że mają być cicho.
Lara: gratuluje spadku wagi i zazdroszcze
U mnie póki co ok 5kg na plusie, ponoć w normie
Ja wczoraj pierwszy raz poczulam Kostką trzymając rękę na brzuchu.
LaRa, PsotkaKotka, WróżkaZielona, Blondik, konwalianka, marissith, Izoleccc, Misi@, MANIEK lubią tę wiadomość
-
Dzięki Zgredzia. Ale jeszcze ok 15 kg-20 kg przedemna
ale motywacja jest wiec walczę dalej
W miesiąc 5 kg przy zdrowej, zbilansowanej diecie i hardcorowych ćwiczeniach. No ale jak sie wpieprzalo dziadostwo to teraz trzeba sie męczyć
A pamietam czasy gdzie mi mówili, ze jak wiatr zawieje to mnie zdmuchnie.... Echhhhh
Moja ma ok 72 cm (mierzyłem ja jak spała) a waga w zeszły czwartek 8640g, główka 45 cm
Nosi jeszcze 68 ale większość już 74.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:19
-
No ja zaczęłam po tym wysokim cholesterolu walczyć odrobinę ze stylem życia zblazowanej sybarytki
Przestałam słodzić i jeść po 19:00 i mam 1,5kg mniej w 2 tygodnie, no i jest waga sprzed ciąży O_o. Wiem że im dalej w las tym będą wolniej kilogramy spadały dlatego zdecydowałam się że puszczę se chodakowską i zaraz trochę się poruszam. Nie lubię babki, autentycznie bym wszystkich kołczów wystrzelała, ale całkiem niegłupie ma te ćwiczenia więc spróbuję. Póki mąż ma 2 zmianę to mogę ćwiczyć, przy nim jakoś się krępuję, nie wiem czemu. To tak na przeczekanie, zanim rowera mi nie sprowadzą do sklepu bo autentycznie tęsknię za jazdą. Jak się jeszcze jasno zrobi i ciepło, to po położeniu małęgo będę wieczorkami na rolkach albo rowerkiem zapylać po lasach. A we dnie z małym w przyczepce.
No u nas z mężem podobnie... ja w ogóle bym najchętniej zamiast płacić niani zostawiła mu małego, jak ma 2 zmianę... bo niby czemu ja mam gotować i sprzątać z małym na ręku, a on może sobie spać rano do której chce i sprzątać na luzie, że mu nikt nie marudzi że chce na rączki? Za tę przyjemność płacimy 400zł miesięcznie, że on ma relaks na dwójkach... No ale nie, bo mąż to tak nie chce bo święty spokój mieć musi.
W sumie nawet go rozumiem, to nie jest ojciec bolesny, który poświęca się na 100% dla dziecka jak ma inne opcje. Tylko ja taka głupia ;P To taki zwykły facet jest, co to bez dziecka by nie rozpaczał i co uważa, że dziecko to problem matki a on może łaskawie czasami przejąć na chwilę. W każdym razie jest porządek na chacie co dzień dzięki mojemu facetowi, naprawdę go za to podziwiam. Odkurza, sprząta kuchnię, zmywarkę łąduje, kurze zetrze, kibel posprząta co 2-3tyg... (Mi zostaje pranie, prasowanie, pokój małego i gotowanie). Tylko nienawidzę, że mąż sam z siebie z małym nie chce się bawić czy nic przy nim zrobić ;/ To mnie denerwuje...
W ogóle małżowi się upiekło. Mały się budził jak Domik Kotki aż nie wytrzymałam. Zagroziłam rozwodem i stwierdziliśmy wspólnie, że razem zaczynamy trening samodzielnego zasypiania i dzielimy się wstawaniem w nocy po połowie. I co? I NIC! poszło tak sprawnie, że mąż ani razu nie siedział z Radkiem bo nie było po co ;/ Teraz synio budzi się RAZ między 23:00 a 0:00 i dostaje cycka, a potem śpi do 5:30-6:00 kiedy wstajemy do pracy. Czyli w zasadzie przesypia noce (lol).
Heh, to wygląda na to że Radek nie aż taki mikry, bo też wskoczył już w zasadzie we wszysktie ciuchy, łącznie z kombinezonem, w 74... Jak go mierzę to ma 73cm. Nie ważyłam ostatnio, za tydzień u teścia zważymy, ale pewnie ma te 7800-8kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:31
WróżkaZielona, konwalianka, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Blondik- a czytałaś to?? http://www.1000dni.pl/bundles/app/front/docs/poradnik-zywienia-niemowlat.pdf?v=58b5c7c ja właśnie ściągam i będę czytać, może tam coś mądrego o rozszerzaniu diety napisali
Blondik lubi tę wiadomość
-
A mój chciał iść na party, najpierw że mną, a potem, jak stwierdzilam, że ja nie mam siły, to stwierdził że sam znaczy zapytał, a ja chamsko, że nie, że często lazi (wyszedł od urodzenia dwa lub 3 razy poza piłką w pon)
Wreszcie odmówił, a ja teraz czuje się jak pala, a mogłam go puścić. Każdy powinien zrobić coś sam. Ja też muszę znaleźć coś dla siebie, fitness, angielski, cokolwiek -
Cześć dziewczyny
mam nadzieję, że wkrótce i ja dołączę do grona szczęśliwych mam, Co prawda mam 22l, decyzja przemyślana i to w sumie dopiero nasze pierwsze starania. Tak bardzo się cieszę, że rodzinka mi się powiększy [mam nadzieję, że jak najszybciej].
pozdrawiamKrokodylica, PsotkaKotka, Arienna, Nieukowa, Blondik lubią tę wiadomość
-
CzarnaInez Powodzenia!
