Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja różowa landrynka śpi. Tyle co sie po schodach przed kościołem nawchodzila to jej
Zgredzia, daj znać jak na te placuszki Lusia zareagowała? Może sie skuszę i zrobię Ani.
Dzis w planach mieliśmy grilla, ale coś z pogoda nie bardzowieje niesamowicie..... I mnóstwo chmur
Może w zamian skoczymy z Ania do figlolandu? -
A ja siedze po raz pierwszy na balkonie w tym roku i pije kawke. Kwiatkow w tym roku nie bedzie ale mam zamiar posadzic pomidory! Za 2tyg bedzie w miescie babka ktora sprzedaje sadzonki i zajmuje sie hodowla historycznych odmian pomidorow i ma ich ponad 400 odmian!
Domi po raz 4ty odmawia porannej drzemki. Dzisiaj wyl przez 40min...zasnal na 10min ale ze okno bylo otwarte to obudzily go koscielne dzwony...A rano jak zwykle wstal o 5tej...i nie dostal cycka ani nie wzielam go do lozka. plakal plakal ale zasnal na jakies 40min i obudzil sie o 6:30. ehhh gdyby on tak mogl o tej 6:30 wstawac... -
Kotka, ja nie mogę czytać o tym, że zostawiasz małego "samego sobie", wiem, że każdy robi jak uważa, ale jak dla mnie to okrutne.. Powtarzam, tymek przez rok wstawał o 4.30, Patryk budzi się o 5, czasem usnie - czasem nie.. To minie..
Nie ma co na siłę usypiac dziecka, widocznie nie potrzebuje
Co do butow, to też kupuje nowe, rehabilitantka mam zabronila używek, właśnie przez możliwość źle wydeptanej wkładki przez poprzedniego właściciela.
U nas piękne słońce i 23 stopnie, tylko wiatr.. Buu
Młody usnalWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 14:14
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hejka,
Beszko, no wlasnie Zuza miała usg i niby ogólnie z budowa, etc., wszystko okej...zastanawiam sie nad konsultacja gastrologiczna...pogadam na szczepieniu z pediatra...
U nas ciagle katar, ech;(
Konwi, współczuje- jak matka słyszy taki płacz, to az sie flaki wywracają, bo wiadomo, ze cos sie stało.
Zgredko, ja tablet stłukłam w zeszłym roku, acz szkoda mi kasy na naprawę..,teraz korzystam na tel...podziwiam, ze zawsze choć troche czasu znajdziesz dla siebie.
Co do rzeczy dla dzieci, to akurat dziewczynki (a raczej Zuza, bo Tosia ma niektóre rzeczy po niej) maja wszystko niwe. I o ile ubranka używane, wg mnie, sa okej, o tyle buty musza byc nowe, bo dziecko uczy sie stawiać stopy, a kazdy człowiek indywidualnie układa stopy...no, ale to moje zdanie.
U nas ciepło, ale wieje bardzo...;( -
Hej, Konwi współczuje tego płaczu , dobrze ze na guzach sie skończyło .
Beszko powodzenia w odstawieniu Hani od nocnego cyca ( u nas to chyba jak Jagoda pójdzie do szkoły to mi cycki odda we władanie) ...
Psotka ja podobnie jak Konwi nie moge sobie tego wyobrazic ze jesteś w stanie spać gdy dziecko płacze nad ranem i zostawiasz go samego , moja tez wstaje wcześnie i w nocy budzi sie czasem kilka razy ale ja nie umiem jej tak zostawić choćbym na rzęsach chodziła ...
Tak czytam o rozmiarach stop waszych dzieci ... Cholera moja nie ma jeszcze 10 miesiecy a ma rozmiar 20 !!!! Wogole paczek jest zaraz wam wstawię na fb fotę z dzisiejszego spaceru:)
CdnKrokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
Kumam z tymi butami odnosnie wkladek, ale jak mozna wygniesc wkladke jak sie buta chwile uzywalo a wazt sie 9kg
My bylismy na foodtruckach, zjadlam nalesnika z bananem i nutella i loda slony karmel mniam, choc powinnam sie lepiej postarac np taco albo jakis burger giga.
Moj wlasnie idwozi corke wiec powinien byc po 21, moze sama jakos uspie mala.. kto wie
Lara: placki weszlyby lepiej bo lekko przesolone, ale zjadla dwa -
Summi, ja bym poczekala moze troche z wizyta jesli to bylo jednorazowe zatwardzenie a pilnowalabym aby mala duzo pila i sadzala ja na toalete tlumaczac, ze kupke sprobujecie zrobic. Po porstu pilnowala wyproznien.
Poprzez zwykle usg nie sa w stanie dokladnie ocenic budowy jelit. My niestety mielismy m.in. Rtg z kontrastemi mase innych badan....
Psotka, a wyglada Dominik na zmeczonego?
A kto to sie tu oytal o ubieranie dzieci? Oytals ie kots? Bo Zgredka cos pisala a ja nie moge pytamia znalezc?
Ja ubieram cieniej a biore ze soba cos w razie, gdyby okazalo sie za zimno. Wole by zmarzla niz sie zgrzala.
