X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u chirurga dziecięcego.
    Mam mieszane uczucia po tej wizycie. Ogólnie niby już po problemie, dr usunęła to, ale ciężko nazwać to zabiegiem. wzięła patyczek do uszu, jakiś żel, cztery razy machnęła tym patyczkiem. Ja myślałam, że ona coś sprawdza tym patyczkiem, a to się okazało że usuwała to. Krzyk był straszny ale tylko przez chwilę. Teraz przez trzy dni mam dawać jakąś maść trzy razy dziennie. A uczucia mam mieszane bo powiedziała że maści żadnej nie zapisuje (to co mam zapisane to żeby jej nie piekło po tym "zabiegu") a w zaleceniu.... kąpać raz, maksymalnie dwa razy w tygodniu. No i w tym miejscu Zuzia ma mocno czerwone. Zrobiła jej od razu usg, czy nerki dobrze pracują i coś tam jeszcze. Mówiła że wszystko ok. Kontrola w kwietniu.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Zuzia ;( az sobie tego ńie wyobrażam :( ucaluj ja odemnie :*

Moja gwiazda za to nadal walczy i nie spi, bo po co?
    Zreszta ja nałożyłam na stopy "skarpety złuszczające" i teraz juz sie ńie ruszam. Mała jest z tata.
    Mam nadzieje, ze przez to ładnie prześpi noc.

Dobranoc

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi od 20 ją pojechałam do psych gdzie okazało się, że kasę którą wyjelam na nią zgubilam gdzieś
    I nie wiem czy nie wyjelam z bankomatu i odeszłam czy po drodze do domu
    Mam pustą głowę ;(

Kroko: dobrze, że obeszło się bez interwencji większej
    Ja bym wykonała zalecenia.. Oby szybko zaczerwienienie zeszło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2016, 23:59

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam posta i go skasowałam :( buu

Dzień dobry

Kroko, może nie zroslo się mocno i to wystarczyło, ja też bym się zastosowała do zaleceń. Może plakala bo była trzymana? Ja chłopców kapie tylko 3 razy w tyg. Reszta to tylko prysznic lub toaleta, takie mamy zalecenie alergologa i u nad to lepsze dla ich skóry.

Zgredko, szkoda kasy.. Buu

Lara, a co ona tak szaleje? Późno drzemke miała?

U nas nic kiepska, wstał przed 23 z płaczem, nosiłam i nic, dałam nurofen później po 3 cyc i od tej 3 to już co 40 min. Teraz jeszcze śpią, ale już się wierca, ja wstałam na kawę, tata zrobił z ekspresu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 06:14

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zieeeeew

Domi obudzil sie o 4:30....dalam cycka ale nie pomoglo, godzine walczylam ale nie chcial zasnac. Wzielam w koncu do lozke na cycka zowu ale nie zasnal. Maz go wzial o 5:45. Masakra.
    Ja juz sama nie wiem. Przeciez nie moze byc tak ze dziecko wstaje o w pol do piatej....

LARa i jak twoja spala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 07:28

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yo,

Zgredko, szkoda straty :( nie lubię niczego gubić a tymbarskiej kasy :(
    Psotka, mała wstała o 7:20. Ale usnęła przed 23.
    Konwi, Ania miała drzemkę w ciagu dnia i spała do 16:30, pózniej wizyta w sklepie i w drodze powrotnej już przysypiała, wiec myślałam ze zje kolacje, wykąpie ja i padnie. I tu sie myliłam.....
    W nocy jedna pobudka z płaczem, skończona noszeniem i tuleniem, za chwilkę już było ok.

Miałam coś spytać.... Czy Wasze maluchy tez sie wyginają i nie dają wkładać do fotelików bądź wózków? Omg co ja wczoraj przeżyłam wkładając ja do przymierzenia fotelików. Czy nawet do parasolki.... Musiałam parasolkę rozłożyć i w taki sposób zapiać bo inaczej nim ja posadziłam już była za wózkiem. Mam nadzieje ze to minie bo oszaleć można.

