WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Hehe mój mały z pepko nosi 92 a z roznych sklepów 86-92 a ma niby 76cm hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:28

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój przebiera, ale przy tym się ubrudzi tak i wysmaruje wszystko dookoła i wybrudzi pół paki chusteczek. to nie jets tego warte, hehe :)

Madzia znowu przybrała tylko 40g ;/ jak pójdę 1 marca na szczepienie zapytam czy mogę już wprowadzać jedzonko, będzie może lepiej przybierać...czy może jednak czekać do 6 miesiąca i olać że mało przybiera? hmmm

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Psotka Nieukowa...moj to klocus, bo 28.01 wazyl 7800. o.O jutro idziemy do szczepienia to znow bedzie wazenie i obawiam sie, ze przekroczyl magiczna 8 ke ;p
    Matko jak mon rosnie!
    Pamietasz Nieukowa jak bylysmy pierwszy raz w cafe tam byl chyba 5 miesieczny chlopiec, ktory wygladal na roczniaka i wazyl 9 kg..moj chyba dazy do tego by tak wygladac:p
    Ubranka jeszcze 68 czasem 74 i pomyslec, ze jest alergikiem :p niezle mu ta alergia sluzy. ;)
    Lara podziwiam za determinacje i chodzenie do kosciola...ja ostatnio nie mam sil i wole sobie rozaniec odmowic.
    Co do cwiczen to jak slysze to normalne, ja tez sie barykaduje, i jak mi wchodzi po cos to dostaje pstryczka w nos...wstydze sie, ze nie wyginam sie tak jak ewa...czasem troche oszukujei sienp podpieram...hehe ale caly program zrobie...
    Wczoraj maz mi powiedzial, ze mam sobie cos zamowic z zary jak mi sie podoba ( a podobala mi sie sukienka, o ktorejmu cos tam wspomnialam) chyba ma wyrzuty, ze go ciagle nie ma i widzi, ze ledwo juz zyje. No to dzis z rana zlozylam zamowienie :) Ale niedlugo idziemy z jego znajomymi do restauracji wiec wygladac musze...a cos jest na rzeczy bo nawet mi wcisnal kase na dentyste...pewnie dlatego, ze weekendy teraz bedzie na uczelni to juz w ogole bedzie mlyn...choc ja lubie byc z malym, ale czasem chcialabym odpoczac i wymoczyc sie spokojnie bez stresu w wanie ;)
    Milego dnia!

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik: a czy Twoja nie była kolkowa i nie miała problemów z brzuszkiem? To chyba oznaka też niedojrzałego układu pokarmowego
    Jeśli karmisz KP to zalecają od 6 miesiąca, naprawdę, jeśli lekarz nie zaleci z jakichś powodów typu anemia, to nie ma co zaczynać wcześniej.

Nie wiem czy zalecają wcześniejsze wprowadzanie pokarmów przy powolnym wzroście wagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 09:50

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mysle, zgredka, ale nzowu dostane opierdziel, ze za mało przybrała ;/ juz na sile ja dostawiam co dwie godziny, no, ale przeciez jej nie zmusze do jedzenia ;(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez przebiera. Nie ma z tym problemu. Tylko w nocy nie wstaje. Czasem go budze specjalnie by zmienil mu pieluche :p dzis sam sie obudzil i pomogl mi jedna zmienic. Niestety maly w przeciagu 15 minut zrobil 3 kupki i to takie smierdzace...wiec 3 pieluszki mu zmienilam a maz pol :p

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak można dać opierdziel za zbyt wolne przybiera nie, tak jak piszesz, przecież nie zmusisz dziecka, może taki jej urok..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczynki!

