Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
lara: trzymam kciuki
moja ostatnio je jak opetana, babcia winna, bo daje pomiędzy posiłkami ;(
dziś chyba pojedziemy oglądać wózki z olx podwójne, dzieci obok siebie, ale póki co mała na pewno będzie szturchać małegoLaRa lubi tę wiadomość
-
Ja sie rozpływam..... Ania śpi wiec ja sprzątam i sapie ;(
Czekam jak wstanie i wyruszamy na ogródek pomoczyc tyłki w basenie.
Zgredka, ciesz sie ze Lusia je, Ania je jak ptaszek ;( czasami wcale, ale mam nadzieje ze po basenie zglodńieje i wtedy zje obiadek.....
Dzięki za kciuki, przydadzą sie -
Hej! U nas tez skwar zoska dopiero zasypia przy wiatraku ale dzis wstała i 8!!!!
Kroko pytałam o Zuzię bo mówiłaś ze marudna i płacząca ostatnio! Powodzenia mimo wszystko
Lara trzymam kciuki!
Zgredzia Zoska tez tak ma z jedzeniem jak tylko zobaczy ze ktoś cos je to przybiega ręce wyciąga i "daj"!
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
To tylko ja jeszcze nie opanowalam samodzielnego zasypiania. Madzie trzeba bujac lub przytulić i zasypia. ..
Gorąco. Za oknem mam basen miejski, jest jakaś impreza na powitanie lata i jest bardzo głośno Madzia o chwilę się budzi.
Pytanie techniczne odnośnie karmienia butelką. Czemu słychać taki zasysajacy dźwięk i mleko się spienia jak Madzia pije? Źle łapie smoczek? Smoczek dziurawy? Wadliwa butelka? -
Blondik wrote:To tylko ja jeszcze nie opanowalam samodzielnego zasypiania
Lara, obalasz flachę? Ale że Ci wchodzi w taki skwar to podziwiam
justta lubi tę wiadomość
-
Wy tak o tym spaniu... a moj? Moj ze mna spi nadal I szlag mnie trafia ale najpierw chcielismy znalezc przyczyne zlego snu. Poki co od kilku nocy jest dobrze no moze wierci sie jak diabli dostaje kopy w twarz itd.
Zastanawiam sie kiedy bedzie dobry czas na te dorosle lozko. O lozeczku zwyklym nie ma mowy. -
zazdroszcze wam tego ciepla;)u nas 14 stopni:/i co chwila pada a Leo tylko przy drzwiach i na pole chce, dzisiaj maly pobil rekord nie spal caly dzien=
usnal o 19 30 zobaczymy jaka bedzie nocka
Konwi jak reakcja Tymka na kartki?cieszyl sie?jaka plyte zamowilas?60 czy wieksza?
Zgredka z twoich postow dochodze do wniosku ze wozek podwojny musi byc musze zaczac poszukiwania a noz sie jaka okazja trafi;)u nas wozek dzieci kolo siebie odpada bylby problem np z wejsciem do mniejszych sklepow:/tak wogole to super sobie radzisz!
Smoku moj brzuchol wkleilam kilka dni temu;)musialas niezauwazyc;)
Lara tak z ciekawosci zapytam a jak sobie mnie wyobrazalas?
u nas zasypianie z mama lub tata ew. wozek ale sam nie ma szans przy nas bo u niani usypia sam w lozeczku i tego nie moge pojac:/
zabieram sie za ksiazke po ktorej mam koszmary:/dzisiaj np snilo mi sie ze bylam opetana obudzilam sie cala mokra tak realistyczny senWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 20:34
*******Gang18+*******B -
Hejo,
Wracamy z wozkiem podwojnym. Kupilismy uzywke xlandera, mega zadbany, kolor jakis szaryfiolet. Dzieciory obok siebie..
Wzielismy mala, zeby babcia odpoczela. Mala walnela w kime. A w ogole mamie nie zostawilam mleka, a jak mala zostawialam taka malutka to zawsze byla butla lub mm, jeny musze zaczac uczyc go lapac butleKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej,
Wróżko cieszę się że jakoś sobie radzicie z tym gipsem.
Ja to bym chciała się starać już w następnym cyklu o dziecko, no ale mąż...
Ja Zuzię dopiero uczę zasypiania w łóżeczku od 3 dni. Jest płacz, muszę "wisieć" nad nią, głaskać ją itd.
Do tej pory kładłam się z nią razem na łóżku i usypiała, ale ona coraz cięższa, mnie coraz trudniej ją przełożyć tak żeby jej nie rozbudzić, więc uczę zasypiania od razu w łóżeczku.
Smoku hmmm już nie pamiętam tego hehe.
Zuzka szaleje na maksa, dziś miała gorszy dzień, bo wstała przed 6 a w dzień spała tylko pół godziny! Jak nigdy. No i była marudna. A tak poza tym to wszystko dobrze.
Blondik ja używałam / używam butelki dr browns i nic takiego się nie robiło.
zgredka gratki zakupu, na pewno się przyda.
