Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana, tak myje w zmywarce (tzn. dla Zuzy, bo Toska za mała), producent dopuszcza, na górnej polce. Podobno mozna, ale dzieciom po 6 mcu, wiec tak robiłam/robię z Zuza. Po pierwsze za leniwa jestem na mycie ręczne, a poza tym zawsze sie bałam, ze złe domywam, choć Zuzka nie jadła mleka z butelki. Tylko nie używam nabłyszczacza, tylko tabletkę - wiadomo. Zuzi na szczescie nic nie było - nawet smoczki yuspokajacxe myje w zmywarce. Pózniej i tak bedzie jadła na talerzach nutach w zmywarce, etc., a skoro producent dopuszcza (Avent), np lovi chyba ma info, ze nie mozna myc w zmywarce.
Ja dawałam nan pro (Zuzka pluła), bebilon (troche lepiej, ake tez masakra), hipp combiotic ha (to było okej, ale wycofali z Polski, dzwoniłam na infolinie i babka pow., ze na polskie warunki to mleko jest za drogie, bo jest dla alergikow, a po 6 mcu rodzice juz takich nie kupują- jest zwykły combiotic). Potem nawet bebiko, ale Zu nid chciała i w końcu tylko kaszki (potem pluła), a teraz serki, jogurty, etc. Ake mój dziec wyjątkowy wybredniak jest...
Anastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Moja śpi, co oznacza, że znowu mi się o jakiejś dzikiej godzinie obudzi, nie mogłam zmierzyć temp, bo mi uciekała, muszę więc zainwestować w term bezdotykowy, polecacie jakieś??
Humor miała bardzo dobry, no i nie była gorąca,w iec temp pewno spadła, a i tak było za wcześnie na podanie kolejnego nurofenu, najwyżej zmierze później przez sen..
U mnie się nic nie dzieje, nawet pół skurczu, ja pi&%%e
-
nick nieaktualnyKtos pytał jak wykryto u Antoniego celiake i zapomniałam chyba odpisać. Zrobiliśmy mu badania genetyczne. Koszt 450 zł, ale warto wiedzieć.
Błonnik domek zacny
Ja od niedawna też myje w zmywarce jego sztućce, Kubeczki czy butelki.
Zdrówka dla chorusxkow. Kotka ja śpiewam mały, ale. Kiepsko mi to wychodzi Tu pewnie masz ładny głos skoro jeszcze gitara... zazdroszczę -
Hej,
podczytuję.
Maniek, jussta współczuję mdłości.
Misi@ biedni jesteście z tymi alergiami.
No i gratuluję stania.
Kotka ja podaję mm. Krowie rzadko, raczej jako dodatek, np. płatki na mleku krowim, ale mieszam pół na pół z wodą.
Maniek moje parówek nie lubi, i w ogóle mało co lubi, żałuję że jej wcześniej różnych rzeczy nie podawałam, może by teraz lubiła.
Blondik ja mam podobnie jak Zgredzia, uważam że dziecko się nie przeje, tzn. Zuzia jak jest najedzona to po prostu więcej nie chce i koniec. Ale też to działa w drugą stronę, czyli czasem zje bardzo mało, ale ja jej nie wpycham, nie chce to nie.
Ja na ospę nie szczepię ani na nic co nie jest szczepieniem obowiązkowym.
Blondik budowa super.
Kotka nie bez powodu każdy Polak jest obciążony jakimś mega kredytem.
Dzięki za słowa pocieszenia, ja tam się cieszę że małpa przyszła, bo już wiedziałam że nic z tego, a przynajmniej cykl się nie ciągnął jak brazylijska telenowela.Misi@ lubi tę wiadomość
-
Lara - wariatko, jak było?
Kroko, o o o, ja to samo zdanie mam, czyli po pierwsze moja tez wybredna i tez żałuje, ze czekałam ze wszystkim;( i tez uważam, ze dziecko sie nie przeje (to nie szczenie), Zuza, jesli cos lubi (rzadko), je duzo, a ja daje do momentu az sama nie chce, sa tez dni, ze je malutko - pediatra nie kazała zmuszać
Kroko, to mnie uspokoilas z ta ospa;) a powiedz, na pneumokoki tez nie szczepilas?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Sum, spoko było
dziecko mnie obudziło radosnym piskiem
z tata dali sobie bardzo dobrze rady
Ja zazylam apap i juz jest ok bo jednak mieszkanie szampana z shotami i piwem musiało zadziałać na łeb -
Moja wczoraj w galerii na tzw foodcourcie zjadła pulpeta, brukselkę,ziemniaka, surówkę z marchewki i buraczki, co jej się da to najczęściej je, chyba, że nie przyprawione..
Moja rano też miała temp, powyżej 38, więc dostała czopek, zobaczymy co dalej..