Misia- kurcze,to bedziesz miec teraz przeprawe z Antosiem. U mnie w takie dni, kiedy sama jestem non stop wieczorem daje sie pociac za to, zeby ktos wzial na chwile moje dziecko. To baaardzo uczy cierpliwosci. Choc nie powiem- jak jestem caly dzien sama to jakos wszystko mi zawsze wychodzi wedlug planu i juz teraz jakos mniej sie wszystkim stresuje. dasz rade! a studia w koncu nie trwaja wiecznie :)

Nieukowa- hehe co do tego lenistwa Radzia. Dla mnie najgorszy byl okres kiedy Franek nie umial sie przewrocic z brzucha na plecy albo pelzal do tylu i wkurzal sie, ze nie moze czegos dosiegnac. musialam co troche go albo przewracac, albo przekladac w inne miejsce, bo dluzej niz 5 min. w jednym nie uleżał :D meeega meczace to bylo. podejrzewam, ze u Ciebie tez teraz taki etap "marudzenia". Ale wierz mi, ze jeszcze troche i Radek z tego wyjdzie, a jak poczuje co to wolnosc, to dopiero bedzie jazda :D z tym, ze jak juz dziecko zacznie samo sie przemieszczac, to doglądasz go tylko i co jakis czas musisz odciagac od czegos. jak dla mnie to duzo lepsze niz tamto "z marudzeniem" na podlodze. Poza tym zazdro planow rowerowych! ja juz wieki nie jezdzilam, ale jak napisalas o wieczornej jezdzie po lesie... ahh :D az sie rozmarzylam :D

Blondik- jesli Madzia nie spada mocno z centylow, to ja bym nie dokarmiala.

U nas kupala zmienia ten, kto akurat poczuje :D nie mamy w ogole z tym problemow. bardziej z samym przebieraniem, bo ostatnio ryk taki, ze hej! no i to przekrecanie sie co chwile. musze go sila przytrzymywac, bo od razu siada albo wstaje. no masakra z tym.

A ja sobie postanowilam, ze od dzis przez caly post nie jem slodyczy. Generalnie dotrzymuje takich postow, ale ciekawa jestem czy mi w ogole waga drgnie, bo jakos u mnie jedzenie, czy niejedzenie slodyczy nie ma duzego wplywu na moja wage :/ a to demotywujace :D

Milego dzionka wszystkim Wam zycze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 10:44

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko trzymam kciuki za postanowienie. Ja zawsze sobie slodyczy odmawialam i dawalam rade. Ghorzej bylo na imprezach , wtedy podjelam decyzje, ze gdy ktos mnie poczestuje to z grzecznosci nie odmowie tylko kawalek zjem. Bo ludzie tego nie rozumieja i czasem sie obrazali.
    Teraz chyba nie ma sensu sobie odmawiac ;p
    Jej to ostatnie ciasto weganskie wyszlo takie pyszne, ze juz go nie ma...dzis znow upieke :) ale dodam jeszcze cynamonu by urozmaicic ;)
    Zapomnialam powiedziec, ze dzis maly oprocz krecenia sie zgodnie wze wskazowkami zegara na brzuchu, pelznal do tylu i sie zdziwil, ze oddalil sie od zolwika ;) oczywiscie placz, ze hoho...i zauwazylam, ze jak znikne mu z oczu to placze. Jak tylko sie pojawie to usmiech ;)
    A wczoraj jak w nocy spiewalam mu kolysanki to spiewal ze mna...az zasnal..jakie to bylo cudne ;) usmiechal sie nawet bardzo lubi piosenke Zachodz, ze sloneczko skoro masz zachodzic, bo mnie nozki bola za gaskami chodzic:-) Nozki bola chodzic, raczki bola robic, zachodz, ze sloneczko ...hehe usmiech mu nie schodzil z twarzy...ciekawe co to oznacza :)

Blondik, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja tez robi postępy, coraz wiecej gada, a raczej pokrzykuje i zaczęła sięgać po zabawki jak lezy na brzuchu :) a na rehabilitacji znowu się wydziera jak obdzierana ze skóry :) aż mi żal tej Pani, bo się stara na wszystkie sposoby, spiewa zagaduje, całuje stópki a mała maruda i tak wrzeszczy :)

