Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak mi dali najpierw ospe, a na tamte 3 mamy odczekac 4 tyg.
Lara: tez bym zalozyla malej, gdybym.miala.
Dzis moja poszla na boso do zlobka, bo gdzies rzucila bucika, po powrocie niezle sie naszukalam.. ale waham sie wlasnie czy nie jechac teraz po zlobku z nia do sklepu, bo wczoraj zapocila jej sie nozka w bucieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 14:00
-
Aaa, złe zrozumiałam - myślałam, ze masz przyjść tylko na odre...
Btw, Justta, Ty pisałaś chyba, ze szczepilas 5w1 i pneumokoki razem i było okej...kurde, cały czas sie waham, boje sie razem, ale nie chce jej ciagnąć dwa razy na szczepienie, a poza tym pediatra doradza łącznie i nie chce, ekhm...podważać jej kompetencji...no i zaszczepilabym zuze na te ospę, ale boje sie, ze zarazi Toske...Zgredko, mówili Ci cos na ten temat?
A dziewczynki, reszta z Was nie szczepiła skojarzonymi? Czy nie szczepicie na pneumokoki, etc.,? -
Moj nie wklada palcow do uszu.
Ja bym zalozyl sandalki ale ze skarpetkami
LARA cos mi sie dzisiaj wydawalo ze napsialas cos o sloiczkach sta dmoje pytanie bylo.
Ja cukru malo uzywam a dla malego w sumie nigdy tylko wlasnie np. syrop klonowy i tez niewiele, napewno nie jes tu nas nic przeslodzone.
MANIEK moj tez sie cacy nauczyl i glaska nas a najsmieszniej jak stoi gzdies i sobei tak robi
WROZKO moj czesto dostaje histerii w ogole. CO robisz jak sie Franek tak wczesnie budzi
Nie mamy za bardzo jak D dac do innego pokoju... -
Ehhh wlasnie ogladam 8tzn robie fotoksiazke
) stare fotki z Tajlandii i spotkalismy tam pare Polakow z malym dzieckiem. Dziewczyna miala piekna figure i plaski brzuszek....Dola mam. Ja nigdy juz tak nie bede wygladac chocbym na rzesach stanela i chocbym nawet sobei operacje zrobila, moj brzuch to poprostu koszmar
-
sumerko, ja raz zaszczepiłam 5w1 i pneumo i wiecej już tak nie szczepiłam. Patryk miał obrzęk na obu nóżkach przez 6 dni, zasiniałe i boląca nóżka, temp 39 stopni, był marudny i źle spał 3 dni, wymiotował. Zgłosiłam nop. Później zaszczepiłam na 5 w 1 i był tylko obrzęk nóżki, choć też 6 dni się utrzymywał, maruda to norma.
Kotka, nigdy nie mow nigdy. Ja np. po Patryku lepiej wyglądam (mówiąc skromnie) niż przedno i waże 4kg mniej, no ale bez cwiczeń i diety się nie obejdzie, choć ja diety nie trzymam ale muszę zacząć przed wakacjami
czyli już.. (to powiedziałam ja, która zjadła dziś palmersa i z 30 szt. słomki ptysiowej z cukrem
boziu..nie umiem się powstrzymać, a później muszę się katować na siłowni i crosie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 15:23
-
Odebralam wyniki. Ogolnie dobre krew ok glukoza fajna toxo I cmv ujemne wsio. No ale zawsze cos musi byc . Mocz zly. Bialko 15mg ,nablonki pojedyncze, leukocyty pojedyncze I bakterie pojedyncze wtf???? Gestoza? Bezobjawowe zapalenie pecherza? A moze zle pobrana probka? Ehh I kolejne zmartwienia a wizyta dopiero za 1,5tyg I nie moge przyspieszyc.
-
MłodaDama wrote:Odebralam wyniki. Ogolnie dobre krew ok glukoza fajna toxo I cmv ujemne wsio. No ale zawsze cos musi byc . Mocz zly. Bialko 15mg ,nablonki pojedyncze, leukocyty pojedyncze I bakterie pojedyncze wtf???? Gestoza? Bezobjawowe zapalenie pecherza? A moze zle pobrana probka? Ehh I kolejne zmartwienia a wizyta dopiero za 1,5tyg I nie moge przyspieszyc.
mnie gin kazała tak.. podmyć się, umieścić tampona i dopiero z środkowego moczu pobrać próbkę. MOżliwe, że to tylko źle pobrana próbka, u mnie też tak było.. -
Konwi tak samo podmylam sie wytarlam I srodkowy strumien zlapalam. Tylko bez tampona hehe. Powtorze se sama moze po weekendzie mocz I zobaczymy jak wyjdzie tak samo to juz lekarz cos zaradzi. Moze faktycznie cos z pecherzem duzo sikam a malo pije caly czas wiaze to z ciaza a moze jednak to pecherz hmmm
-
Lili, w imieniu Ani bardzo dziękujemy za kartkę i życzenia
buziaki dla Leo :*
My w ogródku, Ania padła mi na kolanach i sie ruszyć nie mogę heh
Kotka pisałam ze musze słoiczki odsprzedać bo mam cała szufladę a Ania nie zje -
MANIEK wrote:Młoda tez miałam problem z moczem ... Jadłam żurawinę i piłam sok żurawinowy ale raz mi strasznie zanieczyścili próbkę w labie bo jakieś cuda wyszły. Takze powtórz sobie to badanie i sie tyle nie stresuj.
