Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc, ja się z moim mocno pożarłam.. do tego stopnia, że powiedziałam, ze w niedziele jak wróci mnie z dziecmi nie będzie.. nie wiem czemu faceci myślą, że oni mogą wszystko - wyjścia, spotkania, praca..a kobieta ma siedzieć z dziećmi i oni łaskawie czasem pozwolą im wyjść..no wczoraj się bardzo wk.. ale co Wam będę opowiadała.. w każdym razie, uznałam, że skoro dzieci są moje i tylko ja mam się nimi zajmować, to zabieram je ze sobą i niech się buja.. od rana chodził i prosił, abym przemyślała sprawę, żebym się pogodziła ze względu na dzieci itd.. pojechał..mam spokój.. dziś zabieram chłopców na festyn a jutro wyjeżdżam do rodziców.. no chyba, ze mi się zmieni.. ogólnie nie chciałabym angażować rodziców do swoich problemów małżeńskich..
Izo, nie wyrzucajcie sobie nic, tak się zdarza.. Patryk miał wzmożone napięcie mięśniowe w obręczy barkowej i szyjnej, b. słabe mięśnie brzucha- często miał naklejane plastry na brzuch i ręce i kręgosłup. Rehabilitowaliśmy też w medicover, mieliśmy 40 spotkań metodą Bobath i super się udało! będzie dobrze! Tylko narazie nie możesz używać chusty..
no zgredko czekam na foto
fajnie młoda, ze noc przespana..u nas średnio..ostatnio jakieś 40min po zaśnięciu sie budzi i usnac nie moze.. rzuca sie, płacze..i tak z 4 razy chodze o 22, później twardo usnie i spi do 4, o 4 do nas do łózka i spi jeszcze do 6. od tej 4 to trzyma mnie za reke..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 09:04
-
hej dziewczynki!
u nas nocka calkiem calkiem. pobudka z placzem kolo 4tej, pozniej po mleku o 5 spanie. i teraz znow spi. ja wczoraj mialam mega nerwowy dzien, jako, ze moj mezus zapomnial coby mi przelew zrobic bym za ZUS zaplacilawiec praktycznie w ostatniej chwili udalo mi sie zaplacic. kurza twarz, tak to jest jak nie mam wiekszej kasy na koncie!! wszystkie przelewy przychodza teraz tylko do niego, a ja nadal czekam na kase z zasilku. w ogole nie mam pojecia jak radza sobie kobiety na zwolnieniu, ktore sa same, albo nie maja rodziny. przez bite dwa miechy nie masz absolutnie zadnej kasy. zeby w sciane i heja! tak wiec ten tego. ale udalo sie wiec odetchnelam. no ale stresu moj dzidziek sie najadl bidulek
Izo- kurcze, niefajnie wyszlo. no ale dobrze, ze to juz wyszlo i bedziecie nad tym pracowac. bedzie dobrze.
Zgredka- dawaj znaka jak kolo! choc teraz pomiary juz moga byc zafalszowane. ja na ostatnich USG mialam podawana wage 3800, a wyszlo 3300, wiec wiesz- no stress
Maniek- buu to nerwowy weekend. ale dobrze, ze mame udalo sie namowic. jakie dzis ciacho pieczesz moja inspiracjo?
Lara- fajne te kucykijak Ania dzis spala?
Lili- kurcze wspolczuje tych bolowoby w koncu przeszly. kiedy kolejna wizyta?
Mloda- pieknie wygladaszspory juz brzusio. czy juz wiadomo kto tam urzeduje?
Kroko- my tez sie zastanawiamy nad fotelikiem. ale nie kupimy dopoki nie zmienimy autachcemy dla mnie Tourana. no ale najpier trza naprawic mojego starego i go opchnac
ehh. przyszla juz @?
Ja wklejam moje zdjecie prawie w neglizu i z malym smotkiem. zaraz usune, wiec paczajta!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 10:00
MłodaDama, Blondik, Lili83, Katjaa, beszka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Konwi co do męża mam podobnie on to zawsze znajdzie czas na kolege a to coś pomóc a to coś tam a to musi jechać i ma wyjścia a ja ? Ale ostatnio zżyłam się z moja kumpelą z którą chodziłam do żłobka,przedszkola i do podstawówki
obie w ciąży obie na listopad
różnica kilku dni terminu. I powiedziałam dość.Raz do dwóch razy w tygodniu umawiamy się i wychodze sama z nią na ok 3-4 h i jest cudownie taka odskocznia cieszę się,że się sklikałyśmy.
Współczuje nocy ja wiem jak to jest ciągle wstawać lulać,bo długo już to przechodze ale
muszę coś z tym zrobić próbuje jakieś kroki podejmować najpierw próba z mlekiem jeśli dalej tak będzie obstawie alergie i wtedy zasięgne rady lekarki. Na razie sama próbuje .
Wróżka niestety nie wiemy dalej kto mnie podkopuje hehe początek lipca połówkowe więc wtedy sie dowiemy
Wróżko Ty chudziiiinkofajny brzusiek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 09:35
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hejo Konwi współczuje tez mnie czasem ogarnia wsciekłość na męża bo on wiecznie w pracy ... Doszło do tego ze juz nawet Jagoda nie da mu sie uśpić tylko ja muszę.
Izo nie martw sie Tomek jeszcze malutki da sie wszystko naprawić, gliwa do góry. My tez die rehabilitowalibyśmy bo dłoń sie nie otwierała w zetknięciu z podłożem a teraz wszystko jest ok. Oczywiście wg reh to tez wina złego noszenia.
Kurde wróżko nie zdążyłam zobaczyć foty:( buuu a dzis chce zrobić ciacho z truskawkami i waham sie czy czekoladowe czy normalna tartę ehhh trudne wybory.
U nas nic spoko jedna pobudka i 1 z kupapotem zasnęła do 6:30 i wzięłam ha do siebie bo męża jyz nie było i uwaga spała zołza do 9:00 !!!! Poczytałam trochę bo ja od 6:30 juz zasnąć nie mogłam a w pobliży tylko książka " masa o kilerach w mafii" muszę powiedzieć ze całkiem dobrze i szybko sie czyta.
Maniek
-
wróżko, pięknie wyglądasz! Niezła laska z Ciebie..a mały jak podgląda mamę
młoda i bardzo dobrze! to nie jest tak, że ja nigdzie nie wychodzę..ale jednak on częściej..a jak ja gdzieś chce wyjść, to najpierw muszę wysłuchać..no nic.. przejdzie..
dom ogarnięty- uhu..ccałe szczęście.. nawet podłogi pomyłam:) czekam na sąsiadkę coby kawki się napić..mlody śpi, bujany w wózku;/
-
Mloda, Wrozko fajowe brzuchole;)
a ja kurde zaczynam sie martwic:/u mlodej brzuszek spory a ona 2 miechy za mna a u mnie minimalnie wiekszy:/w czw mam gina to go pognebie czy aby wszystko wporzadku:/
zwariowac mozna:/
Lara a roznie to bywa;)ogolnie wiedzma jestem straszna szczegolnie dla domownikow:/nic mi nie pasuje krzycze i denerwuje sie o byle co nie wiem jak oni to wytrzymuja:/jesli chodzi o kregoslup to w 2 poprzednich nic nie bolalo z tym ze tutaj dochodzi noszenie malego nie usiade nawet na chwile wiec moze zmeczenie org dochodzi i to wszystko sie nasila
dzisiaj maz mily choc zaraz do roboty musi wiec znowu walcze sama:(powiem wam ze mam stracha coraz wiekszego jak ja 2 ogarne:/z tego co summi opisuje to nie jest latwo a nie mam szans wybyc do rodzicow by pomogli:(WróżkaZielona lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Hoho wróżko nieźle już go wybilo..
U mnie nie było większej różnicy gdzieś do ponad połowy,potem nagle wyskoczył
Lili nie martw się zatem, to może Wam strzele i na FB walne..
