X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA a o ktorej Ania spac poszla?

MANIEK ciesz sie ze ci dziekco tak dlugo spi. Ja tez w 4 sicianach (jak kazda) ale D wstaje o 5tej :/. Mi sie juz troche polepszylo bo jak sie maly budzi to nie probuje go usypiac tylko daje cyca chociaz tak nie powinnam ale ja nie mam nerwow na pol godziny placzu o 5tej rano w zimnie i ciemnosci.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usnęła przed 21.
    Kilka razy sie budziła ale dostała pic i spała dalej. I tak do 7:30...

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola hola mój chorusek spał do po 8
    Dostał wszystkie leki, poza gpraczkowym, bo dziś nie ma.
    Teraz w dobrym humorze kręci się po pokoju, a to przy stole a to przy kanapie..
    A ja oglądam ddtvn
    Powiem Wam, że współczuje matkom, które są cały czas w domu. Co chwilą coś w domu jest do zrobienia, oczywiście te co pracują też to robią, ale jak siedze w domu co chwila rzuca minsie coś w oczy coś sprzątania, stale podnosze, jeszcze patrzę na małą lub się z nią bawie ..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki!

witam nowe kolezanki! powiedzcie cos o sobie :)

u nas nocka do duuupy. najgorsze, ze nie znam przyczyny. zeby raczej nie, bo to nie taki placz byl. katar... no delikatny ma, ale wlaczanie w nocy odkurzacza jednak go bardziej rozbudzilo niz cokolwiek pomoglo. nie placze z bolu. budzi sie ot tak, jakby juz bylo rano. o o 1, 2, 4... a pozniej przy usypianiu gdzie zazwyczaj mleko jako ostatnia deska ratunku pomagalo, widze, ze zachowuje sie jakby chcial juz wstawac. ehh, co troche cos. a przez pare dni jakies 3 tyg. temu spal cala nocke, az do 5-6. nosz... dobrze, ze dzisiaj dzien bez pracy, bo zywy trup jestem.
    aaa i mam nieciekawe przeczucia co do tych naszych staran :/ po kazdym sekszeniu mam jakies dziwne plamienie. takie lekko zielonkawe. i obawiam sie, ze jakas nadzerka mi sie zrobila, stad to plamienie. dlatego ide dzisiaj do mojej ginekolog, niech luknie na to. a jesli nadzerka, to ze staran nici chyba :( wkurzona jestem , bo to tez oznacza powrot do pracy "na pelen etat", a po macierzynskim zarobki beda lichutkie :(

43xntqm.png

q0eplew.png

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari- super, ze juz w domciu! i nie moge sie przyzwyczaic, ze Twoja Klusia to teraz Ninka :D ale imie sliczne ;)

Zgredka- no wiem o czym mowisz z tym sprzataniem. cholery mozna dostac, a efektow nie widac! dobijaja mnie brudne okna, ktorych nie mam kiedy ruszyc, podloga co chwile do mycia, a mi juz rece od tego odpadaja. i tak podziwiam te, ktore jeszcze prasuja ubrania. dla mnie zrobienie prania, rozwieszenie i poskladanie to juz duzo. dlatego nie prasuje :D

Ari- trzymam kciuki za bezproblemowe szczepienie.

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam lubię być w domu :)
    Fakt,ze co chwile coś robię, ale cóż ..... Dziecko zaczyna coraz więcej dreptać, wstaje gdzie popadnie, wiec i porządek i czystość muszę zachować. A ze u mnie odkurzanie zaczyna sie już po 7 rano i mycie podłóg to tylko dlatego, ze Ania chce siedzieć na podłodze. A tu włosy psa, jakieś farfocle inne, a ona co chwilkę wkłada palce do buzi

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzatanie chalupy to syzyfowa praca...taka bez sensu....
    Ale trzeba bo inaczej jest jak w cyganskim wozie.
    ja podlogi w kuchni od tygodnia nie umylam choc codziennie sie za to zabieram...blee klei sie wszystko. ALe dzisiaj to juz trzeba bo jutro dziadki przychodza wnuka wieczorem pilnowac :P.
    Ja pranie cale szczescie nie musze rozwieszac bo mam suszarke. A prasuje cos raz moze dwa razy w roku :P

Wczoraj kupilam sobie ksiazke po niemiecku zeby szlifowac jezyk coby sie mnie dziecko w szkole potem nie wstydzilo. Chcialam uczyc sie dalej hiszpanskiego ale jednak niemiecki ma priorytet teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:15

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie ściąga z suszarki świeżo powieszone pranie

