X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK wrote:
    co to jest solianka?

EDIT:
    już wygooglowałam:) nie znam, ale chyba ugotuję też:)

Polecam! Pyyyychaaaa.

Lecę do gina.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się znowu martwię, bo Tymek ma biegunki, już 6 razy był, leci sama woda.. Dałam mu już 3 różne probiotyki i węgiel.. Oby się zastopowalo, bo osiwieje..
    A nexcik mi się umiejscowil pod lewym zebrem i okropnie boli..

Mam dziś okropny nastrój i wszystko mnie dobija.

Kroko., maniek trzymam kciuki za wizyty

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, nieco podłamana.
    Na szczęście z Zuzią wszystko dobrze, ładnie sobie rośnie, rozwija się prawidłowo.
    Niestety lekarza zaniepokoił mój twardy brzuch. Mierzył szyjkę ale jest w porządku, nie skraca sięi nie ma na razie zagrożenia wcześniejszym porodem. Dostałam Luteinę i Nospę i kategoryczny nakaz leżenia. :( A jutro miałam zacząć chodzić na szkołę rodzenia, w tym tygodniu mam ją sobie odpuścić i leżeć.
    A ja cholera mam tyle załatwiania. :/
    A wczoraj wieczór bolał mnie brzuch i brałam nospę a dziś czułam że brzuch jest twardy i tak czułam że coś jest nie tak.
    To leżenie to mi ni cholery nie na rękę, ale co zrobić, jak trzeba. Szkoda mi tej szkoły rodzenia. Następną wizytę mam 22-giego i jeśli mi do tej pory nie przejdzie to szpital, więc pan doktor powiedział że jak chcę uniknąć szpitala to lepiej abym się zastosowała do jego zaleceń (powiedziałam mu że i tak się po cichaczu wymknę na szkołę rodzenia, to powiedział że w tym tygodniu absolutnie nie i on pojedzie i sprawdzi czy ja tam jestem :P ).

A Zuzia ma główkę po mojej lewej stronie na górze, pod cycochem, tyłek po lewej nisko i wystawione nogi i ręce na moją prawą stronę. Dlatego kopie mnie głównie z prawej strony a nieraz na dole, zależy jak się zamachnie. :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: :(
    ale czy miałaś jakieś inne dolegliwości podczas ciąży, poza wymiotami, bo wydawało się, że wszystko jest ok, a teraz musisz leżeć ;//
    co za masakra

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka to się pojawiło dopiero wczoraj. Lekarz powiedział, że może być od przeciążenia, zmęczenia, infekcji itd. A jedyny sposób żeby przeszło to leżenie. Luteina tylko wspomaga ale nie wyleczy.
    Fakt, ja ostatnio dużo biegałam, załatwiałam, bo budowa, kredyt w banku i lekarz powiedział, że to na pewno od tego, bo się przemęczyłam.

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,
    witam się w skończonym 30 tc i ponoć 8mym miesiącu. Żyję, ale ten niby mały ale jakże wkurwiający remoncik i sprzątanie, pochłaniają większość mego czasu. Czuję się w miarę ok, kondycja tylko leży, ciężko z oddychaniem, ale jakoś ciągnę dalej ten wózek i modlę się aby jeszcze 2 miechy pociągnąć w stanie obecnym, bez problemów i w zdrowiu. Kupę roboty mam, muszę mieć siłę, nie ma wyjścia ;)

Piękne macie brzuszki!
    Kciuki za wizyty!
    Kroko, odpoczywaj, jak mus to mus...
    Tamka <3 za pamięć :)
    Duuuużo zdrowia!

Krokodylica, MANIEK, Tamka lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej, niefajnie sie to czyta Kroko, ale najwazejsze ze z Zuzia jest wszystko ok
    i dostosuj sie do zaleceń lekarza! koniecznie!
    moja kumpela tez do połowy ciazy "biegała", i druga polowe spedziła - lezac ;(
    szybko uciekaj do łóżka, szybciutko!!!!

