X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, ja domokrążca? Nieeeeeeee

Obserwuje Twoje wpisy z zaciekawieniem :) jak sobie radzisz itd
    Czasami sie zastanawiam czy dam rade z dwójka, np dziś przy upadku z wózka. Na szczęście nic sie nie stało, a byłam blisko ;( a co dopiero jak bedzie dwoje? Cholera!
    Czekam na dalsze wpisy :)

Ania juz śpi :) oby dziś. W nocy obyło sie bez pobudki na zabawę :/

Zgredko, tort bedzie 2 w 1. Tzn z dwóch tortów wzięłam to co najlepsze i taki mi zrobią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:05

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrozko, gratuluję podwojna mamusiu.
    Cudowne wieści.
    Ja mam lekkiego doła, Madzia nadal nie przekreca się z pleców na brzuch, tzn. Zrobiła to kilka razy i koniec. Wolno nam idzie ta rehabilitacja. Już mam czarne myśli :(

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: ale jaka ozdoba ?
    Blondik spokojnie, moja np usiadła dopiero jak miała 10 miesięcy a potem ruszyło i już stawia dużo kroków sama ;)

Blondik lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Wróżka gratulacje :)
    My też dzisiaj po szczepieniu, na razie zaległe wzw i gruźlica, mamy czopki ale póki co jest spoko. Chwilowo niczego nie ogarniam. Ninka z dnia na dzień jest coraz fajniejsza <3 waży już 4450g i ma 57 cm :) moja Kluseczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 21:48

Blondik, WróżkaZielona, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik skoro zrobiła to kilka razy to znaczy że umie. :)
    Jak się rozkręci to będzie przewracać się częściej. :)

Wróżka i co, drugie też miałyśmy rodzić razem i wyłamałaś się. :P

Blondik, WróżkaZielona lubią tę wiadomość

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helo helo!

ale zescie sie rozpisaly... jutro to nadrobie bo padam na ryj!

wrocilam dzis wkurzona w pracy. w ogole od poczatku jakis pech mnie sie trzymal :/ a na koniec jeszcze dostalam mniej kasy niz powinnam i poczulam sie jak jakas oszustka, bo dopomnialam sie, ze wiecej powinno byc. i wszystko to mimo, ze pracuje w gabinecie juz pare ladnych lat :( no przykro mi sie zrobilo :( i sama mam to jutro wyjasniac z szefem. no cudownie. odechciewa mi sie juz tej pracy... ehh.

a dzisiaj Franek rzadzil dla odmiany z ciocia i przyszly nam super ciuszki z hm :) jakos lubie ciuchy tad. dobre jakosciowo sa, przynajmniej te dzieciece.

Kroko- ej, ej kto tu sie wyłamał? :P dawaj serducha raz dwa to moze jeszcze nadrobisz ;) wspolczuje sytuacji ze szczepieniem i tej wizyty :( oby ten lekarz juz wiedzial co robic... i Zuzia zeby dobrze to zniosla. a jak po szczepieniu?

Blondik- spokojnie :) moj po dzien dzisiejszy np. z brzucha na plecy przewrocil sie doslownie 3 razy :D a juz smiga jak szalony. a jesli sie przewrocila to znaczy, ze umie :)

Mari- kciukam, zeby bylo dobrze po szczepieniu.

Lara- kciuki za wizyte! bedzie dobrze :*

Nie pamietam juz co mialam jeszcze pisac...

no i GDZIE JEST NIEUKOWA?

dobranocka wszystkim :*

Krokodylica lubi tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, Cha Cha, mialo byc - do lekarza idź;) ech, słownik

Nie martw sie - upadki, etc. nieuniknione. W Zeszłym tyg, Zuza spadła z kanapy na glowe. Czasami uderzy, np. w glowe Toske, bo akurat sie wspina na łóżko, na ktorym leży mała...no coz...staram sie juz nie panikować. Wszystko jest do ogarnięcia, choć zależy duzo od dziecka. Zuza to "żywe srebro", Todia jest spokojniejsza. Staram sie, w miarę mozliwosci, minimalizować ryzyko i po prostu odliczam dni, az Tocha zacznie kumac;)

Wróżko, teraz w perspektywie masz zawsze możliwość zwolnienia, wiec sie nie stresuj. Btw, ja tez lubie ciuszki z hm, moje dziewczyny maja właściwie tylko z tego sklepu. W zarze sa słabe jakościowo, a w pozostałych sklepach dla dzieci, mnie sie nie podobają. W ostatnim czasie siedziałam na stronie i tylko kupowałam, a jak zebrałam to do kupy, to mało zawału nie dostałam, ile wydałam na ciuszki dla nich, ale co tam, warto. Ciuszki rzeczywiście dobre jakościowo, choć dla dorosłych, moim zdaniem maja shit - głownie.

