WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Młoda: gratki, ciekawe kiedy ją zmienie stan ;)
    a stan ciązowy się nie liczy?? :P

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.

U nas minionej nocy jedna pobudka z wrzaskiem i wielkim płaczem, ciężko było uspokoić, ale jakoś się udało.
    Dzisiaj wieczorem zasnęła bez problemu bez smoka. :) Czyli już 4 doby bez smokulca. :D Ale jestem dumna z tej mojej Zuzinki. :D

Summi o kurka co to Was dopadło?

Młoda ojej i jak, jest guz?

Przepraszam, nie doczytam dzisiaj, zasypiam na siedząco, idę do wyra.

Arienna, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wiecier :)
    Młoda gratuluje jeszcze raz :)
    Summi dobrze ze u Was lepiej :)
    Konwi...mleczyk? Ostatni w tym sezonie ;) wlasnie co to za syrop?
    Wróżko gratuluje wizyty! Super :)
    A i justka wszystkiego naj z okazji rocznicy :)
    Wlasni zgredka przeciez masz swój odmienny stan :)
    Lara dziękuje za linka :)
    No i padam :) wróciłyśmy (Kroko) z dworu przed 20 teraz spi co to sie nałazi to naprawdę szok :) ale było dzis ciepło super! Ja jutro mam fryzjera nareszcie bo wyglądam jak buszmen!!! I do tego z odrostami ;) a i jedziemy do teściowej jutro bo babcia ma 80 jak mus to mus ;) a pytanko zna któraś wózki per pego czy jakos tak?
    Kroko zazdroszczę bez smoka u mnie widze bedzie cieżko bo jak nie ma smoka to ładuje kciuk :/
    Dobrej nocy zycze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 21:37

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Jak dzis nasze chorowitki?
    Wlasnie! Tez wybieram sie na płac zabaw tylko nie wiem co ja tam mam robić bo Jagoda chyba jeszcze jest za mała ??? Nie wiem od kiedy chodzi sie ma płac zabaw :(
    Kotka ja w takie dni jak dzis nie zakładam czapki, jak duże słońce i dziecko poza wózkiem który daje cień to zakładam taka chustkę zeby chronić główkę przed słońcem.
    Zgredka ten przepis całkiem dobrze wyglada :)
    U mnie dzis była pieczeń z ziemniakami i do tego młoda kapusta mniam dawno nie jadłam .., a na deser zrobiłam sernik:)
    Idę poczytam książkę zanim oczy zupełnie mi sie zamkną....a w miedzy czasie pomarzę sobie jakby było pięknie gdybym wygrała 60 mln zł ;)
    Śpijcie dobrze mamy i dzieci

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc :* :* :*

ewebii4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk dziś chodził bez czapki i w krótkim rekawku.

Z mleczu robię syrop na przeziębienie, poczytajcie sobie, podobno skuteczny. Teściowa zrobi mi z sosny i malin.

Ja po cross lecę w kime.

Gratki dla Zuzy za brak smoka:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie może byc.. zamykać i otwoerać kolejny dzień.. śpiochy.. Patryk wstał o 5 i zarządził pobudkę.. nawet cyc nie pomogł.. po 40 min mąż się pyta czy chce jeszcze pospać..a ja już miałam dość i wolałam wstać.. jestem już po owsiance i kawusie spijam.. biorę się za wstawienie zupy i porządki, młody śmiga z trzepaczką..

wg. bransoletki spałam dziś tylko 43 min sni głębokiego.. dlatego czuje się jak g..no.. młody budził się baaardzo często

miłego dnia

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

U nas wstępna pobudka o 5 ale przeciąglam to do po 6.

