Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj bylismy w Tropical Island. Takie se. Dupy nei urywa jesli chodzi o doroslych natomiast dla maluchow super extra. Brodzik byl mega bo to byla taka wykamienowana niecka (czyli rozna glebokosc) z ciepla woda, dwie zjezdzalnie, gdzyby wodne, fontanna (najfajniejsza zabawa bo mozna bylo dziurki zatykac
. Byla tez plaza i dzungla ale wszystko takei sztuczne. Niestety mimo ze 28°C bylo niby to brakuje slonca.
LARA u mnie narazie jedynki i dwojki.
Ale widze po komentarzach ze zle szukambo patrze na trojki a tu moze czworek trzeba szukac
WROZKO u mnie na osiedlu we Wro w ogole nie chodzi listonosz....czujesz? No nei ma listonosza! Tylko czasem we wtorki chodzi babka z priorytetami a tak to trzeba dzwonic albo chodzic na poczte i sie pytac czy sie przypadkiem listu bei dostalo....
Powiedzcie o ktorej robicie dzieciom drzemke jelsi jest tylko jedna? Bo Domi jak wstaje teraz jak czlowiek ok 6-7 to w ogole nei wyglada jakby chcial isc spac o 9tej. Ale kolo 10-11 jest juz mega spiacy ale ja go przeciagam do 12:30 bo 10-11 to taka za pozna godzina juz na przedpoludniowa drzemke a za wczesna na popoludniowa.
-
nick nieaktualny
-
Konwi, ja wysłałam równe 2 tyg temu, porąbana masz ta pocztę
Kotka, w zależności od godziny o której wstanie Ania. Dzis np wstała o 5:15 a drzemać zaczęła o 8:20. Teraz będę chciała ja położyć ok 15:00 bo to juz bedzie czas a do wieczora z jedna drzemka nie wytrzyma.
Ja dzis idę na "trzaskanie" czyli zwyczaj tłuczenia porcelany przed drzwiami jutrzejszych młodych małżonków. Tata zostaje sam z Ania, ale swietnie dają sobie sami rade
Mari, ale jak to grzybice skory? Jak od pieluch? Co sie z ta skóra dzieje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 13:51
-
A w ogole to Domi zaczal sie troche sam zabawiac. Wczoraj po basenie myslelismy ze padnie i bedzie spac w aucie jak kamien. A gdzie tam! Sluchajcie, przez 1,5h nie zmruzyl oka, caly czas gadal do siebie, bawil sie zabawkami a odtatnie 30min ogladal ksiazeczke....
No i z fajnych rzeczy to na basenie sam wchodzi na zjezdzalnie i zjezdzal na brzuchu, nogami w dol.
Anastazjaaa, LaRa, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
marissith wrote:Maniek zdrowia dla Mamy!
To był chyba dzień złych wiadomościsiostra cioteczna miała w sierpniu brać ślub, niestety wczoraj okazało się, że jej narzeczony ma końcowe stadium raka z przerzutami. Chłopak o rok młodszy ode mnie. Zemdlał w pracy i zabrali go do szpitala, jak zaczęli go badać to okazało się, że ma guzy na wątrobie i trzustce
Co za popierdolony świat...
Tacy jesteśmy maadrzy i rozwinieci jakorasa ludzka, że też niktnie znalazł jeszcze lekarstwa na to dziadostwo -
Anastazjaaa wrote:O rety strasznie mi przykro,
Tacy jesteśmy maadrzy i rozwinieci jakorasa ludzka, że też niktnie znalazł jeszcze lekarstwa na to dziadostwo
Psotka, super! Patryk jeśli ma jedną drzemkę to śpi ok ok 10.00 do 12.30-13, jeśli dwie to o 9 do 11 i od 14 do 15.30
Mari, co za.. jak wygląda skóra Niny? wrzuć zdjęcie na fb, to na pewno trafna diagnoza? może udaj się do dermatologa lub alergologa?
Jestem dziś na skraju załamania nerwowego..a Patryk testuje..boże jaki furiat.. brakło mu chrupek i tak rzuca rzeczami, złości się, płacze..o właśnie rzucił tarką .. co z niego wyrośnie..
kuźwa, nie będę miała indukcji.. fuck, dopiero w poniedziałekWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 14:39
-
Moja wczoraj chciala biszkopta, babcia oczywiscie by dala, krzyk pod szafka z biszkoptami, ale ja wyprowadzilam ja z kuchni i zamknelam drzwi, chwilw w nie powalila i koniec.
