Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bylam na wizycie . Widzialam bijace serducho ,jaka ulga. Nie wiemy z czego to plamienie ,bo nic niepokojacego nie widac ani na usg ani na fotelu. Dostalam w razie w duphaston do brania 2x1 I nakaz oszczedzania sie obserwacji . Szkoda ze nie spytalam o wymiary dzidka ale serducho mnie interesowalo najbardziej. Widzialam za to paluchy tylko nie wiem czy rak czy nog ale takie wyrazne hehehe. Czuje sie psychicznie ciut lepiej ale dalej mam stracha. Musze sie oszczedzac.
Dziwi mnie tylko jedna rzecz.Miałam usg dopochwowe w pozycji na pieska .Czułam się dziwnie jak diabli nie wiem czy chciał se tyłek pooglądać wypięty czy tak też się robi to badanie,bo do tej pory miałam robione to normalnie na leżąco .
14 maja wychodze za maz dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 17:29
LaRa, Arienna, Summerka, marissith, konwalianka, PsotkaKotka, Yasmin, cati, zgredka, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
A tam.Ślub będzie bardzo skromny...kiecke mam byle jaką w domu. Nie mamy pieniędzy na takie cuda i imprezowanie. Będziemy robić grila u teściów urodzinowo weselnego i tyle
a na ślubie tylko 4 osoby my i świadkowie .Po imprezie do domu i basta. Niestety.Może kiedyś przy kościelnym wyprawimy wesele
-
Uhmmmmm, cieszę sie Młoda, ze z maluszkiem wszystko ok. Co do badania, to pierwsze słyszę aby w taki sposób badać. Ja miałam usg normalnie na leżąco.
Gratulacje wybrania daty. Skromna uroczystością sie nie przejmuj. U mnie na ślubie było łącznie z nami 8 osób, wiec wiesz.... I z perspektywy czasu niczego bym nie zmieniła
Ok laski, zbieram sie na fit, spalić te wczorajsze obżarstwo. Hehe
Wróżko, jak po rozmowie z szefem? Mam nadzieje ze ok. -
Damo dobre wiadomosci!ale z tym badaniem to masakra=
zapytalas dlaczego w takiej pozycji?jakie bylo uzasadnienie?
Lara tort piekny az mi slinka pociekla bom teraz bardzo lakoma na ciacha;)a rodzina sie nie przejmuj!Ania jest jeszcze mala i miala prawo sie bac;)
Ps.lara ty mialas problemy z wiazadlami w ciazy?jak to wygladalo?u mnie od wczoraj ostry bol okoloce jajnikow dol brzucha takie ciagniecie rwanie boli strasznie przy ruchu kichnieciu czy kaszlnieciu w pozycji lezacej raczej spokoj:/
Wrzoko jak rozmowa?
Zgredka jak sobie dziadek poradzil z Lucja?
U nas pogoda do d...rano byl snieg a teraz leje jak z cebra:((nie wiem czy poprawnie napisalam;))
*******Gang18+*******B -
Lilka nie pytałam,bo byłam w szoku hehe ale coś czuje,że chciał sobie pooglądać.Chyba do niego już nie zawitam.Se pomyślał młoda małolata to niech się wypnie na zawołanie ;/
-
Damo a na leżąco podkładałeś piąstki pod tyłek przy badaniu? Bo ja tak, i moze ten lekarz wolał taka pozycje ( gdybam) a jaki nosisz rozmiar? Moze ja znajdę jakaś kiecke której juz nie nosze ( juz w myślach wiem jaka:) to Ci moge wysłać a jak nie chcesz to umówmy sie ze Ci wypożyczę i po ślubie mi odeślesz co Ty na to? Mam sukienkę rozm 38 taka bladoróżowa odcinana pod biustem czarna tasiemka przed kolano bez ramiączek
Wróżko jak rozmowa z szefem?
Kroko jak Zuzia i jej pipunia?
Edit
Co do sukni ślubnej to szkoda ze wcześniej nie mówiłaś bo ja swoją miesiąc temu przy przeprowadzce wywaliłam bo mi ciagle sie po szafie szwendala i nie miałam komu oddaća piękna była buuu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 20:05
Maniek
-
On najpierw pokazal mi dzidzie na usg normalnie przez brzuch ale ja dopytywalam o serduszko a on powiedzial ze lepiej bedzie widac na dopochowowym I od razu kazal mi sie tylkiem wypiac. Chyba wiecej go nie odwiedze xd hehe
Maniu a co do kiecki dziekuje za propozycje to bardzo mile ale spokojnie kiecke mam elegancka 2 lata temu kupiona ale jest ladna fajna na ta okazje I jeszcze pasuje o dziwo hehe takze ja kiece mam -
nick nieaktualny
-
Młoda damo gratuluję serduszka, cieszę się że wszystko ok. No i ustalenia daty, nie ważna ilość osób a ich jakość
Jak reszta dziewczynek dziś spędziła dzień?
Ja na myciu okien np..
Z moim mamy słabe dni ostatnio..Yasmin lubi tę wiadomość
-
Dama gratulacje udanej wizyty
) i zobaczenia serduszka !
a ginekolog to jakis dziwny ;P
My dzis robilysmy kocyk na prezent dla kolezanki
Moja przyjaciolka dzis urodzila swoja córeczkę 49 cm i 3100g szczescia !!
Chyba ja sie bardzej stresowalam od niej
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Lili83 wrote:Damo dobre wiadomosci!ale z tym badaniem to masakra=
zapytalas dlaczego w takiej pozycji?jakie bylo uzasadnienie?
Lara tort piekny az mi slinka pociekla bom teraz bardzo lakoma na ciacha;)a rodzina sie nie przejmuj!Ania jest jeszcze mala i miala prawo sie bac;)
Ps.lara ty mialas problemy z wiazadlami w ciazy?jak to wygladalo?u mnie od wczoraj ostry bol okoloce jajnikow dol brzucha takie ciagniecie rwanie boli strasznie przy ruchu kichnieciu czy kaszlnieciu w pozycji lezacej raczej spokoj:/
Wrzoko jak rozmowa?
Zgredka jak sobie dziadek poradzil z Lucja?
U nas pogoda do d...rano byl snieg a teraz leje jak z cebra:((nie wiem czy poprawnie napisalam;))
Lili u mnie w pierwszym trym tak bolało przy kichnięciu zarówno przy 1 jak i teraz, potem powinno przejść
dziadek sobie poradził, nawet 3 pieluchy zmienił (w tym z kupą) a zarzekał się, że tego nie zrobi.
moja spi od parunastu minut..
ja wracam jutro do domu, bo dziś po konferencji już mi się nie chciało..
Młoda: no i wszystko w porządku! gratulacje serducha
Cati: ale kurdupelek, przy tej wadze..
idę czytać ksiązki (dla młodzieży)
jeny pokazuje mi kalendarz, że zostało 66 dni -
Aaaaa w**** l mnie małż ... Jezu jakie te chłopy sa gupie!!!!!
Ze złości nawet na dół nie zeszłam leżę juz w łożku bo przed chwila uspilam Jagodę i trochę poczytam książkę
Damo to super. Jeszcze raz gratulacjei fakt nie ilośc sie liczy ( ja z mężem braliśmy ślub cywilny po kryjomu ... Było tylko kilkoro naszych znajomych, przyznaliśmy sie dopiero po ślubie kościelnym ( 3 lata pózniej ) tylko dlatego ze mój tato chciał wziąć urlop okolicznościowy a tu lipa bo przecież juz nie dało sie hehe )
DobranocManiek
-
Maniek - to powinna byc nasza mantra - Chlopy sa durnie !!!
zgredna no - malenstwo strasznie ,a poprzednie dziecko 4500g i 54 cm tak wiec kolosalna roznica....