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko to nic nie pozostaje innego jak leżeć, chociaz odpoczniesz, a wszystko inne poczeka :-) super że z Zusią wszystko ok

Nenuś to masz zapierdziel teraz, ale pomysl jak niedługo będzie pieknie po remonciku :-) i gratki 30 tygodnia

Malenqa co u was?

Nenaaa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, to poleżysz..odpoczniesz.. ja tak mialam od 16 tygodnia i po lutce i magnezie ustąpiło..

a co z Mańkiem? miała się odezwać po wizycie..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od wczoraj mam wrazenie ze czuje ruchy, i ciagle mowie do R - chyba mnie kopło, a on: taaaa juz to słyszał "chyba"...
    no a skad ja mam wiedziec, ze to to akurat to???
    takie puk.... puk.... puk....
    dobranoc :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Konwalinako, wspolczuje....jak Tymek teraz sie czuje? uspokoilo sie? ile Wy tam jeszcze bedziecie?

Kroko, odpoczywaj.na pewno bedzie dobrze. ja rowniez mialma twardniejacy i bolacy brzuch wczesniej. polezalam i sie uspokoilo. teraz nieraz poboli podbrzusze (ale sadze, ze to mala na cos uciska) czy krzyz. i oby tak juz zostalo

Tamka Kroko, zdrowka. ponoc tmp. ciala moze byc obnizona podczas infekcji wirusowych....ja tak czesto mam.

dzis mialam wizyte u lekarza (ogolnego oczywiscie) i okazalo sie, ze w bad. maczu wykryto cukier i cos tam jeszcze :/ lekarka kazala mi w czw. dostarczyc nowa buteleczke z moczem do bad. i jesli wynik znow bedzie dodatni, to sprawdzi poziom cukru. no ja tego nie pojmuje! dlaczego juz teraz nei moze tego spr. tylko czekac kaze. do tego cos mi na ramieniu wyskoczylo.jakies znamie. pokazuje. ona oglada i kazala na koniec stycnzia przyjsc z tym do kontroli!!! bede musial w PL sprawdzic oczywiscie.

co do tego cukru w moczu, to jak czytalam w necie, to mam pare objawow, kotre na cukrzyce moglyby wskazywac: zmecznie, pragnienei, czeste wizyty w toalecie i pare innych. tylko ja mialam hipoglikemie wczesniej :/

mala jest duza wg tej lekarki, ale z tym sie zgadzam ;) widze jak kopie. lekarka pow., ze na tym etapie ciazy dno macicy powinno siegac max. pepka. najczesciej jest nieco pod pepkiem....a moja jest zdecydowanie nad pepkiem i to sporo. dlatego taki brzuch wielki..

generlanie mam ostatnio keispki humor. wszystko mnei wkurza a najbardzije praca!!

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakis ch*jowy ten dzien. Moj maz wlasnie dzwonił ze auto mu sie spieprzyło. :/

dupa dupa dupa

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka, mam identyczny nastrój.. Mam nadzieję ze jednak badanie będzie w normie, tam robi się obciążenie glukoza?
    To chyba normalne że macica w kolejnych ciach szybciej się rozrasta bo jest elastyczna.

A Tymek ostatnia biegunkowa kupę zrobił o 18.30, dałam mu jeszcze smece.. Poklocilam się z mężem, bo wg. Niego dramatyzuje a przecież to się zdarza ze dziecko robi 9 wodnych kup.. Ręce mi opadły, poryczalam się ze nie mam co szukać u niego wsparcia i tyle. Później zadzwoniła teściowa z pytaniem jak tam i czy juz jestem duża, czy urosłam i czy dużo przytyłam - bosz, kolejny dół. Odparłam, że jestem duża w sam raz na 7 miesiąc. Na koniec stwierdziła że obawia się o moją dietę coby jej wnuk dobrze się rozwijał. A gdy P. Jej wysłał zdjęcie pościeli co sobie Tymek wybrał - z myszką micky to stwierdziła że ona już kupiła mu w słoniki, ręce opadają.. On ma już niemal 3 . 5 roku i naprawdę wie co chce, a słoniki są dla niemowląt, to się obraziła i stwierdziła że Krzyś(drugi syn, tez spodziewają się dziecka) nie będzie wybrzydzal..

