WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara łączę się w robieniu prania, już 3 pralka się pierze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 11:32

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, rocznica, przypomniało mi się, że dwa lata temu, 5 maja, rozpoczęłam cykl Diegowy ;)

Izoleccc, LaRa, Blondik, Lili83, justta, MANIEK, PsotkaKotka, WróżkaZielona, Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też robię pranie. Po majowce się nazbierało

justta lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez 3 pralka sie pierze hehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Summerka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, nie tyle nie chce, co nie moze kupki zrobic;(

Lili, odstawiłam tylko soczki marchewkowe.

Co do dyscypliny, to coz...o ile mam luzz, w tym, ze potrafi to czy tamto, a innych rzeczy nie (np. Nie uczyłam jej jeszcze na nocniku), o tyle w kwestii dyscypliny jestem wymagająca...i tez tylko: tego nie wolno, tego nie, etc. (Nie moze skakać po łożku, do łazienki wchodzi tylko z nami, po schodach tylko za rączkę, bo mamy strome, na spacerze tylko za reje lub wozek - nue wiadomo kiedy wybiegnie na ulice, nie pozwalam odrywać tapet, malować po ścianach (co i tak w ukryciu robi), dotykać zwierząt - nie moge sie przemoc i wielu, wielu innych rzeczy)..,takie sa zasady i juz...czasem niestety sie ugnę, ale gdneralnie staram sie byc konsekwentna, bo to bystra mała i weszłaby mi na glowe...

Zgredko, ja tak, jak Nenaa, boje sue temperatury, a bez braku objawow to w ogole i możecie mnie wyśmiać, ale ja bym poszła do pediatry...na szczescie Zuza nigdy nie miska więcej niz 37, bo bym juz panikowała...

Co do pralki - to mam wrażenie, ze u mnie chodzi 24 godz. na dobe;))

Yasmin lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po obiedzie, przebieram mała do wyjścia na spacer, a ta mi ziewa. No i zalicza właśnie druga drzemkę.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDZIA moze twoja od mojego 3dniowe zalapala ;P

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    My po obiedzie, przebieram mała do wyjścia na spacer, a ta mi ziewa. No i zalicza właśnie druga drzemkę.

Zazdro ;)

My po spacerze. Mały pospal 3 godz w parku - jakis rekord :) Od rana karmimy sie tylko piersia i juz jest z brzuszkiem lepiej. Na szczescie na jutro udalo sie umowic alergologa- zobaczymy co powie.

Ciekawam czy pospi mi dzisiaj w domu bo u mnie pranie czeka na rozwieszenie :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spalysmy z małą 3h, na początku nie chciała zasnąć, ale jak jej włączyłam kołysanki na jutubie to odleciała, że mną włącznie..i tak ponad 3h spalysmy, aż mój wrócił z pracy

Co to jest gorączka bezobjawowa? Bo moja ma gile i oczy lzawe więc uznalam to za infekcję, dziś już gorączki nie ma, a i humor się poprawił.

Summi: czemu mała nie może dotykać zwierząt?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nareszcie przysypia, 20 minut w ciągu dnia spała. ..padam

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas dziś masakra z zasypianiem, no nie wiem co mu się stało.. trwało to 57 min! a co on wyrabiał.. masakra.. ostatecznie usnął przy white noise, z głową w kołdrze..

dobrej nocy

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania śpi, była z tata na placu zabaw, pózniej sie kapała i padła.

Ja w międzyczasie Pomylam okna i posprzątałam pół mieszkania?

Aaaaaa No i dzis dostałam opóźniony prezent na rocznice :) złoty pierścionek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 22:50

cati, justta, Yasmin lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Zosia dopiero zasypia bo tatusiek szanowny pozno wrócił i wszystko z opóźnieniem no bo wody cieplej nie było...wiązankę oczywiscie dostał ze miał byc na czas ;)
    My dzis prawie cały dzień na dworze, wszystkie patyki i kamyki pozbierane, babci kwiatki obwąchane, trawa poskubana no wszystko robiła ;)
    Lara Poka pierścionek :) super! A pytanko mam mozesz zapodać linka czy gdzie tam kupiłaś huśtawkę dla Ani? Czy ten stelaż tez? Bo szukam i same siedzonko a gdzie reszta ;)
    Konwi oby ta nocka była lepsza :)
    Summi jak Zuza?
    Moja psa dotyka ale tylko naszego po czym ma myte ręce i pilnuje zeby chwile po nie brała do buzi.
    Izololecc trzymam na jutro kciuki za Tomaszka :)
    Helol Nena! Żyjesz...jeszcze ;) super ze u Was lepiej :)
    Zgredka zazdroszczę takiej drzemki, ja kimnelam gidzinke ;)
    No to ja sie odmeldowuje o spadam. Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2016, 22:04

Nenaaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka siemka.

