X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki!

Malenq, Beszka dolaczam sie do grona niewyspanych:(Wczoraj wieczorem skusiłam sie na herbatke no i klops:(cały wieczór wymiotowalam i zle sie czulam i tak zostało do dzisiaj. Glowa boli niemilosiernie, kawke zrobilam moze cos bedzie lepiej!

Kroko wczoraj rozmawialam z sasiadka ma 2 dzieci dziewczynke i chlopczyka i ani jednego dnia w ciazy sie zle nie czula!Miala babka szczescie!Takze nie ma znaczenia czy chlopak czy dziewczynka!To zalezy od naszego organizmu!Kazdy jest inny!

Beszka z jednej strony fajnie pobylabys z rodzina a z drugiej maz daleko:(

Ogladalyscie o malej Julce na dzien dobry tvn teraz leci?

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, u mnie pochmurno, mokro i brzydko ;(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki. Moja nocka tez nie przespana. Harce małej + dziwne sny. Normalnie całą noc prałam pieluchy (we śnie) po tym jak ponad 3h wybierałam najlepszą opcję na allegro przed snem :D Normalnie co usnęłam to prałam pieluchy

Prezenty sobie robimy, ale ja jeszcze nie mam pomysłu

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wyglada to tak, jedziemy na zakupy i kazdy kupuje sobie co chce;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lili, masz racje, moja kuzynka ma dwie córki, z pierwsza wymiotowała prawie do końca ciazy, a z druga kompletnie nic, cisza, spokój, mówiła ze gdyby nie rosnący brzuszek to by nie wiedziała ze w ciazy jest.
    Czyli wszystko zależy od organizmu, moze tez geny robią swoje? Bo moja mama tez nie miała ze mną żadnych problemów :)

Jejku ja ja bym chciała zamienić ten padający za oknem deszcz na piękny, bialutenki śnieg <3

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Tak Lili, masz racje, moja kuzynka ma dwie córki, z pierwsza wymiotowała prawie do końca ciazy, a z druga kompletnie nic, cisza, spokój, mówiła ze gdyby nie rosnący brzuszek to by nie wiedziała ze w ciazy jest.
    Czyli wszystko zależy od organizmu, moze tez geny robią swoje? Bo moja mama tez nie miała ze mną żadnych problemów :)

Jejku ja ja bym chciała zamienić ten padający za oknem deszcz na piękny, bialutenki śnieg <3

Moja mama i siostra (obie z corkami w ciazy) tez sie zle nei czuly, nei wymiotowaly ani razu. Ja nosze chlopaczka i tez sie ani razu zle w tej ciazy jeszcze nie czulam, nawet najmniejszych mdelek nie mialam.

Ja czekam z utesknieniem na snieg!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama również urodziła 2 córki i obie ciąże czuła się świetnie i wyglądała ślicznie. Nie mieli wtedy USG i wszyscy byli pewni że jestem chłopcem. Dostałam imię Wojtek :D

Lili83, LaRa, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Moja mama również urodziła 2 córki i obie ciąże czuła się świetnie i wyglądała ślicznie. Nie mieli wtedy USG i wszyscy byli pewni że jestem chłopcem. Dostałam imię Wojtek :D

U mnei tez liczyli, ze bede chlopcem ;)

Yasmin lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do mnie dzis kiepskie mdliste samopoczucie wróciło
    wczoraj bolała mnie bardzo głowa ze apap wzięłam bo nie dałabym rady
    śniadanie zjadłam ale juz czuje ssanie :p

co do prezentów to na Mikołaja tylko Zuli a na gwiazdke mojemu kosmetyki zamówiłam a sobie chce kupic torbe listonoszke :) bo moja kochana sie posypała

miłego dnia

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedra a ty blizniaki bedziezs miec????

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Biedra a ty blizniaki bedziezs miec????
    heheh nie jedno przynajmniej jedno do tej pory widziałam hehehe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka do Singapuru??? O kurcze, to dość drastyczna zmiana miejsca pracy O_O
    Masakra! Jak tu sobie w ogóle życie układać, jak nagle pracodawca może ci je rozwalić w drobny mak... taka przeprowadzka to jakaś abstrakcja zupełna! A co z dziećmi? Ze szkołą? Z rodziną, znajomymi, językiem itd? Szok... oby jednak mąż został gdzie jest...

