WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Lara wspolczuje alergii na gluten. Ale to pewne? Sprawdzoli ci krew i robili gastroskopie/endoskopie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    oj Lara wspolczuje alergii na gluten. Ale to pewne? Sprawdzoli ci krew i robili gastroskopie/endoskopie?
    Podobno wszystkie wyniki na to wskazują. Na razie mam odstawić gluten całkowicie i zobaczyć czy bedzie różnica w samopoczuciu itd.

Zgredzia, buty trzymam dla nexta, wszystko trzymam bo mam nadzieje na siostrzyczkę dla Ani :)
    Co tu tak cicho????

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nadrabiam. :)

Wróżka gratki wizyty.
    Ech czyli nie będziemy drugiego rodzić razem. :(
    Wielka szkoda. ;)

Kotka jak grzeje to zakładam kapelusz lub czapeczkę z daszkiem.

Izolec oby zmiana mleczka pomogła.

Smoku jeszcze tydzień temu myślałam że bez smoka nie ma szans. A dziś 5 doba bez. :) Ale wcześniej dawałam do łóżeczka, ładowałam smoka i Zuzia zasypiała sama. A teraz trzeba na rękach lulać, chwilkę popłacze, ale zaraz zasypia.

Maniek u nas na plac zabaw przychodzą nawet z noworodkami, spacerują sobie. :)

Konwalia współczuję niewyspania. :/ Nena i Tobie. Ja ostatnio też jakaś niewyspana wciąż, o 21 zasypiam nawet na stojąco. :/

Lara butki wyglądają ok. No nie gadaj że już wyrosła z poprzednich butów. Moja ciągle lata w tych samych, ale ja kupiłam rozmiar 20, z zapasem, żeby starczyły chociaż do lata. ;)

beszka o kurcze, kiepsko z nogą u mamy.

Apropos nocnych krzyków. U nas znów jedna pobudka w wielkim wrzaskiem. Po jakiś 10 minutach w naszym łóżku w końcu się uspokoiła i poszła spać dalej.

zgredka nie mnie pytałaś, ale ja mam zamiar buty sprzedawać, bo nawet jeśli pojawi się drugie dziecko to będzie mieć nowe buty. Ciuchy może mieć używane, ale buty muszą być nowe i koniec. :)

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro jedziemy na Komunię. Sprawić, by Zuzia wytrzymała tyle czasu w Kościele to będzie wyzwanie. ;)
    Kiecki naszykowane, muszę sobie jeszcze rajstopy i buty jakieś naszykować.
    No i idę chaszcze z nóg usunąć. :P

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, nie daj sobie za szybko wmówić alergii na gluten. Masz biegunki? Bóle brzucha? Gastroskopia pokazała zanik kosmkow jelitowych?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macham
    Lara Anulka jest do schrupania :)

ja juz nie trzymam ciuszków a mam ich całą mase ale jakos nie chcą sie sprzedać :(

Kroko ZUza to mały agencik hehe czadowo wyglada na fotkach

ja dziś padam dzien pełny emocji zakonczony na 18 szwach u meża na rece w trzech miejscach

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Lara, nie daj sobie za szybko wmówić alergii na gluten. Masz biegunki? Bóle brzucha? Gastroskopia pokazała zanik kosmkow jelitowych?
    Mam zespół drażliwego jelita, suchość skory, bóle brzucha-jelit, słabe paznokcie, wypadanie włosów, ciagle zmęczenie i brak energii.
    Dodatkowo zatrzymuje mi sie woda w organizmie, mam wiecznie spuchnięte palce. Nawet pierścionek, który dostałam na rocznice ślubu było mi cieżko żalozyc.

Nic nie tracę, a zaufałam jej bo mądrze mowi. Jedyne co mam nadzieje stracić to tłuszcz a tym samym i zbędne kg.

Kroko, elefanty mam rozm 20, juz sie cieżko na nóżkę wkładały i ostatnio juz często płakała przy zakładaniu butów. Teraz ma rozm miedzy 20-21.

