X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • cati Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow :D kornwalijka piekny brzuszek , tez juz bym chciala miec takiego :)))

konwalianka lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestesmy juz w domciu, o mamciu jak zimno na zewnatrz :)
    mam wrazenie ze w górach było "cieplej" niz na Śląsku :)
    teraz biegniemy szybko do Kosciola, bo nie ogarnelismy sie wczesniej a potem zalegne w łóżku po ciezkim weekendzie
    po drodze mialam wrazenie ze bejbik mnie kopnął, ale nie dam sobie reki uciac ze to bylo to :)

Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, ja tez wymarzlam na wykladzie i w aucie wracajac a potem czekalam az malz w kominku napali bo u nas tez pizga niezle :(

Konwalianka fajna cysterna ;)

Zgredka moj facet tez taki durny, opilek stalowy mu wlazl pod paznokiec i poszedl na izbe po tyg z infekcja ropna. paznokiec zdjeli, opilek wyjeli ale poza tym musíal brac zastrzyki i antybiotyk bo zaniedbal ;/

Beszka zdrowka dla malego.

Freja nie ma to jak kompetentni lekarze ;/ oby twoja gin nie miala jeszcze innej interpretacji.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia i beszka współczuję tych przebojów z dzieciakami.

Konwalia brzuszek piękne, wcale nie taki wielki. :) A Ty szczupła jesteś. :)

Mam wrażenie że jakieś przeziębienie mnie rozkłada. :/

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: to działaj zapobiegawczo, co by się nie rozwinęło.

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    kąt czego sobie powieksze? chodzi o nogi i krok ? szpagatu pewenie nie zrobie ;D ale mysle ze rozciaganie nie zaszkodzi tak jak mowisz :)

tez mysle nad zapisaniem sie do szkoly rodzenia . Jedyny minus to to ze beda zajecia w obcym jezyku ktorego nie znam... ale moze jakos sie dogadam po angl ;D
    oh dopiero teraz po Twoim pytaniu zauważyłam że brak części postu... dziwne :)
    Tak o rozkrok mi chodziło. :)

Freja - mnie już chyba nic zaskoczy... a jak się teraz czujesz????

Konwalinako - ślicznie wyglądasz :)

Lara - witaj w domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2014, 19:32

konwalianka, LaRa lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, ostatni dzień tego miesiąca - jupi! Odliczam czas do wyjazdu, jeszcze tydzień, a od wtorku maraton lekarze, badania-min. Glukoza, sprzątanie, goście, pieczenie pierników :)
    Miłego poniedziałku

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

ja i moje mdlosci na nogach juz przed 6 dzisiaj :/

dzieciaki juz tez wstaly. Jan i od razu pobiegl do kalendarza adwentowego ;)

spijam kawe i czekam na nianie....jutro w domku chce zostac z chlopakami :)

Konwalianko, gratuluje rozpoczecia nowego tc :) ja odliczam cas do 9.12 - koniec 24 tc i przekropczona granica przezywalnosci plodu.

caly czas mam chec na swiezego ananasa. wczoraj jak sie dorwalam, to dosc sporo zjadlam....a nadal nie jestem pewna czy mozna, bo rozne zrodla roznie podaja. musze sie dzis lekarza zapytac.

konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez witam!

Wzielam dzien urlopu bo ledwo zyje po studiach i wizycie u rodzicow.

I dobrze ze to zrobilam... dzis zaliczylam pierwszego w zyciu porannego pawia! Nawet przy najwiekszych mdlosciach nigdy mi sie nie zdarzylo a teraz tak ot, nagle ;/
    To teraz w koncu moge powiedziec ze jestem w ciazy

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie sa najlepsze Nieukowa: chlup i po sprawie..

Jak to ostatni dzien tego miesiaca przeciez jest pierwszy grudnia.

U mnie w robocie spokoj poki co, acz musze pracowac z kims innym, bo moja pani prot na urlopie, a potem ja wywalaja (a tak dobrze pracowalo mi sie z nia)..

Ehh

Nieukowa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie w grudniu :) (Konwalianka doprowadziła moje szare komórki do wytezonej pracy)
    :)
    zimno za oknem, ale jak to w grudniu, zimno byc musi :)
    Nieukowa, do kiedy czekasz z L4?

milego dnia :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa jestem hardcorem, chce pracowac do konca marca, czyli do konca 6mc ;)
    A potem planuje wyjazd wakacyjny na Balkany na 2 tyg, mam nadzieje ze bede miala sily i nic po drodze mnie do lozka nie przykuje ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lee hardcorem. Ja tez do kwietnia a jestem starsza w ciazy o ponad miesiac :p

Nieukowa, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki.

