X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja, tulę, z taka strata człowiek nigdy do końca nie moze sie pogodzić, ale mama na pewno patrzy na Ciebie z góry i cieszy sie, ze bedzie miała druga wnuczkę/ wnuczka.

Zgredko, w Radomiu jestem cześciej niz w domu - hehe. Wiec kiedy będziesz chciała, moge byc z książkami;) ewentualnie in postem moge Ci podesłać.

Kroko, moja Zuza czasem mnid gryzie, a jak krzyknę z bólu - beczy, co ciekawe...gryzie tylko mnie...

Lara, ja gadałam z pediatra - wg niej od września do końca kwietnia (chyba, ze dziecko mało wychodzi), Toska chwilowo ma brac cały rok. Zuzi kazała dawać tran (tez rozne opinie pediatrów), a tam te jest witamina D.

My 14.07 mamy 2. urodziny Zuzi, a 17.07 chrzest Toski i chyba urodziny zrobię 10.07...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 08:08

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka :)
    Izoleccc wrote:
    Psotka wszystkiego najlepszego.
    Konwi dl was też i wielu przespanych nocy.
    Blondik współczuję. Biedna Madzia. Zdrówka.
    Aniu witaj. Nigdzie się stąd nie ruszysz :)

My jutro idziemy na warsztaty z chustowania, co prawda przez asymetrie nie powinnam go nosić ale warsztaty za free a jak się mały naprawi to będę go chciała nosić, to idę ;)
    Póki co dopijam Warke radler i idę spać. Młody spi od 21 40 więc pewnie zaraz się będzie budził na karmienie.
    Iza poczytaj http://zamotani.pl/asymetria-a-noszenie-w-chuscie/ :) warto wiedzieć

Kroko tulam :(

Katja bardzo mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 08:23

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężka nocka. Madzia albo na cycu albo przysypiala wczepiona we mnie nóżkami i rączkami. Nadal gorączka. Ale ja to męczy. Eh.
    Wy tu o nalesnikach a ja mam smaka na krokiety :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • justta Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Katja trzymaj sie wiem jak boli smierc, chyba kazdy wie albo bedzie wiedzial, takie zycie, kiedys wszyscy sie jeszcze spotkamy w lepszym swiecie

Ania witaj po tej stronie, jak samopoczucie i jak mezulek sie czuje?

Lara kciuki za szczepienie

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, zdrówka dla Madzi,może to przez zeby?

Mari, Ani pierwszy ząbek przebił sie gdy miała 10,5 miesiąca. Teraz ma 4 i echo.

Ari, daj znać po dietetyku, u mnie dzis juz - 12 kg :) moja dieta daje efekt :) nawet mama mi powiedziała że zeszczuplalam, a to w jej ustach rzadkość, aby mi tak powiedzieć. Za 15 kg będę czuć sie juz komfortowo.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, ale się rozpisałyście, ale to dobrze.. teraz może ruch będzie większy:) oby

u nas noc jakby lepsza..już nie dobiera sie do cyca, choć rano o 6.30 był epizod że cchiał, ja powiedziałam, że nie ma już cycy, on w płacz, ale zaraz mu przeszło :) wczoraj karmiłam go już tylko raz.. smutno mi trochę.. Tymka karmiłam 20 m-cy i sam sie odstawił..no ale coż..

to mnie Patryk gryzie..wszędzie, gdzie popadnie..właściwie nie tylko mnie - Tymka, męża.. ręce i nogi są pogryzione :(

brawo wróżko za wizytę i doskonałego nexta :)

Lara, gratuluję, pięknie, oby tak dalej!

zgredko, a ja się lubuję w tematyce sci-fi i erotykach..swoją drogą, gdyby nie one, to przy staraniach o Patryka nic by nie wyszło..bardzo mi pomogły na libido..

Katja, bardzo współczuję..nie wyobrażam sobie przeżyć tego bólu..ciągle myślę, że moi rodzice mają po 60 lat i bedą jeszcze długo żyć..do tej pory przeżywam śmierć babci..a w październiku już 10 rocznica :( Mocno wspieram myślą

Ania, hop hop, my tu czekamy na relacje, wszelkie możliwe.. powiedzieliście już komuś czy czekacie? Jak ta reakcja Michała? No i Ty jak się z tym wszystkim czujesz?