Uciekam spać bo juz mi sie oczy kleją, dobranoc i spokojnej, przespanej nocki wszystkim.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień zakończony dwoma guzami i jednym rozcieciem głowy.. Poszłam do sąsiadki po sałatę i usłyszałam ten płacz, masakra, aż się znosił.. Maz nie widział całej sytuacji, odwrócił się do Tymka ale chyba spadł z tarasu.. Ale płakał, głowa rozcieta..

No i chyba sąsiadki córka sprzedała mu wirusa są chorzy od 3 dni, mocno kaszla i nie wiem jak to się stało że przyszła do nas na ogród i go wzięła na ręce.. Mały kaszle.. Ale mam nerwy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 22:22

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np nigdy w ciuchach nie kupilabym butów używanych, ale jakoś od Was nie mialabym problemu (dziwne)
    Ja właśnie wrocilam z kina, mój bawił dzieci, że też zawsze w offowym kinie musi być albo dużo seksu albo seksu kazirodczego, nudne to już

Konwalianko odnośnie strojów to tak myślę, że jakbym miała takie delikatne dzieci to bym chyba się bała lekko ubierać, pisałas, że miał tylko body z krótkim, ja ogólnie jestem zwolenniczką lekkiego ubierania, ale nie wiem. Wiem, może nie powinnam się wypowiadać, żeby nie było burzy ;)

Krokodylica, Smoczyca1, Blondik lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Współczuje guzów j krwi :( juz sie boje tero pierwszego guza czy krwi o matko!!!
    Lara powodzenia w dążeniu do celu :)
    Beszko trzymam kciuki za łagodne odstawienie jesli sie zdecydujesz :)
    Nena ehhhhh
    Kroko miłej imprezki zycze :) pokażcie sie dziewuchy jak ładnie wyglądacie :)
    Zgredzia ja tez nie znam sie na ubieraniu jedyny sposób to po prostu sprawdzasz czy nie jest za zimno czy za ciepło ;) a moja piachu tez nie zajada :)
    Konwi :( ehhh ciagle cos współczuje strasznie :*
    Wiecie jak wczoraj moja teściowa nazawala Zosie? Ta nie chciała jej dać buzi a babka do niej "o ty wiedźmo"!!! Ona tak ma ale mało brakowało a bym ja zje*ala!!!!!
    To ja musze isc do pepco oblecialam wszystkie smyki coccodrillo 5-10-15 i nic nie znalazłam a zapomniałam o pepco :(
    Zośka póki co tez ma 20 ale lekko wchodzą ale niedawno kupione wiec następne jakieś sandalki pewnie.
    Zapowiada sie piękny dzień wiec miłego zycze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 07:49

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, nic jako tako..

Zgredko, ja się nie obrażam, spoko. Ubieram dzieci, jak siebie, zresztą tutaj na osiedlu wszystkie tak ubrane a nawet w krótkich spodenkach. Sama czasem mam obawy i biegam jak głupia, raz zdejmuje, też zakładam.. Dopóki nie powie czy mu zimno czy ciepło to taka loteria

Miłego dnia, my śmigamy do kościoła

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi: to moze u Was cieplej, bo u nas niby 20 stopni ale chlodny wiatr

Mala dzis mi stlukla ekran w tablecie, zabijajac go.. i jak ja bede zyc? Na komorce to nie tak fajnie sie pisze, ja cale l4 chcialam z tabletem spedzic a tak co? Bede wychodzic na spacery albo kase w sklepach wydawac ehh :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku - wiedźma to kobieta mająca wiedzę inaczej po staropolsku mądra, oby słowa teściowej były prorocze ;-), moja do Zuzy mówi małpico jak jej nie chce buzi dać ale ja spokojnie czekam na moment kiedy moje dziecko powie do babci daj a jak nie da to odpowie jej ty małpico

