WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem, musze wziac zaswiadczenie ze zlobka.
    Moja tez w kapieli ma myte ja wkladam ona sekubde wytrzymuje czasem da poszorpwac, ale krotko bo zaraz przeczaco kiwa glowa
    Moja stale mowi toto i pokazujr palcem, trzeba jej wtedy tlumaczyc (chyba) co to tam jest.

Beszko: moj karmil butla a ja z tylu sie zasadzalam i ciach kropla, wiec u Was karm a maz od tylu ciach (ale nie ciebie) :p

Ja juz rozyczke malam, eee jak jest takie male zagrozenie, to sie nie waham

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem, ale nie mam czasu bo mamę mam i ciągle coś robię, a to okna a to ogród,szycie, pranie wszystkiego, prasowanie itd.. Nazbierało się tego..

Ospe ja przechodziłam w ciąży, tymek miał w wieku 3 lat i był mocno obsypany ale w porównaniu ze mną to był pikuś.. Ja miałam powikłania mimo brania heviranu, tymek nie brał.. Przeszłam zapalenie uszu wraz z czasowa utrata słuchu.. Pozniej jeszcze grzybicę, mimo brania dwóch rodzai probiotykow. Patryka nie szczepie.

Oby już nic tam nie zarastalo Zuzi.

Zęby myjemy, dwa razy dziennie. Najpierw ja później sam. Z tymkiem chodzimy do dentysty dwa razy w roku, lubi :) nie ma żadnych ubytków, tylko ma taki przerost dziasla między jedynkami i może przeszkadzać przy wszystkich zębach, więc może być konieczność wycięcia..

Współczuję Beszko, postaw sprawy jasno chłopakom

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, a to dobry pomysl z tym karmieniem i w trakcie zapodaniem leku ;)

Konwi, sprawy jasno postawione zostaly juz wczoraj i widze, ze wiedza, iz nie ma zmiluj tym razem ;)

Psotka, Hanka mowi mama, pappa, baba, se - patrz, beee jak kupe zrobi, buuu jak chce kogos prztesraszyc, daj i czasem jej sie uda nie,male najczesciej jak czegos nie chce to zamaist mowic nie, to sie drze :p

Aaa jeszcze koniki jakos tam p swojemu nazywa (sorry ale ne umiem tego jej dziweku zapisac ;) ), owieczka beee i krowka muuu od pewnego czasu tez spiewa, ale to juz w swoim jezyku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 16:56

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mama, tata, baba, nuci aaa, gdy chce spać lub idzie spać, nie - póki co słowo klucz, tak, nu nu-gdy nie może czegoś, ała, gdy coś niebezpieczne, bum- powinno być brum, gdy jeździ autem. Ny ny, gdy tańczy lub leci muzyka. Ostatnio miał próbuje z różnym skutkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 15:44

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    czytam was na bieżąco ale zwykle tylko na tyle starcza mi czasu. Dzsiaj jest drugi dzień od jakiś 3 tygodni, kiedy mogę wypić herbatę przy stole :) i nie karmiąc jednocześnie. Mały mi się zbuntował i spał tylko na spacerach. Teraz przez pogodę ja się zbuntowałam i wymyślam sposoby, żeby jendak spał w domu :) 2 dzień z rzędu się udało :)

Nie dam chyba rady się odnieść do wszystkiego co się dzieje ale trzymam kciuki za staraczki, dzieciaczkom życzę dużo zdrówka a rodzicom cierpliwości a zafasolkowanym spokojnej ciąży. Mam nadzieję, że jak mały jeszcze trochę podrośnie to będę mogła tu cześciej zaglądać- ale jestem duchem :)

Aaa i muszę się wam pochwalić. Dostałam maila od babki, z którą kiedyś nawiązałam kontakt na LiknedIn. Napisała, że w lipcu będzie w Polsce i czy nie chciałabym się z nią spotkać na kawie. Sęk w tym, że ona się zajmuje rekrutacją kadr medycznych do Austalii.... Ohhh yeahhhh :D Zobaczymy czy coś się z tego wykluje :D

marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc!

