Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Konwalia wg mnie teściowe przynajmniej na czas ciąży w ogóle nie powinny się kontaktować z brzuchatkami bo nic tylko wkur***ją ....i niech se tą pościel w słonie w doope wsadzi, wiadomo że jak 3,5 latek to już pewnych wyborów może dokonywać...a teściowe myślą że jeszcze mały i ma papkę zamiast mózgu to się nie zna aaaaaaaaaa. przywoułując 30-tki teściową do studni ...i męża przy okazji też ( bo mniemam że jakby on miał biegunkę to już by na pogotowiu siedział ze strachem w oczach przed odowodnieniem).
Psotka dzięki za wyjaśnienia solianki muszę zrobić .
dziewczynki gratuluję nowych tc:) już coraz bliżejKrokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość
Maniek
-
W ktorym tygodniu jestes MANIEK?
Ja plamilam raz pod koniec 6go tygodnia. Pojechalam do kliniki gin . Sprawdzili, wszystko ok. Kazali sie nei przemeczac, zakaz seksu i zwiekszyli dawke progesteronu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 09:46
-
nick nieaktualnyMANIEK wrote:yyy dziewczyny bardziej doświadczone poproszę o radę, delikatnie plamie dziś- to po usg może być? czy mam się zacząć martwić? dodam że nic mnie nie boli, czuję się dobrze
tak Maniek, ja tak miałam. Na tym etapie ciąży wszystko jest bardzo ukrwione i rozpulchnione i to normalna sprawa. ja plamiłam po badaniu przez około 4 dni. z tym, że nie była to taka żywa krew a taka bardziej brązowawa.
-
Dzieki dziewczynki. Leżę, leżę. Rozdzielam zadania po rodzinie póki co.
Kotka twardnienie brzucha czesto idzie w parze ze skracaniem szyjki, dlatego to wszystko. Ale póki szyjka sie nie skraca moge lezec w domu, inaczej wzial by mnie od razu do szpitala a tego wole uniknac. Zuzia jest jeszcze za mala zeby wychodzic na ten swiat. Więc leżę, co zrobić.
Maniek cieszę się ze wszystko dobrze, na pewno sie wzruszylas jak zobaczylas groszka?
Co do plamienia to nie pomoge bo akurat nie mialam, ale jak masz kontakt tel do tego lekarza co Cie badał to moze zadzwon i zapytaj?
A na soliankę zapraszam do mnie, bo wyszła bardzo dobra tym razem, nawet maz pochwalił, jak nigdy.
Konwalia Maniek ma racje w tym co pisze o tesciach i mezu hehehe.
Nieukowa wspolczuje tych mdlosci, bo ja mam do tej pory i nikomu nie zycze.
-
uff dzięki:) ja jestem w 6 tygidniu i też to nie jest taka żywa krew tylko bardziej brązowe coś tak jak pisze CzaryMary a lutke mam brać 3x dziennie.
A jeszcze mi się przypomniało : wczoraj wychodzimy od gin ja zajarana opowiadam mężowi co i jak że serduszko że się powstrzymywałam od płaczu bo mi głupio było itd ...cisza i mąz mówi: a seksić sie możemy??? kufa faceci to czasem jak coś powiedzą tylko ich strzelić.