Kotka a ćwiczysz? Trzymasz dietę?
Cwicze od neidawna i dieta tez. Ale moj brzuch poprostu zostal zniszczony. Przez to ze byl bardzo duzy to rozerwala mi sie skory czyli zrobily mega rozstepy a skora na nim wisi plus rozejscie miesni brzucha. Pepka juz nie mam i pewnie nigdy miec juz nie bedetzn jest ale jest wypchany na zewnatrz.
To nie moje zdjecie ale u mnie wyglada to dokladnie tak samo:
http://www.brzuchpoporodzie.pl/images/2b.jpg
-
Konwi, no wlasnie tego sie boje. Niby Tosia po 6 w 1 zadnych objawow nie miała (wzięła dwie dawki), ale jak zrobię jej "combo", to sie boje...ech, Na stronach napisane, ze mozna zrobic dwutygodniowy odstęp dla bezpieczeństwa, ale mozna i razem, bo to zabite szczepionki. Z drugiej strony matki piszą, ze szczepimy tak, tym programem na 6. i było okej. Sama nie wiem...nie cierpię szczepień...;((( zostały nam dwa tyg, a ja bije sie z myślami.
A czy któraś z Was szczepiła, albo ma zamiar szczepić na meningokoki gr B, lekarze cos Wam mówili? Szczepionka jest wreszcie dostępna (w Polsce id 2014). Najpierw miałam nie szczepić na meningokoki, bo jej nie było, a to grupa B odpowiada za 70% zachorowań. Teraz zaszczepiłam Zuze na gr A,C, W-135 i Y, ale zobaczyłam, ze jest na nowa i chce zaszczepić, ale zastanawiam sie czy ktoś juz szczepił lub słyszał cis? -
Ja na meningokoki nie, na pneumo szczepilam chyba z 5w1 ale bym nie ppwtorzyla, moja twarda sztuka, ale miala goraczke i marudna byla.
Kupilysmy sandalki elefanten, chcialam cos tanszego, ale niestety wszystkie od 20, a moja ma 18, chyba nie przewidzieli, ze tak mala stopa moze chodzic, bo takie male byly tylko szmaciaki, a jak rozmiar byl yo sztywne i ze sztucznego tworzywa fuj fuj..
kotka a nie chcesz sie poddac jakiemus zabiegowi? Moj brzuch jest teraz wielki jak na ten czas, eh coz ze mi dzis dwie os z pracy powiedzialy ze bardzo dobrze wygladam, skoro ledwo dysze.. -
Wiem, wiem, ze kazde dziecko inne...ciezko przewidzieć - staram sie zminimalizować ryzyko.
Btw, powiedzcie czy ja jestem nienormalna, ze boje sie teraz wyjsc gdziekolwiek, gdzie sa kleszcze? Mieliśmy jechac cała rodzina ba rajd, ale to jest nad zalewem, gdzie sa drzewa leśne i chyba se darujemy, bo boje sie, ze kleszcze dopadną dziewczynki...;( -
Summerko, co roku beda kleszcze..wiec troche jestes, niech nie wchodza w dluga trawe, ja psa musze zakroplic, mama mi tez kazala unikac trawy, ze w zw z ciaza..
Summie nic pani nie mowila o ospie, ale wydaje mi sie, ze wlasnie w zw z ciaza zrobila najpierw ospe a potem reszte bo pytala o termin porodu -
Ja Szczepilam Anie 5w1 i w jednej z dawek miała tez pneumokoki. Objawów poszczepiennych nie było.
Na meningokoki nie szczepie.
Co do kleszczy, to tak jak Zgredka mowi, kleszcze były, sa i bedą, wszędzie ;( obserwuj, oglądaj i sprawdzaj Zuzię, bo sadze ze to o nią głownie chodzi, w sklepach sa spraye, ktore odganiają kleszcze i komary, może Warto spróbować? Dla własnego spokoju??? -
Hejol!
Lara juz doszla?moze to ta pierwsza?w drugiej napisalam date w srodku koperty sprawdz;)dziekujemy za buziaczki:)
Czytam was na bierzaco tylko jakis dolek mnie dopadl:/i sie nie odzywam zeby nie smecic:/u nas sajgon zaczynamy remont masakra:(jak ja to przezyje to bedzie cud co posprzatam to sie zakurzy i tak wkolko:(juz brak mi sil dobrze ze chociaz pogoda dopisuje(jak na razie bo na weekend zapiwiadaja 4°=)wy tak o tych szczepionkach a Leo jeszcze nie mial i co mam termin ustalic to cos wypadnie lub Leo przeziebiony:/lekarka mnie ukatrupi:/
My tez sami i zdani na siebie brakuje dziadkow oj i to bardzo:(jak widze jak u mojego brata wszyscy pomagaja to smutno mi strasznie nawet czuje zazdrosc choc staram sie nie okazywac:/np moja mama bierze mala na spacer zeby szwagierka sobie porobila w domu lub bierze mala na noc zeby sie wyspala no ale co zrobic tak jest i zmienic sie nie da
Summi a o ktorej Zuz wstaje rano jak usypia kolo 1 w nocy?
Mloda damo bedzie dobrze!
Mialam jeszcze cos skrobnac ale zapomnialam;)
*******Gang18+*******B