WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja sobie nie wyobrażam obcinania, nie umialabym

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obcinam, ale rosną w takim tempie ze szok...

Dziś Ania przeszła kilka kroków trzymając mnie za ręce :) (dumna ja)

Blondik lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla Ani :)

LaRa lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie prowadzą za ręce, boje się, że za wcześnie jak będzie chciała sama to pójdzie sama ;) póki co niech lazi z podporami..
    Tymczasem śpi już ponad 2 h, a mi się oczy zaczynają kleic..

Yasmin, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się czujesz Zgredziu?

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sadze, ze jeśli dziecko samo stoi już od dłuższego czasu, skacze, raczkuje i chodzi trzymając sie np łóżka, to czemu nie poprowadzić za rączki? Nie widzę w tym nic złego.

Yas, usuń proszę foty ze str 199-200 :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:26

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w poczekalni u mojej ginekolog i to co tu sie dzieje to mozna boki zrywac :D koleja jak sto piecdziesiat, kazdy czeka, az nagle wparowuje baba w mini z torebka korsa i na szpilach z corka nastka i mowi, ze ona teraz wchodzi :D chamidlo jakich malo. Zabijam ja wlasnie spojrzeniem i drwiacym usmiechem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:16

Yasmin lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara - zrobione

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małemu obcinam pazurki u rak i nog a potem piluje pilnikiem lekko zeby ostre nie byly . Robie to podczas drzemki rannej od razu jak zasnie. Musze 2x w tyg obowiązkowo obcinac.

Dzisiaj maly mnie zszokowal. Dalam mu po sniadaniowej kaszce wode do popicia w zwyklej szklance a on złapał ją sam i napil sie jak duzy chlopczyk <3 ojj rosna te dzieci i coraz madrzejsze sa ajjajaj :) musze mu plastikowy kubeczek kupic ,bo widze ze swietnie sobie radzi ze szklanka to niech cwiczy miesnie szczeki pijac na rozne sposoby :)

Yasmin, Anastazjaaa, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Młoda Damo :) u nas też kubeczek tylko idzie w ruch. Żaden juz niekapek nie działa... tylko zwykły kubeczek plastikowy. Butelki używamy raz w nocy do podania odciągniętego mleczka. Choć nie ukrywam... trochę to uciążliwe, bo jakby nie było jednak nadzór nad piciem wciąż musi być.

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie umie niekapka ani 360, za to że słomki umie.
    Yas: czuje się w miarę, choroba mnie nie łapie, acz już powoli becol wystaje i chyba kolezka jest bardziej ruchliwy od małej

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hai!

Lara, Wrozko, Konwi, Malenq dziekujemy za sliczne karteczki:)fajna pamiatka dla dzieciakow acz nie wiem ile karteczki wytrzymaja bo Leo uwielbia je jesc;)

Lara pierwszy syn Przemek, drugi to wiadomo;)a trzeci?typy to Damian, Marco, Olaf, Iwo, Timo jak macie jakies pomysly to chetnie chetnie;)

Mari gratuluje Niny:)

Dzisiaj zostalam ciocia:)mala Nadia urodzila sie o 1 30:)2950g 54cm moja chrzesnica:)

Yas wracasz do pracy z kim Kinga zostaje?

Ten 1 try mnie wykonczy ciagly kwasny smak w ustach, ciagle mdlosci, zmeczenie ach moze chociaz 2 try bedzie lepszy:/

LaRa, WróżkaZielona, Krokodylica, konwalianka, Anastazjaaa, MANIEK, Misi@ lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Zgredziu trzymaj się. Kiedyś śmiałam się z tego, ze niby moment kiedy poczujesz pierwsze ruchy to połowa drogi. Dziś jak sobie policzę to się u nas zgadza... Pamiętasz kiedy maluszek się poruszył?

Lili, jak Twoje samopoczucie? Z imionami dla chłopca miałam ogromny problem. Nasz karteczka też do Was doleci, cierpliwości. Moja Kinga zostaje ze swoją babcią - moją mamą. Mój mąż pracuje w systemie 12h więc też co parę dni ma dzień wolnego. Jakoś to musimy ogarnąć. Najgorzej ułożyć to z rehabilitacją. ie ma co, trzeba zrobić prawo jazdy. Od marca planuje rozpocząć studia (jeżeli otworzą mój kierunek). Trochę dużo zaplanowałam na ten rok :)
    Trzymam kciuki, żeby 2 trym się wyciszył nieco

Krokodylica, konwalianka, Misi@ lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, cieszę sie ze kartka doszła :) mój typ już znasz: Olaf, o ile będzie syn :) z dziewczynka sama mam problem Hihi bo wiadomo: cała ciąże była Nina a została Anna :) Sonia mi sie podoba :)
    Mam nadzieje, ze 2 trym będzie dla Ciebie łaskawszy :)

Dopiero uśpiłam Anulke i sama idę spać :)

Dobranoc

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedro wózek Prampol Gazelle.

