Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Freja, ja pierwszy raz w zyciu robilam toxo w 20 ktoryms tam tc z pierwszym synem. oczywiscie wynik potwierdzil, ze wczesniej przeszlam toxo, ale w zw. z tym ze juz w ciazy bylam 20pare tyg. musialam zrobic awidnosc, kotra potiwerdzila, ze przechodzilam ja przed ciaza.
ku mojemu zaskoczeniu wynik pozytywny mialam rowniez na poczatku 2 ciazy. jak sie okazalo moze dojsc do powtornego zarazenia. rzadko, ale sie zdarza. ponoc nie jest wtedy az tak niebezpieczna ta choroba, ale kto to wie....
u nas dzis ¨dom wariatow¨ plus moj meeeeega wysielczy humor
zaczelo sie od pierwszej zlej wiad. dzis rano: zadzownili z przedszkola, ze jedno dziecko wymiotuje. mozliwe ze zacznei sie epidemia, a my mamy za tydzien 8.12 wizyte w szpitalu na oddziale dzieciecym ze starszym synem a dzien poznije lecimy do PL. gdyby zaraza sie rozwinela i nas rowneiz zaatakowala, to kiepsko widze wyjazd do PL.....trzeba by lot odwolac. wizyte w szpitalu pewnei tez....natomiast z drugiej str. moze sie zakonczyc na tym jednhym dziecku...no i gryze sie caly dzien z myslami czy puszczac ich jutro i w przyszlym tyg. do przedszkola czy przeczekac. teoretycznie wszedize moga sie zarazic....ahhh
potem nastapila lawina negatywnych wiadomsoci....
nie wiem czy w ogole sie dzis witalam, wiec czesc wszystkim -
Beszka - cześć
zrobię tę awidność ponownie - robiłam w sierpniu po poronieniu,i wyszło że to stara infekcja, ale teraz jest więcej przeciwciał więc...nic nie wiadomo
najwyżej antybiotyk będzie do końca ciąży ;(
a co do maluchów i przedszkola - to może lepiej do końca tygodnia ich zostaw w domu, jak masz możliwość i zadzwoń zapytać jak sytuacja - jesli to jednorazowy epizod to sprawa w przyszłym tyg. jasna a jeśli nie to ... cóż pewnie i tak już złapały, ale w domu jest szansa na szybsze podjęcie leczenia, a może w lepszym środowsku się nie rozwiniebeszka lubi tę wiadomość
-
powiem wam że do tej pory robiłam juz 2 razy glukoze i da się to wypić i chyba tam nie trzeba było iść na czczo a tą zwykłą
glukozę to mozna np na 4 godz. przed badaniem wypić mleko albo na 6 godz przed zjeś lekkie śniadanie - kromeczke chleba -
Lili, nie wiem dlaczego juz, poprostu... dostałam skierowanie na badania i mam je wykonac, a dlaczego juz? Sorry ale nie odpowiem bo nie wiem, moze oja ginka dba o to zeby nazbyt czesto mnie nie kłuli, tylko raz a porzadnie?
-
Ja glukoze robię dopiero za 2 tygodnie, czyli mocno po 26t ciąży, dlatego też się dziwie, ze tak wcześnie u Was.. za te dwa tygodnie czeka mnie tez sporo innych badań..
Freja, dziwne z tą toxo.. ja się jej boję jak ognia..nie miałam;/
beszka, ja bym nie puszczała dzieci do przedszkola.. to takie gdybanie.. albo albo..ale wybrałabym mniejsze zło, skoro oni podatni na rota..tym bardziej, że plany macie dość poważne..
LaRa..no nie da się raz a porządnie, bo obciążenie samo w sobie wymaga przynajmniej podwójnego pobierania krwi w ciągu 1h lub 2h, w zależności od zlecenia.. no i ja bym je spokojnie zrobiła za 8 tygodni
u nas też słabe wieści.. w sanatorium panuje wszawica i już się boję.. no a mnie wyszedł piękny, okrągły żylak (wiecie gdzie) i niestety boli jak ch..
dobrej nocy skarby -
Konwalianka nie zazdroszcze:(bosz jak to sie tam przyplatalo w dzisiejszych czasach?
a żylaka wspolczuje:(
Konwalianka a maz odwiedza cie, czy jestes z Tymkim sama cale 3 tyg.?
