Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka to choróbska wstrętne no ale ta pogoda za oknem to sprzyja masakra jaka zimnica ja dziś załatwiłam skierowanie i z Zuza byłam u lekarza ma afty na gardle i dostała leki i fiolet w środe juz wraca do przedszkola
ja różnie wczoraj miałam gorsyz dzien ale pomału pomału chyba zanikają juz mdłości wieczorem mi jeszcze dokuczają i dalej pije na siłe bo nie mam na nic ochoty na liczniku 24% ciąży już o matko hehehehe
a tak wogóle to dzien dobryNieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Lara. ja teraz też mam, u mnie zawsze pojawia się razem z przeziębieniem
czytałam bardzo dużo na ten temat na necie bo ani pasta cynkowa, ani pasta do zębów ani NIC kompletnie na mnie nie działa, jedynie maści apteczne typu zovirax i hascovir, i powiem Ci, że wczoraj waliłam ten zovirax co chwilę i dzisiaj już suchy strupek mam, a poprzednio jak walczyłam maścią cynkową to babrało mi się tydzień więc doszłam do wniosku, że w moim przypadku taka maść to mniejsze zło i jedyny słuszny wybór -
A mnie bola plecy - ledzwia i jako cos kolo zebra uciska. Beben sie zrobil wiekszy (nie ciazowy) i tera mi ciasno /
W aplikacji moja ciaza napisali, ze pod koniec tyg moja waga moze wyniesc 67 kg (chyba ich pogielo), acz zzarlam na dzis wszystko co mialam w robocie i juz mnie swidruje
Jakies pomysly na prezent dla mamity- lat 60 kobita aktywna zawodowo, nie uzywajaca perfum (wiec to zbedny wydatek bylby) i majaca wystarczajaca ilosc kremu do twarzy
Bo z mojego bede na swieta robic drwala, czyli odswiezanie garderobyTamka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Zgredka, czyli koszula w kratę dla małża?
dla matuli sama mam problem, a jeszcze gorzej z teściową bo ona ma WSZYSTKO i co takiej babce kupić? pewnie jakąś biżuterię wyszukam bo tego nigdy za wiele
Lara, w aptece małżowi powiedzieli, że nie powinnam takich maści używać ale na necie wyczytałam, że krzywdy nie robią więc wolę jeden dzień z maścią powalczyć niż tydzień się babrać z opryszczką -
Tak krata dla kolesia ale to chyba moja mama chce zakupic (on chyba umrze, bo to pierwsze swieta z nim z moja rodzina i go prezenty krepuja)..
a ja zakupie swetrzysko jakies we wzorasy skandynawskieTamka lubi tę wiadomość
-
Ufff.. u mnie trochę lepiej, skończyłam porządki w domu i nawet na ogród wyszłam wywalić uschłe kwiaty z donic... normalnie przeprawa arktyczna,tak piździ mroźnym wiatrem
Próbowałam zachęcić kota, żeby ze mną do ogrodu wyszedł to mnie prawie podrapał że nie chce (w lecie to się garnie tak że trudno go utrzymać w domu).
Teraz oboje leżymy przy kominku, drewko uroczo się żarzy a ja oglądam filmiki nivei o obsłudze noworodka ;P Dostałam na ostatniej wizycie u gina całą siatę rożnego badziewia i próbek- większość poszła od razu do śmieci bo takie bzdury i pierdoły, ale zatrzymałam sobie pieluchę pampersa, zestawik nivei z filmem, sadzetki płynu do higieny intymnej i ulotki szkół rodzenia
Ps. w ten weekend zamierzam się wybrać na pierwsze zakupy maluszkowo-ciuchowe -
i ja się witam po przerwie niedzielnej..
Konwalijka brzuszek masz piękny i w ogóle szczuplutka jesteś.
