X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, nie pomogę w kwestii Szczecina.. jestem w domu.. jakoś przeszła mi złość.. a mąż chodzi potulny jak baranek, no zobaczymy, jak długo.. nie pojechałam w dwóch powodów.. zaraz Tymek ma urodziny, no i kupę roboty mam..do tego mają sporo wyjazdów z przedszkola i nie chciałam go tego pozbawiać..
    co do dzieci.. doskonale rozumiem.. Tymek i Paulina (córka sąsiadów) 80% czasu spędzają u nas na ogrodzie, a że Patryk nauczył sie schodzić z tarasu, to dokuczają mu, zwłaszcza Paulina podburza Tymka i robią głupie rzeczy.. co działa na mnie jak płachta na byka.. Paulina bardzo przy tym krzyczy.. już wczoraj nie wytrzymałam.. zaczeli wsypywać ziemię do skrzynki z gazem, co jest nie tylko złosliwe, co i niebezpieczne..ciągle klepali Patryka po pupie a to co mówią, mnie conajmniej wk.. więc wreszcie powiedziałam, żeby Paula poszła do domu, bo brzydko się bawią, co to była za ulga dla moich uszu, no i nie musiałam już tak pilnować Patryka aby mu się krzywda nie działa..

Zamówiłam zaproszenia, figurki i inne badziewie na urodziny.. młody jeszcze spi, ale już coś tam słychac..tradycyjnie, nic mi sie nie chce

Yas, gratuluję..ale urodzajny poczatek roku będzie.. cudnie!

Zgredko, no nie przesadzaj.. to czego się obawiasz też jest naturalne.. przyznam, że tam gdzie rodziłam, przy Tymku mi się "to " zdarzyło..i czułam się zażenowana, ale one od razu kazały się nie przejmować, że to normalne i abym wogóle na to nie zwracała uwagi. W sekundę było posprzątane i nowe prześcieradło (podczas bóli partych). Nie zamartwiaj się takimi głupotami.

EDIT: zamówiliśmy wakacje, jedziemy 15 lipca :) co oznacza, ze od lipca do połowy sierpnia nie bedzie mnie w domu.. tfu tfu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 10:50

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas moje Słoneczko Gratuluję <3

A ja czekam i czekam.... belta to mam na ostatnim zakręcie gardła... masakra

Yasmin lubi tę wiadomość

• Blondik Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, gratulacje! Coraz bardziej wam zazdroszczę!

Yasmin, Katjaa lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No celuje 18 imieny mojej (Elka, a Twoja?)

Yas GRATULACJE ;) no to została Kroko i Lara, ktoś jeszcze?

Jeny ja już na wylocie, a Wy dopiero zaczynacie..jak ja będę cierpieć przy dwóch szalencach i uczyć się z nimi współpracować, to Wy będziecie przechodzić najlepsze momenty ciąży

Aha idę sobie powtórzyć jak się pielęgnuje smrodka

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka, ale jak ty juz bedziesz miała małego poznanego, już kumatego, to dziewczyny dopiero zaczna zabawe

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojeja, ale wiesci z rana!!

Yas- gratulacje!! :) ale super! ile nowych dzidzioli sie szykuje :D cudownie :) wklejaj testa!

Beszko- kurcze, ciezko mi cos Tobie polecic. ale u mnie w pracy dla pacjentow zawsze zamawiali noclegi albo w Novotelu albo w Radissonie. oba sa w centrum miasta i z tego co wiem w Novotelu jest fajna oferta cenowa dla rodzin z dziecmi. do 16rz. jakas znizka czy cos. poczytaj sobie :) a dlugo bedziecie w Sz-nie czy tylko jeden dzien?

noo zostaje nam Lara i Kroko. Pozniej Blondik, Kotka Psotka (czy jednak nie?). rosnie nam gangowa rodzinka :)

43xntqm.png

q0eplew.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas mega gratulacje ;D superaśnie ;D

Ja właśnie umówiłam się na 30 czerwca na połówkowe.Dowiemy się wreszcie czy brzuszek zamieszkuje Michaś czy Hania ;D

Katjaa, WróżkaZielona, Yasmin, Blondik, Izoleccc, Krokodylica lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas moje gratulacje aaaaa :)
    Zgredzia no ale to tez moje ur wiec chyba nie bedzie taki zły dzień :)
    moze byc tez 23 dzien ojca hehehehe

ale zazdro wam tych wszystkich kreseczek :)

Yasmin lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, moja tez Ela, ale nie używa tego imienia, dla wszystkich jest "Lalka", kiedys klientka mojej mamy spytała czy moja babcia nie miała problemu w urzędzie z takim imieniem hahaha bo mało osób wie jak ma rzeczywiście na imię, wszyscy wołają właśnie "Lalka".

Echhhhh coraz bardziej mam zazdrosne o te Wasze brzuszki, echhhhhhh w tym cyklu zaczynamy na lajcie bez spiny, a potem juz konkretne działania :)

Katjaa, daj znać jak po wizycie? Jak pęcherzyk?
    Aniu, a Ty kiedy idziesz????

