X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie je z talerzyka, przyznaje z mojego lenistwa zeby sie nie ubabrala

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Lara dobrze ze juz po :) zagoi sie i bedziesz jak modelka :)
    Kroko biedna Zuzia :( oby lekarz tym razem był fajny.
    Tez rozkminiam jak dam rade z 2 dzieci tym bardziej ze maz duuuzo pracuje rodzice daleko wiec sama bede w sumie ...

Dzis byłam w żłobku pogadać i zobaczyć ... No i nie wiem :( pani miła kontaktowa bez dystansu. Dzieci akurat na spacer szykowały to widziałam każde dogladniete wiec niby ok ale budynek trochę mi sie mało spodobał ( i małżowi tez) taki jakiś ciemny jak w piwnicy :( nie wiem w ogóle na co zwracać uwagę , możecie cos podpowiedzieć ?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA a jak u ciebei z jedzeniem z talerzyka?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka Leos je z talerzyka, ale zazwyczaj wszystko wysypyje na krzeselko albo ziemie, roznie je jak mu sie chce ;-)

A mam pytanie do kobietek ze śląska, ma ktoras kontakt do endokrynologa w Gliwicach najbardziej,ewentualnie bliskie okolice, albo ginekologa -endokrynologa, takiego zeby przyjal jak najszybciej, siostra poszukuje a mieszka tam od niedawna i nie ogarnia, ktos cos? Jest w poczatkowej ciazy a tsh 3, musi isc po tabsy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 13:37

Blondik lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja ma na talerzu ale ja ją narazie karmię :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

Krokuś... kurde, Wykrakałam z tą błonką?

Lara, super że już po.

Hej Kotko, witaj po urlopie :)

Kinga je z talerza i z miski. Sama widelczykiem plastikowym np pierogi lub kaszke łyżeczką. Mało rozrzuca. Praktycznie spada jej tylko przez nieumiejętność.

Maniuś u mnie podobnie. Mąż co prawda na miejscu pracuje, ale calusieńki dzień. Nie widzi Kingi czasem po 3-4 dni wcale. Też się tego boję, ale pocieszam się żę ze 2 lub 3 lata bezie mi ciężko a później dzieci zajmą się sobą :)

Summi dzięki za słowa otuchy :)

Ja mam zagwozdkę teraz... Jakaś infekcja dróg moczowych ale wyniki z moczu powtórzone i pierwsze idealne :/ teraz będę szukać przyczyny... Bakterie by sie wyleczyło a tak wygląda to na grubszą sprawę.

Wczoraj byłam u mamy i ona poprosiła mnie o radę w sprawie paru par spodni których chce się pozbyć. Powyciągała je zostawiając szafkę otwartą i mierzy. Debatujemy w przedpokoju aż tu nagle Kinga przychodzi z szerokim uśmiechem obwieszona 3 bluzkami na obu ramionach po jednej i jedna na szyi :)

Dziś przyszedł jej fotelik Kiddy. Mamy 2 tyg na wypróbowanie. Jak nie spodoba nam się to firma przyśle na ich koszt kuriera po zwrot. Okazało się że M zamówił przez nieuwagę bez isofixa więc zwrot będzie na 100% ale dla testów zobaczymy. Kindze 20 min przejażdżka się bardzo podobała :) Ktoś pytał o to gzie położyć rączki... Kinga miała bębenek z tek wkładki, potem miała ręce jak na fotelu na podłokietnikach po bokach a potem wyciągała i wkładała pod ten mostek na kolana. Wyglądało na to że siedzi wygodnie. No i ma swobodę ruchów. Obaczymy dalej.

Krokodylica lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    LARA a jak u ciebei z jedzeniem z talerzyka?

Sama ja karmie, ręcznie. Z talerzyka, bądź miseczki.

Jak na razie sama jadła tylko chrupki kukurydziane i kabanoska drobiowego. That's all.

Może ja ograniczam, ale mysle ze nadejdzie taki czas ze sama bedzie chciała "siama" :)

Justta, te 3 to jeszcze nie wysoko, ale warto sie skonsultować.
    Ja mam lekarkę w Chorzowie. W Gliwicach nie znam. No i to jest tylko endo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 17:14

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YAS a od kiedy je z talerzyka sama?

Pytam was bo nas troche tesciowie wkurzaja. Oni by chyba chcieli zeby Domi juz sam nozem i widelcem jadl z talerza i niczego nie rozrzucal :/. Krzywia sie jak dajemy mu kawalki jedzenia na jego blat. Brat mojego meza ma dwoch synkow i trzymaja ich bardzo krotko, terror prawie, az nawet tesciowie mowi ze nie moga na to patrzec. Z tego powodu moj maz jest taki wyluzowany, wlasnie na przekor bratu. Ja tam poprostu uwazam ze na talerz jest jeszcze za wczesnie bo Domi go bierze i wszystko wywala.

