X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Freja, ja pierwszy raz w zyciu robilam toxo w 20 ktoryms tam tc z pierwszym synem. oczywiscie wynik potwierdzil, ze wczesniej przeszlam toxo, ale w zw. z tym ze juz w ciazy bylam 20pare tyg. musialam zrobic awidnosc, kotra potiwerdzila, ze przechodzilam ja przed ciaza.

ku mojemu zaskoczeniu wynik pozytywny mialam rowniez na poczatku 2 ciazy. jak sie okazalo moze dojsc do powtornego zarazenia. rzadko, ale sie zdarza. ponoc nie jest wtedy az tak niebezpieczna ta choroba, ale kto to wie....

u nas dzis ¨dom wariatow¨ plus moj meeeeega wysielczy humor :/
    zaczelo sie od pierwszej zlej wiad. dzis rano: zadzownili z przedszkola, ze jedno dziecko wymiotuje. mozliwe ze zacznei sie epidemia, a my mamy za tydzien 8.12 wizyte w szpitalu na oddziale dzieciecym ze starszym synem a dzien poznije lecimy do PL. gdyby zaraza sie rozwinela i nas rowneiz zaatakowala, to kiepsko widze wyjazd do PL.....trzeba by lot odwolac. wizyte w szpitalu pewnei tez....natomiast z drugiej str. moze sie zakonczyc na tym jednhym dziecku...no i gryze sie caly dzien z myslami czy puszczac ich jutro i w przyszlym tyg. do przedszkola czy przeczekac. teoretycznie wszedize moga sie zarazic....ahhh
    potem nastapila lawina negatywnych wiadomsoci....

nie wiem czy w ogole sie dzis witalam, wiec czesc wszystkim ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a dlaczego ty tak wczesniej ta glukoze robisz?Myslałam ze to ok.24/25 tydz. ciazy, ja jeszcze nie mialam i nic gin nie mowila hm?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Freja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Freja: a ja z kurdwanowa :)
    to rzut beretem :) miło spotkać kogoś z okolicy :)

zgredka lubi tę wiadomość

Freja, młoda 13, młody 4,młodszy 0, aniołek Olga 03.08.2014 (16tydz.)
    860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Beszka no to rzeczywiscie masz dylemat, jesli masz mozliwosc zeby dzieci w domu zostaly to moze lepiej nie kusic losu?Szkoda byloby wszystko odwolywac tzn szpital i wyjazd do Polski

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Freja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka - cześć ;)
    zrobię tę awidność ponownie - robiłam w sierpniu po poronieniu,i wyszło że to stara infekcja, ale teraz jest więcej przeciwciał więc...nic nie wiadomo
    najwyżej antybiotyk będzie do końca ciąży ;(
    a co do maluchów i przedszkola - to może lepiej do końca tygodnia ich zostaw w domu, jak masz możliwość i zadzwoń zapytać jak sytuacja - jesli to jednorazowy epizod to sprawa w przyszłym tyg. jasna a jeśli nie to ... cóż pewnie i tak już złapały, ale w domu jest szansa na szybsze podjęcie leczenia, a może w lepszym środowsku się nie rozwinie

beszka lubi tę wiadomość

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja robilam jeszcze nie wiedzac, ze jestem w ciazy i co do smaku przezylam, ale teraz nie wiem jak to zniose tyle na czczo

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Freja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam że do tej pory robiłam juz 2 razy glukoze i da się to wypić i chyba tam nie trzeba było iść na czczo a tą zwykłą
    glukozę to mozna np na 4 godz. przed badaniem wypić mleko albo na 6 godz przed zjeś lekkie śniadanie - kromeczke chleba

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • Freja Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam do jutra :)

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, nie wiem dlaczego juz, poprostu... dostałam skierowanie na badania i mam je wykonac, a dlaczego juz? Sorry ale nie odpowiem bo nie wiem, moze oja ginka dba o to zeby nazbyt czesto mnie nie kłuli, tylko raz a porzadnie?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukoze robię dopiero za 2 tygodnie, czyli mocno po 26t ciąży, dlatego też się dziwie, ze tak wcześnie u Was.. za te dwa tygodnie czeka mnie tez sporo innych badań..

Freja, dziwne z tą toxo.. ja się jej boję jak ognia..nie miałam;/

beszka, ja bym nie puszczała dzieci do przedszkola.. to takie gdybanie.. albo albo..ale wybrałabym mniejsze zło, skoro oni podatni na rota..tym bardziej, że plany macie dość poważne..