Ja wczoraj miałam wizytę szwagierki z teściową. Daję słowo mało brakło żebym wybuchła bo niektóre ich hasła. ... i jeszcze we dwie nawzajem sobie ciągle przytakiwaly.
A szwagierka w pewnym momencie zaczęła przedrzezniac Zuzię i się z niej śmiać aż mi się dziecko rozryczalo. -
Kroko: jak można przedrzeźniac takiego malucha, w sensie co robiła?
Stuknieta,
Rozumiem, że to ulubienicą teściowej, a co szwagierka ma już swoje dzieci i pewno wszystko wie? Pewnie też wiedzę czerpała głównie od teściowej
Moja nie śpi od godziny
Ja jem postne śniadanie -
Uaaaaaa spaaac. Domi zrobil pobudke o 4:47
, moze by i sie go dalo uspac ale maz musial wstac o 6tej.
Ja nie wiem jak wy te dzieci mierzycie ?We snie? Moj to sekundy nie wylezy. ALe baniak mu zmierzylam. 49cm. Wazy ok 8kg
Wczoraj bylam u kolezanki ktorej coreczka niedlugo konczy 2latka i tez wazy 8kg i nie ma jeszcze ani jednego zeba oO no ale moze to dlatego ze to wczesniak byl (26tc!)
Bylam tez wczoraj na PILATESIe. O ludzie myslalam ze zasne....I to byal level 1 a nie 0, ja nawet nie chce wiedziec co oni robia na zerowce, chyba medytuja....Wole joge, przynajmniej sie troche spocic mozna. Ale moze dam jeszcze szanse pilatesowi al pojde na poziom 2 albo 3. -
Hej,
Kroko, co za baby wstrętne ;( znając siebie ja bym wybuchła a przynajmniej powiedziała coś dobitneech....
Witaj CzarnaInez
Ja lecę zaraz do kościoła, miała zostanie z Ania, a popołudniu on pójdzie.
Nieukowa, nie sprecyzowałem dokładniej swej wypowiedzi dot usunięcia znamion. Aby dostać sie do dermatologa musisz isc do rodzinnego po skierowanie. Wiec jeśli chce Ci sie tyle chodzić to zaczynasz od rodzinnego=>dermatolog=>chirurg. A jeśli chcesz z buta to chyba tylko prywatnie. Ale mam za dużo pieprzyków i bym zbankrutowała. Na już mam do usunięcia 6.
Hahaha w związku ze stresem przed zabiegowym śnił mi sie dziś zabieg. Nie tyle sam zabieg co młody, przystojny lekarzi żartował sobie, ze mam iść sprawdzić czy klamki nie wypadają, czy drzwi nie piszczą itd. A jak zapytałam od którego pieprzyka zaczynamy to odpowiedział ze "lecimy" od stóp. Omg! Omg!
Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Kroko- zjebaj szwagierkę niech się ogarnie
co do mierzenia to pisałam Wam juz jak mi małą mierzy pielęgniarka w przychodni?? w szpitalu po urodzeniu zmierzyły i miała 62 cm, na patronarzu mierzyła położna - 62 a jak poszłysmy na pierwszy bilans to pielęgniarka zmierzyła i powiedziała że mała ma 52 cm i widocznie źle zmierzyli w szpitalu i od tej pory jak mierzą małą mam wpisane o 10 cm mniej w książeczce, jak jej zwróciłam uwagę że mala nosi już ciuszki 74 wiec nie może mieć 63 cm, a że jak się urodziła to w 56 się nie zmieściła więc nie mogła się urodzić 52 cm to ona na to ze rozmiary ciuszków nie są adekwatne i się rozciągają na boki ( tak szczególnie na mojej chudej żabie na którą wszystko jest za krótkie i jednocześnie za szerokie) ... nosz masakra jakaś, ja ja mierzę mała to ma już 72 cm i nosi ciuchy na 74 bo 68 już za krótkie i obciska strasznie pieluszkę a ta się ze mną kłóci i twierdzi że moje dziecko ma 65 cm to góra....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 08:27
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
LaRa dzięki, chyba też się przejdę do dermatologa najpierw
Myślałam że wystarczy się u onkologa zapisać ale jak widać to nie takie proste...
Mój pobudka dziś o 4:00. No mega zabawa, tej.
Ja mierzę małemu temperaturę pod pachą podczas jedzenia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 08:25
-
Ari: u mnie to samo na kontroli u pediatry jest zawsze dłuższa niż u neonatologa, tam wczoraj 68 a nosi już 74 i nie jest na nią luźne
Ja ucze się właśnie ang, będę skajpowac z koleżanką i mieć lekcje. Mam aplikacje jakąś i powtarzane słówka
Coś muszę zrobić dla siebie po prostu.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
U mnie nie mierzą, raz jak poprosiłam to usłyszałam ze nie mierzą bo coś tam cos tam.... Wiec mierze ja jak śpi.
Nieukowa hahaha chodzi o mierzenie długości naszych dzieciaczków a ńie tempke hahaha
Wracałam do domu z kościoła i taka myśl mi przeszła, ze pewnie jak przyjdę do domu to będę musiała pieluchę z 2-jki przebrać bo małż tego nie zrobi i wymyśli ze np zabiła przed chwilka.
No i co? Wchodzę do domu i słyszę, ojjjj chyba jest koopa. Nie wsadził na nocnik i mi została śmierdząca robota hehe
Sam zmył sie już do pracy hehe mowię ze taka robota (zmienianie pieluchy) to nie robota dla słabych -
hihi mój przebierze jak zostanie sam, ale jak tylko jestem w domu to mówi- jej bo wiesz to takie krępujące
hihi rzeczywiście robota dla ludzi o silnych nerwach
WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość