Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej
Konwi, wspolczuje akcji z mezem! Ja to wredna i dumna jestem i nie wazne co pojechalabym do rodzicow. A co. A chloocy by sie ucieszyli z wizyty u dziadkow
Moj maz za to zupelnie inny. Wiadomo..praca jest oraca,a le teraz jak H sie urodzila on swoja zmienil, co bylo dla niego meeega trudne. Z nowej jest b.zadowolona, bo nowe wyzwania kazdego dnia i sporo sie rozni od poprzedniej, ale konczy o 15, zaczyna o 7.30 (wczesniej zaczynal o 7 ale w biurze byl wczesniej...a pracowal roznie). Te 30 min,z rana baaaardzo pomaga dzieci ogarnac do szkoly. Czesto an kursy go wysylaja,a le to wiadomo. Nie codziennie a raz czy 2 w tyg. Ale wiadomo. Oraca to praca.
Za to po pracy, wieczorami baaaardzo malo wychodzi. A jak wchodzi, to pomoze dzieci ogarnac i dopiero idzie. Wraca grzecznie
Za to planowanie obow,domowych lezy u niego i wszystko robi meeeega wolno. Wiec ja planuje i sporo robie sama, bo szybcieja to blad
Zgredko, dasz rade! Moj J mial byc duzy a wazyl 3 kg. L mial byc maly a wazyl 4 kg. Hanka miala byc malenka i dopiero na 2 dni przed porodem pow.,ze wazy 3800 (wazyla 3680) za to H miala najmniejsza glowe i najciezej mi sie ja rodzilo
Manku, jak Jagoda? Zdrowa?
Wrozka, sliczny brzuchmi sie pokazal a spr.niedawno
Lili, mnie w 2 i 3 ciazy baaardzo bolal kregoslup. Nie pociesze cie, bo po 2 dziecku bolal jeszcze mooocno dlugo po porodzie, ale wiadomo...nosilam 2 malych dzieci
Moj starszak spal dzis tragicznie a od rana boli go brzuch i ma stan podgoraczkowydo tego zatkany noc. Mam nadz,ze to orzeziebienie a nie jelitowka ze szkoly, bo jak mnie dopadnie i reszte, to z wakacji nici
-
hej wieczornie!
u nas dzisiaj wizyta dziadkow calodniowa, wiec bylo fajnieMaly zasnal kolo 21ej i mam nadzieje, ze pospi do rana... ja troche zdolowana, bo uswiadomilam sobie, ze wszystkie naprawy aut itd. nas duzo wyniosa i szanse na jakakolwiek dzialeczke marne
no ale coz, moze w totka wygram. ehh.
Justa- fota jest caly czasale juz nie dlugo, wiec paczaj
Beszka- oby to nie byla jelitowka...
Konwi- ojej, musialo byc Ci mega przykro, ze tak Ci powiedzialale jestem pewna, ze tak palnal, nie chcial zeby to zabolalo. no ale kara mysle, ze prawidlowo.
Maniek- ciesze sie, ze ciacho sie udaloja dzis dzien bez ciacha, ale jutro chyba cos upichce. chyba nawet wole piec niz jesc
minelam sie z powolaniem.
Ania- noo poczekaj do 8 tyg. wtedy najczesciej zaczyna sie jazdachoc moze zdarzyc sie tez tak jak u mnie. praktycznie zero objawow. i tego Ci zycze
aaa w 7tyg. jak najbardziej mozesz juz serduszko zobaczyc
sciagnelam sobie aplikacje przypominajaca o piciu wody. moja lekarka ostatnio mnie opieprzyla, ze za malo pije. ale ja tak mam od zawsze. bardzo rzadko mi sie zdarza, ze czuje pragnienie. no ale musze sie zmuszac jakos
no nic, ide spac, bo nic dobrego dzisiaj nie wymysle.