Kroko współczuję.. Bo szykują się wydatki
    .. Nie lubię tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 22:14

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Witam sie w 20tygodniu! Rety jak ten czas leci :D. Polmetemk juz!

Zawiozlam meza na pociag dzisiaj to od razu do pracy pojechalam, ciemno wszedzie i nikogo jeszcze nei ma :P

Kroko, kurcze bidna ty. Ale lekarz to tak prewencyjnie zalecil, nei stwierdzil nieprawidlowosci wiec bedzie dobrze. Tylko sie nie wyglupiaj i nie udawaj twardzielki i poloz sie do lozka na pare dni przynajmniej.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie witam i lece spozniona do pracy jak tylko mi sie w brzuchu nabial ulozy, bo cos zaczyna sie przelewac tam :/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.

Kroko - lez, odpoczywaj i staraj się nie stresowac. Trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze.

Nena - gratulacje 30 wspólnych tygodni z dzidziulkiem :-) nie przeginaj z tymi pracami remontowymi. Odpocznij czasem :-)

Konwalianka - Tymkowi, jeśli będzie miał jeszcze biegunkę zapodaj orsalit lub jakies inne elektrolity. Trzymam kciuki żeby maluszkowi szybko przeszło.

Krokodylica, konwalianka, Nenaaa lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane życzę dobrego dnia

CzaryMary, LaRa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej....

miłego dnia...

jak odzyskam dostęp do neta, to naskrobię więcej...

KROKO jak masz leżeć, to leż...nie przeginaj:)

buziolki brzuchatki

ps. KOnwalia dużo dużo zdrówka synkowi i jeszcze więcej cierpliwości Twojej do męża....

Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Kroko, to poleżysz..odpoczniesz.. ja tak mialam od 16 tygodnia i po lutce i magnezie ustąpiło..

a co z Mańkiem? miała się odezwać po wizycie..

dzień dobry jestem dopiero dziś bo padłam na twarz po wizycie ..21:00 to jednak późno..w każdym razie wszystko jest dobrze lekarz potwoierdził 6 tc widziałam zalążek serduszka ...coś fantastycznego...całe 2 mm szczęścia:)
    dostałam luteine bo ciałko jest duże i nie zanika (chyba że coś pokręciłam ale lutke mam brać na pewno) z wrażenia jakieś 30% tego co lekarz do mnie nie dotarło.

Kroko to chyba nie masz wyboru jak uprawiać leżing, książka lub film i odpoczywajcie.

Nieukowa, CzaryMary, beszka, Krokodylica, konwalianka, LaRa, Tamka, Nenaaa lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rana...
    u mnie mdliście na maksa ;/ Niby lepiej funkcjonuję niż wczoraj, ale mam wrażenie że zaraz mi się wyleje. A już mi przechodziło...

Maniek cieszę się że wszystko ok, już się bałam że się nie odzywasz BO...
    Świetnie że jest świetnie i byle tak dalej :D

Kroko to się wygrzewaj gdzieś na jakiejś kanapie w ciepełku w ten ziąb, nie ma rady ;/ A nuż brzuchol zmięknie do następnego tygodnia i będziesz mogła spokojnie szkolić się z rodzenia :D

Konwalianka - jelitówka się zdarza... niech dużo pije i trzeba to przeczekać ;/ Wirus nie wybiera...

Malenqu wracaj tu i mów ci u ciebie!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