Jestem padnieta Leo usnal dopiero teraz od 7 godz rano nie spal:/noce tez okropne nie wiem co sie dzieje czuje ze sie cofamy zamiast isc do przodu:(spi tak zle od wyjazdu do Polski na poczatku myslalam ze kilka dni i sie unormuje niestety:(zawsze w tych samych godz od 1 w nocy do 4 placz pobudki stekanie:(

Lara kojene usg 19 maja jak sie potwierdzi ze dziolszka to wrozka Lili idzie na emeryture;)bo moje przepowiednie/przeczucia sie nie sprawdzaja dodam ze caly czas mam przeczucie na chlopca:/

Wrozko jak sie ma biale szafki w kuchni i przyjdzie taki krasnal z truskawka malinka lub borowka i przybije kilka piatek i da kilka caluskow szafka to mycie konieczne co tydzien gora dwa tyg;)

Leo mowi mama, tata, baba,memek (przemek), nunu, miau, nein,ja u niani

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Lili wiem co czujesz ;/ moja teraz tez mało spi a jak juz to co chwile sie budzi i trzeba lulac.
    Trzymam kciuki za dziewczynkę.
    Nerw na męża mi nie przeszedł toteż humor mam zesrany.

Izolec hmm nie wiem jak inne mamy ale ja mam mniej czasu im starsza jest Jagoda ;) teraz wymaga coraz wiecej uwagi i wiem ze bedzie raczej coraz bardziej absorbująca .
    Kroko biedne Wy jejku. Dobrze ze znalazłaś lepszego lekarza który zna sie na rzeczy. Zuzia super dzielna :)
    Wróżka widzisz szef pewnie sie spodziewał takich wiadomości :)

Lili83, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, No to 19-stego trzymam kciuki za babeczkę :)

Ania mowi: mama, tata, baba i brrrrrrr, czasami wyrwie jej sie "nie" ale przeważnie jak czegoś nie chce to płacze, marudzi.
    Uczę ja odgłosów szczekania, ale patrzy na mnie jak na wariata. Dziś widziała kotki wiec troszkę pomiauczalam, ale jakoś za specjalnie zainteresowana nie była.
    Nie wiem co jeszcze "powinna" umieć mowić, robić. W porównaniu z Kinga od Yas, to Ania Malo umie. No ale to jest tez różnica wieku ponad 2,5 msca :)

Aaaaa i dadadaddadada mowi i jeszcze jakiś dźwięk przez zeby, tak jakby ts.
    No i oczywiście: kaka (jak mogłam zapomnieć?)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 18:56

Lili83 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak mu sie zechce to powie tata , baba, papa, be jak ma kupsko albo smierdzace fajfuski mama mu wacha hahaha a tak to swoje rozne piski dzwieki koko mowi probujemy mu mowic ze tak kurka robi . Wydaje mi sie ze malo to ale jakos na razie sie nie denerwuje. Rozumie jak sie o niektore rzeczy prosi . Nie bardzo potrafi pokazywac jak np o cos prosze w ksiazeczce zeby pokazal to nie pokazuje . Pieska probuje juz nasladowac a na auto pluje bardziej niz mowi te brrrum hehe.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomnijcie mi 28go, że są urodziny Mai...

Ja po robocie, dziś zamówiliśmy pizzę bo nie miałam siły
    Mala męczy tatę, bo nie widziała 4 dni..
    A że żłobka wróciła podrapana na brodzie, urwe łeb tym zlobczankom.

Jeszcze tylko 3 dni pracy ;)

Lili: będzie girl!

Ale by było gdyby na jutrzejszy USG okazało się że u nas kolesiowa..

Moja może też mało umie, ale ma rok a nie 10 ;)

Lili83 lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza gada po swojemu (a ma juz 21 mcy), jak prosisz, to sie odwraca i wychodzi, jak chce, to powie: taa, nie nie nie, nu nu nu, mama, tata, baba, dziadzia, mosia i cześć i to tyle...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo mowi tata i spiewa piosenke o tacie jak sie poprosi ;-) ; mama baba dzidzia, dada na ciocio dorocie, miau, muuuu, brrryyy na autka i wszelkie pojazdy z kolkami, i brrrryy na zimno, haaaaaa na pieska, jedzie na autka- uwielbia wszelkie pojazdy, robi zolkwika i daje czesc i przybija pione, sle caluski i puszcza oczka, a i szal robi amen na obrazki, a i o konikach zapomnialam tak mlaska, ma duzo swoich dziwnych dzwiekow na rozne rzeczy, polecam ksiazke ksiega dzwiekow boska jest, u nas juz kazda strona osobna, musze zamowic druga ;-)

A najwiecej slow to chyba Diego Nenusiowy mowi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 20:56

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa dziś jeszcze doszlo "cio to" ale to słodkie, wraz z pokazywaniem palcem, co jest super, bo nie muszę się np zastanawiać czy chce mu się pić..