dobrej nocy kochane :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 21:54
-
Lili: ja robię kursy e-learningowe na takiej platformie, z której korzysta jako pracownik sądu, no i jest system prawny we Francji w j. francuskim i powiem, że nieźle mi idzie, a bałam się, że za słaby mam poziom (przy czym ja już wcześniej miałam zajęcia z francuskiego prawniczego)
aha no i jest koleś na 100%, więc wyślę Ci dodatkowe foty większych ubranek.Lili83 lubi tę wiadomość
-
ANIA - to super! strasznei sie ciesze ze sie wam udalo! Ja wlasnie ostatnio tu o tobie wspominalam, ze malo juz dziewczyn pameitam z rozowej strony ale byla taka jedna co tak walczyla i mam nadzieje ze w koncu jej sie uda
. No i prosze
ZGREDKA - mi mowili ze bedzie ponad 4kg a wyszlo duzo mniej. A to twoj drugi porod to dasz rade. Zazdroszcze sn.
KONWI - wspolczuje. Takie slowa od dziecka sa napewno bardzo niemile -
hej misie
Aniu u mnie w 6 tyg było widać serduszko
byliśmy dziś na festynie, Zuzę tak ciągnie od dzieci że szoki przestała się bać baniek mydlanych, bo skoro dzieci się tym bawią
a była maszyna do baniek- fajowo
ja mam ostatnie podrygi przed dietąsiedzę i piję piwo
ale w sumie to podoba mi się to jedzonko bo naprawdę fajnie ułożyła, dużo owoców- i nawet ciasteczka są
w całej wielkiej ilości 4 na posiedzenie - istne szaleństwo
idę spać dobranoc kochane
ps. Aniu nie martw się brakiem dolegliwości- ja nie miałam całą ciążę -
Kotko: otóż mogę Ci udzielić dosyć precyzyjnej informacji, bo nie zarosło do końca, ale już prawie, ponieważ ostatnio jak była na tej obserwacji w szpitalu, to już usg nie dało się dobrze przez zrobić, była słaba widoczność, czyli już prawie zarasta
-
Hejoo,
Blondik, no to podziwiam konsekwencje;))
Btw, apropos konsekwencji: siostra była ostatnio ze znajoma na lodach, ktira ma 4. letnia córkę. I powiedziała jej, ze jesli bedzie niegrzeczna loda nie dostanie m, ze dziecko jest wyjątkowo nieznośne, ta znajoma kupiła sobie loda, a jej nie i chociaz tamta prosiła, błagała, obiecywała, a potem zrobiła awanturę w samochodzie, to i tak loda nie dostała, a matka zjadła;) podziwiam ja, bo ja w takiej sprawie (ja jem, ty nie) bym wymiękła.
Zgredko, niesamowite, ze to juz tak blisko.
My wczoraj na złocie i rajdzie (Zuzka szalała w piachu i na zjeżdżalni), potem u mojej siostry - ogolnie spoko, ale było sporo ludzi, wiec, zeby je uśpić, zdecydowaliśmy sie jechac do domu w nocy - prowadziłam ja, nie było łatwo (90 km), ake dałam rade i jestem dumna, bo nie lubie jeździć w nocy.
Wczoraj, na tum złocie byli znajomi z córka - Antonina z 14.01.16, nasza z 11.01.16 i patrzę taka kruszynka - pytam ile ma: 60 cm i 6 kg - a moja bomba wielka: 72 cm i 8 kg - szok, mam wielkoluda, wiec ten teges, Zgredko, nie dygam dasz rade urodzić (choć ja sie nie mądrze, bo miałam cc). Moja ciotka urodziła syna 5600 - choć nie naturalnie, a znajoma mojej postury (52 kg, a dziewczyna troche wyższa 170 cm, wiec drobna), naturalnie 4800, bo położna na nia spojrzała i oceniła, ze bedzie mała 3700... -
Hej,
Witam sie w nowym cyklu (w końcu - 34 dc). Juz myślałam ze coś ze mną nie tak..... Ale jEsT!
