Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mariszka używałam Windi do 4 mz czasem co drugi dzień wiec często i nic jej nie jest ... Robi kupy juz sama przeważnie raz dziennie ... Wczoraj 4!!!! Windi używała tez moja bratowai dla statszaka i dla bliźniaczek i jeszcze jedna moja znajoma u dwóch córek i wszystko jest ok. Wg mnie nic złego tym nie zrobisz jesli od czasu do czadu używasz a dziecku to bardzo pomaga.Maniek
-
Ana trzymam kciuki za Was!!!
Będzie dobrze, Mały już sobie poradzi nawet jeśli postanowi wyjść teraz.
To zrozumiałe, że się denerwujesz, tulę. :*
Yasminka dobrze że działacie, bo ja jakoś ostatnio nie miałam natchnienia, a tu pewnie gdzieś teraz płodne będą.
Izolec trzymam kciuki za jutro!!!
Lara trzymam kciuki za sprzedaż mieszkania.
LaRa, Anastazjaaa lubią tę wiadomość
-
Maniek, może ma skok rozwojowy.
Mari ja też używałam często, nawet dwa razy dziennie i te wlewki.. Podobnie mówią o czopkach..
Byłam u endokrynologa, wyniki książkowe, poza Wit. D.. Mam ledwie 7, stąd mój brak siły i wieczna depresja.. Mam brać 15 tyś jednostek i za miesiąc kontrola..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:50
-
nick nieaktualnyMama z teściową na mnie wsiadły, że przez wlewki Nina nie będzie umiała zrobić sama kupy, że jelita się rozleniwią. W necie radzą masaże brzuszka, a my codziennie robimy, bąki idą a kupa niet. Że można jelita uszkodzić... Idziemy dzisiaj do pediatry, mam nadzieję, że pomoże i poradzi.
-
Mari obawiam się że mamy mają rację, takie wlewki mogą być stosowane doraźnie a nie cały czas, dobrze że idziesz do pediatry bo pewnie mała strasznie się meczy.
Dzięki wszystkim za miłe słowa. Jakoś podlamana jestem cała ta szpitalna sytuacja.
Przedchwila był u mnie ginekolog jeszcze jedno usg mi robili, aby zobaczyć jak daleko jest łożysko od blizny po poprzednim cc.
Ponoć usg tylko informacyjne dla nich aby wiedzieli gdzie naja ciąć w razie co, ale jakoś zmartwila mnie ta wizyta, jakby prognozowali mi rychly poród
A ja nie jestem jeszcze gotowa, jeszcze w pełni nie nacieszylam się ciąża i kopniakami i tym wszystkim...
-
Anusiu... życzę siły. Uspokoi się na pewno, zobaczysz
trzymam kciuki za sprzedaż mieszkania i przeprowadzki
Izodo dzieła. Ja nie spałam w szpitalu przed cc. przyszłam w nd ze skurczami o 8:00 i o 9:40 miałam Kingę. Ale też nie za wiele spałam tej nocy. W szpitalu dodatkowo ciągły ruch i porody...
o wlewkach nic nie wiem. Ani o windi. Kinga miała straszne kolki do 4,5 mca ale nie używaliśmy
Byliśmy dziś na szczepieniu. Już dostała w ramię. Strasznie panikować zaczęła ostatnio. Wczoraj nie dała sobie sobie wzroku zbadać, dziś ją potwornie bolało osłuchiwanie serducha stetoskopem. Ponoć 4 górne ząbki idą na raz więc to niby dlatego...
Krokuś po tym jednymz bólem zęba już nie dałam tknąć
taka sahara że hej! i ząb ciąż boli... ale na 4 dni przed owu liczące się 2 razy były + tej jeden raz z bóle. musi wystarczyć
Jakoś cera niczym na pupci u noworodka nie jest... choć jest 90% lepiej niż zazwyczaj po owu. Rumień też nie zniknął choć znacznie się wyciszył. Laktacja spadła jak przed @. Kłucia w podbrzuszu i w lewej pachwinie też. Więc jedna wielka niewiadoma
gratki dla Ani za chodyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 15:36
-
Yas trzymam kciuki oby fasol był
Konwalia to pakuj sie i do Neny jedz na doslonecznienie i poprawę wit D co sie bedziesz sztuczna faszerować
U nas dzis wszystko sie popsuło, jagoda wyznacza chyba nowe nawyki miała tylko dwie drzemki łącznie 1,5h a zazwyczaj dziennie spi 3h do tego maruda jak fix i głodzilla ma dzis - zjadła cała zawartość słoika 190g po 2h polowe słoiczka deseru i plaaaacz musiałam dać cyca i teraz dopiero sie bawi, chwilowo samaku mej radości.
Aa miałam zapytać : w jakim wieku wasze dzieci siedziały? ... Moja siedzi juz ale na macie samej siedzącej bym jej nie zostawiła jednak jeszcze musi mieć asekuracje ... Widziałam zdjęcie Roxi na fb i tak sie trochę zmartwiłam ze moja jakaś leniwa jest bo przecież Roxi miesiąc młodsza a tez siedziYasmin lubi tę wiadomość
Maniek
-
Hejo,
Wreszcie usiadlam, mała śpi
Ja umieram na gardło, jakbym kamiez z zyletek lykala, no i okrutny kaszel. Dobrze, że nie mam gorączki
Lara: jak się dziś czujesz?