Blondik, dziewczyny maja racje, skoro cos robiła, t9 umie - czasem dzieci cos potrafią, potem jakby zapominają, a potem potrafią więcej, wiec nie martw sie na zapas.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, No!!!!! Padnę, nie wiem co sie Ańi poprzestawiało, obudziła sie do zabawy, cholercia :/
    I leżenie spokojne w ciemności było na nic, przy lampce nocnej tez nie, a teraz rzuca sie po łożku i sie śmieje o.O
    Co to sie porobiło?

Summerka, dzięki, lekarza odpuszczam, bo juz sie czuje bardzo dobrze. Gardło odpuściło. Małż nafaszerował mnie vicks'em i przeszło.
    Za to moja mamę rozłożyło :/
    A musi zostać z maluchem dziś jak pojadę na zabieg :/
    Doopa, doopa, doopa

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupuje glownie uzywane albo dostajemy.od mojej mamy, bo kolo.pracy ma fabryke, gdzie czasem bierze z bledami.
    Na urodziny tez cos powinna dostac na zas na rozmiar 80..
    Ja juz w tramie na miejscu dla inwalidow, mala wczesniej wstala to i dobrze. Pewnie wyjde wczesniej, o ile moj sekretarz nie zarzuci mnie robota. O, koleszka mnie okopuje..

A moja to sie przewraca, ja reaguje dopiero jak wyje juz prawdziwie, jak sa do tego podstawy, a tak to spokojnym tonem mowie jej "przeciez nic sie nie stalo, nie uderzylas sie" wydaje mi sie, ze przez to po upadku wstaje i idzie dalej.

W ogole na urodzinach znajomi mowili, ze bardzo jest grzeczna i byli zdziwieni, ze tak sama sie bawi. Ona lubi czasem sama sobie usiasc i ksiazeczke np czytac..

Milego dnia wszystkim :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie właśnie przypomniało, ze dziś wynik histo-pato do odcźytania. No i juz wogole mam stracha :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra - wypocilam posta z komórki i skasowałam, a wiec jeszcze raz:

Zgredko - jak ten czas leci - patrzę na suwaczek, a to juz 27 tydz;) wow

Lara, teraz taki okres przeziębieniowy;( boisz sie, ze mama nid bedzie w stanie sie zając mała czy, ze ja zarazi? EDIT: trzymam kciuki za wyniki, daj znać!

Co do dwójki małych dzieci, to uświadomiłam sobie, ze najważniejsze, zeby przetrwać i nie zwariować, to nastawienie. Trzeba sie nastawić, ze bedzie hardcore i juz, ale, ze da sie rade. My, jak staraliśmy sie o Tosię, tak wlasnie założyliśmy, ze bedzie ciezko, ale damy rade. Zuza to było high need baby i tak sie nadstawialiśmy na Toske. A tymczasem okazało sie, ze ona jest low need baby (jest cos takiego?;)). I chociaz czasem bywają spięcia, trudne momenty, to mój mauz powtarza mi jak mantrę "kotku, tylko ten rok i bedzie łatwiej", no i dalej pchany ten wozek, ale wg mnie trzeba sie nastawić na walkę i przetrwanie i da sie rade. My zrezygnowaliśmy z wielu rzeczy tymczasowo, maz wraca wcześniej z pracy, zeby mi pomagać inpchamyvten wozek;)

Btw, miłego dnia, musze isc dziś na spacer, bo wczoraj fostakam opr, ze nie wychodzę z dziećmi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 09:15

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Konwi, jak zdrowko?

Psotka, super ze wyjazd udany. Brawa dla malego za przespane nocki :) my walczymy ;)

Kroko, biedna mala :(

Lara, wyniki beda ok :) ja usunelam chyba z 10 znamion i co roku sie badam i prawie za kazdym razem musze cos wyciac :( maz to samo. Z doswiadczenia wiem,z e jak cos jest nie teges, to dzwonia. Takze glowa do gory

Co do 2 dzieci i wiecej ;) to nastawienie odpowiednie plus obnizenie oczekiwan hehehe my tu w sumie sami musimy dac sobie rade i najwieksza zmaina po pojawieniu sie Hanki, to balagan w domu ;) nie jakis tragiczny,a le jak dla mnie to masakra ;) i mase jedzenia niestety wyrzucamy. Bo cos kupie na zaplanowany obiad, a potem cos wypadnie i nei am czasu na gotowanie, kupijemy cos z restauracji na wynos a to w lodowce sie psuje :/

