Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewuszki!
u mnie dzis troche lepiej, ale i tak z chaty nie zamierzam sie ruszac. pogoda do d...w nocy kilka pobudek. cos Franek ostatnio budzi sie kilka razy w nocy z mega placzem. nie wiem o co kaman. ehh... no i ostateczna pobudka o 6, wiec jestem zombie.
Justa- trzymam kciuki za starania! fajnie, ze juz kilka z nas mysli o rodzenstwie dla bąbli
Młoda- wspolczuje cichych dniniestety ja mam tak, ze nie umiem rozmawiac po "klotni", bo od razu rycze. staramy sie jednak, zeby wszystkie spory przed pojsciem spac rozwiazywac. im dluzej trwa taka cisza, tym gorzej...
Lara- u nas z drzemkami wyglada to tak, ze kolo 9/10 jest pierwsza i mniej wiecej godzinke trwa. pozniej kolo 16/17 i tez godzinka. A zasypianie nocne roznie, wczoraj o 20tej poszedl spac. przedwczoraj o 21. czasami nawet o 19. a jak widze, ze zmeczony juz to odkladam go do lozeczka. czasami jest tak, ze chwile tylko sie porzuca, powstaje, pojeczy i zasypia. czasami musze do niego kilka razy pojsc. ale wieczorem juz nawet jesli widze, ze wstaje, to zostawiam go tak, az sam sie zmeczy i zasnie. chodze do niego tylko jak slysze, ze bardzo jeczy albo placze i wtedy go biore na rece, troche pobujam i znow odkladam.
Konwi- sto lat dla Patrysia! kurcze, tez mnie ostatnio nachodza mysli o wydarzeniach sprzed roku. jak to szybko minelo, co?
Zgredzia- nooo tesciowie tez ludzie, choc w naglych sytuacjach milo byloby gdyby to jednak rodzina byla na pierwszym miejscu, a nie np. spotkanie z kolezanka. Byc moze patrze przez pryzmat swoich rodzicow i mnie samej, bo ja uwazam, ze rodzina jest najwazniejsza i sama przyjemnosc, kiedy ktos sie zwraca o pomoc wlasnie do Ciebie, a ty mozesz mu pomoc. No ale wiem, ze nie wszyscy tak maja i coz...
Mari- trzymam kciuki za walentynkowa Kluseczke
Anastazja- o kurcze, to niezle Cie Malutki nastraszyl... oby juz dzis bylo spokojnie.
Ja dzis zjadlam liche sniadanie, bo lodowka swieci pustkami. a ze wychodzic dzis nie zamierzam, to chyba suchy chleb bede jesc caly dzien... a przepraszam, chleba tyz nie ma. dupa.
milego dnia Wam zycze mimo wszystko!
konwalianka lubi tę wiadomość
-
A ja gowno dostałam ;p
Oni poszli na basen, a ja z małą, bo jednak ma za duży ten kaszel
Teraz drzemkuje
Wróżko: moja mama tak samo na 1 miejscu zawsze mnie stawiała..
A ja się boje, że znowu przy porodzie że strachu przed hemoroidem będę bać się przec i będę parła górą i znowu pekna mi naczynia na całym ciele
Laro: nie myslalam, że ją na siłę usyoiasz, żeby zgodnie z harmonogramem, może coś nowego do diety wprowadzilas, a może jakaś inną zmiana wprowadzona blaha na którą nie zwróciła uwagi? Coś musi powodować taki stan, może chce się dłużej tulic?
No nie wiemWróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Cholera, przez mysl, mi przeszło, ze chyba te problemy z usypianiem to dlatego, ze dorasta? Hihihi i wieczory sie spędza ńie na śnie, a zabawie i spotkaniach z przyjaciółmi (patrz=> misie, lalki i mama) itd
No nic...skoro u Was tego nie ma tzn, ze nie jest to naturalne i będę obserwować.