Ooo zmierza do fotela bujanego, jak na nią się bujnie to się nauczy.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas drzemka :)
    Ja przeleciałem podłogi jeszcze raz (był komińiarz i wlazł w butach) i chyba tez sie Kimne :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka- zazdro fotela bujanego!! zawsze marzylam zeby miec, ale w koncu sie nie udalo :/

Lara- osz Ty kobito pracujaca! szacunek wielki ;) ja jak Maly spi nic nie robie, bo boje sie, ze go obudze. a poza tym len jestem smierdzacy i ogarniam chate delikatnie. wielkie porzadki od swieta do swieta :D

Nenek- jak tam sie trzymasz matko roczniaka? co tam Diego ostatnio zmalował? ;)

a odnosnie malowania. chyba kupie Frankowi kredki i bedziemy powoli uczyc sie rysowac. wczoraj dalam mu olowek i tak byl zainteresowany, ze szok! i o dziwo go nie zjadl :D

Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotel bujany ma ponad 30lat po babcię, pamiętam ja kazalam jej siadać mocno, żeby skóra wystawała przez plecienie z tyłu i klulam ją szpilka do włosów;) takie dziecko było że mnie
    Fotel nie przeżył jednak mojego upojenia, kiedy wskoczyłam na niego i zlamalam jedną płozę..ale nadal jest do używania..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My dzisiaj mieliśmy ostatnią wizytę u naszej prowadzącej. Wszystko gra i buczy. Mały głowką w dół ale nie w kanale w tej chwili waży 2600, prognozowana waga przy porodzie ok 3200. Pozostaje czekać do 10 marca :)

Nenaaa, zgredka, Anastazjaaa, Krokodylica, Blondik, Misi@ lubią tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł,

Tak, robota w domu jest nie do przerobienia...ciągle coś i końca nie widać ;)

Wrózia, Diego aktualnie przechodzi bunt dwulatka :P Co za łobuz, luuudzie. Noce nadal wujowe. Teraz na tapecie jest słowo "będę". Dobry jest, coraz więcej tych słówek ;)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izo, ale numer, już bardzo za chwilę rodzisz, zdajesz sobie z tego sprawę? :D Dobrze, że Młodzik ok ;)

Izoleccc lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po drzemce aktualnie nocnik i słyszę ze 2-jka idzie :)

Nena, niedługo będziesz miała etap "ja siam" :) a potem tylko lepiej :) a po cio, co to, skąd to, itp itd

Izolecc, No to już niedługo przywitasz sie z maluszkiem :)

Zgredka, uśmiałam sie z Twojego upojenia, skoku i złamania płozy, poprostu sobie to wyobraziłam. Hahaha

Aha i miałam Cię spytać o piłowanie paznokci Lusi? Kiedy to robisz? Jak śpi? Bo u mnie jeszcze u rak mogę obciąć, ale u stop to istny cyrk, aby zrobić obcinanko....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:30

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry
    Zgredzia ceny w aptece powalają :(

Kroko jaki wózek??

moja wczoraj poszła na drzemke 16:45 i wstała z rykiem 17:10 jak byłam w sklepie mąż nosił bujała ta wyła zjadła i została wykapana o 18:30 i szlała do 20:30 po czym wstala o 22 i do 23 była masakra dobrze ze potem spała do 7 zjadła i pospała do 8:30

Izolac ja cie 10 marca to ur mojej mamy :)

Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaaa wrote:
    Izo, ale numer, już bardzo za chwilę rodzisz, zdajesz sobie z tego sprawę? :D Dobrze, że Młodzik ok ;)

Nenaa póki co to dla mnie totalna abstrakcja :)
    Jakoś mój mózg nie może tego ogarnąć, że za 3 tygodnie wykluje się mały Armagedon i wszystko pozmienia :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piłuje jak śpi, bo ostatnio nie am na to szans wyrywa się, ale u nóg jest lepiej inaczej niż u Ciebie
    Oho właśnie się budzi z drzemki, a nie... To tylko jęz, bo zasnęła że 40 min temu a to 1 drzemka
    Ja pomylam podłogi jak jeszcze nie spała, potem skoczylam z psem i do piekarni, teraz leże i zamierzam zjeść eklerka pomimo zgagi ;( i czytać książkę

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilujecie dzieciom paznokcie??? wow, ja tylko obcinam

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry

o sprzątaniu domu się nie wypowiem :) ciągle i wciąż apotem znów :)

Konwi i Lili moje kartki trochę opuźnione, ale dojdą

ja wracam do pracy w połowie marca :)

Mari gratuluję

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