X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak z tym myciem tylka po kupie? bo znowu mi nikt nie odpowiedzial....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    To jak z tym myciem tylka po kupie? bo znowu mi nikt nie odpowiedzial....
    My myjemy zawsze po każdej kupie. Gatki w dół i pod prysznic. Robimy tak też przez wzgląd na infekcję dróg moczowych, którą Młody przechodził. Pilnujemy mocno by to gówno się nie powtórzyło. Kupa raz dziennie na szczęście ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie kupa to ze 3 razy dziennie. Kurcze len ze mnie bo mi sie nie chce pod kranem myc tylko chusteczkami czyszcze...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:27

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mial dzisiaj przyjsc wazny list i ma poprosil abym siedziala do poludnia w domu i czekala na listonosza bo trzeba bedzie podpisac. Czekalam czekalam, w koncu zeszlam do skrzynki a tam karteczka ze do odbioru jutro od 10tej na poczcie! Nosz kuzwa! dzwonic sie babce nie chcialo!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, ja wycieram chusteczkami. Bo jak koopa laduje w nocniczku to zbyt dużo wycierania nie ma. Teraz zdarzyła sie druga w pieluszkę zbita, wiec ciach ciach i chusteczkami ogarnęłam. Czasami są takie ze biorę pod umywalkę.

Kroko, biednas :( współczuje nerwów, ale warto od razu sprawdzić i działać. Mam nadzieje, ze obejdzie sie bez cięć :( trzymam kciuki!

Smoku! Łał! 7 zębów! Ja sie pochlastam jak Ania skończy rok i będzie nadal szczerbata :(

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka a my wycieramy sucha chusteczka...chyba, ze nie da sie wytrzec to mokra i pozniej sucha.z a to chodzilo o nocinikujacych ;)
    Lara spokojnie moj tata tez mial wycinane znamie, mial kolo oka...i wszystko jest ok;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:51

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję płatkiem kosmetycznym dużym i wodą przegotowana.
    Po sikaniu chusteczkami.

konwalianka lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kotka, ja jak mi tak listonosz robi to od razu dzwonie na pocztę, na drugi dzień już jest, nie daruje. Co do pupy, to ja wycieram tylko wacikami i woda, pomarańczowa czapka, hmm ja bym zostałwila

Kroko, nie martw się, mojej koleżanki córka miała z tym problem, no i też smarowala.. Z tym że u niej po odstawieniu znowu zaroslo, teraz mała ma 5 lat, ma mieć delikatny zabieg (coś jak zrosniety napletek u chłopców) ale dopiero teraz, wcześniej lekarz mówił że to bez sensu bo powraca. Będzie dobrze

Beszko i prawidłowo! Nie ma co darować dziadom

Lara ale się naczekasz..
    Dzięki smoku, u nas różnie.. Dziś w nocy obaj kaszleli (tak to się zapisuje?) , Patryk ma Trochę katar, zęby bardzo go bolą.. Wychodzi druga dwójka na dole.. Mamy już 7 zębów, ostatnie 5 wyszły w przeciągu 2 tygodni, więc same domyslacie się, jak jest zabawnie..

U nas już gorący okres, juto robimy roczek dla rodziny.. Mam lekkiego stresa, hehe, jak wyjdzie.
    Nie mogę uwierzyć że to już niemal już.. Rok temu w czwartek byłam u Gina i kazała odstawić leki, ja jeszcze po galerii się zlazilam.. Ech

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 14:59

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, rodzisz? :) Przepraszam ;)
    Może nasze Młode z jednego dnia będą, weno :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • beszka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kroko wspolczuje bardzo. Ja na samym poczatku zaraz po porodzie poczytalam troche nt.higieny u dziewczynek i wlasnei sa dwie szkoly...jedna zeby myc tam porzadnie i wargi rozdzielac, druga zeby nie ruszac. Ta pierwsza szkola wlasnie broni sie tym, ze czesto wargi sie zrastaja. My wybralismy opcje po srodku ;)
    Pewnei lekarka szybko wychwycila, skoro Ty tego nie zauwazylas (inaczej pewnei od razu bys widziala) i pewnie nei bedzie zle. Oby tylko wizyte udalo sie szybko zalatwic

Psotko, my myjemy po kupie chyba ze nas w domu nie ma. Po siku tez najczesciej.