Ja Anie kąpie co 2 dzień.

Kroko, jak Zuz?

Miłego piatenieczunieczka :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,

Kroko, mam nadzieję, że już faktycznie po sprawie i na kontroli okaże się, że wszystko dobrze.

Spać mi się chce, ale nowość, hehe. Mój roczniak się cudownie nie "naprawił" i nadal sporo pobudek. Wczoraj gadałam z bratową i mówi, że jeszcze z rok się tak pomęczymy, hehe. Nasze dzieci podobne i Młody brata tak miał ;) Okaże się.

Dzisiaj bilans roczniaka i szczepienia, oł noł...

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA takie wyginanie to chyba norma, u nas przynajmniej. Dziecko Rosmery normalnie ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze to norma. Pani w sklepie tez mówiła ze często dzieciaczki nie dają sie posadzić do fotelików.

Ale w momencie jak już ja zapiekam do spacerówki i wyruszylam na przejażdżkę po sklepie to była cisza i zaciekawienie :)

Teraz śmiga po podłodze i co chwile podchodzi na karmienie heheh nie utrzymam jej w karmniku ;( noł łej :(

Nenaa, powodzenia na bilansie i szczepieniu, aby nie wystąpiły objawy poszczepienne :/ trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 08:46

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilismy takie cos dlsa DOmiego na urlop. Ciekawe czy bedzie w tym spal. Tzn. nie ma wyjscia :P

3cfda05f60a149f1med.jpg

justta, Misi@ lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka ale fajne ;-) a Leo te od jakiegos czasu ma ppbudki o 4:30 o matulu

Hejka wszystkim

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Kroko, ja rownie bym sie rowniez zastosowala do zalecen.
    U nas generalnie kowia zeby dzieci czesto nie kapac (my H kapie,y codziennie teraz, bo ona to lubi a chloocy biora prysznic codziennie). Kaza tylko podmywac pupcie i pod paszkami, szyzjka.

Psotka, meza siostra ma takie lozeczko. Bardzo zadowolona byla.

U nas zniw cos.... Rano J obudzil sie z krzykiem. Mial odruchy wymiotne, ale nie zwymiotowal za to biegunka go dopadla. Zero temperatury. Teraz juz jest ok. Zjadl i szaleje. Nie wiem co to. Oby nie wirus i oby nas ominelo

Jesli w spr.mojej pracy bede musiala wziac adwokata, to zbankrutuje ;) licza sobie 2500-3000 koron za godzine! A godziny wiadomo jak licza ;) masakra.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo hejo o poranku!

Kotka- fajny namiocik :D ciekawe, czy Domiemu podpasuje :)

Kroko- matko, jak przeczytalam Twoj opis to az sobie to wyobrazilam. ale moze faktycznie jak dziewczyny pisza, nie bylo mocno zrosniete i taki "zabieg" wystarczy? oby! a jak krokodylowanie? nadal zgody meza brak?

Lara- gratki wyleczonych zebolow! to teraz rachu ciachu i powolutku mozna zaczynac myslenie o drugim bobo? ;)

Nena- no wiesz co? niewyspana? Ty? jak to? co to? :D to Diego ma byc prawo niewyspany, matka! a Ty to wiesz kiedy sie wyspisz ;) jak tam Mały? popitala już pewnie rowno, co? ;)

Jussta- jak noga?

Zgredka- jak tam brzuchol? widac go juz cos?

U nas nocka taka se. pobudka o 2 i o 4. pozniej budzenie co godzinke do 7. teraz drzemka i kawusia mamusi :D Boooziu, odliczam juz dni do tego mojego spa. Wzielam sobie tam masaz głowy, szyi i dekoltu pod tytulem "zmysłowa odyseja" i pedikiur z malowaniem. Ciekawa jestem tej odysei :D jak nie wroce, to szukajcie mnie w kosmosie :D

dzis dzien pochmurno- deszczowy, wiec chyba spacer sie nie odbedzie. nie chce mi sie chodzic po kałużach.

milego dzionka Wam zycze!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kapie Dominika codziennie bo to jest czesc naszego rytualu ale jak sie troche przyzwczai z tym spaniem i jak po kolacji nie bedzie wygladal jakby sobie maseczke nalozyl to tez nie bede myc codziennie, nie widze potrzeby. Jak byl maly to go kapalismy wlasnie 1-2razy w tygodniu.