korci mnie by rozpowiedziec wszystkm o ciazy a zdrugiej strony troche obaw mam ze jeszcze nie czas.. patrze sie na swoje dwie kreski i mysle ze znow sie to dziejeze znow brzuszek urosnie ibedzie kopac
ze znow sie rozrycze jak serduszko uslysze... ahhhh
JEdna rzecz boje sie o to , bo mlody ciagle mnie kopie po brzuchu oczywiscie nie robi tego swiadomie ... ale nie wiem jak sie juz mam bronic od tego.Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
no i pieknie! napisalam dlugi post i mi go wcielo!! wrr
po rozmowie ok. zaskoczona bylam, ze szef tak dobrze to przyjal. gratulacje, usciski, zyczenia zdrowia. naprawde spoko. a ja na dzialalnosci jestem, na kontrakcie, wiec zwolnic mnie w sumie nie moze, no ale tak czy siak, fakt "powaznej rozmowy" zrobil swoje. ulzylo mi bardzo. tak, ze teraz wpierniczam czekoladowe rurki z kremem! niech mnie ktos powstrzymaaa!!!
Lara- nie przejmuj sie malymi niedociagnieciami, czy zlym humorem Ani. mysle, ze goscie rozumieja, ze to maluszek i taki tlum nie wplywa na niego dobrze. a jesli mysla inaczej to kij im w oko!!
Mloda- ciesze sie, ze z malenstwem wszystko ok. gratuluje slubu! a ginekolog faktycznie mogl w tej pozycji lepiej widziec. obawiam sie, ze przez lata pracy jest juz tak zniechecony widokiem golej pupy, ze bylo mu wszystko jedno na co patrzy
Zgredka- fajnie, ze tata dal radea Ty wypoczelas choc troche?
Lili- Boszzz. to trzeba myc szafki w kuchni?ja juz nie pamietam dawno o tym fakcie. zabijcie mnie. mam taki syf w domu, ze zamykam oczy z przerazeniem jak na to patrze!
Cati- no ja tez sie zastanawiam co to bedzie jak juz brzuszek bedzie spory... jak brac na rece dziecko, jak przewijac, jak tulic do snu... no ale cos sie wymysli. przynajmniej mam taka nadzieje, ze jakos to ogarniemy
ok, lece spac, bo juz ledwo patrze na oczy. spijcie dobrze dziewuszki!
Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Ja po tym dniu to wymiękam, mam dość.
Zuzia nie cierpi jeździć samochodem, nawet bajki nie pomogły, więc droga do dr z krzykiem.
Sama wizyta ok. Tak jak pisała Ewik, dr miły i profesjonalny. Najpierw wysłał mojego męża do apteki po maść znieczulającą, zakroplił Zuzi i kazał czekać pół godziny, po czym delikatnie, wacikami, rozdzielał jej te wargi. Ja siedziałam z przodu i wszystko widziałam, pokazywał jak to ma wyglądać. (Tamta baba kazała mi siedzieć za głową Zuzi i gmerała jej patyczkiem do uszu na żywca, i jeszcze kazała mi jej ręce trzymaćNienormalna picza).
No i Zuzia nie krzyczała więc jej nie bolało po tym znieczuleniu. Potem już zaczęło się gorsze, bo smarował jej to linomagiem i musi ją to piec, bo krzyk był okropny, nie szło jej uspokoić.
Kazał mi ją kąpać codziennie, najlepiej w ciepłej wodzie i długo, z szarym mydłem lub rumiankiem, aby moczyć dupeczkę. (tamta baba kazała kąpać Zuzię max dwa razy w tygodniu).
Po kąpieli mam jej smarować linomagiem, ale po tym ją strasznie piecze, bo wieczorem znów był okropny wrzask.
Jeśli znów zacznie się sklejać mam smarować maścią z hormonami.
No i tak, przez dwa, trzy dni kazał jej dawać syropek przeciwbólowy, bo powiedział, że będzie boleć póki się nie zagoi. Więc po kolacji chciałam dać jej syropek przeciwbólowy, wzięła tylko odrobinkę, i zaczęła rzygać, chlustało na odległość, zarzygała pół pokoju, i chyba wyrzygała całe jedzenie.
Po kąpieli dałam jej flachę mleka, żeby nie była głodna w nocy, i viburcol przeciwbólowo. Śpi na razie ładnie.