Misi@, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, nie znam tej kołysanki! moj co prawda preferuje cisze przy zasypianiu, ale spiewanie w dzien, czy wierszyki uwielbia :D najbardziej lub "Mamo, mamo, cos Ci dam..." :D u mnie etap weganskich ciast juz zakonczony, bo moj przez pare lat byl weganinem. no ale z racji na tryb zycia jednak powrocil do wegetarianizmu, wiec z ciastami "normalnymi" moge poszalec ;) No ale na razie poszcze, wiec na Świeta poszaleje :D
    a w ogole myslac o Świetach Wielkanocnych przypominam sobie jak to bylo rok temu. Pare dni doslownie przed Świetami pojawil sie Franek, wiec ten czas byl wyjatkowy :) co prawda bez jakichs specjalnych przygotowan, ale ta atmosfera, kiedy w domu zjawia sie noworodek... Kiedy wszystko jest jeszcze takie swieze, poukladane. Te wszystkie emocje, to wpatrywanie sie non stop... ahh, az mi sie zatesknilo :)

LaRa lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik u nas to samo..ciekawe jak dzis bedzie. Czekam na rehabilitanke a maly jeszcze spi, chyba pojde go wybudzic ;p

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktory lepszy?

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/buggy-kinderwagen-sportwagen-moon/422649065-25-21027

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/hartan-buggy/422429388-25-4934

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas taka akcja z przewijaniem, ze masakra! Na stojąco lub w locie bo inaczej noł łej!
    Bardzo rzadko uda sie na leżąco, wtedy musi mieć jakaś zabawkę w raczce, która akurat ja zainteresuje.
    Przewijaka nie używam od początku grudnia, służy jako półka.

Mała śpi, ja poodkurzalam, pomykam podłogi, zdjęłam pranie, drugie sie pierze (wieczorem prasowanie)
    Na dworze leje, ogólnie do dooopy :(

No i jeszcze dziś dentysta :/

Jak tam nasza Mari???? Rodzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 10:56

marissith lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotka - zielony :)

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • CzarnaInez Nowa

Wysłany: 10 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję :) weszłam na forum, żeby poradzić się przyszłych mam, poczytać, może czegoś ciekawszego dowiem . Mam siostry, ale szczerze mówiąc wolę tutaj, bo boję się , że zapeszę jak powiem komuś w domu o tym. :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, napisz coś o sobie.

Dziewczyny sloiczkowe... W biedrze są nowe słoiczki smaki włoskie, hiszpańskie i francuskie. Wczoraj i dzis Ania dostała te hiszpańskie " hiszpański tuńczyk z ryżem i cukinia" i powiem, ze jest super. Sama bym to zjadła :)
    Za 2 słoiczki 200g -9,99 zł. Pieluchy dady premiom tez w promo.
    W rossie mleko nań za 33,99 zł.

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • CzarnaInez Nowa

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam wcześniej mam 22lata, z moim już mężem jesteśmy razem 5 lat. zleciało :) mieszkamy z sobą 3 lata, a w lipcu kupiliśmy domek jednorodzinny. Także mieszkamy sami, do tej pory nam to nie przeszkadzało, wiadomo młodzi ludzie, praca itd. Jednak w święta coś w nas pękło, zapragnęliśmy dziecka. Oczywiście długie rozmowy czy damy radę, bo szczerze mówiąc na niczyją pomoc nie możemy liczyć, nasze mamy pracują i na pewno nie będą w stanie nam pomagać, gdyby dzidziuś już był. A to wiąże się z tym, że do pracy ja tak szybko się nie wybiorę, ewentualnie może gdzieś na weekendy.

i tak drogą rozmyślań, za i przeciw zaczęliśmy starania całkiem niedawno [od 2 lutego] , musiałam poczekać aż umowa w pracy mi zostanie przedłużona :)
    oczywiście kwas foliowy aplikuję od stycznia i staram się przestrzegać wszystkiego. Zobaczymy co z tego wyjdzie :) tak bardzo się cieszę, że z tego wszystkiego przeglądam łóżeczka, wózki itd, wiem że to wcześnie , ale jestem bardzo szczęśliwa bo wszystko w moim życiu jest poukładane, zaplanowane. .

:)

Blondik lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przytatgalam te pieluchy ;)
    Moja dziś dostanie kalafiora batata i cielecine, a my postnie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, fajnie ze w tak młodym wieku już masz wszystko poukładane. Gratuluje.
    Powodzenia w staraniach!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1638 1639 1640 1641 1642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