X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś fajnie że do przodu...:)

ja po drzemce, wcale nie jest lepiej, mała ułożyła się na górze brzucha pod piersiami i stuka rączkami i nogami po pęcherzu, a to okropnie boli, cała skóra napięta...grrr
    powoli ciąża daje mi w kość.....

Tamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś fajnie że do przodu...:)

ja po drzemce, wcale nie jest lepiej, mała ułożyła się na górze brzucha pod piersiami i stuka rączkami i nogami po pęcherzu, a to okropnie boli, cała skóra napięta...grrr
    powoli ciąża daje mi w kość.....

Tamka lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kufffffaaaa! Krew mnie zalala. Mam zadze mordu normalnie!
    Moja wizyta dsisiejsza u gina skonczyla sie 50zl mandatem przez idiotyzm mojego meza! Debil mial mi wykupic przez komorke parkowanie w centrum. No to mi wykupil, na pol godziny kufa! I jestem Juz w gabinecie a ten pisze, ze ma nadzieje ze mi pol h starczy! Oczywiscie rozkraczona na fotelu tego nie przeczytalam. Wychodze happy po wizycie, a tam 2 przemile panie wlasnie skonczyly wypisywac mandat.
    Co za pieprzony kretyn! Byl ze mna wczoraj u gin i kuzwa nie skojarzyl, ze pod gabinetem sie CZEKA nawet ponad h.

Mam kuzwa dziecko z debilem :(
    I wg niego to moja wina bo on bidulka myslal ze mi szybciej pojdzie!

Tamka dobrze ze ta zaufana ekipa wrocila, zle ze poprzednia spierdzielila sciany...
    Dobrze ze mi krew nie leci z nosa, mienawidze tego uczucia/smaku.

Aha, moj doktorek mimo ze na gorszym sprzecie niz prywaciarz, zobaczyl 3naczyniowa pepowine, unaczynienie mozgu i kostnienkie czaszki, przeponke, 4komorowe serducho. Maly twarza odwrocony, choc imo lepiej wyglada od tylu, z przodu na razie jak alien z archiwum x :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:41

Malenq, LaRa, helenkq, Yasmin lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polubiłam za ostatnią część postu....:)

a mandatu współczuję :-/

• Tamka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, lubię drugą część postu

co do pierwszej, coż... zdarza się najlepszym :P mój małż też miewa braki w inteligencji... ten typ tak ma, niestety... ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Nieukowa, prawie sie zupą zakrztusiłam czytając Twojego posta, dokładnie w momencie "mam kuzwa dziecko z debilem" :)

Krokodylica, Tamka lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa: tez bedac u gina dostalam mandat :)
    Malenq: tak tam ciasno ma mala juz, a to jeszcze ponad miesiac :/

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi,
    Słabam dzisiaj i śpiąca.
    Nieukowa, mandatu nie zazdroszczę...ale opowieść przednia ;)
    Helenka, jak po wizycie?
    Kasisko-Tamisko, najlepszego imieninowego, jeśli obchodzisz dzisiaj ;) Cati, Ty też Kejt? Najlepszego więc :)

Tamka lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Nieukowa padłam ale nie jestem zdziwiona, faceci tak mają, Zero zmysłu przewidywalnosci

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• helenkq Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe to tylko facet nie wolno za duzo wymagac ;)

co do mnie ja juz po wizycie i wszystko ok ;)
    dzidzia ma całe 1500g i wedlug usg 30w5d
    inne badania tez ok wiec pierwszy raz na kolejna mam tylko kontrolnie mocz

a co z tym singapurem u beszki bo jakos niedoczytalam?
    a juz wiem ;( wspolczuje beszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 18:58

Krokodylica, justta, Nenaaa, Malenq, Lili83, konwalianka, zgredka, beszka, Yasmin, Tamka lubią tę wiadomość

dqpri09kenjjhndh.png
    ***************Gang 18+****************
  • justta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenqa super że u was wszystko ok, twój maluszek tydzień wiekszy, moja kruszynka tydzień do tyłu :-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaaaaa Nieukowa opowieść super ale mandatu współczuję...
    Nieukowa Ty chodzisz też na nfz , powiedz mi proszę czy badania też robisz na nfz??? jeśli tak to czy możesz wziąć (ksernąć) wyniki żeby je mieć dla siebie???

pytam bo rozważam opcję że też się zapiszę do gin na nfz to może też chociaż część badań będę mogła zrobić bez dodatkowych kosztów...a z tego co wiem ten pierwszy zestaw pięknie czyści portfel:(

Helenqa super wieści gratuluję:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 19:35

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, masz prawo do wgladu do swojej karty jak i do wyników, mozesz skserowac wyniki i historie choroby, cokolwiek tam masz.
    Idz do gina na NFZ i niech przepisze Ci zestaw niezbednych badan, tak samo jesli chodzi o badania prenatalne i połówkowe, jesli masz zaufanego gina, popros o skierowanie na badania na NFZ, wtedy za badania nie zapłacisz nic a kosztuja sporo.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie wieczornie :)