Hanka dzis rozdrazniona. Nie wiem co jej. I apetyt kiepski.
    Od sob.mamy gosci. Maz chce zaczac wtedy uczyc H samodzielnego zasypiania. Wg mnie to glupita bo tu nei chodzi o samo zasypianie, ale ona tez sie budzi co chwile bo chce spac z cycem w buzi. Nie wiem co zrobic, ale fakt...jestem juz b.zmeczona sytuacja...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ja myje wacikami z przegotowana woda, jak kipa po pachy ( mało takich bo teraz walczę z zatwardzeniem to do wanienki)
    Lara dzielna jesteś dasz rade:)
    Kroko współczuje, bedzie dobrze, szkoda ze nikt nie powiedział zeby zwrócić na to uwagę:(
    Beszko hmm wg mnie nigdy nie bedzie idealnego czasu, nie ma ca zwlekać chyba ... Zwłaszcza ze zmęczenie juz jest znaczne.

Wróżko lub mamy ze starszymi dziećmi : jak długo myć dziąsła dzieci wacikiem? Do pierwszego zebola a potem szczoteczka?

Ps Lara my Cie gonimy ... U nas tez brak zębów :/

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wybralam opcję z rozchylaniem
    Kroko: najważniejsze, że mała nie odczuwa bólu z tego powodu

Wrocilam do roboty a tam "armagiedon" na 11 pracowników jest 5 bo wszyscy chorzy, więc sprawy rozłożone na 5
    A u mnie tyle kup akt na biurku pod biurkiem i w szafie, że nawet nie segregowalam bralam jak leciało...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko kochana mam nadzieje ze od teeo smarowania bedzie lepiej, dobrze ze lekarka wychwycila, bedzie dobrze

Ja po kupie wycieram chusteczkami, no chyba ze po pachy to prysznic ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow nie wiem jak to mozliwe ale Domi dzisiaj zasnal nie wydajac z siebie zadnego dzwieku :D. Odlozylam go do lozeczka, powiedzialam dobranoc, wyszlam a on sobei lezal lezal i zasnal :P

Misi@, zgredka, WróżkaZielona, beszka, Blondik, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo dla Dominika ;)
    Maly znow wymiotuje, drapie i ma krosty...winna kasza jaglana ;(
    Nowa rzecz, ktora wprowadzilam ech..znow ziemniaki, indyk i pieczywo. Pediatra schwycila sie za glowe jak go zobaczyla i stwierdzila, ze alergolog jest nienormalna bo kasza jaglana czesto uczula i jak juz mam kupic kuskus w zdrowej zywnosci.!
    My po szczepieniach maly plakal chwile. Potem sie bawil i teraz spi ;) oby tak dalej :)

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Smyku. Znow wydałam na mała 100 zł ale wszystko z przecen, i taki większy bezrękawnik włochaty z kapturem bo nie mogłam sie oprzeć :) juz nie kupuje nic!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ho!

u nas jesli chodzi o wycieranie po kupie to zalezy. jak kupa zwarta- chusteczki nawilzane, jesli kupa po pachy- pod kran :D

Maniek- gazikiem z woda wycieram Malemu i dziasla i zeby po kazdym jedzeniu. Bo szczoteczka sobie na razie srednio daje myc, bardziej na zasadzie zabawy. wiec pozwalam mu pociumkac ta szczoteczke z minimalna iloscia pasty od 1ego zabka. na pewno wieczorem po ostatnim mleku i z rana trzeba koniecznie przetrzec.

Misia- o kurcze, to co to za alergolog, ze takich rzeczy nie wie? :/ wspolczuje... :(

Kotka- super Domiś! :) no i widzisz, nauki nie ida w las ;)

Kroko- kurcze, niefajnie :/ daj znac co powiedzial lekarz.

beszka- no faktycznie, sredni pomysl zeby uczyc ja jak bedziecie miec gosci :/ Hanula nadal smoka nie akceptuje?

Lara- oby to usuwanie poszlo szybko i bezbolesnie. a duzo ich masz do usuniecia ogółem?

Mari- kciukamy za szybkie wyjscie Kluseczki!

no i last but not least- STO LAT dla DIEGO! niech rosnie duzy i radosny!

U nas dzis wyszedl kolejny zabek. Mamy ich juz cale 6 :D ahh, niedlugo cala paszczeka bedzie :D alez te dzieciaki rosna...

Ja zaraz zawijam sie do spania, choc jeszcze zastanawiam sie, czy nie wszamac pomaranczy... hmm.

dobranoc dziewczynki :)

Nenaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja do rozmiaru ponad 86 nic nie kupie, więc że dwa miechy mam z głowy, w tym miechu juz budżet nic dla małej nie przewiduje ;p
    Lara: co jeszcze kupilas?

Kotko: gratuluje zaśnięcia, oby mały spał twardo ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body za 7 zł, 3 pary skarpetek ciepłych za 10 zł, komplet 3 częściowy za 35, te futerko- 35, i Cardigan za 25 zł

Z tego Body 86, a ten bezrękawnik na 104.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 20:48

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1641 1642 1643 1644 1645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