X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjo, ja tez pisalam plan do kazdego porodu. Generalnie piszesz np.ze maz ma byc z toba, ze sale rodzinna po porodzie chcesz, ze maja lub nie maja nacinac, stosunek do vacuuum, ochrony krocza, jaka muzyka, jakie switlo, kiedy pepowine przeciac. U nas to zasada ze dziecko zaraz po porodzie lezy z mama 2 godz.zanim je zbadaja, ale i tak warto to naposac jesli chcesz by tak bylo. Czy maja podac zastrzyk z wit.k czy nie itp.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WROZKO ale ci zazroszcze tego spa.

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Anastazjo, ja tez pisalam plan do kazdego porodu. Generalnie piszesz np.ze maz ma byc z toba, ze sale rodzinna po porodzie chcesz, ze maja lub nie maja nacinac, stosunek do vacuuum, ochrony krocza, jaka muzyka, jakie switlo, kiedy pepowine przeciac. U nas to zasada ze dziecko zaraz po porodzie lezy z mama 2 godz.zanim je zbadaja, ale i tak warto to naposac jesli chcesz by tak bylo. Czy maja podac zastrzyk z wit.k czy nie itp.
    Ojej dzięki, cenne porady jak rodziłam tiago nie pytali się mnie o nic

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Zuzka dobrze, chyba już zapomniała. ;)
    Ma jeszcze czerwone ale smarujemy żelem.

Co do kąpieli, prysznic odpada, bo wczoraj jej zrobiłam i był krzyk.
    Także wymyśliłam sobie że będę jej nalewać do brodzika tylko trochę samej czystej wody i trochę ją ochlapię i tyle.

A u nas już druga noc przespana cała w swoim łóżeczku. :)
    Pobudka jak zwykle, 6:30. :)

Dzisiaj była u nas w odwiedzinach szwagierka sama, no całkiem inna bajka, przy teściowej to się jakoś dziwnie zachowywała a dzisiaj bawiła się z Zuzią, nosiła itd itd. :)

WróżkaZielona, LaRa, Misi@, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może teściowa po wfzorajszym coś jej powiedziała i dziewczyna sobie przemyslala sprawę swojego zachowania

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa dziki dzik coraz więcej chodzi. :) Coraz częściej robi po 5 - 6 kroczków samodzielnych. :)

Wróżka, zgody męża brak, ale krokodylowanie jest. ;)
    Niestety testy owulacyjne nadal nic nie przepowiadają.
    Także naturalna antykoncepcja działa. ;)

A ten zabieg i jak Zuzia krzyczała, ludzie, płakałam razem z nią. No ale nic, już po wszystkim.
    A w ogóle to ta lekarka co byliśmy przyjmuje w hospicjum dziecięcym. Tam przyjmują różni specjaliści, to jest taki ich wolontariat, bo pieniądze za wizytę nie idą do lekarza tylko na hospicjum. Tak mi żal tych biednych dzieci z hospicjum. Od wczoraj dziękuję Bogu że moje dziecko jest zdrowe.
    I tam w tym gabinecie jest mnóstwo maskotek, widać że używane, było ich tam mnóstwo, chyba z 50. I pod koniec wizyty pani dr wybrała jednego i dała Zuzi w prezencie. (Różowy konik). I tak się zastanawiam, to pewnie po tych dzieciach maskotki. :( Aż się płakać chce.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Może teściowa po wfzorajszym coś jej powiedziała i dziewczyna sobie przemyslala sprawę swojego zachowania

Raczej mi się wydaje że nie, że ona przy swojej mamie tak się dziwnie zachowywała, a bez niej na luzie i całkiem inaczej.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak spała w śpiworku to pajacyk albo body z długim + półśpiochy.
    Teraz tak samo, ale zamiast śpiworka kołderka.
    A jak było gorąco to tylko pajac z krótkim rękawem i np pieluszka / cienki kocyk.

Nena oby bez skutków ubocznych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze szczepienia. U nas były 4 wkłucia, bo robimy te na NFZ plus pneumo.
    Kroko fajnie, że już po wszystkim. Pewnie trochę ją szczypało stąd krzyk, albo dyskonfort miała ( mniejmy nadzieję).

edit.
    przyszła sukienka z zary...wyglądam w niej super :) i szczupło...chodakowska działa!!!! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 15:54

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misi@, zazdroszce placków mniam :)

Antoś ma wzmożone napięcie? z tego co wiem, dzieciom z napięciem zaleca się szczepienia 5w1

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ijjjjeeeee placki <3 mniammmmmm oślinilam się :/

My po spacerze 3,5 h z czego Ania spała 3,2 h wiec do wieczora już bez drzemek.
    Ja na 19 idę na fit wiec tata będzie z dzieckiem :)

Kroko, niezła osobowość ma szwagierka :( powiedziałaś jej coś o tym zachowaniu ktore Cię poruszyło?
    Dziś zamówiliśmy parasolkę maclarena, udało nam sie w świetnej cenie kupić bo wchodzi już ńowa kolekcja w cenie 1900 zl.