Ja miałam być cały dzień sama, ale skoro mój wrócił o 4 i ledwo dyszy to został, no i pójdzie z nami na USG hoho
Aha i nie zdazylam na spacer, bo mała dostała szału że zmęczenia i przez te 5 zębów idących i mój ja uśpil, więc śpi w łóżeczku a ja kończę testWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 11:54
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Zgredko nie mam face ale tutaj na forum wklej a potem mozesz usunac;)
jestes motywatorem dla mnie!(nie wiem czy tak sie mowi;)ale co tam;))jak ty masz checi i sily?ja ledwo ksiazke jedna przez 3 tyg przeczytamPs.nie pusz ile ty bo dola zlapie;)
*******Gang18+*******B -
ano, taki brzuchol mialam w 5 miesiacu z Franczeskiem. strach sie bac co bedzie dalej! co prawda brzuchol czesciowo tluszczowy. juz sie nie moge doczekac kiedy bede mogla cwiczyc, o dziwo, brakuje mi baardzo intensywnych cwiczen. nawet o bieganiu pomyslalam.
Lili- brzuch kazdej inaczej wychodzi, nic sie nie martwwidocznie masz lepsze miesnie
a ogarnac ogarniemy, bedzie ciezko- nie ma sie co oszukiwac. no ale pocieszam sie, ze to przez pierwsze lata. pozniej dzieciaki zajma sie soba, a my luz blues
Zgredzia- dawaj fotencje brzucha i Kostka dzisiejszego na fb!
Blondik- eej, to jak tancuje malutka to znaczy, ze juz chorobsko mijedawaj filmik na fb (na youtube mozna wgrac)
Konwi- boszz, kobieto, podziwiam za te porzadki. ja wstyd sie przyznac, ale jak Maly spi to najczesciej albo odpoczywam, albo robie jakies "bezglosne" rzeczy. a mezem sie nie przejmuj. z nimi zle, ale bez nich jeszcze gorzej
Maniek- ja ostatnio robilam pare razy jogurtowe z truskawkami. pyszaste wychodzi! i robi sie doslownie pare minut! jak chcesz to Ci przepis fajny podrzuce.
wlasnie jem melona z lodowki. Boooze, jaki pyszny. obiad mam z wczoraj i pochwale Wam sie, ze w sumie zrobilam dwa obiady, bo moj wege. dla mnie potrawka z kurczakiem na slodko- kwasno- ostro z ananasem, papryka i groszkiem, dla mojego kasza jeczmienna z sosem pieczarkowym i kiszonymi. oba obiadki pyyyszne! i zrobilam w mig.
Franek wlasnie zasypia, choc znow wszystko poprzestawiane i nie wiem, czy teraz zasniedupa blada, co robic?
dzisiejsze proby wysadzenia na nocnik spelzly na niczym. jak u Was nocnikowanie?
a w ogole moje dziecko ma tyle siniakow, ze niedlugo mnie opieka spoleczna nawiedzi. wszedzie toto chce wzlezc.
oo wlasnie stuka o szczebelki lozeczka i piesni wyspiewuje. chyba z dzisiejszej drzemki kiszka
-
dodałam fotkę na chwilę potem może na fotosik dodam, ale poki co nie pamiętam jaki mam login i hasło..
zaraz skończę kurs
ho ho ho
i Lili, ja nie czytam tak szybko, zależy od książek (teraz nabijam ilość, więc mam 8 wypożyczonych)
-
Wróżko ślicznie wyglądasz
a przepis oczywiście poprosze. Chetnie wypróbuje.
Ja tez dzis porządki góra juz lśni jeszcze dół został narazie szafę ogarnęłam bo mój w niej sajgon zrobił wrrr wasi faceci tez tacy bałaganiarze ? Mój galgan straszny ! Białej gorączki dostaje.