Nieukowa, cóż pawik jak to pawik, i Tobie się musiał w końcu zdarzyć. :P

Podziwiam zgredka że pracujesz, ja z moim samopoczuciem to bym nie ogarnęła.

Kufa dzisiaj miałam podpisać umowę na auto i przerejestrować na siebie to brat z bratową gdzieś pier*olnęli kartę pojazdu i ch*j wie gdzie ona jest. :/ Interesy z rodziną... :/

Dzisiaj wieczorem mam wizytę u gina, zobaczę Zuźkę, mam nadzieję że się uspokoję. :)

• Tamka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej lasencje

gdzie jest Nena???

Malenq, tak myślę, że poród w Wawie to chyba najlepsze rozwiązanie (dosłownie i w przenośni ;) ) w Twoim przypadku... faktycznie logistycznie ciężko to ogarnąć ale na pewno sobie poradzicie, a będziesz w dobrych rękach - Ty i przede wszystkim Kosia

Freja, współczuję odmiennych diagnoz, to jest masakra, natomiast w medycynie w kwestiach ciąży jest bardzo wiele rozbieżności, ja teraz z tą chlamydią walczyłam i jedna lekarka mówi - brać antybiotyk, druga mówi - ale przecież Pani zdrowa jest, a nawet gdyby chlamydia była aktywna to antybiotyk narobi maluchowi więcej szkód niż pożytku...
    może poszukaj jakiegoś profesora specjalisty od chorób zakaźnych? we Wrocku w szpitalu na Koszarowej jest taki mega prof od boreliozy, chlamydia, mykoplazmy i innych świństw, znalazłabym na Twoim miejscu takiego i wepchnęła się do niego bez skrupułów , niech doradzi

Kroko, mnie też rozłożyło :/ na szczęście nie mocno ale kiepsko się czuję, więc łączę się z Tobą w czosnku :P i innych syropkach z cebuli ;) daj znać, co tam u Zuźki

resztę ściskam i całuję

do dziewczyn, które mają "miłe" sytuacje z rodziną powiem tak: że ktoś rodziną się zwie, nie znaczy, że na to miano zasłużył, takie mam przemyślenia po 31 latach życia

Krokodylica lubi tę wiadomość

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

Choróbki kurować się ja się jeszcze trzymam, chociaż chodzę już w czpce bo u nas w górach już śnieg widać, w mieście sucho :-) ale zimnica ciągnie, ciepłe herbatki i pod kocyk

Beszka i Nieukowa współczuję mdłości bleee

My dzisiaj po kontroli u endo wyniki ok, będę brała euthyrox 50 a w środę i sobotę 37,5 i za 3 tygodnie do kontroli znowu no i musze w końcu umówić sie na usg tarczycy do szpitala, bo w gabinecie nie ma, a kase się płaci, cóż życie, ale już niedługo

Dziewczyny już jestem ciekawa jak ta nasza kruszynka wygląda :-) w końu grudzień, kocham grudzień

Miłego dnia i grzejcie się

Krokodylica, Tamka, Nieukowa lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tamka wrote:

Kroko, mnie też rozłożyło :/ na szczęście nie mocno ale kiepsko się czuję, więc łączę się z Tobą w czosnku :P i innych syropkach z cebuli ;) daj znać, co tam u Zuźki

No właśnie u mnie dziwnie, bo jest mi bardzo zimno, gardło mnie pobolewa, na czole i buzi jestem rozpalona, a gorączki nie mam. Wręcz przeciwnie, mam bardzo niską temperaturę! Wczoraj wieczorem terometr pokazał 35,6. :/ Nie wiem co jest grane ale trochę się martwię.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, taka tempke to ja mam normalna, nawet ginka nie wierzyła, no ale jestem niskotemperaturowa ;/
    Kicham i smarkam od poczatku ciazy, ale taki mój urok, i nie chce sie niepotrzebnie nakrecac skoro wyniki sa wporzo...
    Tak Tamus, masz racje , z rodziną najlepiej na zdjeciu ;(
    oststnio sie zastanawiam nawet czy to z moja rodzina jest cos nie tak czy ze mna ;/
    ale ilez mozna wytrzymywac?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Tamka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, ja mam identycznie! wypieki, dreszcze, gorąco mi a na termometrze 35,8 !

nzjds65gs3bzr1jb.png
    *******Gang 18+*******
    PL (WRO)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i zapomniałam...
    wyskoczyło mi zimno, opryszczka czy jakies inne dziadostwo na dolnej wardze i zeszło ponizej, swedzi jak cholera, odkazam to spirytusem, zeby wysuszyc i nie rozprzestrzeniac bakterii
    czy moge to smarowac jakimis masciami na opryszczke czy zostaje pasta do zebów bo zwariuje ;/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