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko nie pamiętam dokładnie, ale sporo przed roczkiem. Na początku musiałam jej łyżeczkę z kaszką podtrzymywać. Teraz czasem też (kaszkę z łyżeczki). Kinga bardzo lubi jeść widelczykiem, dobrze sie przy tym bawi. Ale musze jej oczywiście jedzonko pokroić na kawałki. Myślę, ze nie ma się co spieszyć. Pokazałam jej kiedyś jak to zrobić gdy marudziła przy jedzeniu i tak jak przypuszczałam zrobi sobie z tego zabawę. Bije sobie brawo jak włoży do buzi :D
    A zaczęlsiy od wspólnych posiłków przy dużym stole rączkami. Tzn Kinga rączkami :D Mozesz mu zaproponować łyżeczkę, zobaczysz jak zareaguje. Ale dzieci w tym wieku są karmione raczej. Nie przejmuj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 17:01

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: co do żłobka, czy teren zamknięty, jakie są możliwości wejścia, u mnie np na liście spisano z dowodami kto może odebrać, jak nie kojarzą to w listę lukaja
    Czy ogródek i jaki
    Jak z jedzeniem czy sami nosimy czy catering i jaki czy piszą jakie menu na tydzień
    Jakie zabawy
    Jaki pokój, czy jakieś zabezpieczenia np ja są okna balkony itd

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej misie
    Wróżka - gratulacje kochana :-*
    Blondik - nic się nie martw kochana moja dopiero teraz zaczęła się kulac i robi to tylko u teściów na dywanie ;)pelzac nie chce wcale i przestała próbować siadać widocznie uznała że robi przerwę bo przecież babcia i tak trzyma na kolanach i Zuza wszystko widzi więc po co :-P ale nie przejmuję się. Wszystko w swoim tempie :)

WróżkaZielona, Blondik lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przejmujcie się wcale, moja też powoli się rozwijała dopiero koło 9-10 miesiąca ruszyło, niektóre dzieciaki są po prostu spokojne ;)
    Cieszmy się

Kotka: ja tam swoją karmię dziś dostała do jedzenia na stole i lapkami jadła, ale tylko po to, żeby nie sięgała ojcu do talerza, bo mu wyrwać chciała..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kaszki, owoce miksowania i zupy na podaje, II śniadanie i II danie, je sam widelcem lub łyżeczka z moją pomocą czasem, ale nie ma co wariowac, dla dzieci to ma być zabawa nie terror.

Zgredko, świetnie Łucja sobie radzi

Był u nas lekarz.. Mam takie nerwy.. Okazuje się, że mały ma za mała dawkę antybiotyku :( uszy nadal czerwone :( gardło też.. A po 4 dniach już powinno być blade.. Trochę mnie to zdołało

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Psotka Leos je z talerzyka, ale zazwyczaj wszystko wysypyje na krzeselko albo ziemie, roznie je jak mu sie chce ;-)

A mam pytanie do kobietek ze śląska, ma ktoras kontakt do endokrynologa w Gliwicach najbardziej,ewentualnie bliskie okolice, albo ginekologa -endokrynologa, takiego zeby przyjal jak najszybciej, siostra poszukuje a mieszka tam od niedawna i nie ogarnia, ktos cos? Jest w poczatkowej ciazy a tsh 3, musi isc po tabsy
    Dariusz mercik przyjmuje w Rudzie Śląskiej(tuż przy zjeździe z a4 )ul.polna 2. We wtorki i środy od 15 do oporu, przyjmuje każda która przyjdzie. Wizyta z usg 80zl.endo -gin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 21:15

justta lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Dariusz mercik przyjmuje w Rudzie Śląskiej(tuż przy zjeździe z a4 )ul.polna 2. We wtorki i środy od 15 do oporu, przyjmuje każda która przyjdzie. Wizyta z usg 80zl.endo -gin

Muszę zapamietać, na przyszłość.

Ania śpi, ja juz tez leżę i prwńie zaraz usnę.
    Jutro ściągam plastry i boje sie tego widoku :/

Konwi, cholera ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 21:20

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojciec usypia D bo przez caly wyjazd ja go do lozka kladlam i juz nie mam sily. On twierdzi, ze u niego to trwa dluzej i maly sie tylko rozbudza ale musi si enauczyc bo mnie to psychicznie wykancza - maly sie wygina, placze, bije rekami bo i oczywiscie jak go sie odklada to placze itd (nie zawsz etak jest ale czesto).

Tak mi sie przypomnialo, ciekawostka :). Domi w aucie uspokaja sie tylko i wylacznie przy jednej piosence a mianowicie przy Put on your sunday clothes z musicalu Hello Dolly :D
    https://www.youtube.com/watch?v=fdAZtMhLFjQ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 21:29

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawej muzy słuchasz, psotka heh

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko dzięki za wskazówki.
    Konwalio tulę, i zdrowia zycze.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cholera jeszcze nie śpi, gorzej, że jej ojciec śpi, a ja jej usypiać nie umiem. ;(

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Moja cholera jeszcze nie śpi, gorzej, że jej ojciec śpi, a ja jej usypiać nie umiem. ;(
    Obudź chłopa :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1727 1728 1729 1730 1731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