Ana ja zaczelam chyba od marchewki i nie od dwuskladnikowych a jednoAnastazjaaa lubi tę wiadomość
-
Ana ja zaczęłam od warzyw i jednoskladnukowych potem łączyłam czyli najpierw marchew przez 3 dni potem pasternak 3 dni potem marchew i ziemniak itd.
Mari co za lekarz, współczuje bardzo.
Konwi mi mój maz zwrócił uwagę ze jestem bardziej nerwowa i krzyczę na dziecko... Wiec mu powiedziałam ze muszę odpocząć od jagody raz na jakiś czas bo jestem z nią 24/h i brakuje mi cierpliwości. Na dzień dzisiejszy jagoda widzi tylko mnie i babcie, tata moze nie istnieć. A wiadomo dzieci ciagle sprawdzają granice, takze rozumiem Ciebie.
Psotka moja ma jedna drzemkę jsk sie budzi ok 5-6/7 rano to idzie spać 11 lub 12 na 2-3 godziny.
Zabrałam dzis mame na zakupy potem do resto na obiad i lemoniadę i powiem wam ze od razu jej sie humor poprawił ... Az mi ulżyło.
Anastazjaaa, Izoleccc lubią tę wiadomość
Maniek
-
Jak usypiacie dzieci? Chodzicie z nimi i im spiewacie?odkladacie jak juz spia czy jak jeszcze nie spia?glaszczecie az zasna? opowiadacie bajki az zasna? a moze odkladacie do lozeczka i poprostu wychodzicie a dzieci troche sie bawia a potem same zasypiaja? jak to u was jest?
No i jak dlugo to trwa az usna?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 20:56
-
Czesc gangu
w koncu mam chwile was pocxytac
Psotka Radek zasypia w lozecxku sam, pokotluje sie 15min, wtuli w kocyk i spi. Ale.jest 1 warunek. Musze byc z nim w pokoju. Nie da sie inaczej bo ryk i panika. A tak ja sobie siedze i czytam ksiazke, a on sobie usypia... -
U nas tak samo jak u nieukowej, po kąpieli od razu do łóżeczka, smoczek i się kładzie, ale ktoś musi być w pokoju, jak już przysypia można wyjść.
Super Maniek!
Jednak ta kartka to nie od justy a od Ciebie, Blondik, dziękujemy. Ps. Co się nie przyznałas, że Twoja była w pomarańczowej kopercie
Mąż bym na poczcie, wszedł ze słowami, czy składanie skargi na sens.. Pani powiedziała że złożyć można ale na poprawę nie ma co liczyć, bo mają u nas mnóstwo wolnych wakatow a nikt nie chce pracować..ale nie pomyśleli aby dać więcej niz 1400 zł.. -
A z tych facetow zero pozytku... Moj wraca od 3 dni do domu, zezre obiad i wali w kime na 2h. Oboje na caly etat do pracy, ale to ja budze sie w nocy na karmienie, ja wstaje pierwsza zeby Radka uszykowac do niani, ja go odbieram, z nim na reku robie zakupy i gotuje obiad. Potem sie nim zajmuke do wieczora i Pan Ojciec laskawie wykapie o ile akurat nie spi lub nie wyjdzie do kumpla na planszowki.
W ten weekend chcialam wyjsc na kawe z kolezankami w ndz, ale nie. Bo on tego dnia pracuje, a dzien wczesniej juz sie umowil na piwo wiec mam kolejny weekend, zd nigdzie nie wyjde.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 21:01
-
Nieukowa: jak tak nauczyłaś małego zasypiać? od początku przy kp tak robiłaś?
bo moja zasypiała przy cycku, teraz facet ją usypia (dziś akurat mama) po kąpieli jest butla potem smok potem jak nie walczy to zasypia na rekach, moj buja i mowi szszszsz
Kotko: to jak długo usypia zależy od stanu uspienia, czasem od razu po odłożeniu butli i wsadzeniu smoka, czasem ją dłużej trzeba nosić, a czasem wije sie i pręży i nie ma spania
ale przy małym chce odkładać jak nie będzie spał, żeby sam zasypiał
wow Nieukowa: jeden weekend, że nigdzie nie wyjdziesz, ja nie pamiętam kiedy wyszłam,
jeszcze karmisz w nocy? a czym kp mm ? -
NIEUKOWa to dlugo go jeszcze w nocy karmisz. A co ile sie budzi?
Oj tez mnie wkurza takie spanie. nawet teraz jak mial urlop to ciagle tylko spac....Ja nawet jak zmeczona jestem to nie mowie ze ide sie polozyc!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2016, 21:22