Zgredzia, musisz wziąć poprawkę na wynik badania usg, Anie oceniali na 3100-200 a wyskoczyła 3620 g. Wiec nigdy nie wiadomo, dziecię jest niezle poskręcane w brzuszku i nikt tego nie obliczy dokładnie, ale życzę Ci jak najlżejszego porodu, i dasz rade, bo silna babka z Ciebie.
Kotko, właśnie sprawdziłam i ..... Chyba zarosło.
Konwi, proszę
Milej niedzieli (dzis babcia wraca juz do domu, małż ja odwozi a my cały dzien same)konwalianka lubi tę wiadomość
-
Hejka trzecia noc odkad maly nie pije mleka kolacje. Wczoraj dostal kaszke nestle na kolacje wiem tona cukru ale chcialam sprobowac . Noc ok obudzil sie raz I to na sekunde I spal ladnie cala noc. Czy przypadek. Obserwujemy dalej. Mleko dostaje tylko rano I to zamienilismy juz butle na bidon. Wczoraj nie wypil calego a dzisiaj juz cale
sa postepy powoli do przodu oby tak zostalo cieszylabym sie gdyby to nie zadne pasozyty czy cos innego a glupia kolacja.
Dziewczyny wybywamy o 10 z ta moja kumpela z mlodych lat do Opola do zootak rodzinnie z malym I chlopakami hehe
mam nadzieje ze bedzie ladniej niz wczoraj.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Jezuuu ale maly ma dzien marudy.
Nie spi od 4h a juz mi glowa peka od tego... Moze zab a moze to taki wredny typ. Nie wiem, a do tego maz idzie dzis do roboty wiec caly dzien z ta jeczypaszcza spedze.... Ech.
Ania jeszcze pozalujesz, ze chcialas miec objawy ciazowe hehe
U mnie ujawnily sie supermoce. Wyczuwam ze maly narobil w pieluche z sasiedniego pokoju. Maz jest w szoku.
Dama taka zmiana w menu moze faktycznie pomoc... Swoja droga, wasze dzieci duzo pija? Radek nie chce pic nic poza mlekiem, ani z bidonu, ani z kubka, ani z butli. Mam problem bo mi chyba sieda laktacja od tej ciazy, a ten skamle o mleko bo mu sie pic chcechyba bede mm mu robic a cyca dawac coraz rzadziej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 08:36
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Moja się obudziła po 7, a ja myślałam, że jest po 5 bo się o tej obudzilam i wydawało mi się, że to byla chwila..
Aha, zapomnialam napisać, że 17go mam przyjść na ktg, a jak do 25go nie wyjdzie, to będziemy znowu mierzyć i myśleć o indukcji cokolwiek to jest..
Miłego dnia wszystkim życzę
Kotko: wiem, że to głupia rada, ale póki co może się przestaw, żeby ta 5 nie była dla Ciebie tragiczna, póki nie znajdziecie dla Domiego rozwiązania..Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Psotka, my zaminilismy teraz nasze autko na forda smax i jestesmy meeeega zadowoleni. Spokojnie wchodza 3 duze foteliki i ile miejsca w bagazniku! Super autko polecam.
Mloda dzis rowniez wstalamo 5 ale maz sie nia zajmuje w weekend z rana (w nocy tez on do niej wstaje hehehe)
Starszak jial prawie 40 st.goraczki. Dzis nadal glraczkije i boli go brzuch i gardlo i ten nos zaktany.
Dzis mielismy pojsc na kawe do siostry meza (jej srodkowy syn mial urodziny). Chyba tylko maz pojdzie z mlodszym. Chociaz ja to by, najbardziej chciala, aby psmy dzien razem spedzili w domku na tarasie. Uwielbiam Norwegii, gdy jest piekna pogoda. Az sie wykezdzac nie chce.
Milej nd. -
No właśnie patrzyłam na Forda s max czy tam c max i ponad 100 tys ma sa kra
Jeszcze kuzynka będzie swój sprzedawać za rok Hondę crv to zobaczymy, ale z drugiej strony może można coś z zewnątrz mniejszego, a pojemniejszego w środku, jakiś combi czy coś??