Tamka, super ze prace wkoncu pojda pelna para i mam nadz.,ze od teraz bez poprawek :)
    Gratuluje zakupu autka

Nieukowa, wspolczuje mandatu....faceci tak juz maja....braki...i nie wazne co bysmy z tym robily...tlumaczyly..oni juz sie nie zmienia

Helenq, ciesze sie ze badanie ok :) i dobrze sie czujesz :)

Malenq, wspolczuje ustawienia malej. moja ciagle mnie wali po pecherzu i wnetrznosciach. boli :( dzis jakos sie ulozyla, ze jeszcze bardzo ciezko mi sie oddycha. wydaje mi sie ze lezy plecami do moich wnetrznosci - w koncu po dlugim czasie.

ktoras cos pisala o krwotokach z nosa. milam regularne na koniec 1 i poczatek 2 trymestru. teraz sporadycznie. za to nadal spac nie moge. w ogle w tej ciazy okropnie sie czuje. kondycja masakra - mam problem by wejsc na 3 pietro. i rozne inne atrakcje, pomijajac mdlsoci i tego typu, o ktorych juz specic nie bede....bo i wstyd troche....

Psotka, dlaczego Signapur taki sobie? ja mysle ze piekny.

Nieukowa, my sie co chwile gdzie sprzenosimy....teraz troche dluzej zostalismy na wyspie i mamy nadz.,ze tak juz zostanie. maz nie chce mzieniac firmy, ale jesli tuz przed siwetami bedzie musial wyjchac, to chyba zastanowi sie nad zmiana firmy.
    Moje dzieciaki mowia 3 jezykami: polski, norweski i angielski, wiec szkola/przedszkole to nie problem - do brytyjskiej by chodzili. gorzej z rozwoejm psychicznym. moj mldoszy moglby sie przeprowadzic znowu. zaden problem, ale starszy nie chce. jak uslyszal nasza romzowe, to zaczal plakac i krzyczec, ze on sie juz nigdzie nie przeprowadza.

Konwalinka, jak Tymek? mam nadz. ze sie nie pochorowal?
    moje sa ciagle morke w przedszkolu. tutaj serio ciagle pada. i to tak pada pada - jakbys pod prysznicem stala..... a moje dzieciaki w przedszkolu caly dzine na dworze bez wzlg. na pogode. rzadko choruja....ale oni tak od urodzenia, wiec przyzywaczajeni. moja mama po dzien dzisiejszy szoku doznaje, gdy dzieciakom nalewam wode z lodowki i to jeszcze zlodem czy mleko prosto z lodowki. babcia im wyciaga wczesniej, by woda czy mleko mialo temp. pokojowa.

my musimy podczas naszego pobytu w PL wybrac sie do alergologa/dermatologa (wlansie nei wiem do kogo lepiej) z mlodszym synem. ma straszna wysypke od poczatku wrzesnia. czasem az do krwi sie drapie. czekamy na wyniki badan, ale moim zdaniem lek. nie spr. wszystkiego (tylko alergie pokamowa, a wychodzi na to ze mlody ma m.in. alergie na pierze) plus leki tutajsze nie dzialaja na niego a lekarz nie chce poki co silniejszych zapisac. szkoda mi malucha, bo meczy sie bardzo...

Tamka lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymek właśnie kaszle, więc po spaniu.. Fuck!

Beszka co kraj to inny sposób chowania dzieci, choć ja go nigdy pod spódnica nie trzymałam, ale co poradzę, że on od razu cv coś łapie.. To co opisujesz to raczej pod alergolog się nadaje.. Tymek tez ma alergie na pierze.. Sama chyba tylko wapno możesz dawać, bo dostępne bez recepty.. Ale nie wiem jak u was..

Helenq super ze wizyta udaną, a maluszek już pokaźny

Dobrej nocy/poranka

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo z rana.. :)
    I lece do pracy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane dzisiaj rocznica urodzin i śmierci mojej kochanej córeczki Igusi, to już dwa lata, a czuje się takby wczoraj, ciężki dzień, już zawsze w moim sercu

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Freja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Cześć Zgredka - ja też z Krk ;)

Justa <tulam> moooocno aż mi się też łza w oku kręci i ściska mnie za gardło, wiem co czujesz.... tulam

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałąm wyniki wczorajszych badań
    nie wiele z tego rozumiem a nigdy nie miałam kłopotów z oceną wyników

w morfologi coś z białymi krwinkami się pokićkało, toxo jak zwykle megfa wysoka - ale ponoć jak już sie przeszło to nie ma stracha ( w sierpniu 430, teraz 460 a wynik reaktywny jest powyżej 3,0)
    a reszty to już całkiem nie czaje różyczki cytomegali i reszty....

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja ważne ażeby lekarz czaił :P

Jussta... współczuję straty ;(

A w ogóle to cześć. Ciężki dzień dziś mam bo wczoraj byłam z psiapsiółami na kawce. I zeszło nam do 1 w nocy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 08:34

Freja lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