Izolec jeej to już tuż tuż.

Wróżko badania trzeba zrobić, jak najbardziej, mam nadzieję, że jednak wszystko tam u Ciebie dobrze.

Lili a jak będzie córcia? :)

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas super ze z mama:)u nas babci brakuje i to bardzo:/
    powoli dochodze do siebie, przeraze mnie troche opieka nad 2 maluchow z tak mala roznica:/maz mowi ze jakos damy rade a za 3 lata bedzie z gorki oby oby;)
    Trzymam kciuki za studia i prawo jazdy;)jak ty do tej poryfunkcjonowalas bez prawka?omg
    Kroko czuje ze to synek podobnir mialam w 1 i 2 ciazy;)nie umiem tego opisac poprostu przeczucie;)

Zmykam do wyrka bye bye

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też podchodzę do tego tak, że pierwsze 3 lata będą bardzo ciężkie, ale szybko zlecą a potem to juz sama przyjemność
    Jak ja do tej pory funkcjonowałam bez prawka? Sama zadaje sobie to pytanie :) jeszcze musze tak trochę po funkcjonować.

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hola hola! hop hop!

co to za spanie? :P

ja wlasnie walcze z pierwsza drzemka Franka. Na razie 1:0 dla niego :/ wczorajsza wizyta u gina nie powiedziala mi specjalnie nic nowego. faktycznie jakas malutka nadzerka jest. Babka przepisala mi Albothyl i dala jakas darmowke na odbudowanie flory po tym Albothylu. Cytologii nie zrobila, bo stan zapalny by wyszedl, wiec bez sensu. No i pytalam jak w takim razie ze staraniami. Niby powinno sie wyleczyc ta nadzerke, ale zaczne ja leczyc po dniach plodnych :P nic mnie generalnie nie boli, a szkoda stracic teraz te dni plodne, ktore mi sie zaczely. No zobaczymy. Kuracja tym lekiem trwa 6 dni, wiec do nastepnego okresu (albo i nie) zdaze ze wszystkim ;)

Yasmin- ja docenilam to, ze w koncu zaczelam jezdzic autem wczoraj, kiedy akurat auto u mechanika i musialam autobusami sie wozic :/ masakra. Najgorsi Ci ludzie. Obok mnie jakis menel usiadl. No myslalam, ze sczezne :/ I te przesiadki... ehh. dobrze jednak jezdzic swoim. Zycze Ci, zeby szybko z tym poszlo ;)

Lili- maz dobrze prawi! polac mu! :D czas tak szybko leci, co zreszta wiesz sama, ze ani sie obejrzysz, a beda dwa dzieciaczki w podobnym wieku i beda sie razem bawic :) super! wspolczuje tylko tego lipnego pierwszego trymestru :/ jak dajesz rade z Leo?

Co do chodzenia za raczki, to ja uwazam podobnie jak Lara. Moj Franek od jakiegos tygodnia podchodzi do mnie i chce, zeby go prowadzac. stoi juz pewnie przy meblach i przy nich chodzi, wiec uwazam, ze kregoslup juz jest sporo wzmocniony. A jak go prowadze za raczki to leci jak szalony. Boje sie, co bedzie pozniej :D

Za to picie z kubeczka ok, z butelki baaardzo rzadko chce, ale generalnie zrobi trzy lyki i koniec. no niepijek po matce bedzie jak nic!

ok, lece do Malego bo marudzi w lozeczku.

milego!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spalysmy do koło 9
    Potem krople flegamina, psikaczmdo nosa, maść majerankowa
    Mleko i rzyg od kaszlu
    Inhalacja i teaz zabawa

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

U mnie picie z kubeczka, i tylko z kubeczka, który kupiłam w zestawie z miseczka, talerzykiem i sztućcami, żaden inny niekapek czy kapek, i tylko melisa z pomarańcza. Próbowałam soczków i innych ale nie, najlepsza meliska :)

Sto lat dla miesięczniakow, dzisiejszej Sofii, i spóźnione dla Madzi Blondikowej :)

U nas już po pierwszej drzemce, ale jak sie wstaje o 6:00 to wiadomo hehe

Życzę na dziś pogody ducha, bo ta za oknem nie rozpieszcza ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 10:22

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1660 1661 1662 1663 1664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