Freja współczuje...nawet nie wiem co powiedzieć
Ja dziś lecę na pierwszą wizytę....troszkę sie boje...mam nadzieję że wszystko jest w najlepszym porządku...Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość
Maniek
-
Tamka wrote:Kroko, ja mam identycznie! wypieki, dreszcze, gorąco mi a na termometrze 35,8 !
Ach, czyli nie jestem sama. Tak sobie myślę, że to jakieś osłabienie organizmu, jakieś zarazki są ale jeszcze nie ma choroby.
Maniek trzymam kciuki za wizytę.
Ja walczę dziś o 18:00.
Na obiad dziś solianka, właśnie skończyłam robić, bo smaka złapałam a dawno nie było. -
Krokodylica wrote:Maniek trzymam kciuki za wizytę.
Ja walczę dziś o 18:00.
Na obiad dziś solianka, właśnie skończyłam robić, bo smaka złapałam a dawno nie było.
co to jest solianka?
EDIT:
już wygooglowałam:) nie znam, ale chyba ugotuję teżWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 15:34
Krokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
MANIEK - soliankla to taka zupa . Pochopdzi bodajze z terenow Rosji ale jest tez na przyklad tradycyjna zupa w Saksonii w Niemczech bo tu ruscy dlugo ziemei okupowali po wojnie i ta solianka sie zostala. Calkiem smaczna, zalezy kto robi.
NIEUKOWA - zazdroszycze" Co za piekna obrazek, ogrod, liscie, dom, kominek!
Ja dochodze do wniosku, ze chyba dom to nie dla mnie. Marzylby mi sie, chcialabym, ale jestm zbyt bojazliwa. Nie zasnelabym sama w domu! Nawet wlasnym! Pewnei zabarakadowalabym sie w sypialni,palila swiatlo cala noc i upila winem . W mieszkaniu to jednak w okol sa ludzie i ja o tym wiem i to mi jakos pomaga a w domach zawsze mam stracha.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Mamuśki trzymam kciuki za wizyty, róbcie foty i nie wahajcie sie ich tu pokazać
Ja z mama i dwoma naszymi psiakami po prawie 2 h spacerze, a teraz usiadlysmy przy gorącej herbatceKrokodylica lubi tę wiadomość
-
osłabienie na pewno
ja już od miesiąca walczę z infekcją moczowego i nie wydaje mi się, żeby coś pomagało
zobaczymy jakie będą wyniki moczu
ja właśnie żrę drugą miskę kwaśnicy (zażądałam w sb) mmmm, ale dobrze jest nie lecieć z roboty, żeby zrobić obiad, bo jest gotowy do odgrzania..
Mikołaj już wyruszył z prezentem
Maniek: to będziemy trzymać kciuki -
wiecie, czasem tak siedze i patrze na moj brzuch i nie moge w to uwierzyc ze tam jest maly czlowieczek. No taki normalny zywy tylko malutki czlowieczek. Ma nozki, raczkui, glowke, mysli juz i slyszy. I ja go nie polknelam, on tam poporostu powstal w srodku. No niesamowite to jest. Czasem mnie to nawet troche przeraza, ze to w sumie nie jestr czesc mnie, to nie jest moja stopa albo ucho, to jest osobne zycie, jeszcze nei niezalezne, ale jednak juz inne niz ja zycie.To jest absolutnie fenomenalne.
LaRa, Nieukowa, Krokodylica, beszka, CzaryMary, MANIEK, Tamka lubią tę wiadomość
-
Kotka, mam to samo, dodatkowo czasami sie zastanawiam jak to bedzie z tym malutkim człowieczkiem. czy dam radę, czy podolam wychowaniu i obowiązkom... Boje sie, zwyczajnie sie boje
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
A dla mnie ta abstrakcja ma nieco inny wymiar. Jak maly sie ostatnio ruszal to dziwnie mi z tym bylo, nie ze super i wow. Tylko jakies obce cialo mi tam gmera..
Jeszcze to do mnie nie dociera..Krokodylica lubi tę wiadomość