-
hej misie :*
Blondik wrote:Pytanie techniczne odnośnie karmienia butelką. Czemu słychać taki zasysajacy dźwięk i mleko się spienia jak Madzia pije? Źle łapie smoczek? Smoczek dziurawy? Wadliwa butelka?
słychać taki dźwięk u nas w każdej butelce więc chyba tak ma byćbąbelki się robią z odpowietrznika i to dobrze znaczy że powietrze ze smoczka ucieka na zewnątrz i mała go nie łyka
u nas 5 ząb już wylazł, zmierzła tak że nie da sie z nią wytrzymać- padam na ryjek i te upały- dobrze ze niby od jutra ma być chwilowe ochłodzenie to jakoś odetchnę
kupujemy auto- kombi chyba w poniedziałek lub wtorek po nie pojedziemyfajnie i nareszcie
idę spać bo jutro jedziemy do Wisły
dobrej nocy :* -
U mnie burza, w końcu
tyle co udało nam sie wrócić do domu i za chwilkę rozpętało sie szaleństwo
przynajmniej bedzie czym oddychać
Ania jeszcze nie śpi, ale juz ja coraz bardziej bierze, wiec zaraz ja kładę, butla i papa
Cdn
Ok sytuacja opanowana, dziecię śpi
Jak sie błyśnie to mam w domu jasnoboje sie
Lili, taka młodziutka jesteś na tej focie, Ale pięknie wyglądasz szczypiorku
Nenaa, jaka flacha? Omg gdzie widziałaś flachę? (Ńo chyba ze chodziło o to ze Ania z butla zasypia) hihihi
Dzis moja szwagierka zatruła sie czadempodczas kąpieli, i tylko dlatego ze maz wszedł do łazienki zeby jej powiedzieć ze wychodzi to ja uratował
Cały budynek (10 P) momentalnie został sprawdzony, policja, straż, pogotowiedzieci tez zawiezione na kontrole do szpitala
teraz szwagier mi pisał ze po komorze hiperbarycznej juz jest ok, leży pod tlenem i dochodzi do siebie.
Dziewczyny to takie ostrzeżenie, kupcie czujnik czadu, serio to koszt 50 zł a życie jest wiecej warte. Ja sobie juz nie wyobrażam aby go nie miećWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 22:16
-
Moja dzisiaj walczy, jak zaczyna się robić senna to zaczyna krzyczeć (taki jęczenie i pisk)
mój stwierdził, że "idzie na walkę" i zamknął się z nią w pokoju, z którego wydobywają się piski i wrzaski, więc chyba wsadził ją do łóżeczka i czeka..
ja po powrocie trochę odciągnęłam bo był już twardawy pierś jeden i w 3 min odciągnęłam ze 50 ml szał ciał, ale dziobek od butli dr brown jest gigantyczny, nie na małą mordkę mojego, coś tam wziął, ale generalnie mleko na straty (bo mała odrzuciła, że to syf i nie chce).. -
Zgredzia naprawdę fajnie sobie radzicie !! Jakby nie patrzec tocfajny ten Twój
wiec chyba dobrze ze tak wyszło ?
Kroko powiedzenia z nauka zasypiania!
Blondik mu tez używamy butelek Browna miały pomoc na kołki ale nie pomogły ale nie ma nic takiego o czym ty mowisz no i nie leci bokiemmoze spróbujcie
Lili no gdzies mi umknęło! Mogłabyś jeszcze raz wkleić???? Plisssss
Lara ale historia z ta szwagierka współczuje!! I zazdroszczę burzy i mnie pokropiło i nadal duchota!!
A jutro wypad do teściowejtrzymajcie kciuki zebym wytrzymała
Dobrej i przespanej nocy zycze
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
hej hej!
wiecie co... mam jakis mega kryzys kobiecosciwiem, gowniany problem. ale tak sobie wczoraj pomyslalam jak fajnie bylo sie kiedys czuc atrakcyjna, zwracac na siebie uwage. a w tym momencie czuje sie tylko i wylacznie matka, bo i zona tez niekoniecznie
moj wybyl wczoraj na caly dzien do kolegow i jak wczoraj zobaczylam fotke na fejsie jak sobie karaoke robia to mi sie tak smutno zrobilo, ze sie poryczalam. chyba caly ten ostatni okres dal mi sie we znaki bardzo, mimo ze nie pokazuje tego bardzo po sobie. juz nawet nie mowie o braku seksu od ladnych paru miesiecy, o ciaglym przepracowaniu mojego, braku czasu we dwoje... no czuje sie jak jakis kocmołuch. wczoraj wyszlam sobie wieczorem na balkon i wszedzie jakies wesole glosy, a ja kolejny wieczor sama w domu
moje zycie stanelo kompletnie w miejscu, a zycie towarzyskie praktycznie nie istnieje
ehh, wiem, na wszystko jest w zyciu czas, ale pomyslalam sobie wczoraj, ze jesli pojawilby sie ktos kto okazalby mi choc troche czulosci i posiedzial po prostu ze mna to nie wiem czy bym nie ulegla. serio, takie mysli mi po glowie chodza. nie wiem, moze ciaza tez swoje doklada, ale naprawde czuje sie w tym momencie tylko jak matka i to jeszcze czesto samotna, nie kobieta
przepraszam, musialam sie wyzalic chocby pisemnie. takie glupie problemy
-
Cześć,
U mnie pogodowego mokro, cała noc padało, powietrze sie oczyściło ale jest zimnooooooporypana ta pogoda, fest
Spałyśmy z Ania do 8, o 6 obudziła sie na mleko i 2 h kimalysmy dalej
Dzis w planach atak na Smyka
Wróżko, może lepiej bedzie jak z mężem porozmawiasz, powiesz co Cie boli itdmoże nie zauważa problemów, bo mężczyźni maja ograniczone myślenie do minimum. Trzymam kciuki abyś znalazła czas dla siebie, wyjście chociażby do fryzjera, kosmetyczki, na zakupy a chłopa zostawiła samego z Franiem.
Zgredko, na katar używałam wody morskiej i odciągania, wiec chyba można.
Miłej niedzieli mimo wszystkoWróżkaZielona lubi tę wiadomość