Zgredzia,dzien sie nie skończył, pewńie coś dostaniecie z Lusia -
Konwi co za wspomnienia ach ja tez miałam stres mała pepowina na szyjce ściągnięta zanim główka wyszła a potem brak płaczu i naciski pediatry zeby już ją ode mnie zabrac i ciąć pepowine bo to za długo trwa ja w szoku ale widziałm łzy w oczach R i jego słowa "co z dzieckiem co z dzieckie co z moją córeczką ??????"
Wszystkiego najwspanialszego dla Patrysia naszego małego Walentego Gangowego
Mari aaaa mówisz porodu Konwi w Walentyny pozazdrościłaśdawaj kobito dawaj
u nas noc do d... mała gorączka 38,8 o 1:30 potem zabawa o 6 woda o 7:30 znowu temp kaszel katar teraz śpi już 2 h a jak jak zombi pogoda ładna wezme Zuze na spacer po obiedzie a Lili z tatą zostanie
Lara @ jak tam???
Justta to trzymamy kciuki za starankatroche zazdroszcze hehe choć sexu mam wystarczająco ostatnio
bo mąż w domu wypoczety ale już maluszka nie bedzie
konwalianka lubi tę wiadomość
-
Zgredka ja nie wiem jak to zabrzmi ale hmm ja tez sie tego bałam okropnie że mi hemoroida rozerwie albo cuś ale położna profeska była i cały poród mi wpychała paluchem tego "gada w du..." i szok szystko sie wchłoneło nie mam problemów z hemoroidami jak po pierwszej ciąży wszystko wróciło praktycznie do normy z przed ciąż i porodów
warto pogadać moze z położną zeby o to zadbała
-
A ja miałam hemoroida, w 3-4 dzień po porodzie ledwo chodzilam
Teraz też przy ciężkich czasach się pojawiają, ja mam do tego tendencje, taka delikatną dupcia
Zjadlam królika, a królika taki wielki (niekupny), że dla małej starczy jeszcze na tydzień, będziemy bataty kalafior i marchewy robić i mielic..
Dostałam kwiatki a pluszaka córka, ale nie moja. Oczywiście mu to wypomnialamWróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
U nas dzionek spokojnie mija.
Mąż jako prezent na walentynki skręcił mi łóżeczko w małego pokoju, pokój już skończony ale jeszcze przedpokój wykanczany. Już niedługo będę mogła szykować pokoik jeeeest
Justa kciukam za staraniaKrokodylica, zgredka, Izoleccc, Blondik lubią tę wiadomość
-
Jussta powodzenia w staraniach!
Mari no no, trzymamy kciuki!
Młoda mój jak mnie wkur... to też mamy ciche dni.
Beszka, wiem pytalam już, ale kurka jestem niezadowolona z mojego wózka.
Postanowiłam kupić inny. Może być nawet drogi tylko żeby był wart tej ceny.
Patrzyłam na maclareny ale to chyba wszystkie parasolki z małymi kółkami?
Jest coś fajnego spacerowego z dużymi kołami i dużym koszem na zakupy?
Ja codziennie robię mega długie spacery i kurka ciężko się pcha ten wózek. -
hejo hejo!
Ja kwiatki dostalam i buziaka od Walnietegoteraz chlopaki spia, a ja kolejna kawke spijam, bo pogoda tak dupna, ze zastanawiam sie, czy to nie pozna jesien czasami
bleee. Za to ja podarowalam mojemu racuszki przepyszaste. wiec takie to romatico walentico
Kroko- co do spacerowki to ja polecam firme Mamas&Papas. My akurat mamy Sola City, ale czailam sie tez na Armadillo. super duza budka, fajnie jezdzi, kosz ok. nie jest to parasolka leciutka, ale ja jestem bardzo zadowolona. Z innych, ktore bralam pod uwage- Babyzen Yoyo- mega lekki i sklada sie do "walizki", Joie Litetrax- tez super skladanie, ale material budki jakis taki sztuczny mi sie wydal, Baby Jogger City Mini- super budka, ale amortyzacja baardzo taka se. Poza tym Britax B-motion albo B-agile super. wszystko zalezy od tego, czego przede wszystkim wymagasz od spacerowki. slyszalam tez bardzo dobre opinie o Peg Perego Booklet.