Lara: ah zazdrocha picia -
Dzisiaj D obudzil sie o 3:30, musialam go wyjac. Oboje wstalismy bo mi bylo niedobrze. O 5:30 znowu do lozka, pospal tylko 50min. Maz wstal z nim i teraz go polozylam znowu. Beznadzieja.
Dziweczyny w ciazy jak w sobie radzicie z mdlosciami przy dziecku? Mnie przez cala noc bolal brzuch plus mdli mnie i rano nie mialam mocy nosic dziecka, schylac sie do niego itd.
Ja glosu w ogole nie mam ale dzieciom to chyba nie przeszkadza
-
Kotka: no po prostu sobie radzę, ja do dziś normalnie noszę małą, dziecko chce być noszone (na szczęście moja nie tak często) to noszę,
jedynie jak miałam zatrucie i byłam nieprzytomna to nie byłam w stanie, ale regenerowałam się jak mała była w żłobku..
(raz też zwymiotowałam jej nad głową w wannie, jak ją kąpałam, zresztą pisałam o tym) -
Jeny u nas ciezka noc mlodego brzuch bolal
.
Psotka ja mialam mdlosci od rana do zasniecia I to jak cholera . Dla mnie maly byl mega laskawy. Maz mial pierwsze zmiany I te godziny bylismy sami I nie moge narzekac. Praktycznie ciagle lezalam w lozki tylko jesc robilam I przebieralam a tak maly sam szalal po mieszkaniu. Do tego on robi rano dwie drzemki takze czas lecial . Bawil sie swoimi zabawkami rozrabial ,bawil sie na lozku . Dasz rade jesli trzeba bedzie sie malym zajmowac bedzie marudzil to I z mdlosciami dasz rade .
Moje dziecko chyba odrzuca mm kurde. Odkad postanowilam testowac odrzucenie mleka na noc dostaje rano butle ale w bidonie I widac ze nie bardzo mu sie to podoba wolal w butlikurde ale czy to takie dobre nie dawac mu juz wgl mm? Kaszek na mm nie chce tykac to jak mu inaczej przemycac
bede musiala z lekarka pogadac jak lada chwila na te mmr pojdziemy.
-
Ania zaczyna pic wodę mineralna z butelki z dziubkiem
ufffffff yeahhhhhhhhh
Zaraz zwijamy sie na cały dzien na ogródekpiękna pogoda wiec trzeba to wykorzystać
Anie wsadzę do basenu i radość bedzie ogromna
choc wczoraj (będąc z tata) wolała kąpiel w misce ńiz w basenie
Młoda, a może zamiast mm w bilonie to lepsza bedzie normalna butelka? Skoro woli w buteleczek to po co zmieniać? A jednak mleko nadal powinien pic, tak mi sie wydaje. Ja robię mm, dodaje kaszkę i kleik i tak mała pije.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 09:55
-
Hej! Noo to skonczylo sie dobre. Przywiezli nam dziewczynke z wypadku i jest KOSZMAR. ona placze, jeczy, moj spac nie moze no ogolna masakra. Nie wiem kto to ustala zeby do takieego maluszka dac dziewczynke swiezo po wypadku. A wiem ze oddzial nie jest przepelniony. Pozniej pojde o tym porozmawiac. Na raz8e walcze zeby zasnal bo od 5 nie spi ehh. A w nocy tez masakra. Pobudki co chwile z placzem. Kuzwa!! A mnie wczoraj mocno podbrzusze bolalo. No ale jak tu lezec jak maly non stop placze.
( tak wam zazdroszcze, jak piszecie. My sie mega meczymy, a teraz bedzie jeszcze lepiej
-
Wrozko nawet sobie tego wyobrazic nie moge jaka to dla was meczarnia:(sily sle!!!
Lara a widzisz jednak dali rade:)super
Zgredko chcesz skurcze apsik wez ode mnie zaczely sie z piatku na sobote o 3 rano o 15 zadzwonilamdo szpitala i kazali przyjechac podlaczyli pod ktg kilka skurczy lekarz prowadzacy akurat byl wiec podwyzszyl progesteron (znowu) dla mnie to juz konska dawka:/mam lezec i sie oszczedzac taaaaaa do tego znowu wiazadla napierdzielaja:(
w piatek bylismy u lekarza na kontroli i szczepieniu Leo wazy 10,6 i mierzy 80 cm lekarka dalej kazala podawac mm krowie dopiero od 2 roku zycia no chyba ze takie dla dzieci specjalne mozna kupic nawet nie wiem czym to sie rozni powiedziala ze powinnien przyjmowac 500 ml produktow mlecznych lacznie z mm w ciagu dniaa miesa i ryby 50g nie wiecej no i duzo owocow i warzyw ale u nas to akurat z tym nie ma problemu
no i pytalam o wit D do 2 roku zycia powinno sie podawac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 12:29
*******Gang18+*******B