LaRa, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Summerka, Ty sie mnie chyba o to co Jas na zatwardzenia bierze pytalas. Stosowalismy rozne keki. Obecnie pije cos podobnego do Polskiego ferlex czy ferlax czy jakos tak. W naglych sytuacjach ma krople na zaparcie,male one sa b.silne i kooocno go boli brzuch, wiec w zw. Z tym ze matka mi kupila duuuuzy zapas miniwlewek dla H a jej sie odwidzialo i ma biegunki, to Jan to dostaje raz na jakis czas, gdy jest meeeega problem. Najgorzej bylo do 3 r.z. Masakra. Od zaparc oprocz wielkiego bolu brzucha mial tez temperature i wysypke :(
    Oprocz tego specyfiku do picia duzo pije, duuuuzo sie rusza i codziennnie, kilka razy dziennie wysylamy go po posilku na toalety w wiadomym celu. Rok temu to jeszcze z nim chodzilismy i czytalismy mu, avy sie jakos zrelaksowal ( bolalo go bardzo, co jest logiczne przy duzych zaparaciach). Teraz sam siobie czyta a istatnie kilka dni dam biegnie na toalete. Mamy nadzieje, ze zaczal odczuwac potrzebe zanim jest za pozno. Do tego co 2 mies.wizyta w szpitalu z usg. Raz na jakis czas powtarzaja badania na alergie, bo zaparcia czesto sa od alergii.
    Pierwszym krokiem byla wizyta u gastro. Masa nieorzyjemnych badan, by wykluczyc duze schorzenia. Mlody ma zla budowe jelita, ale do leczenia pozaoperacyjnego.

Konwi, zdrowka.

Co do odstawienia,mto chyba na nicne sie zdecyduje. Za tydzie mamy dlugi weekend,to moze wtedy jak nic nie wyjdzie. Chcialabym jeszce ja troche pokarmin. Jak sie nie uda w nicy odstawic, to pomysle nad calkowitym odstawieniem.....

Co do butow, to ta moja H taka chuda i mala, ale stope mamwielka..21 ;)

Smiczku, a czego szukasz dla Zoski.

Ja dzis sniadanie do lozka dostalam od chlopakow :)

Milej niedzieli

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko a ile Twoja mierzy i waży bo na zdjęciach wygląda całkiem normalnie ;-)
    Siedzę teraz na kompie, póki mała spi, bo potem by waliła mi w klawiature, ehh tablecieeee

Kartę benefit sobie aktywowałam i już widzę w okolicy ile fajnych miejsc, na kurs tańca się zapiszę (oczywiście po rozwiązaniu), a teraz lecę czytać książkę, bo zaraz się obudzi...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, poszukaj punktu u siebie, gdzie wymieniają szybki :)

Ja tak miałam z nowym tel, tez myślałam ze mnie trafi.

Zaraz ubieram moja damę marudząca, i uderzamy do kościoła.

Kroko, powodźenia na komunii, tzn żeby torpedka dała rade :)

Miłego dnia

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie LARA u ciebie to nieciekawie wyglada. W sumie bole brzucha jak odstawisz gluten powinny przejsc natychmiastowo.

Ja tam buty mam wszystkie uzywane. Wiekszosc od kolezanki ale jedna pare ma kupiona uzywana i inne tez tak zamiezam. Ze tak powiem szkoda mi kasy na cos co po paru miesiacach trzeba bedzie zmienic. Zbieram na dom ;).DO tego i ciuchy i buty uzywane sa juz tysiac razy wyprane dzieki czemu stezenie szkodliwych substancji w nich jest o wiele mniejsze niz w owych (ah ten zapach nowych butow made in china ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotko, a no. Na zdjeciach wyglada calkiem dobrze ;) wazy cos pomiedzy 7,5-8 kg a ile mierzy to nie wiem ;) nosimy ubrania na 74 czasem 80 a i dzis ma cos z rozm.68 ;)

Ja buty tylko nowe. Ubrania mam po kolezanki corce,a le buty nowe. Starszy syn zle stawia stopki i mlodszy niektore buty po nim mial i tez zaczal zle stawiac...wlasnei gdy jakies tam buty oo bracie nosil. Lekarz powiedzial,z e buty lepiej nowe miec dla dzieci szczegolnie jak ktos ma cos ze stopkami.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy na spacerze, ale deszcz nas zastal :(.
    Dzis zlece mojemu placki cukiniowe dla malej :-).

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwaga uwaga zacznym plamic! Czyli pierwsza @ od porodu sie zbliza :D

Biedroneczka83, Krokodylica lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 1777 1778 1779 1780 1781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