Zgredzia- ooo, nie wspominaj mi o hemoroidach. Mi wyszly chyba ze 3 po porodzie i nic tak nie bolalo i utrudnialo funkcjonowanie jak to dziadostwo! Bylam tak zdesperowana, ze tydzien po porodzie chcialam isc do chirurga zeby mi wycial to cholerstwo. Teraz przy wysilku tez czasami mi wyjdzie, ale za chwile sie wchlania. ehh, deliatne dupcie jestesmy, nie ma co
Mari- trzymam kciuki za efektywne skurcze!
Yasmin, Konwi i Nenek- dajcie znac jak tam imprezka sie udala!
Biedronka- jak samopoczucie dzisiaj?
Lili, Nieukowa, Izolec, Summerka- hop hooop!
-
Hejo zdrowka wszystkim.
Patryczku 100 latek
Zgredka co u Ciebie ? No wiadomo ze teściowe tez ludzie ale wciąż dzwoni i mówi ze jak trzeba to ona wsiada w autobus i juz u nas jest a jak faktycznie potrzebna to nagle ma duzo zajęć ... No ale moja sie zreflektowała także nie narzekam
My korzystając wczoraj z wyjazdu weekendowego mojej mamy pokrojodylowalismy .... No i po wszystkim mowię mezowi "a zabezpieczenie?" A on na to " w szufladzie" ... No i taka historia.
Teraz pieke chleb i zaraz lecę z psem....jutro wojna z fachowcem bo płytki krzywo jak ja pier*** eBlondik, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
Maniek
-
A my wróciliśmy z mszy rockowej Kingi
grzeczna, śliczna, malutka dziewczynka
A moja Ania chciała zagłuszyć księdza już na wejściu, a potem robiła brrrrrrr brrrrrr brrrrrr jak traktor, coś tam popiskiwała, co Yas uznała za śpiew hahaha
Kroko, odpowiedziałam na privwraz z foto
No, bo dziś dostarczyli nam już parasolkęjazda po mieszkaniu rewelacyjna, a na dłuższe spacery zostanie wyjęta jak sie zrobi cieplutko. Na razie zostajemy na naszej expanderowskiej spacerówce
Biedro, @ jest, całe szczęście ze bezbolesna, mniej obfita niż przed ciąża
Młoda, tak samo zaczęłyśmy cykl????justta, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ja już sama z małą, byliśmy na mieście, zanim tam dojechalismy... Szkoda gadac wszyscy się w ładną pogodę i Walentyny do miasta rzucili, w drugą stronę też korek..
Myślicie, że w ciunzy można zrobić hybrydę na pazurach?
Zazdroszcze małej parasolki lekkiej, ale musimy pomyśleć nad... Nie wiem nad czym? Bliźniaczy rok po roku? No dramat, za kupe kasy.. ;(
Moglabym też dokupić dostawę do wózka ale to dla stojącego dziecka, a moja rok i 3 m nie ustoi ;((( -
nick nieaktualnyMy jako dwa wybitnie nieromantyczne typy poszliśmy do znajomych na sushi
Wykorzystujemy ostatnie okazje do spotkań bo w następny weekend przenosimy się do mojej mamy żeby być bliżej szpitala i wracam już z Gałganem. Także ten- ostatnie chwile we dwoje w domu
Zgredzia- można hybrydę, ja całą ciążę robię.
Blondik- śliczna MadziaSłodziak
WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hmmmm Zgredka, no to masz zagwozdke z tym wózkiem
postawiłabym chyba na bliźniaczy a moze sa jakies inne rozwiązania?
Ania cały czas "traktoruje" hahaha wrrrrrrrr brrrrrrrrrWróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Sprzedasz ten co masz, dołożysz i chyba tak bedzie najlepiej. No nie dasz radę prowadzić dwóch wózków, a zanim Lusia zacznie śmigać bez wspomagania wózkowego to trochę minie. No chyba ze jedno w wózku drugie w chuście czy tez nosidle.