X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej misie :)

Kroko- buziaki dla biednej Zuzieńki :* :* :*

my wczoraj spróbowałyśmy pól słoiczka z kurczaczkiem i chyba moje dziecko póki co będzie vege bo dziś luźniejsza kupka, bąki, ulewanie i straszne marudy - wracamy do samych warzywek
    no i mamy bunt chustowy, jak ja będę chodzić na zakupy i z psem to nie wiem :P mała tak się wygna ze nie umiem dobrze dociągnąć i w rezultacie się pręży i krzyczy.... mama nadzieję że jej minie bo w nosidle jeszcze się boję - w końcu nie siedzi a dla niesiedzących się nie poleca nosideł :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 17:52

Krokodylica lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:

Anastazja, no mogłam kupić, ale wjechałam se na ambicję i wycinam, kleję, kleję, wycinam...;)
    I wychodzą ci ślicznie

Nenaaa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari my mieliśmy podobnie gdy po warzywach i owocach dodalismy mięso musielismy odstawic bo bole brzuszka byly. Po miesiącu znowu proba i elegancko sie przyjelo miesko jakiekolwiek :)

Nena super ozdoby hmmm chciałam kupic malemu takie ale moze sama stworze jakies dziela? Hihi trza pomyslec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:26

Nenaaa, Arienna lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena no no bedzie imprezka ;-) ozdoby boskie

Nenaaa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda e tam, żarcie na noc jest fajne. :P

Edit: W ogóle żarcie jest fajne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 21:09

Izoleccc, justta lubią tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :)

Wreszcie spięłam pupę i usiadłam do kompa, bo aż mi wstyd! Lincz publiczny będzie zupełnie ok... Spuszczam głowę (posypana popiołem z resztą :P )

Kochane Ciocie wraz z Dzieciaczkami i Wujkami. Baaaaaaaaaaaaaaardzo serdecznie dziękujemy za wszystkie kartki. Choć po ciuchu liczyłam na 2 lub 3 to radość była tak wielka, jakbym nie spodziewała się żadnej. A Kingusia :) jak ona się cieszyła... Chyba będzie zbieraczem widokówek (jak ja w dzieciństwie) bo zaanektowała połowie rodziny te świąteczne. Teraz, kiedy otrzymała swoje własne... Cieszy się za każdym razem jak jej pokazuję. Wrzucę focię jak się ogarnę bo w niedzielę jej oficjalna impreza więc roboty w...

Ciociu Wróżko :) przekaż Frankowi że Wasza 3D kartka jest super tyflo przyciągająca wzrok i chętnie na niej ćwiczę oczka.
    Zupełnie jak karteczka od Patryczka i całej Konwaliankowej rodzinki :) Często przyglądam się tym brokatowym refleksom.
    Madziu Cioci Blondik :) Twój własnoręczny podpis jest po prostu piękny. Widać, że się bardzo starałaś.
    Ciociu Zgredziu :) Chyba specjalnie użyłaś mojego ulubionego koloru atramentu hehe ps. Ładnie rysujesz
    Ciociu Misiu i Antosiu. Gdzie znaleźliście tak ciekawą kartkę??? Jeszcze nigdy takiej nie widziałam :)
    Ciociu Lili, lubię wskazywać mamie główkę księżniczki którą chcę dopasować do sukienki :) Podziękuję Leosiowi za łapkę :)
    Cioci Malenq podziękuję na fb :)

Dziewczyny... Naprawdę serdecznie dziękuję. I wierzcie mi - nie przesadzam w opisaniu reakcji Kingusi na każdą kartkę. Ona bardzo się ze wszystkiego cieszy :)

Za nami bardzo ciężki okres. Kinga ciężko chorowała... gorączkowała do 42st. Tułaliśmy się po lekarzach bo naszego pediatry akurat nie było. Nie będę już tego pisać, ale serio... im bardziej wykształcony i utytułowany tym głupszy :( otarliśmy sie o sepsę nerkową. Ale teraz już zupełnie dobrze. tylko Kinga się potwornie przez chorobę rozpieściła :)
    Poza tym naprawdę wiele się działo, tych pozytywnych rzeczy również.
    15 marca wracam do jednej szkoły (na 1/2 etatu) w połowie kwietnia do drugiej
    dziś napomknęłam dyrekcji o planowanej ciąży :)Myślałam, że foch jakiś będzie a tu błogosławieństwo :) w kolejnej owulce nastąpi pierwsza próba

Co dzień jak kładłam się spać układałam elaborat co napisałabym tutaj... wiecie, że mi już samo to pomagało? :)
    nie mam kompletnie pojęcia co u Was :( niemożność nadrobienia jest głównym powodem moich zniknięć chyba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 21:44

Krokodylica, Blondik, zgredka lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin lubię za pierwszą część posta. :)
    Choroby współczuję!
    Dobrze że już po wszystkim!
    No i powodzenia w staraniach. :)
    Trochę Wam zazdroszczę tych starań. :) Że Wasi mężowie chcą drugiego dziecka i że tak wszystko świadomie. :) Super. :)

Yasmin lubi tę wiadomość

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczymy co z tego wyniknie :) Doczytałam o tym co przytrafiło się Torpedce :( Biedna, czy to ją boli?

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin, o jejciu, dobrze, że już ok z Kingą. Też mieliśmy podobną akcję... Współczuję i zdrówka życzę.

Powodzenia w staraniach! :D

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    wstal juz ktos?