Trzymam kciuki za usg i ważne spotkania:)

Siedzę .. W szatni i nie mam siły się zebrać do domu.. Jestem skonana

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, ale mi ciężko, już nie wiem jak siedzieć, tak mnie bęben męczy..
    Jeszcze 65 dni straszne.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajta trzymajta;)

Zgredko to straszne a wiesz dlaczego?bo ja jestem po tobie=:O omg

Kroko buziaki dla Zuzi!

Moje dziecko chce mnie wykonczyc spalo 30 min i teraz lata i ani mysli o lozku:(

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joł,

Buzi dla Zuzi Krokodylowej :* Dzielna malutka, zdrowia!

No Młody bardzo dużo słów całkiem ładnie powtórzy, dużo rzeczy nazwie, ogólnie kumaty gość, ale On był taki od początku, do przodu ze wszystkim. Tfu, skłamałam, oprócz spania, jedzenia innego niż cyc i grzecznego zachowania ;)

Wakacji chcę, już mnie ta monotonia przytłacza, kurza morda.

Dla Pań zaciążonych dużo sił i wytrwałości :)

Dobranoc.

WróżkaZielona, Krokodylica, justta lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, dobrze, że trafiliście do lepszego lekarza. Biedna Zuzia, wymeczyla się strasznie.
    Grudniowe ciężarówki uważajcie na jedną dziewczynę na wątku była u nas też na październiku i strasznie nam podnosił ciśnienie mądrością swoją heh.
    Ja po wizycie u gina, owulacji brak. Jak chcemy zacząć starania mam przestać karmić bo karmienie piersią może powodować skurcze macicy. Hmm.
    Karmilyscie w ciąży?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć..młody obudził sie o 5.. z katarem:( Tymek kaszlał pół nocy, podejrzewam już wirus albo przeziebienie.. stawiałam mu wieczorem bańki, nasmarowałam vick'iem.. bosko, w sam raz na majówkę!
    Przebierałam w nocy, o 24 pampka Patrykowi bo spał z kupą! podejrzewam ze od 20 tak spał.. a mój się dziwił, że tak się wierci.. faceci, a smród - ma odległość..

Ja jestem dziś tak obolała.. boli mnie wszystko, ale to takie raczej zmęczenie organizmu..pogoda dziś ma być do bani.. buu, do tego mama dzis już jedzie :(

Blondik, ja nie karmiłam w ciazy, ale jest wiele takich przypadków..nie zgadzam sie z tym, że musisz odstawić Madzię od piersi, owulacja to taki "stwór", który nie wiadomo kiedy wraca..oczywiście częste kp utrudnia owulację, ale jak ukrócisz karmienie, ale nie zrezygnujesz, to szybciej będziesz ją mieć..np. ja zaobserwowałam śluz ciągnący na 2-3 m-cy przed @, jestem pewna,że już wtedy owulowałam. Reasumując, ja bym nie rezygnowała z piersi, co najwyżej wyeliminowała np. nocne karmienia lu ograniczyła dzienne, jak Ci wygodniej.

Lili, jak dalsza część nocy?
    Nena, a plany wakacyjne już masz?
    zgredka dasz radę!

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

My mamy dziś dzien szczepienia. Ważenia, mierzenia i ogólnego przeglądu dziecia :)
    Nenus, No Twój Diego to ńiesamowity gaduła. Rozumiem, ze przez cały dzien czytasz mu słownik? Heh
    Niedługo Cie zagada :) super :)

Myślałam ze mała pospi dziś conajmniej do 7 a tu 6:00 pobudka. Szczepienie na 10, wiec pewnie bedzie bardzo zmęczona i marudna ;(
    Pogoda do bani ;(
    No a na 16:30 idę do dentysty na piaskowanie zeboli :)

Miłego dnia

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, bardziej martwi mnie to ryzyko poronienia..

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1755 1756 1757 1758 1759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