Ale akurat o to zapomniałam zapytać, wydaje mi się że jakby coś było nie tak to sama by mi powiedziała. Będe ostrożna...z resztą jutro mam gina nfzetowego to się może jego zapytam:)
Nieukowa współczuje tych mdłości bo Ty jeszcze do pracy zapierdzielasz to już w ogóle ciężko jestKrokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
hahha Maniek! ja jak poszlam na pierwsza wizyte, to tez byłam tak podniecona, ze z tego wszystkiego zapomniałam spytac o współzycie mimo ze małż mi przypominał zeby spytac
wiec nie spytałam i przez kolejny miesiac był post do nastepnej wizyty gdzie dostalismy zielone swiatło (mimo tego mam jakas wewnetrzna blokade, ze cos moze sie stac)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 10:28
-
Maniek jak plamisz to każdy lekarz ci chyba da bana na seks na kilka tygodni
Także możesz małżowi polecić zabawę na ręcznym najwyżej
Ja przez pierwsze tyg w ogóle nie miałam ochoty, nie dlatego że miałam mdłości (wtedy jeszcze ich nie było,ech...) tylko dlatego, że kłuło mnie bez przerwy w szyjce i nie wyobrażałam sobie żeby było jeszcze dodatkowe ryzyko urażenia mnie tam... -
Ja nie mialam zakazu. Powiedzial tylko, ze mam krucha szyjke, ze taka budowa, ale do uprawiania nie widzial przeciwskazan. Serduchowalismy tylko na lyzeczke wtedy, ale i tak plamilo z lekka. Ale kolezka moj twardo siedzi w swojej bance, wiec nie mialam wiekszych obaw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 11:25
-
Dzień dobry
Maniek, gratuluję udanej wizyty co do plamienia, ja też miałam jakoś tak koło 6 tygodnia, też na brązowo - brunatno, dostałam dupka 3 x dziennie i jednak zakaz seksenia, który notabene co chwilę mam nakładany... a właściwie to chyba ani razu mi go nie cofnęli
przez nisko osadzone łożysko, pobolewanie podbrzusza i twardnienia brzucha - Kroko ja wlaśnie dlatego zostałam kategorycznie odesłana na zwolnienie i powiem Ci, że jak przystopowałam, dłużej śpię, więcej leżę, nie stresuję się to ono pojawia się już bardzo rzadko, więc coś w tym jest
także wiecie - niby ciąża to nie choroba ale ja uważam, że to tak indywidualna sprawa że organizm każdej z nas wysyła jasne sygnały co możemy robić, a co lepiej odpuścić, ja jestem ciążowym lemingiem , a moja szwagierka istnym hardcorem, który właśnie planuje wyjazd w góry na skituryKrokodylica, Nieukowa, marissith lubią tę wiadomość
-
Maniek, dokładnie - lekarz wie najlepiej
natomiast pooszczędzaj się dzisiaj, do jutrzejszej wizyty, tam na dole odbywa się teraz przecież istne szaleństwo więc pomóż organizmowi przystosować się do roli żywicielaMANIEK lubi tę wiadomość
-
powiem Wam szczerze że jak lubie swoją pracę tak od jakiegoś tygodnia nie chce mi sie nic poprostu. Jestem zmęczona jakaś i najchętniej to poleżałabym z książką w domu.
Tylko że obiecałam szefowi ( bo wiedział ze się staramy)że jak będę się czuła dobrze to będę pracować i nauczę kogoś swoich obowiązków więc do końca roku jakoś muszę wytrwać a potem w te największe mrozy i śniegi to już chyba w domu zostane chociaż na tydzień.Krokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
Tamka wrote:Maniek, dokładnie - lekarz wie najlepiej
natomiast pooszczędzaj się dzisiaj, do jutrzejszej wizyty, tam na dole odbywa się teraz przecież istne szaleństwo więc pomóż organizmowi przystosować się do roli żywiciela
tak zrobię, jutro mam prawie wolne przyjdę do pracy na 2-3 godz ale chociaż się wyśpię bo gina mam na 10:15
Maniek
-
zabrałam sie za prezgladanie stron z wózkami, to jest istna masakra, juz sama nie wiem co mi sie podoba ;(
chyba musze wziac notes i spisywac po kolei parametry, bo sie gubię
tak jak podobał mi sie Graco Symbio, Bebetto i Implast, tak juz teraz nic mi sie nie podoba, RATUNKU!!!!
jakie wózki u Was na tapecie?Nieukowa lubi tę wiadomość