Konwi, a co to za bransoletka?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nas i tak nikt nie przebije. nic tylko sie pochlastac. Domi zasnal o 21szej a obudzil sie o.... 4:20....Nosilam, bujalam, opowiadalam, klepalam po pleckach, glaskalam....godzine. Nie zasnal. Oczy przymykal ale zaraz otwieral. W koncu sie wkurzylam i poszlam do lozka, maz wstal troche tez pouspokajal ale tez do lozka wrocil. Maly oczywiscie wyl ale inaczej sie nei da. Mnie juz rece bola i krzyz od bujania a cycki od wiszenia na nich nad ranem. Plakal 30min i usnal ale tez nie pospal dlugo bo moze 30min i znowu placz i znowu zasnal na chwile. O 6:30 wyjelam go z lozka i juz sie bawi.
    Bede tak teraz codziennie robic. Nie bede go brac wiecej do lozka i nei bedzie cycka z rana bo sie nigdy nie oduczy.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj tez nie lekko. Niby zasnal ladnie o 21 ale w nocy cos sie budzil bardzo plakal myslalam brzuch ale chyba jednak nie. Czasem mam wrazenie ze mu sni sie cos zlego i to prawie codziennie ,bo ten placz trwal moze z 10min i potem jak juz zasnal spal spokojnie do rana. Zdarza sie taki epizod prawie kazdej nocy jakas chwila placzu rzucania sie potem nuz sen do rana . Z leksza nie spokojny bo wierci sie ale spi. Dobrze ze czasem zdarzaja sie noce ktore spi cala noc w bezruchu prawie ale takich to ja na palcach zlicze a tych nie przespanych uhuhuuuu.

Chyba dzisiaj skocze sobie na miasto cos kupic jakis ciuch.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwaliłam się, że Młody lepiej sypia...zapeszyłam.
    Dupa. Nocka fatalna. Tamto to cisza przed burzą była.

Dobrego dnia, szczególnie niewyspanym
    :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje kupić Ani tenisowki. Jakie macie?

Zastanawiam sie nad tymi http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/dzieciece/buty-dzieciece/buty-dzieciece-trampki/00006001353924/tenisówki*dziecięce.prod?amp;imgFmt=&productCode=00006001353924&filter-genderOfChild=girl&filter-genderOfChild=girl&filter-genderOfChild=girl&filter-collection=fv_collection_springAndSummer&filter-size=212@21&filter-genderOfChild=girl&filter-targetGroup=fv_targetgroup_children&positionInList=2

-25% na obuwie markowe dodatkowo, po basenie skocze je zobaczyć. Bo z elefanten wyrasta a na sandałki jeszcze chyba nie czas :(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Konwi wspolczuje.

Kotka, tobie rowniez,a le pomysl ze chociaz od 21 do 4.20 pospal bez pobudki.

Hanka dostala pierwsze buty i juz czuby zdarla, bo nie chce na dworzu chodzic tylko raczkuje :/ strasznie zniszczyla. Zaluje ze jakis tanszych byle jakich nie kupilam, ale sadzialmz e lazic bedzie.
    Teraz sandalki musimy kupic. Chyba z mrugaly kupie. Prawdopodobnie bede w PL na koniec maja. Maz jedzie do oslo na kurs. Mama miala do mnie przyjechac,a le noge zlamala :(

Maz mi wczoraj powiedzial, ze chce abym H odstawila, bo ma dosc spania w goscinnym. Ja ciagle zmecOna i in zawsze w weekend rano dzieci ogarnia a ja dosypia, pol godz.czy godzine...no a on nie ma kiedy odsapnac i tez zmeczony...ehhh nie wiem sama ...nie jestem na ten placz gotowa i szkoda mi mleka...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co te okna w tym budynku ktory moze kupimy sa od wschodu :/. Troche lipa bo slonce jest tylko do poludnia a potem ciemnica. Latem to dobrze ale lata to my w tej czesci europy mamy moze ze 3 miesiace a takie gorace to moze ze 2 :/. Ahhhh gdybym nie byla tak bardzo przywiazana do rodziny, przyjaciol i miejsc to bym poleciala mieszkac gdzies na jakas Madere gdzie wieczna wiosna jest.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Lara bardzo drogie te butki.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedactwa z tym spaniem :(

Młoda- takie budzenie się z płaczem w nocy to ponoć normalne i jest to reakcja układu nerwowego , przechodzi po 3 roku życia, nic się nie martw to nie ze bólu ani ze strachu, po prostu dużo nowych rzeczy w dzień i dużo wrażeń :)

beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość

ewebii4.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, powiem Ci, ze nikomu nie życzę takich widoków - Zuza zgięta wpół, płacząca, nie moze na nóżki stanąć, ale dobrze, ze to tylko to, musze uważniej pilnować jej wyproznien. Rodzice, ktorzy maja naprawdę chore dzieci, to nie wiem skąd czerpią sile...