Ania spała 2 h a ja nawet nie zmrużyłam oka, przemylam podłogi i zajęłam sie rozplanowywaniem przyszłej łazienki i całego mieszkania, dzis mogę jeszcze ewentualnie wnieść poprawki, póki nie wszystkie ściany jeszcze stoją. O matko, jakie to jest zagmatwane.
    Ach i jedziemy dzis za panelami bo te ktore mięsie podobają sa obniżone o 10 zł wiec zawsze coś w kieszeni zostanie. Ale po obliczeniach to i tak koszt 5 tys zł o.O

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, Yas serdecznie gratuluje.
    Kroko teraz Ty i Lara i pierwszy kwartał nowego roku zaczniemy wszystkie od " początku" jest tez inny + ... Wystarczy raz iść na pocztę z kartkami hehe. ... Moje zaległe wciąż czekają na wyjście az mi głupio no ale jak tylko sie na pocztę dostanę to powysyłam w koncu.
    Zgredko nie martw sie takimi drobiazgami bo taka fizjologia naprawdę sa gorsze rzeczy. A jsk nie chcesz korzystać z pomocy rodziny to moze koleżanka ? Szkoda ze mieszkamy tak daleko siebie bo jednak taka pomoc byłaby na wagę złota.
    Ja tez daleko od Szczecina takze nie pomogę.

Wczoraj powiedzieliśmy mojemu bratu o ciazy - bardzo sie ucieszył a beatowa stwierdziła ze nie bedą narazie wózka sprzedawać bo moze nam tez sie bliźniaki trafia za co oczyeiscie oni gorąco trzymają kciuki.
    Mamie tez powiedzieliśmy zeby jej sie lżej na ten dzisiejszy zabieg szło ale w moim odczyciu nie ucieszyła sie:( od razu zapytała jak ja wrócę do pracy a za chwile znów zwolnienie.... Ona w ogóle ma problem z okazywaniem radości no ale wczoraj to nawet sie nie uśmiechnęła i nie pogratulowała :( przykro mi trochę ... Bardzo

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek- o kurcze, przykro Ci musialo byc :( w koncu to mama... ale powiem Ci, ze u mnie tak wlasciwie bardziej radosc okazywaly przyjaciolki niz rodzina. moja mama ciagle powtarza, ze za wczesnie, ze jak ja sobie poradze. no ale ona w ogole snuje zawsze czarne wizje. mysle, ze w koncu sie z ta mysla oswoja mamuski i tez beda sie cieszyc. oby!

Lara- ehh, no taka wykonczeniowka to pochlania mnostwo kasy :/ ja pamietam jak u nas robilismy od poczatku, od stanu deweloperskiego. co przynosilam kase to szla z predkoscia swiatla :/ studnia bez dna.

zastanawiam sie co dzis na obiad zrobic... chyba kalafior ogarne i moze rybe jakas. nie chce mi sie nic dzisiaj :/

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie :)
    Oto mój pecherzolek z Kropusiem w środku :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62cce1d94bae.jpg

Oficjalnie dostałam skierowanie na badania i karta ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 14:40

LaRa, zgredka, Smoczyca1, Biedroneczka83, MANIEK, Yasmin, Blondik, Izoleccc, Lili83, Krokodylica, marissith lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z kartkami, bo mam nadzieję, że na drugiego dzieciaka też tak robimy, nie chciałabym żeby Pan Kosteczka był pokrzywdzony ;(

Problem polega na tym, że ja jakoś nie mam koleżanek, ostatnio pozrywały mi się kontakty, sąsiadka też pracuje i ma masę zajęć, no nie wiem nie wiem, coś się wymyśli
    ale nie chcę rodzić sama ;(

Maniek: widzę, że Twoja mama to jak moja..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas Gratulacje :)

Katja super ja zaczynam mieć stresa dzis mam wizyte mamnadzieje ze usg zrobi i ze zobacze pecherzyk w macicy ..

Maniek przykromi że mama tak zareagowała ..

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, przykro, ale pamiętaj, ze teraz jest trudny czas przed mama, wiec tez nie ma sie co dziwić. Wspierajcie sie wzajemnie, a po ciężkich chwilach zaświeci dla Was słonko!!!! Trzymaj sie!

Katjja, śliczny pęcherzyk :)
    Aniu, czekamy na Twoj :)
    Jak zdrowie Michała????