Freja najwazniejsze ze wiesz co i jak wiec mozna zaczac dzialac;)
Wlasnie skonczylam pytac syna do egzaminow z biologi, mam takiego stresa to beda jego pierwsze wiec nie wiadomo czego sie spodziewac, zostalo nam jeszcze 1,5 tyg. na inne przedmioty!Chyba jestem bardziej zestresowana od niego;)
Milych snow laseczki:*
*******Gang18+*******B -
Lilii zapewne jesteś bardziej zestresowana
Od nas to 600km więc podliczylismy plusy i minusy i uznaliśmy że lepiej jak przyjedzie w środę 5-go i zostanie z nami do niedzieli niż na weekend tylko, zatem jeszcze tydzień jestem sama.. -
LaRa a czemu Ty tak szybko masz to obciążenie glukozą? Wszystkie dziewczyny tutaj mają zdecydowanie później to badanie.
A - widzę że nie wiesz. Ale to za wcześnie mi się wydaje.
Freja to badaj się i lecz kochana.
Ja też się boję toxo bo nie przechodziłam.
beszka życzę aby jutro był dzień samych dobrych wiadomości. -
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
po nieprzespanej nocy postanowililismy nie posylac dzieci do przedszkola. dzis ja z nimi jestem, jutro maz. w pon. zadzwonimy dowiedziec sie jak sytuacja. jesli witus zaatakowal wieksza gromade, to nianai z nimi posiedzi w domku. jesli to byl jednorazowy incydent, to do przedszkola marsz
Co do bad. glukozy, to ja wciazy z Leo robilam wczesnij niz 25tyc a to dlatego, ze bardzo zle sie czulam. mialam hipoglikemie i ten problem po ciazy niestety pozostal
milego dnia -
nick nieaktualny
-
Cześć!
Ja też już po kłuciu, trzymajcie kciuki - pobrali mi na tą awidność, wyniki może będą wieczorem... strasznie się martwię.
W nocy bolał mnie brzuch - niby coś tak jak czasem przy okresie a czasem w czasie cyklu, nie mocno ale jednak nie przyjemne, rano to samo, boję się
nie chcę aby znów było coś nie tak ;/ do gina dopiero 3 grudnia, ale wyniki konsultujemy telefonicznie
nie wiem czy na własną rękę nie poszukać konsultacji z lekarzem od chorób zakaźnych... -
freja, jesli to mialoby Cie uspokoic to ja bym poszukala i poszla. pamietam, ze ja moje wyniki pierwszej toxo odebralam w sylwestra. wynik pozytywny...ja w 20 tc nei wiem kiedy doszlo do zakazenia....ginek nie odpowiada...cale szczescie blisko szpital chorob zakaznych itp. wiec tam poslzam i bardzo mila pani podala mi nr tel. do jednego z lekarzy. uspokoilam sie zamaist srtresowac niepotrzebne, czekajac na wizyte u ginka.
Justta, dopiero dzis doczytalam....bardzo mi przykro z powodu Twojej...Waszej straty
Malenq, moje dzieciaki jesli na cos choruja, to jelitowki...a w naszym przedszkolu sa co 2 miesiace - lekkie, ze dzieci wymiotuja czy boli ich brzuch plus goraczka...nas jedynie zemdli przez chwile...a ze dwa razy w roku takie mega, ze wszyscy lezymy plackiem przy naszej 4 osobowej rodzinie takie chorwanie zajmuje okolo 2-3 tg. nie wiem ile to bedzie trwalo gdy bedzie nas 5
Helenq czy w tej ciazy masz rowneiz wiekszy brzuch niz w poprzednich?
mnie jak ktos spotka to albo mysli ze termin tuz tuz, albo ze bliznietaFreja, Krokodylica lubią tę wiadomość