Beszko, ja marze o odstawieniu Toski, ale ona jeszcze za mała;(

Młoda, Zuzka tez sie tak budziła w nocy i teraz tez jej sie zdarzy...bałam sie, ze to "krzyk mózgowy", bo pare razy zbiegło sie to ze szczepionka i to było takie wycie, ale potem przeczytałam, ze to normalne . Teraz juz zdarza sie sporadycznie. Kurde, katar ma juz od 8 dni - masakra, tylko katar na szczescie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 12:23

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari: nie, nie liczy się ;p
    Znowu lecimy na plac zabaw, więc odezwę się later, a na 20 idę do kina z koleżanką

Arienna lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po kosultacji z dietetykiem. Jestem dobrej myśli na powodzenie moich celów. Niestety wg niej mam alergie na gluten, a podwyższona insulina nie pomaga mi spalać tłuszczu.
    Zrobiła mi badanie składu ciała na specjalnej wadze. Pocieszyła ze mam dużo mięśni :)
    No i od poniedziałku zaczynam dietę bezglutenowa, mam nadzieje ze poprawi to moje samopoczucie, zawroty głowy znikną a i energii bedzie mnóstwo.

Po basenie skoczyłam kupić Ani te File. Oczywiście przy kasie okazało sie ze promo na -20% obejmuje wszystkie markowe tylko nie te. No ale ze nie chciałam juz małej męczyć to poprostu je wzięłam. To taka promo sobie zrobiłam.
    Gwiazda teraz śpi a mnie sie juz marzy ten szaszłyk z grilla, który musze sobie zrobić jak dotrę na ogródek.

Summi, zdrówka dla Zuzi :*
    Zgredzia, a jak Łucja? Jak gorączka? Odpuściła?
    Kroko, gratki smoczka :) u nas Ania sama odrzuciła jak była malutka (a było to dawno temu)

Pocieszenie mnie proszę, ze nie tylko moja jest wiecznym marudzących dzieckiem, plissssssss

Aaaaa i bym zapomniała, dzis po basenie biegała w poczekalni i wyrżnęła tak ze pojawiła sie krew. Początkowo nie wiedziałam skąd, ale okazało sie ze przywaliła zębem (górna jedynka, która dopiero sie przebiła i wychodzi) i delikatnie rozwaliła dziąsło. Koniec końcem mały siniak na czole, a o bólu zaraz zapomniała. Tak to jest jak sie chce chłopakom zaimponować :/

Zgredzia, jak tam młoda ogarnia plac zabaw?
    Ja sie umówiłam z koleżanka z basenu na wspólny wypad z naszymi maluchami do figlolandu. Mam nadzieje, ze Ania otworzy sie na nowe zabawy i towarzystwo, i nie bedzie takim odludkiem marudzących na wszystko i wołająca tylko "mamamammmmmaaaaaaamaaa"

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja super na placu, chodzi sama, nie chce za rączkę, poza tym czasem idzie do innych dzieci, ale nie specjalnie jakoś, bo w żłobku ma ich wiele ;), więc ode mnie nie ma pocieszenia...
    Gorączka ustąpiła już wczoraj od rana..

Moja nadal ma jedną parę, nie wiem jakie by były dobre do piaskownicy, a Lara trzymasz buty dla drugiego czy sprzedajesz?
    Ta dziewczyna z forum już mi powysylala foty ubrań, które uszyła dla małej, czeka jeszcze tylko na materiały na kocyk..

Też dostałam mejla o promocji w butach, zastanawiałam się nad adidaskami..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1776 1777 1778 1779 1780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