Obecnie gwiazda spi a ja leżę bo mnie strasznie plecy i brzuch bolą az sie przestraszyłam... Cholera a Jahoda tez co chwila na rękach i w dodatku często ja w nosidle targam jak z psem lecę... Boje sie trochę ale nie wiem jsk sie inaczej zorganizować
Mama wstawia rosół bo mi sie skończył bulion a lubie mieć swój a nie kupowany wiec świeża porcja dzis sie ugotuje a potem hop siup do zamrażarki w kostki lodu
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
Maniek
-
Manieczku-
0,5kg maki
200ml oleju (najlepiej slonecznikowy lub rzepakowy)
1 szkl. cukru
3 jajka
350g jogurtu naturalnego
2,5 lyzeczki proszku do pieczenia
sok z polowy cytryny
+ okolo 0,5kg truskawek lub innych owocow
wszystkie skladniki w temp. pokojowej
do maki dodac wszystkie skladniki, wymieszac bardzo krotko mikserem do polaczenia skladnikow. przelac do formy, poukladac na wierzchu truskawki przekrojone na pol czescia przekrojona do gory, wstawic do piekarnika nagrzanego do 180 stopnii piec okolo 50-60 min. do suchego patyczka.
ciacho mega szybko sie robi, jest puszyste i wilgotne. baardzo polecam
moj facet tez balaganiarz, ale tylko jesli chodzi o dom. w sprawach firmowych i samochodowych jest mega pedantemno coz. wsciekam sie, ale co to da?
Manku, odpocznij troche. teraz najbardziej newralgiczny czas dla maluszka. Jagodke wysylaj na spacery z kims. macie balkon? ja jak nie mam sily na spacer to puszczam Malego na balkon i tym sposobem troche sie dotleni. z tym noszeniem to niestety, inaczej sie nie dano ale staram sie kiedy moge nie nosic to nie nosze. ehh, a glupia jestem bo czasami na spacerze zakupy robie no i dzwigam razem z malym do domu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 15:14
-
Hej kochane
mam wreszcie troche czasu żeby na spokojnie siaśc nie wiem jak ja się tu do Was wbije
bo ani na bieząco nie moge czytać a piszecie jak ..
justta lubi tę wiadomość
-
ANIU 84 wybacz glupie pytanie ale to tak dawno bylo...Czy to ty jestes ta Ania ktora tak dlugo walczyla o ciaze i o poprawe wynikow meza?
Bylam w sklepie po stroj kapielowy. Szukalam jednoczesciowego. W Oshyo sa bardzo ladne ale zaden nie pasowal, cycki splaszczone albo odstawal albo zwis...Poszlam zrezygnowana do Calzedoni, mialam nie isc bo tak drogo ale jednak wlazlam. No i kupilam bo jednak sklep zwykly a profesjonalny sklep z bielizna to niebo a ziemia. Cycki od razu wygladaja zarabiscie, wszystko dopasowane, trzyma sie jak nalezy. Kupilam czarne tankini.
Ania_84, Blondik, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!!!
Dzis to masakrę mam i jamoj ciagle po cos lata do miasta jakieś węże czy inne pierdoły
ja najpierw z młoda na zakupach potem jej obiad no i pózniej majstrom walnelam schaboszczaki z pyrami i mizeria no i juz widać widać
Lili współczuje bólu kręgosłupatez myśle ze to zmęczenie materiału jak to sie mowi no a plastry próbowałaś? Ta masażystka nie moze Cie okleić ? Mam nadzieje ze jakos przejdzie!
Konwi współczuje...ale z dziadami to tak jest!!!! Ale bez nich w sumie tez zle
Zgredka daj znac jak po usgale jestem ciekawa!
Młoda i Wróżka piekne brzuszki macie
Iza przestań! Czasami tak sie zdarza i juz, a nikt nie jest alfą i omega zeby wszystko zauważyć! Bedzie dobrze
Wróżka moja posiedzi na nocniku ale musze jej książeczki czytać albo Brzechwę recytować
U nas nocka spoko chociaz stary przylazł po północy...wiadomo po cono ale nie narzekam
No to tyle póki co
Ania wbijesz sie no bo jak inaczejjak sie czujesz?
Ale faktycznie ostatnio laski piszą jak głupie
Miłego popołudniaAnia_84 lubi tę wiadomość