Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja nie prowadzą za ręce, boje się, że za wcześnie jak będzie chciała sama to pójdzie sama
póki co niech lazi z podporami..
Tymczasem śpi już ponad 2 h, a mi się oczy zaczynają kleic..Yasmin, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
A ja sadze, ze jeśli dziecko samo stoi już od dłuższego czasu, skacze, raczkuje i chodzi trzymając sie np łóżka, to czemu nie poprowadzić za rączki? Nie widzę w tym nic złego.
Yas, usuń proszę foty ze str 199-200Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:26
-
Jestem w poczekalni u mojej ginekolog i to co tu sie dzieje to mozna boki zrywac
koleja jak sto piecdziesiat, kazdy czeka, az nagle wparowuje baba w mini z torebka korsa i na szpilach z corka nastka i mowi, ze ona teraz wchodzi
chamidlo jakich malo. Zabijam ja wlasnie spojrzeniem i drwiacym usmiechem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:16
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Ja małemu obcinam pazurki u rak i nog a potem piluje pilnikiem lekko zeby ostre nie byly . Robie to podczas drzemki rannej od razu jak zasnie. Musze 2x w tyg obowiązkowo obcinac.
Dzisiaj maly mnie zszokowal. Dalam mu po sniadaniowej kaszce wode do popicia w zwyklej szklance a on złapał ją sam i napil sie jak duzy chlopczykojj rosna te dzieci i coraz madrzejsze sa ajjajaj
musze mu plastikowy kubeczek kupic ,bo widze ze swietnie sobie radzi ze szklanka to niech cwiczy miesnie szczeki pijac na rozne sposoby
Yasmin, Anastazjaaa, WróżkaZielona lubią tę wiadomość
-
Gratki Młoda Damo
u nas też kubeczek tylko idzie w ruch. Żaden juz niekapek nie działa... tylko zwykły kubeczek plastikowy. Butelki używamy raz w nocy do podania odciągniętego mleczka. Choć nie ukrywam... trochę to uciążliwe, bo jakby nie było jednak nadzór nad piciem wciąż musi być.
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Hai!
Lara, Wrozko, Konwi, Malenq dziekujemy za sliczne karteczki:)fajna pamiatka dla dzieciakow acz nie wiem ile karteczki wytrzymaja bo Leo uwielbia je jesc;)
Lara pierwszy syn Przemek, drugi to wiadomo;)a trzeci?typy to Damian, Marco, Olaf, Iwo, Timo jak macie jakies pomysly to chetnie chetnie;)
Mari gratuluje Niny:)
Dzisiaj zostalam ciocia:)mala Nadia urodzila sie o 1 30:)2950g 54cm moja chrzesnica:)
Yas wracasz do pracy z kim Kinga zostaje?
Ten 1 try mnie wykonczy ciagly kwasny smak w ustach, ciagle mdlosci, zmeczenie ach moze chociaz 2 try bedzie lepszy:/LaRa, WróżkaZielona, Krokodylica, konwalianka, Anastazjaaa, MANIEK, Misi@ lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
No to super Zgredziu trzymaj się. Kiedyś śmiałam się z tego, ze niby moment kiedy poczujesz pierwsze ruchy to połowa drogi. Dziś jak sobie policzę to się u nas zgadza... Pamiętasz kiedy maluszek się poruszył?