LaRa..no nie da się raz a porządnie, bo obciążenie samo w sobie wymaga przynajmniej podwójnego pobierania krwi w ciągu 1h lub 2h, w zależności od zlecenia.. no i ja bym je spokojnie zrobiła za 8 tygodni :)

u nas też słabe wieści.. w sanatorium panuje wszawica i już się boję.. no a mnie wyszedł piękny, okrągły żylak (wiecie gdzie) i niestety boli jak ch..

dobrej nocy skarby

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka nie zazdroszcze:(bosz jak to sie tam przyplatalo w dzisiejszych czasach?
    a żylaka wspolczuje:(
    Konwalianka a maz odwiedza cie, czy jestes z Tymkim sama cale 3 tyg.?

Freja najwazniejsze ze wiesz co i jak wiec mozna zaczac dzialac;)

Wlasnie skonczylam pytac syna do egzaminow z biologi, mam takiego stresa to beda jego pierwsze wiec nie wiadomo czego sie spodziewac, zostalo nam jeszcze 1,5 tyg. na inne przedmioty!Chyba jestem bardziej zestresowana od niego;)

Milych snow laseczki:*

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilii zapewne jesteś bardziej zestresowana :P
    Od nas to 600km więc podliczylismy plusy i minusy i uznaliśmy że lepiej jak przyjedzie w środę 5-go i zostanie z nami do niedzieli niż na weekend tylko, zatem jeszcze tydzień jestem sama..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc dziewczynki, spokojnej nocy
    bede sie łączyc z rana z labka :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa a czemu Ty tak szybko masz to obciążenie glukozą? Wszystkie dziewczyny tutaj mają zdecydowanie później to badanie.
    A - widzę że nie wiesz. Ale to za wcześnie mi się wydaje.

Freja to badaj się i lecz kochana.
    Ja też się boję toxo bo nie przechodziłam. :/

beszka życzę aby jutro był dzień samych dobrych wiadomości. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...

LaRa to że dostałaś skierowanie to nie znaczy że masz TERAZ zrobić glukozę....ja skierowanie na nią dostałam około 18tyg. ale miałam zrobić 25tyg. więc może Ci czegoś ginka nie powiedziała?

• beszka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

po nieprzespanej nocy postanowililismy nie posylac dzieci do przedszkola. dzis ja z nimi jestem, jutro maz. w pon. zadzwonimy dowiedziec sie jak sytuacja. jesli witus zaatakowal wieksza gromade, to nianai z nimi posiedzi w domku. jesli to byl jednorazowy incydent, to do przedszkola marsz ;)

Co do bad. glukozy, to ja wciazy z Leo robilam wczesnij niz 25tyc a to dlatego, ze bardzo zle sie czulam. mialam hipoglikemie i ten problem po ciazy niestety pozostal :/

milego dnia :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka......uuuuuuuuuuuuu kurczę bardzo często u Was w przedszkolu takie wirusy???

• LaRa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, heh słodka woda wypita :)
    Teraz czekam godzinę na pobranie jednej krwi, a za kolejna godzinę kolejne :( nie lubię
    A teraz siedze i czekam...

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Freja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ja też już po kłuciu, trzymajcie kciuki - pobrali mi na tą awidność, wyniki może będą wieczorem... strasznie się martwię.
    W nocy bolał mnie brzuch - niby coś tak jak czasem przy okresie a czasem w czasie cyklu, nie mocno ale jednak nie przyjemne, rano to samo, boję się :(
    nie chcę aby znów było coś nie tak ;/ do gina dopiero 3 grudnia, ale wyniki konsultujemy telefonicznie
    nie wiem czy na własną rękę nie poszukać konsultacji z lekarzem od chorób zakaźnych...

860ix1hpwm73xj5b.png

PL KRK
  • beszka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    freja, jesli to mialoby Cie uspokoic to ja bym poszukala i poszla. pamietam, ze ja moje wyniki pierwszej toxo odebralam w sylwestra. wynik pozytywny...ja w 20 tc nei wiem kiedy doszlo do zakazenia....ginek nie odpowiada...cale szczescie blisko szpital chorob zakaznych itp. wiec tam poslzam i bardzo mila pani podala mi nr tel. do jednego z lekarzy. uspokoilam sie zamaist srtresowac niepotrzebne, czekajac na wizyte u ginka.

Justta, dopiero dzis doczytalam....bardzo mi przykro z powodu Twojej...Waszej straty :(

Malenq, moje dzieciaki jesli na cos choruja, to jelitowki...a w naszym przedszkolu sa co 2 miesiace - lekkie, ze dzieci wymiotuja czy boli ich brzuch plus goraczka...nas jedynie zemdli przez chwile...a ze dwa razy w roku takie mega, ze wszyscy lezymy plackiem ;) przy naszej 4 osobowej rodzinie takie chorwanie zajmuje okolo 2-3 tg. nie wiem ile to bedzie trwalo gdy bedzie nas 5 ;)

Helenq czy w tej ciazy masz rowneiz wiekszy brzuch niz w poprzednich?
    mnie jak ktos spotka to albo mysli ze termin tuz tuz, albo ze bliznieta ;)

Freja, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