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli miałybyście ochotę i chęć, to mój Tymek bedzie miał urodziny 23 czerwca..bardzo by się ucieszył z kartek na urodziny. Zrewanżuję się przy Waszych nexcikach:)

Gratuluje Katja pęcherzyka!
    Ania życzę takiego samego:)

przykro mi Mańku

Yasmin, zgredka lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki kochane póki co za dużo nie pisze bo jak czytam na watkach jakie to dolegliwości inne dziewczyny maja to mam wiekszego stresa tylko a dwa zeostatnio wiecej spedzam czasu z M ... ehh mieliśmy iść na urodziny do jakiejś knajpki :(

Michał czuje sie o wiele lepiej :) opuchlizna z kolana zesżła i teraz noga mu lata w tym gipsie w srodę kontrola mam nadzieje że nie bedzie potrzebna operacja i ze powiedzą że wszytsko ok :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jol :)
    Boszzzz ale zesta napisały :) Zośka dopiero na drzemkę poszła!
    Zjadła troche zupy troche polędwiczki kalafiora pyrke i tyle. Ale uwielbia fasolkę szparagowa ;) ja w sumie zdążyłam tylko garderobę posprzątać po montażu i umyć podłogi ma gorze bo wiadomo jak to z dzieckiem ;)
    Manku przykro mi...ale widze ze wiecej mamusiek jest takich z tymi emocjami... Moja to samo i najgorsze jest to ze ja tez mam cos z tego. Wlasnie dlatego czekam z drugim bo nie umiem sobie wyobrazic jakbym dała radę :/ a najlepsze moja mama tak to chodzi do nas i ogłada co jest zrobione a od soboty wielki foch ze nikt jej nie zaprosił obejrzec kuchnie! Bez kija nie podchodź ;)
    Ari powodEnia w dietowaniu :)
    Konwi trzymam kciuki za urlop :)
    No zapomniałabym Yasminka serdecznie gratuluje!!!!!
    Zgredzia zaczynam zaciskać kciuki :)
    Kat gratki ślicznego pęcherzyka :) Ania teraz Ty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 13:40

Yasmin lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku szkoda że mama tak chłodno zareagowała ale faktycznie może to taki czas a potem sie ucieszy :)

Aniu trzymam kciuki za wizytę :) dobrze ze z Michałem lepiej :)

Katja super pęcherzyk :)

no moja mam chyba tez by sie nie ucieszyła jakbym jej zakomunikowała ze trzecie w drodze :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wszystkie gratulacje. Uwierzę i naprawdę cieszyła sie bede jak zobaczę serduszko :) Jak na razie zestresowałam się jak nigdy dotąd. Pierwsza ciąża to było przeżycie... Nie ma nic lepszego niz być niedoświadczoną "świerzyną". Teraz jestem pełna obaw o zdarzenia o których za pierwszym razem nie miałam pojęcia że zdarzyć sie mogą... Chyba potrzebuję kilku dni żeby przekonać się na własnej skórze że wszystko idzie jak należy.
    LaRa wrote:
    Rozumiem ze cere masz alabastrowa????
    - Buuuuhahhaha... - parsknowszy śmiechem wtyraziła kpinę...
    Nie wiem o co kaman... pewno za każdym razem jest inaczej bo cera moja do najpiękniejszych nie należy :) aaa i nudności od 2 tyg mam czego nie uświadczyłam poprzednim razem... Albo ma na to wpływ płeć dziecka i tym razem będzie syneczek, albo loteria

I tutaj Aniu, chciałam CIę uspokoić. W pierwszej ciąży nie miałam ANI JEDNEGO typowego objawu ciążowego. Sennośc pojawiła się może w 8 tyg a poza tym nic. Ani nudności, ani cycusie... nic. Poza czystą cerą - jeżeli to za objaw jakiś uznać można ;)

Katjuszko :) ja tez mam dziś 4t5d hehehe na kiedy obliczyło Ci termin? U nas jak wszystko dobrze pójdzie to będzie 5 członek najbliższej rodziny z lutego, o ile nie powtórzy się historia z przedwczesnym porodem u nas. Kina urodziła się 8go a ja 25 lutego :)
    Gratuluje ślicznego Kropeczka :)

Wkleję Wróżko, ale w domku będę około 23:00 dopiero. Ja mobilny analfabeta jestem ;) z lapka muszę

Wszystkie po kolei zainteresowane tematem szybko wkleją tutaj swoje II :) Gładko idzie... Ale każda w swoim czasie :P Nie pchać się

Laruś!! mieszkanie kupiliście? gdzie? kiedy? jakie? :D

Ja podejrzewam Maniuś, że u mnie będzie podobna reakcja mojej mamy. Boje się momentu kiedy jej powiem bo chyba będzie mi przykro. Na pewno skomentuje że za szybko zamiast się ucieszyć. Choć wie że chcemy szybko, to nie ucieszy się przez wzgląd na moje zdrowie (myślę że cała żeńska strona mojej rodziny również). Truchlała strasznie przy pierwszej ciąży, przeżywała że za długo karmię i się wykańczam... Sama tez jest już nico zmęczona bo Kinga do łatwych dzieci nie należy, a jest pod jej opieką praktycznie co dzień gdy w pracy jesteśmy i chyba wystraszy się tego. Choć tęskni za Kingą Bardzo i co dzień rano z radością ją wita to wiem że popołudniu siły i nerwów jej brak. Czasem we dwie rady sobie z Kingą nie dajemy, takie ma pomysły że z oka spuścić sie nie da a i charakterek sie kroi...

Aniu zdrówka dla M. Nie wiem co się stało, ale z ostatnich postów wnioskuję ze coś poważnego. Wytrwałości dla Was i szybkiego zobaczenia Kropeczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 14:31

Ania_84 lubi tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 1857 1858 1859 1860 1861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