X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjo, ja tez pisalam plan do kazdego porodu. Generalnie piszesz np.ze maz ma byc z toba, ze sale rodzinna po porodzie chcesz, ze maja lub nie maja nacinac, stosunek do vacuuum, ochrony krocza, jaka muzyka, jakie switlo, kiedy pepowine przeciac. U nas to zasada ze dziecko zaraz po porodzie lezy z mama 2 godz.zanim je zbadaja, ale i tak warto to naposac jesli chcesz by tak bylo. Czy maja podac zastrzyk z wit.k czy nie itp.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WROZKO ale ci zazroszcze tego spa.

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Anastazjo, ja tez pisalam plan do kazdego porodu. Generalnie piszesz np.ze maz ma byc z toba, ze sale rodzinna po porodzie chcesz, ze maja lub nie maja nacinac, stosunek do vacuuum, ochrony krocza, jaka muzyka, jakie switlo, kiedy pepowine przeciac. U nas to zasada ze dziecko zaraz po porodzie lezy z mama 2 godz.zanim je zbadaja, ale i tak warto to naposac jesli chcesz by tak bylo. Czy maja podac zastrzyk z wit.k czy nie itp.
    Ojej dzięki, cenne porady jak rodziłam tiago nie pytali się mnie o nic

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Zuzka dobrze, chyba już zapomniała. ;)
    Ma jeszcze czerwone ale smarujemy żelem.

Co do kąpieli, prysznic odpada, bo wczoraj jej zrobiłam i był krzyk.
    Także wymyśliłam sobie że będę jej nalewać do brodzika tylko trochę samej czystej wody i trochę ją ochlapię i tyle.

A u nas już druga noc przespana cała w swoim łóżeczku. :)
    Pobudka jak zwykle, 6:30. :)

Dzisiaj była u nas w odwiedzinach szwagierka sama, no całkiem inna bajka, przy teściowej to się jakoś dziwnie zachowywała a dzisiaj bawiła się z Zuzią, nosiła itd itd. :)

WróżkaZielona, LaRa, Misi@, PsotkaKotka lubią tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może teściowa po wfzorajszym coś jej powiedziała i dziewczyna sobie przemyslala sprawę swojego zachowania

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa dziki dzik coraz więcej chodzi. :) Coraz częściej robi po 5 - 6 kroczków samodzielnych. :)

Wróżka, zgody męża brak, ale krokodylowanie jest. ;)
    Niestety testy owulacyjne nadal nic nie przepowiadają.
    Także naturalna antykoncepcja działa. ;)

A ten zabieg i jak Zuzia krzyczała, ludzie, płakałam razem z nią. No ale nic, już po wszystkim.
    A w ogóle to ta lekarka co byliśmy przyjmuje w hospicjum dziecięcym. Tam przyjmują różni specjaliści, to jest taki ich wolontariat, bo pieniądze za wizytę nie idą do lekarza tylko na hospicjum. Tak mi żal tych biednych dzieci z hospicjum. Od wczoraj dziękuję Bogu że moje dziecko jest zdrowe.
    I tam w tym gabinecie jest mnóstwo maskotek, widać że używane, było ich tam mnóstwo, chyba z 50. I pod koniec wizyty pani dr wybrała jednego i dała Zuzi w prezencie. (Różowy konik). I tak się zastanawiam, to pewnie po tych dzieciach maskotki. :( Aż się płakać chce.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Może teściowa po wfzorajszym coś jej powiedziała i dziewczyna sobie przemyslala sprawę swojego zachowania

Raczej mi się wydaje że nie, że ona przy swojej mamie tak się dziwnie zachowywała, a bez niej na luzie i całkiem inaczej.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak spała w śpiworku to pajacyk albo body z długim + półśpiochy.
    Teraz tak samo, ale zamiast śpiworka kołderka.
    A jak było gorąco to tylko pajac z krótkim rękawem i np pieluszka / cienki kocyk.

Nena oby bez skutków ubocznych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Wasze szczepienia. U nas były 4 wkłucia, bo robimy te na NFZ plus pneumo.
    Kroko fajnie, że już po wszystkim. Pewnie trochę ją szczypało stąd krzyk, albo dyskonfort miała ( mniejmy nadzieję).

edit.
    przyszła sukienka z zary...wyglądam w niej super :) i szczupło...chodakowska działa!!!! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 15:54

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misi@, zazdroszce placków mniam :)

Antoś ma wzmożone napięcie? z tego co wiem, dzieciom z napięciem zaleca się szczepienia 5w1

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ijjjjeeeee placki <3 mniammmmmm oślinilam się :/

My po spacerze 3,5 h z czego Ania spała 3,2 h wiec do wieczora już bez drzemek.
    Ja na 19 idę na fit wiec tata będzie z dzieckiem :)

Kroko, niezła osobowość ma szwagierka :( powiedziałaś jej coś o tym zachowaniu ktore Cię poruszyło?
    Dziś zamówiliśmy parasolkę maclarena, udało nam sie w świetnej cenie kupić bo wchodzi już ńowa kolekcja w cenie 1900 zl.