Blondik, a jak wysoka ta gorączka? Patryk miał zębową 38.2-38.5, oby szybko minęła

miłego dnia kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 09:21

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas wczoraj fajna noc dzisiaj znowu okropna zwijal sie jak waz jakby skurcze mial normalnie :/ rano baki slyszalam. Ja marze by znalezc tego przyczyne. Alergia? Moze cos mu szkodzi co mu codziennie podaje. Zaczelo sie od roczku moze margaryna do chleba bo prawie codziennie je chleb, moze jednak mleko modyfikowane 3 nie podpasowalo? Predzej miewal problemy z zaakceptowaniem mleka modyfikowanego juzprzy jedynce byly problemy I mial bebiko ccomfort I dwojke tez az potem przeszlismy na normalne I bylo ok hmmm nic innego wyszukanego nie dostaje chyba ze slodycze typu kolaczyk ale kurde jak mial 9 mies dostawal czekoladki wiem okropna matka ale dostal kalendarz adwentowy I podjadal ze mna hehe rozniaste inne produkty ktore uczulaja I nic mu nie bylo.

Katjaa tule mocno...wyobrazam sobie jak ciezko jest a niestety zycie plynie dalej ... :( ehh

Ania witaj :) gratuluje :)

Blondik wspolczuje zlego samopoczucia malej I zdrowia moc zycze :*

Kroko tule :* I zaciskam &&& za owocny cykl I dzidziusia

Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś kalendarz każe zapakować torbę
    Dwie koszule nocne, crocsy, Japonki, gacie siatkowe, podkłady, ręcznik, rzeczy do kapania
    Ubrania dka małego tylko na wyjście
    Coa jeszcze? Ludzie ludzie napisali, że od tego tyg poród może być w każdej chwili..
    A tu się nic nie dzieje, ale powiem szczerze chce dociągnąć do raka a nie bliźniaka..

Katjuszka: tule, każda z nas ma pewnie jakieś doświadczenia że śmiercią bliskiej osoby, jednak śmierć mamy to zupełnie co innego...

Moja już w żłobku, dziś na obiad zrobiłam jej znowu placki z gruszką i jabłkiem do tego nektarynka, a na śniadanie piatus

Konwalianko: erotyki? :O nudy nie czytalam..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Kroko tulę mocno .. Trzymam kciuki za następny cykl ( chyba ze teraz jeszcze za wcześnie zrobiłaś ta betę) ... W każdym razie mocno wspieram i trzymam kciuki.
    Suwaczek zrobię jak znajdę chwile przy kompie.
    Kciukam za Anie na szczepieniu.
    U nas nocka tez słaba częste pobudki i katar sie pojawił. Górne jedynki w natarciu juz widać białe punkciki.
    Cdn

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, a erotyki to jakie? Ja tylko greya jedna cześć, przy drugiej zasypiałam i bardzo dawno temu naiwne harlequiny;)) polecisz cos?

Młoda, lubie za czekoladki dla małego;) bo czasem, czytając Was, czuje sie jak najgorsza matka na świecie, mam wrażenie, ze za mało dbam o czas z dzueckiem (ona pol dnia z komórka w ręku), za mało zmuszam ja do jedzenia zdrowych rzeczy, których nie lubi (a daje, np. serek danio, z cukrem;().

Ale od jutra, czas zmian...postaram sie bardziej dbać o dom, siebie i dzieci...tja..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:26

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi luz jakbym napisala co moj maly mial w buzi co probowal co mu czasem daje to pewnie byscie se pomyslaly no co za horror. Tzn bez przesady coli I czipsow absolutnie czy typowych zelkow cukierkow gazowanego I fastfoodow chociaz sory dwa czy trzy razy frytki jadl aaaaaaa :/ zla jestem zla zla zlaaaa. Co do bajek jak byl mlodszy nalogowo codziennie byly bajki xd nie dlugo ale ogladal a odkad zaczal chodzic ograniczamy I juz oglada tylko gdy obcinam mu paznokcie badz zle sie czuje a on buczy mi pod nosem hehe albo chce dospac. Ale rzadko z reguly. Popoludnia spedzamy na dworze raczej razem albo cos robiac niz dajac bajki.