Ana: trzymam kciuki, żebyś spokojnie doczekała porodu w terminie.
Yas: powodzenia
Maniek: a tam siedzi, moja usiadła sama razem z raczkowaniem po 9 miesiącu -
dziękuję dziewczyny
Maniuś, nie stresuj się. Kinga akurat też po 6 mcu usiadła, sama bez wspomagania. ma to wyglądać tak, że z raczków na jedno udko przeniesie ciężar ciała i podpierać się będzie rączką. Pewno przewróci się po minucie ale jak raz spróbuje to tak długo będzie ćwiczyć że siadać zacznie bez problemu. btw... taki siad (ale na udku, nie na pupie) raz na 1 raz na 2 stronę to rewelacyjne ćwiczenie to koordynacji ruchowej i prawidłowego chodzenia. Możesz jej to pokazać gdy będzie na wczoraka. Delikatnie pupkę na jedno udko i podparcie ręką. Złap ją od tyłu. Ale pamiętaj NA UDKO. To ważne bo taki skręt z pupy jest z zły. Jak usiądzie to ma się podpierać jedna ręką a drugą niech sie bawi jakąś zabawką. I zmiana na 2 stronę. Powodzenia. Aha i wszystkie ćwiczenia ZAWSZE po równo. Jeśli nie wykaże zainteresowania to zwyczajnie zostaw. Za tydzień lub 2 znów spróbujcie. Gotowość do siadania u każdego dziecka jest różna. Dobrze pamiętam że mieliście wzmożone napięcie? Chyba przez złe noszenie dziecka? Takie ćwiczenie też rozluźnia napięcie
Zgredziu zdrówkaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:25
-
Anastazja, będzie dobrze:* Wierzę, że maleństwo jeszcze posiedzi w brzuszku.
Izolecc, trzymam kciuki i czekamy na wieści
Mari, ja uzywałam windi w czasie kolek, za namową położnej srodowiskowej i pediatry. Przyznam się, że używałam ich "wielorazowo", tzn, wyparzałam po użyciu. Czasmi nawet szły w ruch dwa razy dziennie. Tylko ja ich uzywałam do "odgazowania" a nie w celu przyspieszenia kupki
Kupiłam małzowi na dzień mężczyzny pościel z batmana, cieszy się jak dziecko -
Maniek, Ania usiadła miedzy 6-7 miesiącem, ale to tez nie było właściwe (samoistne) siedzenie. Wiadomo, jak ja posadziłam to siedziała, ale ńigdy na długo.
Z czasem sama zaczęła siadać, potem raczkować a teraz już kroczki sama stawia. Dziś kilka razy po 2-3.
Zeby wychodzą, potwierdzam, dziąsła są białe z kreskami jakby przezroczyste, wiec to chyba to.
Mam nadzieje, ze noc prześpi spokojnie.
Zgredzia, czuje sie ok, zaraz sie wykąpie i małż zmieni opatrunki
Dla cIebie zdrówka, może idź jutro do lekarza? Chociaż i tak nic Ci nie da oprócz prenalenu na gardło i kaszel.
Manku, zazdroszczę przeprowadzki. Ja już sie kisze w tym mieszkaniu. I czekam aż dostaniemy kredyt i pójdziemy na swoje.
Spokojnej nocy i dobranoc -
Pije mleko z masłem, mniam
A chłopak robi mi syrop z cebuli i miodu na jutro, to będzie fuj fuj
Szukam na allegro dla małej smoka nowego z lovi bo te lubi najbardziej a gdzieś zaginęły
Wyczytalam, że już czas na kąpiel w normalnej w wannie, a i mała od dwóch dni wstaje w wanience więc mata by się przydała antyposlizgowa, jednak mamy dużą wanne i codzienną kąpiel mogłaby nas puścić zntorbami więc chyba kupimy nową wanienke mneijsza (obecna ma taką wypustek pod pachy i pomiędzy nóżkami dlatego myślimy o przesiadce)
A u Was jak -
dzień dobry
Ale Zgredziu ja nie z negowałam takiej maty. Nawet nie wiem co to za tworzywo jest. Pewno odpowiednie żeby nie było siedliskiem grzyba i bakterii po miesiacu
hehehe Krokuś, u nas to samoi jak widzi choćby na obrazku to też
A mówiłam już że 8 marca Kinga wypowiedział swoje pierwsze logiczne ZDANIE?Leciało to tak: "Kaka papa"
Czytaj: "Kaja wyszła na spacer"
Kaja to nasz pies, a poinformowała o tym zdarzeniu swojego o pół roku starszego kolegę który wpadł do nas z rodzicami wręczyć kwiaty na dzień kobiet. W ogóle cały dzień słychć tylko Kaka! Kaka Kakaaa! i Baba
Krokodylica, Izoleccc, Izoleccc lubią tę wiadomość