Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ehhh...Kroko, i to się ponoć zdarza...cytuję: W czasie ciąży naczynia krwionośne, także te w nosie, poszerzają się. Oprócz tego, ilość krwi przez nie przepływającej zwiększa się z każdym tygodniem ciąży ze względu na płód. Większa ilość krwi to równocześnie większe ciśnienie i większe ryzyko pęknięcia delikatnego naczynka.
Szkoda tylko, że na Ciebie spada wszystko naraz... -
Nena tak wiem, że się zdarza, mi się zdarzyło "dopiero" drugi raz i znów przy wymiotach. Ech, życie.
Mam pytanie do bardziej zaawansowanych ciężarówek. Malenq Ty chyba coś o tym ostatnio pisałaś, apropos liczenia ruchów dziecka, że nie liczy się jak dziecko ma czkawkę. To mnie intryguje - jak rozpoznać tą czkawkę? Kiedy to czkawka a kiedy ruchy?
Acha i jak się liczy te ruchy? W sensie ile ich powinno być?
Tak pytam profilaktycznie, bo nie wiem czy moje dziecię takie ruchliwe czy to może ta czkawka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:14
Yasmin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykochanie czkawka to czkawka...normlanie, stukanie powietrza będziesz czuła...
za młoda ciąża skarbie u Ciebie, aby liczyć nie ma potrzeby....
ale chodzi o to że 10ruchów na godzinę, możesz położyć się i zliczyć...
u mnie gin mówił 3 razy dziennie, ale ja nie liczę, bo mała strasznie aktywna jest...
inna teoria mówi że 10 ruchów dziennie....
bardzo możliwe że masz WIERCIPIĘTKĘ w brzuszku....
NIeukowa super zdjątka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:24
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Yas, nie moge znależć info na stronie Simin, powiedz mi, kiedy i w jakich godzinach odbywają sie zajecia w SR?
heh wrociłam z łazenia po sklepach, kurtka jestKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Malenq ja wiem że za wczesnie u mnie na liczenie ruchów.
Pytam z ciekawości bo mnie bardzo zaintrygowała ta czkawka dziecka, jak to czuć. Czyli faktycznie czujesz różnicę i wiesz kiedy dziecko ma czkawkę a kiedy się rusza? Ciekawe.
Na to wygląda w takim razie że mała jest wiercipięta a do tego wybredna na jedzenie. -
MANIEK wrote:boszzzzze Kroko Ty powinnas medal dostać za tą kumulacje wszystkich objawów...daje Ci dzidziol popalić oj daje.
Bo to mała zołza jest.
Nena hehehe czyli nie tylko ja jestem nieogarnięta w temacie.
PS. To ja poproszę ten medal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 19:33
-
nick nieaktualnykroko TAK WIEM kiedy mała ma czkawkę...dzisiaj 2razy miała....to jest IDENTYCZNE jak u dorosłego...czuję kiedy ją ma....nabierz powietrza i zrób "pu" krótkie w swoje ramię, męża brzuch itp. to mnie więcej to samo....a dodatkowo jak mała ma czkawkę to identycznie ją "trzęsie" jak mnie jak mam czkawkę...
nie wiem jak to najlepiej wytłumaczyć...
Krokodylica, MANIEK, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Jestem więc u nas wszystko super, dzidzia drobniutka waży już 1200 gr, płci na sto procent lekarka nie ootwierdzi bo powiedziała że nie da sobie ręki uciąć, ale skłania się ku dziewczynce hihi więc będziemy mieć niespodziankę, cytologię mi zrobiła, a tak wogóle to morfologię mam boską jeszczę się poprawiła od poprzedniego razu, hemoglogina 13,2 płytki poszły mi do góry mam 230 wow, tsh 2,11 więc ok
Nieukowa super zdjęcie, fajnie widać i super że wszystko ok:-)Nenaaa, Lili83, Malenq, konwalianka, LaRa, MANIEK, Nieukowa, Tamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Laruś SR sa popołudniami w SIMIN. o 17:00 i o 19:00. Są też w weekendy (do południa, ale nie znam szczegółów). 6 spotkań po 2h. w różne dni tyg - zależy od grupy. Zapisy po 22tc
Kroko pewnie że sie wdroży, sam będzie chciał Cię wyręczyć i pomóc, oraz żeby odrobinę pobyć z dzidzią a oczywiście, zmuszać nie ma co powodzenia.
Czkawkę naprawdę da się odróżnić od ruchów. Takie jakby cykliczne puknięcie (główką), stałe nasilenie i moc. U mnie tak jestLaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej hej
witam sie i ja...
u mnie dzis kiespki dzionek. strasznie mnie dzis meczylo - mdlosci i naciagnie. masakra! Kroko tez obstawiam, ze w marcu sie dopiero skonczy, hehehe
co do czkawki malucha, to bedziesz wiedziala na 100% ze to TO
Nieukowa, super ze z maluchem wszystko ok zdjecie super BTW moja mloda ma takie samo na koneic bad. odwrocila sie do nas plecami
Konwalinka, a dlaczego Tymek nie moze skakac w wodzie? chodzi jedynie o brudne rzeczy czy cos innego?Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
konwalianka wrote:Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Nieukowa zdjęcia boskie
Justa ale wam się wstydnis lub wstydnisia trafiła ważne że zdroweWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2014, 20:19
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje wizyt
Nieukowa, fota odlotowa
Justta, super ze wyniki super szkoda tylko ze maleństwo (1200gr!!!) nie chce sie ujawnić
Yas, dzięki za info, po 20 tc będę sie rejestrować do SR
justta lubi tę wiadomość