Dzisiaj z siostra rozmyslalysmy nad imionami dla bobasa. Bedzie albo Michal albo Hania :) musze tylko do Hani przekonac meza ,tzn mu sie podoba tylko jego dalsza kuzynka ma tak na imie I mi wymysla ze nienwypada nosz jasna cholewka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 10:46

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny no nie prszedadzajcie..wszystko jest dla ludzi, nawet tych najmniejszych..tylko w rozsądnych ilosciach..

przy drugim dziecku, zwłaszcza z taką róznicą jak ja mam nieuniknione jest oglądanie bajek przez Patryka (Tymek ogląda jedną po śniadaniu przed przedszkolem i Patryk też patrzy), cukierki? trudno.. czasem Patryk ukradnie Tymkowi, czasem on mu da.. no co poradzę..nie zjada ich przecież kilogramami.. inne rzeczy też je.. w ilosciach dopuszczalnych..a że Wy czasem chcecie w spokoju usiąść i wypić kawę czy przeczytać neta, to co jesteście już niewplnicami dziecka? no nie, to WY jesteście ważne, ba! najważniejsze! Jak sie włączy bajkę czy da tel czy tablet na 20min to tez nic mu nie będzie..

co do tych erotyków, to ja tak ładnie napisałam.. prawda jest ze to są książki z fabułą (choć czasem jest jej mało) i ostrym rżnięciem :)

justta lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko: a propos książek, teraz mnie dopiero zaciekawiłas ;)

Ja powinnam zrobić sobie drzemkę, skoro pobudka była po 5..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że wszystko jest dla ludzi ale Summi napisała że daje tel na pół dnia. A to różnica. :)
    Każdy robi jak uważa, ja tam wolę pójść na plac zabaw niż włączać to pudło.
    No chyba że pada to wtedy zabawa w domu nam się nie klei.
    Czekoladę moja próbowała i uwaga - nie lubi! :)

Maniek może i za wcześnie e wyszedł by jakiś watpliwy wynik typu 5 / 6 a mi wyszło <2 więc się nie ludze. :)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wladnie, problemem nie jest oglądanie bajki przez 20 minut, tylko przez pol dnia...ale zauważyłam, ze ostatnio sama zaczyna interesować sie innymi rzeczami, a komórkę rzuca - z tum, ze ona nie ogłada stricte bajek, tylko włącza muzykę i tańczy, śpiewa, biegając po domu z miskami...tak, zeby usiąść i oglądać bajki, to nie, ani na komórce, ani w TV...

Czekolady, słodyczy nie daje, ale daje wlasnie sęki, ktore zawierają cukier...bo mleka ani jogurtów naturalnych nie chce - ech, ech...

Na dwór nie mamy gdzie isc - podwórko w trakcie urządzania, dlatego siedze ciagle u rodzicow, bo tam biega pol dnia po dworzu wlasnie.

Ech, a do tego Zuzka dopadła maszynkę do golenia - mauz zostawił i skaleczyła sie w palec - ranka mikroskopijna, a ja panikuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 11:21

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja tulę :*
    Ja tak tesknie za moją babcią i zawsze rycze nad jej grobem.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zabawy w domu tamto jakiś nie umiem wymyślić nic fajnego/kreatywnego ...mam dola i widm, ze ujowa matka ze mnie;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry....ja na chwilke..

Summi, jestes dobra mama i nie wolno ci myslec inaczej. Jest roznica pomiedzy siedzeniem w domu z 1 a 2 dzieci! Poza tym nikt nie jest w twojej skorze...nie wie co czujesz. Jestes w domu juz chyba 3 rok prawada? Bez przewy dla siebie, bo chyba nie wrocilas do pracy po 1 dziecku? Masz prawo miec dola, mniej energii itp.

Z doswiadczenia wiem, ze gdy wrocilam do roacy to z jednej str.bylam lepsza mama, bo tak sie stesknilam za maluchami ze ten czas w domu wykorzystywalam an maxa!!! Do tego w pracy, pomimo zmeczenia, to odpoczywalam. Napilam sie cieplej kawy przegladajac dokumenty,a le nikt nie wolala ciagle mamo i nie lazil za mna do kibla. Zjadlam lunch z doroslymi ludzi podczas rozmowy o czyms innym niz kurka robi koko, kaczuszka kwa kwa itp. Moze postaraj sie znalezc dla siebie chociaz godzine dziennie, aby nabrac troche energii?
    I pomysl, ze jeszcze troche i bedziesz mogla np.obie panny dziadkom na jeden dzien podrzucic, wrocic do pracy czy znalezc hobby.
    A moze niania na np.2 godz. Kilka razy w tyg.?

Katja, tule...

Ucikamy z H do osdroka zdrowia. Dzis wstal o 4 ale maz z nia siedzial do 5.45 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 11:43

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Przepraszam ale latam przez zasrany zus od jednego do drugiego masakra od 8 rano do tetaz czelam jeszcze na jednego swiadka i dopiero moge złożyć dokumenty :-(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara gratulacje spadku wagi ja mam jeszcze jakieś 5-6kg do ideału hehehe

u nas Lilka narazie nie wykazuje checi oglądania bajek

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

‹‹ 1844 1845 1846 1847 1848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