Także ten.... Kto ma nadmiar kaski to mowić a prześle nr konta :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 16:21

Krokodylica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema, Misia poka sie w tym cydenku :)
    Kroko super ze Zuzia czuje sie dobrze:) owocnego krokodylowania:)
    Psotka moja spi w pajacu i śpiworku z krótkim rękawem , mamy 22-23 stopnie w pokoju.
    Zgredka eh szkoda forsy ale co zrobić człowiek zalatany i w ciunzy to wiadomo.

U nas sie dzieje, wypowiedziałam umowę najmu ( mieszkam juz 8 rok) a babka do mnie " o nie, szukajcie lokatorów" ... Przemilczalam bo mnie zaskoczyła ... Rok temu jej mówiliśmy ze w tym okresie będziemy sie chcieli wyprowadzić a ona teraz taka zaskoczona. Ogólnie nic do niej nie mam ale gdy maz pojechał zawieść jej wypowiedzenie ( ja nie pojechałam bo ona chora) to mu powiedziała żebyśmy posprzątali ! Nosz ku***a ale mnie wkurzyła tym tekstem. Znamy sie 8 lat a potraktowała nas jak flejtuchy... bo oczyeiscie pomijam ze gdy my sie wprowadzaliśmy to karaluchy po kuchni biegały! I był taki syf ze miesiąc sprzątalismy zeby moc normalnie mieszkać, Ale ona chyba zapomniała, no i zrobiliśmy remont pokoju za który tez nawet sie oddała nam złotówki a teraz gdy mam sie wyprowadzić to mi jeszcze wymagania stawia. W dodatku zadzwoniła ze ktoś chce przyjść obejrzeć mieszkanie , mowię ok ale max do 18:30....na co ona " a dlaczego" no ku** bo tak ! Mowię jej ze przecież mamy małe dziecko i wieczorem nie chce obcych ludzi i ma ich pytać czy sa zdrowi bo uprzedzam ze chorych nie wpuszczam.... Przykro mi bo myślałam ze rozstaniemy sie w miłej atmosferze.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu Manku :( niefajnie ze strony właścicielki, mimo ze wiedziała już rok temu, ze taki zamiar mieć będziecie ;(

Z drugiej strony rozumiem babkę. Kilka lat miała spokojnych czystych ludzi, kaska leciała i było ok. A teraz nie wiadomo czy kogoś znajdzie aby nie być stratna. Może w tym sens i jej niespokojny sen :(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek lubię za krokodylowanie. :)

A z babką cóż. .. nie umie się zachować. Przecież nic złego nie robicie, macie prawo się wyprowadzić i tyle.
    A to że wpuszczasz kogoś żeby oglądał mieszkanie to Twoja dobra wola a ona jeszcze sapie... nieładnie.

Lara nie mówiłam bo i po co?

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, mamusia się produkuje :D
    Wykonałam już girlandę i trzy pompony, jeszcze dwa białe dorobię.
    Słowo "urodziny" zdecydowanie za długie jak dla leniwej mamusi, stąd ten ROK :D :D :P Jeszcze coś trza wykombinować dekoracyjnego...hmmm. Balony mam i nie wiem cio...Pomysły?
    Proszę nie szydzić z partactwa mamusi! :P Staram się, dla dziecia ;)
    Aha, to będzie wisiało lepiej, w docelowym miejscu, teraz tylko taka prowizorka :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2ce4f68dc80.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac18ed3959c5.jpg

LaRa, MANIEK, Anastazjaaa, Krokodylica, Misi@, Blondik, justta, PsotkaKotka, Izoleccc lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena no cudo:) pięknie zrobiłaś. Cdn

Nenaaa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, No. Kroko, ja jestem taka, ze jak ktoś by sie nabijał z mojego dziecka to bym powiedziała. Poprostu.

Nena, ejjjjjj matka, dajesz rade :)
    Super :) jak sie robi pomponiki?

Ja zabieram sie znów za segregacje worków próżniowych z Ani ubraniami bo wszystko ma wszędzie a muszę porozkładał rozmiarami, zeby potem tylko wyjmować odpowiedni worek. Kuuuuupa roboty przedemna :/

Miłego wieczornego piątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 17:22

Nenaaa lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:

Także ten.... Kto ma nadmiar kaski :P
    W sumie ja mam dwa "kaski" mogę Ci jeden oddać hi hi hi....

Misia wbijaj się w kiecke i wrzucaj fotkę ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena takie same girlandy kupiłam i będę ustrajac okno jak Kiano się urodzi.

Maniek współczuję sytuacji, baba powinna być wdzięczna że przez tyle lat miała spokój. Ja też wynajmuje mieszkanie w Polsce i lokatorzy średnio zmieniają mi się co dwa lata strasznie to męczące....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, tu masz na przykład: http://m-miniart.blogspot.com.es/2013/05/jak-zrobic-pompony-z-bibuy.html?m=1

Anastazja, no mogłam kupić, ale wjechałam se na ambicję i wycinam, kleję, kleję, wycinam...;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