Maniek, my tez sie z mezem smiejemy, ze jak jej piersi nie zabierzemy, to jeszcze w szkole na kunch bede biegac hahahaha
Wiece co, Hanka coraz czesciej mnie gryzie w sutk. Gryzly Wasze dzieci? Gdzies czytalam,mze to moze byc oznaka, ze dziec ju piersi nie chce, ale chyba nie u nas bo jak nie dam, to jest ryk.
W ogole, to odstawiala kotras z Was dziecko? U mnei chloocy sami sie odstawili...
Zuzia, brawa za odstawienei smoka!
Ahhhh zapomnialam napisac, ze Hanka sie dzis pierwszy raz kapala sie w lodowatym fiordzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 18:41
-
Ja przerwalam karmienie jak tylko zeby sie pojawily w 9 miesiacu, teraz jak jest taka kumata w ogole nie wyobrazam sobie karmic. Ja odstawialam tak, ze jak poszlam dp pracy karmilam rano i po pracy, jak juz byly.pelne, a Ty po ilu godzinach masz pelne? Chyba latwiej odstawic jak dziecko juz tak duzo je innych rzeczy a nie trzeba uczyc picia mm duzo..
Ja pytalam i ubranie
U mas dzis kilkanascie stopni ale slonce zachodzilo wiec miala getry i body z dlugim i kurtalkeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 18:58
-
Beszko, Młody mnie nie gryzie. Zdarzyło się wcześniej kilka razy i spokój.
Też nie wyobrażam sobie odstawienia Młodego. Na przerwach do szkoły będę latać
Nie widzę szans, On bez tego cyca nie wytrzyma, nie uśnie, itp.
Uzależnienie.. -
My po Komunii, oooo matko jaki zakręcony dzień, wszystko się rozlazło i rozjechało, mam nadzieję że Zuzia pośpi do rana po padła w drodze powrotnej o 18:30, teraz zjadła na śpiocha mleko, i że nie będzie ją bolał brzuch (pojadła na Komunii winogrona, pierwszy raz, tak jej smakował że zjadła całą kiść, no i kilka osób nas napomniało, że dziecku się nie daje ze skórką, więc zobaczymy).
Lara Torpeda dała radę hehe. Ganiała tam za innymi dzieciakami ile sił w małych nóżkach. Pospać nie pospała. Specjalnie ją przetrzymałam bez spania, żeby przespała mszę, zasnęła przed wyjściem z domu, a wchodząc do kościoła oczy jak 5zł i po spaniu. Yhh. :]
Smoku, hmm chyba nie mam żadnego zdjęcia, jak dostanę od kuzyna, to wrzucę.
A odzywka teściowej... bez komentarza może lepiej.
Beszka, śniadanko do łóżka, ulala.
Ja już pisałam - ciuchy mogą być używane, ale buciki tylko nowe i tylko dobrej firmy, skórzane, dobrze zrobione.
Kotka ja bym tak nie mogła, że Zuzia leży w łóżeczku i ryczy.
-
To jest wlasnie moja najwieksza zmora, nie moge zniesc placzu mojego dziecka i nie dopuszczam do niego, Leon praktycznie nigdy nie placze, wczesniej byl ciagle smok i po klopocie, teraz wystarczy tulic, kolejny dzien zasypiania bez smoka i placzu jakis cud chyba
-
No właśnie u nas dzisiaj był płacz od samego rana, jak tylko otworzyła oczy, praktycznie do południa, ryczała i ryczała. Nie wiem co ją bolało, ale coś na pewno. Dałam jej viburcol bo ile będzie ryczeć. Normalnie to smok bym dała i pewnie by trochę pomógł a tak musimy sobie radzić bez.
-
Justa gratulacje dla Leo i Ciebie
Kroko, Patryk ja winogrona i to ze skórka! A czemu nie można?
Patryk gryzl mnie z tydzień, później minęło.. Teraz Zawsze ugryzie mnie na koniec karmienia, tzn. gdy już nic mu nie leci.. No a odstawić.. Ja odstawialam w nocy.. Przy Tymku było tak, że 3 noce Paweł go nosił, później ja, z doświadczenia wiem że lepiej odstawić od razu, wszystkie kamienia. Bo to macie dziecku w głowie. No i on go nosił, dawał wodę. Przy Patryku ja go nosiłam, bo Paweł działa na niego, jak Płachta na byka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 21:19
-
A moja tez dzis marudna, ale jak wali w balkon, ze chce wyjsc a jest za zimno to nie wypuszcze i moze pomarudzic no trudno..
Moja coraz .. i tu przerwalan pisanie i nie wiem co chcialam napisac..
W kazdym razie moja juz spi, aha coraz bardziej sie chyba od smoka uzaleznia, najpierw byl jako przejscie z piersi do snu tylko a teraz ciamkoli pol dnia (do zlobka nie daje)...
Teraz bede czytac ksiazke
-
Tak, Kroko, ja rozumiem o jakim płaczu "mówimy", to tez nie dla mnie takie przeciąganie
Ja tylko napisałam ze moja zostawiam jak płacze wymuszając coś, a wtedy ryyyyyyyk jest straszny ;(
Np,wtedy gdy ja sie kapie, a ona chce razem ze mną i wali mi w drzwi prysznicowe, wtedy małż ja zabiera i zamyka drzwi łazienkowe, o matko co za histeria!!!!!