Pospalismy 1,5h :) tzn on spal a ja nie moglam zasnac ;) no ale troche odpoczelam.

Dzisiaj ciezki dzien bo maz pojechal 700km odebrac kampera i wroci dopeiro jutro.

PYTANIE: W jakich spiworkach spia wasze dzieci? Ten spiworek to z rekawem macie czy bez? Noi oc pod spod wkladacie? Bo musze kupic a nie wiem jaki. W sklepach sa w wiekszosci bez rekoawow ale mi sie wydaje ze to chyba chlodno w rece jest dziecku tzn mi by bylo nieprzyjemnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 11:03

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bez rękawów śpiworek. Zapinany na ramionach. Pod spodem, czyli gdzie? Ubieram do niego pajacyk z długim rękawem. Śpi na materacu pokrytym przescieradlem.

A ja u fryzjera, robię się na bóstwo

WróżkaZielona, LaRa, beszka, Blondik, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwi ...super :)

mój ma bez rękawków. śpi w pajacyku plus spiworek, choc czesto mu sie rekawki powijają, ale już robi sie coraz cieplej wiec nie bede mu zmieniać :)

My po szczepieniach...mały budził się w nocy z małym płaczem...ok północy zrobił tak smierdzącą kupe, że mąż odrazu ją wyniósł i powtórke zrobił nam o 5 i nie mógł zasnąć, więc do 9 był marudny. Dałam mu przeciwóblowe, bo wydawało mi się, zema podwyższona temp. i połozyłam sie z nim spać :) spałam pół godzinki, wstałam ogarnąć placki ziemniaczane i mały się obudził...wiec dałam cycusia, włączyłam szummisia i spał do 11:00 :) teraz humorek dopisuje :)
    maci zaczeły działać, schodza mu krostki i mniej sie drapie. Moja jaglanka wylądowała w koszu :( ale dziś placki ziemniaczane z dużą iloscia cukru, a co :D już nie mogę się doczekać 16:00 jak je zaczne jeść :)
    Miłego dnia!

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko noga juz prawie ok, boli mniej troche jeszcze poboli, siniar na cala stope, ale jest dobrze ;-)

Leo spi w pajacyku pod kolderka teraz, spiworek mi sie gdzies zapodzial i nie moge go znalesc

Konwalia na bostwo woooooooow

Misia dobrze ze ok po szczepieniu, jak ja nie lubie szczepien, a przed nami to po roku wlasnie, placki mniam mniam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 12:57

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się Piątkowo.

Ferie nam się kończą i od poniedziałku znów wczesne wstawanie :/

Na następne spotkanie z polozna muszę napisać plan porodu, mam stresa nie wiem co mam tam wpisać...

Psotka namiotek super, tiago ma podobny i do teraz czasem w nim śpi, kładziemy mu normalny materac więc nogi już mu wystają ale i tak ma frajdę ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po szczepieniu, 3 wkłucia, bidulek mój..., mam nadzieję, że żadnych ubocznych nie doświadczymy. Poza tym wszystko dobrze, doktorka mowiła, że Młody super się rozwija.
    Wróżko, no Don Diego fajnie popitala już od 3 miechów mniej więcej, także ja już nie pamiętam, że kiedykolwiek leżący, siedzący, itp. był ;)

Sprzedaję dziś dziecko babci na kilka godzin, może coś popchnę do przodu w sprawie tej imprezy urodzinowej dziecia.

justta, WróżkaZielona, Krokodylica, Misi@ lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena kciuki zeby dobrze zniosl szczepionke, ja w przyszlym tygodniu ide z Leo, juz sie boje, ale u nas chyba jedno wklucie, cholera wie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 13:54

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 1642 1643 1644 1645 1646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