Także ten.... Kto ma nadmiar kaski to mowić a prześle nr konta :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 16:21

Krokodylica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema, Misia poka sie w tym cydenku :)
    Kroko super ze Zuzia czuje sie dobrze:) owocnego krokodylowania:)
    Psotka moja spi w pajacu i śpiworku z krótkim rękawem , mamy 22-23 stopnie w pokoju.
    Zgredka eh szkoda forsy ale co zrobić człowiek zalatany i w ciunzy to wiadomo.

U nas sie dzieje, wypowiedziałam umowę najmu ( mieszkam juz 8 rok) a babka do mnie " o nie, szukajcie lokatorów" ... Przemilczalam bo mnie zaskoczyła ... Rok temu jej mówiliśmy ze w tym okresie będziemy sie chcieli wyprowadzić a ona teraz taka zaskoczona. Ogólnie nic do niej nie mam ale gdy maz pojechał zawieść jej wypowiedzenie ( ja nie pojechałam bo ona chora) to mu powiedziała żebyśmy posprzątali ! Nosz ku***a ale mnie wkurzyła tym tekstem. Znamy sie 8 lat a potraktowała nas jak flejtuchy... bo oczyeiscie pomijam ze gdy my sie wprowadzaliśmy to karaluchy po kuchni biegały! I był taki syf ze miesiąc sprzątalismy zeby moc normalnie mieszkać, Ale ona chyba zapomniała, no i zrobiliśmy remont pokoju za który tez nawet sie oddała nam złotówki a teraz gdy mam sie wyprowadzić to mi jeszcze wymagania stawia. W dodatku zadzwoniła ze ktoś chce przyjść obejrzeć mieszkanie , mowię ok ale max do 18:30....na co ona " a dlaczego" no ku** bo tak ! Mowię jej ze przecież mamy małe dziecko i wieczorem nie chce obcych ludzi i ma ich pytać czy sa zdrowi bo uprzedzam ze chorych nie wpuszczam.... Przykro mi bo myślałam ze rozstaniemy sie w miłej atmosferze.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu Manku :( niefajnie ze strony właścicielki, mimo ze wiedziała już rok temu, ze taki zamiar mieć będziecie ;(

Z drugiej strony rozumiem babkę. Kilka lat miała spokojnych czystych ludzi, kaska leciała i było ok. A teraz nie wiadomo czy kogoś znajdzie aby nie być stratna. Może w tym sens i jej niespokojny sen :(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek lubię za krokodylowanie. :)

A z babką cóż. .. nie umie się zachować. Przecież nic złego nie robicie, macie prawo się wyprowadzić i tyle.
    A to że wpuszczasz kogoś żeby oglądał mieszkanie to Twoja dobra wola a ona jeszcze sapie... nieładnie.

Lara nie mówiłam bo i po co?

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, mamusia się produkuje :D
    Wykonałam już girlandę i trzy pompony, jeszcze dwa białe dorobię.
    Słowo "urodziny" zdecydowanie za długie jak dla leniwej mamusi, stąd ten ROK :D :D :P Jeszcze coś trza wykombinować dekoracyjnego...hmmm. Balony mam i nie wiem cio...Pomysły?
    Proszę nie szydzić z partactwa mamusi! :P Staram się, dla dziecia ;)
    Aha, to będzie wisiało lepiej, w docelowym miejscu, teraz tylko taka prowizorka :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2ce4f68dc80.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac18ed3959c5.jpg

LaRa, MANIEK, Anastazjaaa, Krokodylica, Misi@, Blondik, justta, PsotkaKotka, Izoleccc lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena no cudo:) pięknie zrobiłaś. Cdn

Nenaaa lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, No. Kroko, ja jestem taka, ze jak ktoś by sie nabijał z mojego dziecka to bym powiedziała. Poprostu.

Nena, ejjjjjj matka, dajesz rade :)
    Super :) jak sie robi pomponiki?

Ja zabieram sie znów za segregacje worków próżniowych z Ani ubraniami bo wszystko ma wszędzie a muszę porozkładał rozmiarami, zeby potem tylko wyjmować odpowiedni worek. Kuuuuupa roboty przedemna :/

Miłego wieczornego piątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 17:22

Nenaaa lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:

Także ten.... Kto ma nadmiar kaski :P
    W sumie ja mam dwa "kaski" mogę Ci jeden oddać hi hi hi....

Misia wbijaj się w kiecke i wrzucaj fotkę ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena takie same girlandy kupiłam i będę ustrajac okno jak Kiano się urodzi.

Maniek współczuję sytuacji, baba powinna być wdzięczna że przez tyle lat miała spokój. Ja też wynajmuje mieszkanie w Polsce i lokatorzy średnio zmieniają mi się co dwa lata strasznie to męczące....

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, tu masz na przykład: http://m-miniart.blogspot.com.es/2013/05/jak-zrobic-pompony-z-bibuy.html?m=1

Anastazja, no mogłam kupić, ale wjechałam se na ambicję i wycinam, kleję, kleję, wycinam...;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