Padam. Wypilam juz 2 mocne kawy i sie nad trzecia zastanawiam.
    Czekam na wyniki badan czy znowu wit.b12 nie jest za nisko. Sprawdzamy tez tarczyce, bo schudnac nie moge :( cycek mnei jeszcze boli. W maju bede miala coroczna kontorle piersi w szpitalu, ale lekarka chce to przyspieszyc. Boje sie, ze koze znow jakis zator, bo to ta sama piers, w ktorej ropien mialam w zeszlym roku

Hanka od 2 dni bez cyca w ciagu dnia. Najgorzej jest gdy spac jej sie chce ;) no i w nocy nadrabiamy. Dzis probowalam ja smoczkiem oszukac ;)

Milego dnia

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Dzisiaj Domi obudzil sie o 4tej....Normalnie chyba musze do busa wrocic spac bo tam spal do rana....albo wsadze go w domu w ten namiocik.

Powiedzcie mi: Czy wasze dzieci jedza z talerzyka czy nie i na przyklad dajeci im kawalki prosto na ich stoliczek?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka Hanka od sameg poczatku je z takerzyka....w pewnym momncie, gdy nie jest bardzo glodna, wyrzuca wszystko na podloge. Kupilismy teraz taki talerzyk co sie przysysa do powierzchni i fakt duzo trudniej go oderwac i wywalic. Wczesniej jadla mniejsze kawalii, teraz je normalne, jak my. Ale ale zeby nie bylo tak kolorowo. Leon w jej wieku jadl sam juz kazdy posilek i swietnie sobie radzil. Hanka je sama np. parwke...widelcem kub rekoma ;) za to obiad najpierw podaje jej jej obiados - jak ja ja karmie to oczekuje zmiksowanego posilku :/ a pozniej, gd my jemy obiad to dostaje kawalki na talerz, tego co my zjadamy i sama je ;) owoce tez sama...chyba ze smoothie, to pomagamy ;)

U nas w koncu slonce. Zimno, bo tylko 8 st., ale w koncu nie leje

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham Lila pełza po całym domu hehe trzeba sie w bramke zaopatrzyc

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Summerka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, racja - obniżenie wymagań. Ja wcześniej przy samej Zuzi codziennie szorowalam podłogi, etc., teraz nie ma na to szans. My tez zdani tylko na siebie, bo rodzice daleko- w weekendu czasem jeździmy.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktos pytal wczesniej o fotki, chyba BLONDIK :)

fa00fd5760f9ce58med.jpg

f61d278e4fd4b3bcmed.jpg

bbd883a9b3c1e158med.jpg

b46abb4629c49548med.jpg

277247b0d1a712damed.jpg

beszka, marissith, Blondik, Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce drugie :) najlepiej takie jak Ninka, normalnie złote dziecko (tfu tfu) płacze tylko jak jest głodna, ma mokro albo brzuszek boli -coraz rzadziej na szczęście, chociaż każda kupa to święto w domu, mój mąż nawet zdjęcia robi... no i mamy kalendarz kupowy, zapisujemy kiedy była i czy ze wspomaganiem czy bez ;) zaraz lecimy na spacer. Dzisiaj wychodzę na rower, zobaczymy czy mi tyłek nie odpadnie ;)
    Pozdrawiamy Ciotki!

• LaRa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie i tu jako "frankie" ;(
    Foty na fb :/ od razu sie tłumacze ze nie potrafię sobie strzelać samojebek, wiec rozwichrzone włosy to nie naturalny mój stan....

Wyniki histo-pato - OK :)
    Kontrola za tydzień.
    A smród wypalania czuje do teraz :(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja!

My juz w domku:)pobyt w Polsce udany acz nasam koniec poklocilam sie z tata:(klotnia straszna:(a zaczelo sie od tego ze nalozylam kasze widelcem natalerz a nie lyzka:(moj tata to straszny pedanti choleryk:/nie pogodzilismy sie nawet sie z nim nie pozegnalam:(uwazam ze wina nie byla po mojej stronie:/

Wrozko gratuluje!!!

To kto kolejny;)?

Lara powodzenia!wszystko bedzie dobrze:)

Kotka jak ja ci tych podrozy zazdrozcze:)pieke fotki!

Summi jak radzisz sobie na spacerach?jaki masz wozek?podwojny?coraz bardzie ogarnia mnie panika ak ja to wszystko ogarne:/

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