Wczorajszej nocy Zuzia obudziła się raz, z takim wrzaskiem i płaczem że ciężko ją było uspokoić. Normalna histeria. Nie dałam jej smocia (mąż chciał jej dać), ale ja ją utuliłam jakoś powoli, powoli i się udało zasnąć u nas w łóżku.

Dzisiaj w dzień niania mówiła że bez problemu zasnęła jej na rękach bez smoka.

Wieczorkiem dałam jej pić, potuliłam trochę, odłożyłam do łóżeczka, "wisiałam" nad nią, trzymała moją dłoń a ja nuciłam jej kołysankę i odpłynęła od razu, bez smoka i płaczu. :D Jestem z niej taka dumna! :) Moja dzielna dziewczyna. ;)

Lecę poczytać.

Izoleccc, Summerka, marissith, justta, MANIEK, Yasmin lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin też bym chciała żeby Zuzia pomagała sprzątać zabawki, ale póki co robię to sama bo ja sprzątam ona rozrzuca w tym czasie z powrotem...
    Moja też sobie sama pokazuje paluszkiem i mówi "nie nie nie". Robi tak w momencie kiedy robi coś, czego nie może. :P

Izolec mleko raczej trzeba zmienić na inne w takim wypadku.

Summi biedna Zuzia. :(
    A takie sposoby jak śliwka suszona, jogurt naturalny, rumianek, koperek, probiotyk?

Lili witam w klubie tych co się czują jak samotne matki.

jussta gratki zaśnięcia bez smoka. ;)

Beszko trzymamy kciuki za serducho.

Nena widzisz, te noce kiedyś musiały nadejść. :P

Ja też mam pranie do powieszenia, ale robię max jedno dziennie, bo mam cholerną wilgoć w mieszkaniu i nic mi nie schnie. :/

Lara tak, mój też taki delikatny..... i też raz mieliśmy kupsko w kąpieli.

Idę spać, zasypiam na siedząco, Zuzia bez smoka wstaje o 5:30.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też dziś slab usypiala, choć w sumie 20 min to nie tragedia..
    Ja byłam u psychologa po przerwie miesięcznej, ale nie wiem, babka stwierdziła, że jak zaczelysmy mówić o mnie, a nie o mojej relacji i kiedy ją przestalam kontrolować temat rozmowy (narzucać go) to spotkanie stało się dla mnie niewygodne..no może i racja..

Miałam coś poczytać, ale mała się obudziła i siadła w łóżeczku, co oznacza przeniesienie do łóżka, więc leżę teraz obok niej...

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my juz na nogach. Zaraz daje Ani śniadanie, ogarniam sie i lece do labu. Fuck jak ja tego nie znoszę :( No ale mus to mus.....

Smoku, link wyslalalam na messenger na fb :)

Miłego dńia

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Wczorajszy dzien do wycięcia;( po południu tak mnie rozbolała głowa (nie wiem czy nerwy puściły, czy ze zmęczenia), ze leżałam na podłodze i wyłam, a potem wymiotowałam jak kot. Mauz tez sie złe czuł i poszedł o 22 spać, a jako, ze Zuza spała po południu 3 h, buszowała do 2. Toska obraziła sie na huśtawkę i tylko ja nosić...

Kroko, brawo Zuzi.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, niech no któras napisze (ale familiarnie się do Was zwracam), która robiła masaż krocza czy to coś dało, bo nie wiem, mi na szkołę rodzenia rok te!u odradzali, więc nie robiłam, a teraz nie wiem.
    My już po spacerze z psem, kupilam szparagi i dziś będzie makaron razowy że szpinakiem i cukinia, żeby jakie miecho było to dorzuce może tuńczyka

Idę Was czytać

Summi: a dziś jak? Lepiej się czujecie? ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 09:12

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredko, ja nie robiłam.. ale chyba beszka robiła

dzień dobry.. z rana zawiozłam Tymka na wycieczkę i tym sposobem od 7.40 byłam wolna.. ale nic nie zrobiłam..poza praniem, które..nota bene czeka w misce na rozwieszenie..

zgredka a co ze szparagami? leżą w lodowce i czekają na zajęcie się nimi..

summerko, współczuję.. jak teraz?

miłego dnia

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 1774 1775 1776 1777 1778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