Lili, jak Twoje samopoczucie? Z imionami dla chłopca miałam ogromny problem. Nasz karteczka też do Was doleci, cierpliwości. Moja Kinga zostaje ze swoją babcią - moją mamą. Mój mąż pracuje w systemie 12h więc też co parę dni ma dzień wolnego. Jakoś to musimy ogarnąć. Najgorzej ułożyć to z rehabilitacją. ie ma co, trzeba zrobić prawo jazdy. Od marca planuje rozpocząć studia (jeżeli otworzą mój kierunek). Trochę dużo zaplanowałam na ten rok
Trzymam kciuki, żeby 2 trym się wyciszył niecoKrokodylica, konwalianka, Misi@ lubią tę wiadomość
-
Lili, cieszę sie ze kartka doszła
mój typ już znasz: Olaf, o ile będzie syn
z dziewczynka sama mam problem Hihi bo wiadomo: cała ciąże była Nina a została Anna
Sonia mi sie podoba
Mam nadzieje, ze 2 trym będzie dla Ciebie łaskawszy
Dopiero uśpiłam Anulke i sama idę spać
Dobranoc -
Yas super ze z mama:)u nas babci brakuje i to bardzo:/
powoli dochodze do siebie, przeraze mnie troche opieka nad 2 maluchow z tak mala roznica:/maz mowi ze jakos damy rade a za 3 lata bedzie z gorki oby oby;)
Trzymam kciuki za studia i prawo jazdy;)jak ty do tej poryfunkcjonowalas bez prawka?omg
Kroko czuje ze to synek podobnir mialam w 1 i 2 ciazy;)nie umiem tego opisac poprostu przeczucie;)
Zmykam do wyrka bye byeYasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
hola hola! hop hop!
co to za spanie?
ja wlasnie walcze z pierwsza drzemka Franka. Na razie 1:0 dla niegowczorajsza wizyta u gina nie powiedziala mi specjalnie nic nowego. faktycznie jakas malutka nadzerka jest. Babka przepisala mi Albothyl i dala jakas darmowke na odbudowanie flory po tym Albothylu. Cytologii nie zrobila, bo stan zapalny by wyszedl, wiec bez sensu. No i pytalam jak w takim razie ze staraniami. Niby powinno sie wyleczyc ta nadzerke, ale zaczne ja leczyc po dniach plodnych
nic mnie generalnie nie boli, a szkoda stracic teraz te dni plodne, ktore mi sie zaczely. No zobaczymy. Kuracja tym lekiem trwa 6 dni, wiec do nastepnego okresu (albo i nie) zdaze ze wszystkim
Yasmin- ja docenilam to, ze w koncu zaczelam jezdzic autem wczoraj, kiedy akurat auto u mechanika i musialam autobusami sie wozicmasakra. Najgorsi Ci ludzie. Obok mnie jakis menel usiadl. No myslalam, ze sczezne
I te przesiadki... ehh. dobrze jednak jezdzic swoim. Zycze Ci, zeby szybko z tym poszlo
Lili- maz dobrze prawi! polac mu!czas tak szybko leci, co zreszta wiesz sama, ze ani sie obejrzysz, a beda dwa dzieciaczki w podobnym wieku i beda sie razem bawic
super! wspolczuje tylko tego lipnego pierwszego trymestru
jak dajesz rade z Leo?
Co do chodzenia za raczki, to ja uwazam podobnie jak Lara. Moj Franek od jakiegos tygodnia podchodzi do mnie i chce, zeby go prowadzac. stoi juz pewnie przy meblach i przy nich chodzi, wiec uwazam, ze kregoslup juz jest sporo wzmocniony. A jak go prowadze za raczki to leci jak szalony. Boje sie, co bedzie pozniej
Za to picie z kubeczka ok, z butelki baaardzo rzadko chce, ale generalnie zrobi trzy lyki i koniec. no niepijek po matce bedzie jak nic!
ok, lece do Malego bo marudzi w lozeczku.
milego!
-
Dzień dobry
U mnie picie z kubeczka, i tylko z kubeczka, który kupiłam w zestawie z miseczka, talerzykiem i sztućcami, żaden inny niekapek czy kapek, i tylko melisa z pomarańcza. Próbowałam soczków i innych ale nie, najlepsza meliska
Sto lat dla miesięczniakow, dzisiejszej Sofii, i spóźnione dla Madzi Blondikowej
U nas już po pierwszej drzemce, ale jak sie wstaje o 6:00 to wiadomo hehe
Życzę na dziś pogody ducha, bo ta za oknem nie rozpieszcza ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 10:22
WróżkaZielona lubi tę wiadomość