My wstalismy o 6tej czyli noc nie bylyby zla bo po cycku o 4tej jeszcze pospal ale od ok 22 zle spal i wybudzil sie o 0:30 i musialam lulac.
    A maz wariat przyjechal dzisiaj w nocy! On pojechal wczoraj pociagiem po pracy jakies 700km pociagiem do kolegi odebrac busa i mial wrocic dzisiaj po poludniu. A on dzisiaj w nocy wchodzi do sypialni! On to tak zawsze...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Ja już wstalam heheh ale z chęcią na godzinkę bym jeszcze zaległa pod kołderka. Mam problem z wieczorńym usypianiem. Niby śpiąca, trze oczy, a gdy ja kładę to szybko sie obraca na brzuszek, siada i koniec. Wkładam wiec do kojca aby sie jeszcze pobawiła, chwila i płacz bo zmęczona. Kładę do łóżka, obrót, siedzi i tak w kółko. Noszenie tez ńie pomaga bo wszystko ja ciekawi a zwłaszcza przełączniki światła w łazience i wc.
    Od 20 próbowaliśmy ja uspac (nie spała od 14:30) i usnęła przed 22.

Yas, jeszcze raz zdrówka dla Kingi. Biedactwo :(

Konwi, jak po imprezie? Opowiadaj :)

Lili, gdzie jesteś??????

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Jejuuu jaka ja jestem nie wyspana...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:26

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane!

ja dzis ledwo pisze :/ od wczorajszego popoludnia tak mnie gardło napier..., ze zdycham. a po dzisiejszej nocy i wstawaniu dwa razy obudzilam sie cala obolała. głowa boli, gardło boli, wiec zapowiada sie ciekawy dzien :/ zastanawiam sie, czy Franka do dziadkow nie wyslac na caly dzien, bo mega sie boje, ze go zaraze :/ kuzwa. jak nie urok, to sraczka.

Kotka- hehe, tez tak mam z moim. przychodzi zawsze w najmniej odpowiednim momencie! no nie maja chlopy rozumu, ehh :/

Yasmin- cieszymy sie, ze kartka sie spodobala Kinguni :) i az mnie ciarki przeszly jak przeczytalam o tej goraczce... Boze, moja najwieksza schiza. dobrze, ze juz jest ok. jeszcze raz sto lat dla ksiezniczki! i udanych staran o rodzenstwo ;)

Lara- no Franek tak zawsze robi odkad nauczyl sie siadac :D ja go na boczek, a on hops- siada i zadowolony :D a jesli moje odkladanie nie przynosi skutku, to zostawiam go tak w pokoju i pokreci sie, pokreci, az w koncu usnie.

Nena- pomponiki przednie! Ja od zawsze wiedzialam, ze Ty tylko udajesz, ze zarobiona jestes! wszystko sie wydalo! :P kiedy impra?

Młoda- wspolczuje nocki :/ ehh, te zeby. od poczatku do konca zmora.

ide dziewuszki troche poleze, poki maly ma drzemke. zaraz mojego do apteki wysle po caly arsenal lekow, ktory maja mnie postawic na nogi. to prawda niestety, ze jak sie ma dzieci to juz w ogole nie mozna sobie pozwolic na chorowanie :/

milego dzionka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2016, 09:33

Yasmin lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, help. małej już wyszły te ząbki dość mocno, ale nagle zaczeła robić pieniste kupki. czy można to powiązać z ząbkownaiem? co podać?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik- u nas wlasnie takie rzadkie, czasami pieniste kupy byly przy zabkowaniu. I niewiele poradzic na to mozesz. Uwazaj jedynie na odparzenia, bo u nas wlasnie przy takich kupach tylek masakrycznie odparzony.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzięki :) czyli jak zęby już wyjdą całe powinno się skończyć tak?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Zapowiadał Wam, bo już kilka razy miałam od Was zapytanie, że żadnych fot brzucha nie będzie min do marca, póki co nie widać, co najwyżej że lekko utylam

Moja walnela dzis juz 3 kupy ;( i ma kaszel mokry od wczoraj, coś że żłobka musiała przytargac..

U nas kolorowo, dość powiedzieć, że wczoraj latały jego ubrania, wyslalam je z szafy i kazalam się pakować, chyba pierwszy raz uwierzył że to możliwe wrrr (ale póki co nic więcej nie mówię)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, to było ostro zgredko, potrzebne ci takie emocje w ciąży? może rzeczywiście spędzcie kilka dni osobno i przemyślcie wszystko

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie odwiedziła @ :/ niespodziewanie heh tzn mogłam sie spodziewać, ale ostatnio cykle były 35-36 a tu dziś 30 :) No i dobrze, może wróci do 28 dni. No i oczywiście bez poprźedzajacego bólu, jedyna oznaka mógłby być wqrw przez pare dni (sama siebie bym rzuciła).

Zgredko, hmmmmmm :/

Mała z tata na spacerze śpi, a ja przeszukuje szuflady w poszukiwaniu bucików materiałowych Ani, ktore gdzieś zapodzialam.
    No i za godzinkę basen.

zgredka, konwalianka lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja może też pójdzie w ten weekend na basen.
    Gdybym mogła kontrolować emocje, to pewnie bylabym robotem, a peycholozka co chwila mi mówi, że nie mogę nim być chocbym chciała.
    Co prawda boję się, że przez tę nerwy mały będzie nerwowy, w pierwszej ciąży byłam przekonana że wszystko z nią w porządku, że npbedzie zdrowia i w ogóle radośnie to przezywalam, a teraz jestem zgorzkniałym babskiem

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1644 1645 1646 1647 1648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