Freja a czemu płacisz za badania? Ja po to chodzę do gina na NFZ żeby mieć komplet za darmo. Dzięki temu stać mnie na wizyty dodatkowe u prywatnego :P

Zgredka coś sobie faktycznie wkręciłaś, albo i nie... usg 3d polega na tym samym co zwykłe, tylko robi się więcej obrazów i potem aparatura je składa w jedną całość...
    Podobno krąża głosy, że usg rozgrzewa tkanki itd, ale to IMO może mieć znaczenie jak się ponadgodzinne filmy w 4d kręci dla zajawki, a usg które miałam trwało... może z 5min łącznie z oceną NT i tej całej anatomii. Także nie boję się ze to była przesada. Co więcej, psychicznie naprawdę mnie to i szczególnie mojego męża wsparło, że zobaczyliśmy 3d - dziecko nagle ukazało się dla nas jako człowiek, a nie jakiś-tam płód który sprawia że chce mi się rzygać :P Mąż w ogóle odmieniony jak za dotknięciem różdżki, jestem głęboko doktorowi wdzięczna za te obrazki :) No i to 3d jak nic innego upewnia, że dziecko rozwija się prawidłowo - laik nie oceni 2d tak jak 3d, a tu widzisz symetrię, zarys ciałka, symetrię kości, kręgosłupa... dla mnie bajka.

Za chwilę spadam na kolejne usg, tym razem przez brzuch i na nfz.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka faktycznie opcja ze bedziesz w Pl epsza ale faktycznie fundowanie małemu takich przeprowadzek jest kiepskie

Nieukawa fotki suuuper :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• justta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja już po śniadanku, a tak naprawdę to dopiero !!! niedawno wstałam, leń na całego ;-) posprzątam trochę chałupkę, a powiem wam że wczoraj wystawiłam fotelik i gondolę z wózka na pokój i koty się od razu zainteresowały, a jak przeniosłam na szafę to zniknęły w mgnieniu oka, spały w gondoli całą noc, moje koty lubią nowości, po jakimś czasie im przejdzie ;-) muszę im wszystko pokazywać żeby się przyzwyczajały, nie wiem kiedy łóżeczko rozłożyć

Miłego dnia kobietki

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BIedra a to Ty jesteś na liście "Nowenna staraczek" na ovu "127. -- Biedroneczka83"???? jak tak, to pochwal się dziewczynom z brzusia:)

hello justta ja już II śniadanie zjadłam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 11:40

• justta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenqa ja właśnie idę jeść II ;-)

Malenq lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja dziewczynki;)

dziś krew z nosa ale tylko tyle ...mam nadzieję że na tym się skońzy bo mam plan pracować cały czas....:)

Singapur...o jesuuu ...odważnie.
    Konwalia jak znosisz pobyt z dala od męża??

zgredka lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Tamka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki

jestem, podczytuję, czuwam ale czasu nie mam w ogóle! zaczęłam przygotowania do przekazania obowiązków w robocie... masakra.. na budowie zmiany - tynkarz vel. Harnaś wywalony (ksywa nieprzypadkowa, od nazwy ulubionego trunku...), ekipa która do nas wróciła działa - WSZYSTKIE ściany do poprawy... szlag mnie trafia, bo zmarnowaliśmy czas, kasę i materiały ale co zrobić... ważne, że teraz idzie do przodu

przyszły drzwi! dwa tygodnie przed terminem :D w przyszłym tygodniu mają nam lać posadzkę z żywicy także może w styczniu zamieszkamy :D

Justa, to na pewno dziewuszka, skoro tak się wstydzi :P ciekawe czy Kajetan zrobi nam podobną niespodziankę... wolałabym nie ;)

Beszka, Singapur może taki sobie ale masz blisko na Borneo i do Malezji, polecam ;)

Kroko, gratuluję auta, ja też kupiłam - ostatecznie Kia Rio, silnik 1.5 więc nieźle ;)

współczuję mdłości, ja w sumie podobnie jak Psotka - samopoczucie bardzo ok, poza tym,że słaba jestem, zrobiłam wczoraj te badania na chlamydię, też 100 zł także łączę się w bólu finansowym, a temat ZUS przemilczę...

Malenq, Kosia już do mamy chce , stąd te szaleństwa ;) już tak mało czasu do porodu... niesamowite!

Maniek, mnie krew z nosa ciurkała lekko cały czas, w sumie od kilku tygodni mam spokój, dopiero się zorientowałam

Krokodylica, Nieukowa, MANIEK lubią tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka ładne to Twoje autko! :) Też gratuluję. :)

No i fajnie że drzwi przyszły, widisz, wszystko się powoli układa. :)

Maniek mi się właśnie wczoraj krew z nosa puściła, ale to "dopiero" drugi raz.

Tamka lubi tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamuś super że dawna ekipa wróciła, teraz robota będzie szła migiem i porządnie :-) ja już coraz bardziej myślę o tej mojej dzidzi że to jednak dziewczynka jest, taki mały żartowniś, to po tatusiu :-)

Tamka, Krokodylica, MANIEK lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